15/1/10

Για την μοναξιά φταίει η οικονομική κρίση!!

Το άκουσα κι αυτό σήμερα και κόντεψε να μου ισιώσει το μαλλί. Διότι, ανέλυε κάποιος, για να μην είσαι μόνος, πρέπει να κάνεις δεσμό. Και για να κάνεις δεσμό, πρέπει να βγαίνεις για κάποιο διάστημα έξω με κάποια. Και αν βγαίνεις έξω και κερνάς την κοπέλα 3-4 φορές την εβδομάδα, δεν βγαίνεις οικονομικά. Άρα, φταίει η οικονομική κρίση για το γεγονός ότι είναι μπακούρι, κι όχι το ότι είναι ανισόρροπος.


Σοφόν το σαφές. Οπότε είπα κι εγώ να προτείνω κάποιες οικονομικές λύσεις στο πρόβλημα, για να δω τι δικαιολογία θα μου πει μετά.

Όταν προτείνει κάποιος ένα ραντεβού, συνήθως προτείνει σινεμά, φαγητό ή ποτό, σωστά. Σήμερα βρήκα τους πιο ανέξοδους τρόπους και για τα τρία, και επιφυλάσσομαι για πιο πρωτότυπες εναλλακτικές λύσεις.

Σινεμά

Απλό και κλασσικό. Αν δε είναι φοιτήτρια η κοπέλα ή κατέχει Κάρτα Πολιτισμού κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης η είσοδος στην αίθουσα Ολύμπιον είναι δωρεάν έως τις 15.00 και στο λιμάνι έως τις 13.00. Πρωινό σινεμά λοιπόν, θα κοστίσει περίπου 3€ για πατατάκια, και για τα 2 άτομα. Στην χειρότερη περίπτωση, εφόσον δεν μπορεί να περιμένει έως το φεστιβάλ κινηματογράφου, γνωστή αλυσίδα κινηματογράφων προσφέρει κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη εισιτήρια με 5,5€ με την συμπλήρωση μιας απλής αίτησης που σου δίνει μια κάρτα μέλους. Α, με την κάρτα μαζεύεις και πόντους για δωράκια (πχ κανένα αναψυκτικό κλπ). Οπότε, το ραντεβού για 2 κοστίζει 11€ άντε, και άλλα 5 για ποπκόρν, με 16€ εμφανίζεσαι extra large.

Φαγητό

Αν πρόκειται για μεσημεριανό φαγητό στο εργασιακό lunch brake, καφενεδάκι ΚΑΠΗ κάπου στην περιοχή της πανεπιστημιούπολης, προσφέρει και φαγητό καλομαγειρεμένο και σπιτικό στην απίθανη τιμή του 1,5€ το πιάτο. Συνεπώς ένα ορεκτικό, δύο κυρίως πιάτα και μια σαλάτα θα κοστίσουν 6€. Επίσης, γνωστό ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, με στάση αστικού λεωφορείου ακριβώς μπροστά προσφέρει μπουφέ με 5€ το άτομο, συμπεριλαμβανομένου κι ενός ποτηριού κρασί. Σύνολο 2 ατόμων, 10€.

Αν πάλι δεν μπορεί κανείς να ξεμπλέξει το μεσημέρι, και αποφασίσει να βγει το βράδυ για φαγητό τα προαναφερθέντα δεν λειτουργούν. Λειτουργούν όμως πολλές και άψογες καντίνες, με βρώμικα σκέτη αμβροσία, τόσο στις Ανατολικές (μια νομπελίστρια μαμά που μας έβαλε 5-6 κιλά) όσο και στις Δυτικές συνοικίες της πόλης (πολύ μπούκοβο όμως μιλάμε, 2 μέρες κάνεις να ξαναφας). Το μόνο κακό είναι ότι δεν μπορώ να παραθέσω τιμές για τις εν λόγω καντίνες, διότι δεν τις έχω επισκεφθεί ποτέ σε κατάσταση που να δύναμαι να θυμηθώ τι ακριβώς πλήρωσα, οπότε όποιος μπορεί ας μου λύσει την απορία.

Ποτό (σε μαγαζί πάντα, οι μπίρες σε παγκάκι δεν πιάνονται)

Θα προσπεράσω κάποιες επιλογές φοιτητομάγαζων της καμάρας που προσφέρουν με 5€ το κοκτέιλ, διότι πάντα είμαι η μεγαλύτερη εκεί και παθαίνω κατάθλιψη, συνεπώς δεν πατάω το κομψό μου ποδαράκι.

