30/11/14

Τέλος εποχής...

Επειδή είμαι σίγουρη ότι όλοι σας ανησυχείτε για το προσωπικό μου άστεγο δράμα, μην τυχόν και χρειαστεί να σας κατσικωθώ στο σβέρκο (και στο σπίτι) για Χριστούγεννα, το σωστό είναι να σας ενημερώσω για τις τελευταίες εξελίξεις του έπους.
Λοιπόν, βρέθηκε σπίτι, όχι 60 τετραγωνικών αλλά 80 τελικά, το οποίο από τις 5/12 θα στεγάζει την απίστευτη προσωπικότητά μου σόλο. Καθώς όμως άραξα αυτή τη στιγμή με το ποτάκι μου ανάμεσα σε χαρτοκιβώτια Νουνού και πράγματα συσκευασμένα, αναδύθηκε από μέσα μου μια μελαγχολία. Έφτασε το οριστικό τέλος μιας μαγικής εποχής και πρέπει να το πάρω απόφαση. Ο συγκάτοικος υπήρξε στη ζωή μου ένα κεφάλαιο που έχει κερδίσει με το σπαθί του μια αναφορά όταν θα βραβευτώ με Νόμπελ μπουρδολογίας, μέχρι τότε όμως θα διηγηθώ τη μικρή μας ιστορία εδώ, γιατί σιγά που θα τη γλύτωνε το ρεμάλι.
Με το συγκάτοικο γνωριζόμαστε εξ απαλών ονύχων που λένε. Υπήρχαμε ο ένας στη ζωή του άλλου ανέκαθεν, ή μάλλον υπήρχε αυτός στη δική μου ζωή ανέκαθεν, γιατί μου ρίχνει και 2 χρόνια που δεν ξέρω πώς την πάλευε χωρίς εμένα να συνδράμω τις μαλακίες του.
Από μικρός με βασάνιζε με κάθε τρόπο που μπορεί να φανταστεί ένα παιδάκι. Επειδή κάθε μέρα όλη μέρα ήμασταν βιζαβί κι αλαμπρατσέτα, είχε και μπόλικες ευκαιρίες το κάθαρμα. Τελείως ενδεικτικά θα αναφέρω ότι απαγχόνισε το παιδικό μου αρκουδάκι από το πολύφωτο του δωματίου μου την ώρα που κοιμόμουν, για να είναι το πρώτο πράγμα που θα έβλεπα μόλις άνοιγα τα όμορφα ματάκια μου, έβαλε φωτιά στα μαλλιά μου με την λαμπάδα Donatello και 2 χρόνια μετά που ξαναμάκρυναν τα μαλλιά επανέλαβε το πείραμα με τη λαμπάδα Spiderman γιατί δεν είχε κρατήσει σημειώσεις. Όπως αντιλαμβάνεται ο μέσος λογικός άνθρωπος, από τότε που έμαθα να μπουσουλάω έμαθα και να αμύνομαι, γνώση που μου φάνηκε πολύ χρήσιμη στη ζωή και την οφείλω αποκλειστικά και μόνο στην αφεντομουτσουνάρα του.
Κάποια στιγμή εκεί γύρω στα 18 οι δρόμοι μας χώρισαν λόγω σπουδών σε άλλες πόλεις. Για 12 περίπου χρόνια συναντιόμασταν 4-5 φορές το χρόνο και καθένας μας ακολουθούσε το δικό του μονοπάτι προς την ουσιαστική ενηλικίωση. Μέχρι τις αρχές του 2011, χρονιά σταθμό για την ιστορία της ανθρωπότητας, σημειώστε την για να ξέρετε ποιόν να σκυλοβρίζετε στο μέλλον.
Τον Ιανουάριο του 2011 συνέβη το εξής συγκλονιστικό. Εγώ, πηγμένη σαν κασέρι στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισα να μετακομίσω στην Αθήνα εξαιτίας μιας φαινομενικά ενδιαφέρουσας επαγγελματικής πρότασης. Ο συγκάτοικος, ο οποίος ουδεμία επαγγελματική σχέση έχει με εμένα, ήταν ήδη 6 μήνες στην Αθήνα για τις ανάγκες της δικής του καριέρας. Τότε μας είχε φανεί και τους δύο λογική η κίνηση να με φιλοξενήσει προσωρινά 2-3 βδομάδες μέχρι να βρω σπίτι, μιας και του περίσσευε ένα άδειο υπνοδωμάτιο. Κι επειδή ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, κάθομαι τώρα και το φιλοσοφώ καθισμένη στον καναπέ κι όχι σε κούτα, ας μην είμαστε και μελοδραματικοί. Βρήκα σπίτι, απλά το καθυστέρησα λίγο γιατί είμαι επιλεκτική. Τότε, όμως, πριν από 3 χρόνια, δεν ήξερα τί με περίμενε...
Από την αρχή της συγκατοίκησης άνοιξε το κουτί της Πανδώρας. Διότι ως ενήλικες είχαμε γίνει πανομοιότυπα τσογλάνια, αποδεικνύοντας περίτρανα τη θεωρία ότι τα πρώτα σου χρόνια στη ζωή είναι καθοριστικά για τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς σου, ανεξάρτητα από εμπειρίες που σε διαφοροποιούν στις λεπτομέρειες. Κοινώς όσα μυαλά κουβαλάω εγώ, άλλα τόσα κουβαλάει κι αυτός. Κι από σχεδόν αξιοπρεπείς ενήλικες χώρια γίναμε ντιπ κοπρίτες παρέα.
Η εμπειρία της συγκατοίκησης με άντρα με τον οποίο δεν είχα ερωτική σχέση ήταν πολλαπλά εκνευριστική και επιμορφωτική και για τους δυο μας. Σήμερα θα προσπαθήσω να κάνω μια καταγραφή σε όλα τα νέα πράγματα που με δίδαξε την τελευταία τριετία, γιατί τί τον δίδαξα εγώ εκτός από το να σκύβει για να αποφύγει Γνωστής Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα, ή αλλιώς Γ(Α)ΤΙΑ δεν ξέρω.

1. Πώς να μετατρέπω τα πάντα σε αγώνα.
Από το Battlestar Galactica έως το Zuma όλα μα ΟΛΑ μπορούν να είναι ανταγωνιστικά. Μέχρι και τα puzzle. Το αποδεικνύουν άπειρες σάπιες εργατώρες συννεφιασμένων Κυριακών.

2. Δεν πεθαίνεις όταν τα πιάτα μένουν άπλυτα 2 μέρες στο νεροχύτη.
Σοβαρά, δεν παθαίνεις τίποτα και η Γη συνεχίζει να γυρίζει. Δοκιμασμένο. Εμείς τα πλέναμε μέρα παρά μέρα, που ήταν η σειρά μου. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν να αγοράσουμε πολλά ποτήρια, για να μην ξεμένουμε. Και Palmolive με ξύδι, το απολυμαντικόν.

3. Δεν παίζει να μείνει σοκολάτα στο σπίτι όπου στο διάολο και να τη βάλεις.
Με αποτέλεσμα όταν σε πιάνει η λιγούρα να μαλώνεις για το ποιός θα πάει περίπτερο. Το δικό μου το καμάρι έχει όσφρηση Γκέκα the Greek Hound για τη σοκολάτα. Τις βρίσκει παντού.

4. Ένας άντρας δεν πρόκειται ποτέ να σκοτιστεί για τίποτα αν δεν τον απειλήσεις με στέρηση σεξ.
Έχω δοκιμάσει κάθε άλλη απειλή που υπάρχει και μερικές που δεν υπάρχουν. Δεν έπιασε τίποτα. Το μόνο που έγινε ήταν ότι παραλίγο να τσιμπήσω καμιά ουρολοίμωξη από τους μύκητες στο μπάνιο, πριν ενδώσω και το (ξανα)καθαρίσω μόνη μου. Πούστη Freud, εσύ φταις.

5. Αν αποφασίσει να κουνήσει ποτέ τον κώλο του, θα στο χτυπάει μέχρι να λιώσουν οι πάγοι στο Βόρειο Πόλο. Τουλάχιστον.
Ειλικρινά, κάτι ωμές φακές και ένα σκούπισμα με ηλεκτρική τα πλήρωσα με γκρίνια χειρότερη κι από της μάνας μου όταν την πιάνει το σύνδρομο “Πότε θα παντρευτείς να κάνεις παιδιά- θέλω να γίνω γιαγιά- είσαι η μόνη που έμεινε γεροντοκόρη- μέχρι και η κόρη της κυρά Φροσύνης η λεσβία έκανε παιδί- πότε θα σταματήσεις να μας ντροπιαζεις”. Άσε που με το καλώδιο της ηλεκτρικής μου έσπασε το παλιό λάπτοπ. Αλλά ξηγήθηκε με καινούριο+ τεχνική υποστήριξη μέχρι να σταματήσει τη γκρίνια. Δηλαδή για πάντα.

6. Οι 35+ άντρες ή δεν θα έχουν καθόλου μαλλί στο κεφάλι τους (σύνηθες) ή θα μαδάνε χειρότερα κι από τη Λουκρητία σε οίστρο (η περίπτωσή μας).
Τρίχες, τρίχες, τρίχες παντού. Στο μπάνιο, την κουζίνα, τον καναπέ. Κοντές μαύρες. Άρα δεν είναι δικές μου.

7. Ό,τι ψάχνεις και δεν βρίσκεις είναι μέσα στο συρτάρι με τις κάλτσες του.
Τώρα με τη μετακόμιση γέμισα 2 μεγάλες κούτες με δικά μου πράγματα που έβγαλα από αυτό το συρτάρι. Ενδεικτικά, τσιμπιδάκια, λαστιχάκια μαλλιών, αναπτήρες, ένα κραγιόν μου που είχα χάσει, μια οδοντόβουρτσα που αναζητεί ιδιοκτήτη και ένας λαγός για στιφάδο. Τις κάλτσες του πού τις έβαζε, απορώ.


Άντε ρε συγκάτοικε, πάμε για νέες περιπέτειες. Θα μου λείψεις κάθαρμα, αλλά παρηγοριέμαι που σε αφήνω σε καλά χέρια. Ούτως ή άλλως οι βίοι μας είναι συγκλίνοντες. Εδώ θα είμαστε πάντα. 

23 σχόλια:

  1. ωραιες οι συγκατοιικησεις αλλα εοχυν τα θεματα τους
    εμενα μου ειχε συμβει το αντιθετο με τη γουρουνιτσα τη φιλεναδα μου
    αστα τι περασα
    τις δυσκολες μερες επεφτε συναγερμος στο τριαρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσωτε γιε, κι εγώ έχω ξανασυγκατοικήσει στο παρελθόν, με κοπέλες. Δεν παλευόμαστε οι κάργες. Εσύ την κράτησες τη φιλία ή κατά το σύνηθες τσακωθήκατε άπαξ δια παντός;
      Πάντως εκτός του ότι είναι εντελώς διαφορετική η φοτητική συγκατοίκηση με αυτή στα 30, είναι και πολύ περίεργο με άτομο του αντίθετου φύλου. Ξέρεις τί γκομενοζημιά μου έκανε εμένα αυτός ο κοπρίτης; Το άκουγε ο Έλλην άντρας ότι μένω με άλλον Έλλην άντρα και με είχε για πορνοστάρ και πάνω μετά.

      Διαγραφή
  2. Δεν το έχω κάνει ποτέ (πέρα από 2 καλοκαίρια για δουλειά), αλλά οτι γράφεις είναι η αλήθεια-για τα κουσούρια του άλλου λέω χοχοχο. Καλή σου μέρα και καλορίζικο το νέο σπίτι. Αλήθεια πόσο το βρήκες αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mahler, και σταμάτησα γιατί κουράστηκα να γράφω. Θες να προσθέσω κανα 2 ακόμη;
    8. έμαθα να μην αργώ στο μπάνιο.
    9. έμαθα ότι τα nerd έχουν πολλή πλάκα
    10. έμαθα ότι δεν πρέπει ΠΟΤΕ να βασιστείς σε άντρα να σου γνωρίσει γκόμενο. Άλλα κριτήρια.

    Τί απορίες είναι αυτές που έχεις φυσικά και το σπίτι ήταν στα 500, μέχρι που της έριξα το περίφημο βλέμμα μου το παγωμένο, αυτό που ούτε 15 πουροσβέστες μαζί δεν πιάνουν μία μπροστά του. Κατέβηκε στα 400 απευθείας. Χε χε χε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δουλεύει η ελεύθερη αγορά των νεοφιλελεύθερων τελικά χαχαχαχα.

      Διαγραφή
    2. Γιατί τόση απορία ρε mahler, πότε δούλεψε κάτι άλλο;

      Διαγραφή
    3. Γιατί προς όφελος του καταναλωτή ποτέ δεν δουλεύει κάτι. Πάλι καλά πάντως που σου έκοψε και 100 ευρώ από το αισχρά υπερτιμημένο ενοίκιο που ζητούσε.

      Διαγραφή
    4. Mahler, ελεύθερη αγορά έχουμε. Άσε που ο καταναλωτής κατά 99% γνωρίζει μόνο τα δικαιώματά του και σφυρίζει στις υποχρεώσεις.

      Πρόεδρε, όχι μόνο διπλό, αλλά όταν μας τη βάραγε περισσότερο κάναμε δίκτυο με τα πισιά μας και παίζαμε man to man μεταξύ μας.

      Διαγραφή
  4. Δεν έχω συγκατοικήσει ποτέ με κανέναν και δε νομίζω να το έκανα αν δεν υπήρχε μεγάλη ανάγκη. Πιο πολύ για τα κουσούρια του άλλου που μπορεί να είναι σε αντίθεση με τα δικά μου αλλά και γιατί υπάρχουν στιγμές που δε θέλω να μιλάω με κανέναν, απλά να κάθομαι μόνος μου σε ένα σπίτι και να περιφέρομαι σαν την άδικη κατάρα.
    Αυτό με τα πιάτα ισχύει αλλά αν τ αφήνεις πάνω από 1-2 βδομάδες τρίβεις και ξανατρίβεις τα ταψιά, σκυλοβρίζεις από μέσα σου που δεν τα έπλυνες νωρίτερα που είναι πιο εύκολο, ορκίζεσαι να μην ξανασυμβεί και την επόμενη φορά επαναλαμβάνεσαι!
    Να ξέρεις πάντως ότι κανείς δεν καθαρίζει πιο γρήγορα από έναν άντρα που περιμένει γκόμενα στο σπίτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "κανείς δεν καθαρίζει πιο γρήγορα από έναν άντρα που περιμένει γκόμενα στο σπίτι"

    Nα υποθέσω όλα κάτω από κρεβάτι και μαζεύτηκε το σπίτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όχι κάτω από το κρεβάτι γιατί μπορεί να είναι σημείο που φαίνεται. Οτι μπορεί να μπει μεσα στη ντουλάπα μπαίνει (πεταμένα και στραπατσαρισμένα βέβαια αλλά δεν έχει και πολύ σημασία)

      Διαγραφή
    2. Πρόεδρα, μήπως πρέπει να διδαχθείς ολίγον συμβιβασμόν; Λέω εγώ τώρα. Αν παραστεί ανάγκη πάντως, έλα να συγκατοικήσεις μαζί μου. Έχεις δεν έχεις νεύρα, στο σπίτι κάνουμε αφωνία. Άντε το πολύ μουγκρητά.
      Αυτό με τα πιάτα είναι κατάρα. Βρήκα κάτι σούπερ καθαριστικά από επαγγελματικές αποθήκες. Περισσότερες πληροφορίες με μέιλ.
      Καθάρισμα για γκόμενα... Από εκεί καταλάβαινα πόσο του αρέσει η κάθε κοπέλα. Από το τακτοποιώ τα μαξιλάρια του καναπέ και στρώνω το κρεβάτι μήπως και μου κάτσει, έως την κατηγορία "αυτή θα την παντρευτώ" που όταν ήρθε για το ρομαντικό δείπνο delivery εννοείται) μέσα σε ένα 2ωρο μέχρι και τα μπαλκόνια καθάρισε ο αφιλότιμος. Ομολογώ ότι δεν συνέβαλα καθόλου γιατί είχα πάθει σοκ.

      Μahler, και μέσα στη ντουλάπα.

      Διαγραφή
    3. χαχαχαχα καλή θεωρία αυτή με το καθάρισμα, ίσως να το έχω κάνει κι εγώ και να μην το έχω προσέξει. Αλλά να του πεις του παιδιού να μάθει να μαγειρεύει!

      Διαγραφή
    4. Τώρα που παντρεύεται ρε Πρόεδρε θα μάθει; Κι εγώ δεν κάθομαι να μάθω σε κανέναν ξανά να μαγειρεύει. Με τον προηγούμενο που προσπάθησα μου κόστισε ένα κινητό που έπεσε μέσα στο τηγάνι με τον κιμά για τα μακαρόνια, και μου την είπε κι από πάνω για την ποιότητα του video.

      Διαγραφή
  6. Ευτυχώς εγώ δεν έχω περάσει ακόμα τα 35 και το μαλλί μου είναι πλούσιο και ανεμίζει. Επίσης η στέρηση σεξ δεν πιάνει σε μένα σαν τακτική. Την έχω συνηθίσει μουχεχεχε...χμναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάρβαρε, εσύ παίζεις μόνος σου πρωτάθλημα αγόρι μου. Αλλά άμα σου κάτσει καμιά κοκκινομάλλα θα τα κάνεις όλα αυτά και άλλα τόσα.

      Διαγραφή
  7. Εγώ μένω ακόμα με τη μάνα μου, τον αδελφό μου και το σκύλο μου οπότε με λες και κακομαθημένο. Και τεμπέλα. Αλλά μια σφουγγαρίστρα τη βάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. Χωστήρα, έκανες διαφήμιση;

      Διαγραφή
    2. Βλέπω δεν σου περνάει από το μυαλό ότι μπορεί να τους άρεσε εδώ, έ; Εύγε νέε μου, είσαι στο σωστό δρόμο για το γνωμικό του μαντείου.
      Αν κι εγώ νομίζω ότι σε μισούν τόσο που τους αρέσω εγώ μόνο και μόνο γιατί σου χώνομαι ενίοτε :Ρ:Ρ

      Διαγραφή