Θα προτείνω τα περίεργα μπαράκια μέσα στις στοές της Αριστοτέλους, με 7€ το πολύ το ποτό, ή πάνω από τη Ρωμαϊκή αγορά (ναι, υπάρχουν χωμένα παντού), στις ίδιες τιμές πάντα. Για πιο προχωρημένα ραντεβού υπάρχουν Δυτικά μπουζούκια- σκυλάδικα με 40€ το μπουκάλι. Βέβαια είναι ψιλομπόμπες, και από ακούσματα…. Άντε να μην πω, αλλά αν έχεις καλή παρέα περνάς πραγματικά καλά. Η ουσία είναι ότι η κοπέλα ενθουσιάζεται, διότι την πας σε γνήσια μπουζουκλερί.

Αυτά προς το παρόν, αν γνωρίζετε κάτι φθηνότερο στην πόλη παρακαλώ είμεθα ανοιχτοί σε υποδείξεις. Επιφυλάσσομαι παντός δικαιώματος για πιο ρηξικέλευθες προτάσεις ραντεβού σε προσεχή ανάρτηση.

7 σχόλια:

  1. Καλημέρα Ηώς

    Όντας φοιτητής Φυσικομαθηματικής, κάποτε, στην Θεσσαλονίκη θυμήθηκα μέσα από την περιγραφή σου όλη την πόλη.

    Όσο για τον ρόλο της οικονομικής κρίσης στην μοναξιά πλάκα έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανονικά έπρεπε να γράφω "καλημέρα Ηώ" αλλά διέφυγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. IonnKorr=> Καλώς ήλθες σε αυτή την παρέα. Κι εγώ δεν γεννήθηκα, ούτε καν σπούδασα εδώ, αλλά την αγαπώ πάρα πολύ. Είναι τόσο μαγευτική, που ποτέ δεν κατάφερα να κάνω μια καλή περιγραφή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα και βέβαια υπάρχουν και οικονομικότερες προτάσεις και μάλιστα με συγκεκριμένες-ανάλογα με την τελική επιλογή-συνέπειες!Όπως: 1)περπάτημα για να διατηρούμαστε σε φόρμα, 2)ραντεβού σε παγκάκι ατενίζοντας τον ορίζοντα, την ανατολή τη δύση, απαγγέλοντας ποίηση επιλογής μας( το βιβλίο με την ποιητική συλλογή εννοείται ότι το έχουμε ξεφάψει απ' τη βιβλιοθήκη μας)3) δείπνο κατ' οίκον με ό,τι έχει απομείνει στο ψυγείο και λήγει τις επόμενες μέρες 4)βόλτα στα μαγαζιά να χαζέψουμε βιτρίνες και να σχολιάσουμε τις νέες τάσεις της μόδας-άλλωστε η ανταλλαγή απόψεων πάντοτε συμβάλλει στην επικοινωνία των δύο φύλων!
    Υ.Γ. Αυτό το σχόλιο γράφτηκε μετά την κατανάλωση 450 ml ερυθρού ξηρού πελοποννησιακού οίνου(διαφήμιση δεν κάνω!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί είναι ανάγκη να βγείτε όπωσδήποτε έξω; Υπάρχουν και τα σπίτια σας όπου μπορείτε να περάσετε πολύ οικονομικά, με ελαφριά μαγειρική, βίντεο, TV και σεξ. Ειδικά το σεξ ό,τι πιο οικονομικό και ευχάριστο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος=> φίλε μου, μόλις μου έκλεψες την ιδέα της επόμενης ανάρτησης... Είχα σκεφτεί 5 προτάσεις για εναλλακτικά ραντεβού, και συμπέσαμε στις 3! Ας είναι, θα βρω άλλα ραντεβουδάκια. Και εγώ προτιμώ τα λευκά κρασιά Δράμας. Άπαιχτα!!!
    Ηλιότυπον=> Φίλτατε μιλάμε για πρώτα ραντεβού. Δεν μπορείς να καλέσεις κάποιον/ κάποια σπίτι από το πρώτο ή δεύτερο ραντεβού! Και τέλος πάντων, θέλεις να βγεις έξω και να δεις λίγο κόσμο. Δηλαδή αν κάνεις δεσμό τί θα κάνεις; θα κόψεις τις φλέβες σου με DVD; Παρεμπιπτόντως, αλλού περίμενα να σχολιάσεις και με ξάφνιασες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά για τα πρώτα ραντεβού, ε, θα βγουν. Μετά μπορείς να κάνεις οικονομία. Αν δεν υπάρχει το χρήμα τι να κάνεις! Ξέρω, περίμενες να σχολιάσω στην ανάρτηση για την κατανάλωση! Ε, είπα να μην σε στενοχωρήσω... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή