6/7/10

Home sweet home!!!!!

ΑΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ, επιτέλους τα κατάφερα!!!!

Μετά από ένα εικοσαήμερο σχεδόν κίνησης που έκανα τουρ σε διάφορα μέρη της Ελλάδας επέστρεψα στο σπίτι μου. Για δουλειά ήταν, μην με ρωτήσει κανείς αν πέρασα καλά. Παρεμπιπτόντως η δουλειά χάλια πήγε, ούτε μια συμφωνία δεν έκλεισα την μοίρα μου την χαρτορίχτρα και τους τσιγκούνηδες τους επενδυτές που τα μάζεψαν και τα έβγαλαν εξωτερικό και τώρα κάθονται και κλαίγονται για επικείμενη χρεωκοπία, άντε μην αρχίσω τώρα! Και δεν μου έφτανε αυτό, είχα μέσα στα best of του εικοσαήμερου και ένα οικογενειακό event που ως συνήθως εμφανίστηκα το μόνο μπακούρι και μου προξένευαν κάτι ξεχασμένες θειάδες ακαθόριστης ηλικίας, κάπου μεταξύ 90 και τάφου, κάθε κόπανο με IQ φρυγανιάς που ήξεραν. Άσε που κανείς τους δεν είχε μαλλιά. Ή την ελάχιστη άποψη που απαιτείται για να ξεχωρίσει η προσωπικότητα ενός ανθρώπου από εγκεφαλογράφημα ακρίδας. Α, έπαιξε και ένα ραντεβού με έναν γκόμενο που μου αρέσει εδώ και 4 μήνες, που μόλις με είδε, αντί να πετάξει από την χαρά του με φίλησε ευγενικά στο μάγουλο και μου πρόσφερε καφέ. Τι λες ρε μάστορα, σε βρήκα στην άλλη άκρη της Ελλάδας και αντί να με αρπάξεις και να με γεμίσεις φιλιά, ούτε να με φτύσεις; Άει στο διάολο με τους gentlemen και τις politically correct συμπεριφορές, δεν είναι καν Ελληνικές λέξεις, το έχεις αντιληφθεί; Δεν μπορώ να αποφασίσω ποιο από τα δύο ήταν χειρότερο, τείνω προς το πρώτο αλλά δεν παίρνω και όρκο αυτή τη στιγμή.

Λοιπόν, με το που μπήκα αργά το απόγευμα στο σπίτι συνειδητοποίησα τρία πράγματα. Πρώτον, δεν με είχαν διαρρήξει όσο έλειπα, πράγμα που ήταν καλό. Και περίεργο, μιας και όπως με πληροφόρησε η διπλανή γεροντοκόρη που δεν πρόλαβα να βάλω το κλειδί στην πόρτα είχε ανοίξει τη δική της και μου έδινε ακούσιο ραπόρτο των άμα τη απουσία μου τεκταινόμενων είχαμε 3 διαρρήξεις σε 15 μέρες.

Δεύτερον, με περίμενε μια στοίβα με λογαριασμούς μεγαλύτερη κι από αυτή με τα ασιδέρωτά μου, κι εγώ το σιδέρωμα το σιχαίνομαι περισσότερο κι από όσο σιχαίνεται τον Σαμαρά ο Δρακουμέλ. Σε συνδυασμό με το αίσχος της επαγγελματικής μου δραστηριότητας τον τελευταίο μήνα, την έκατσα τη βάρκα και δεν το ξέρω, αλλά το προσπερνώ κι αυτό.

Τρίτον, είχα ξεχάσει να πετάξω τα σκουπίδια πριν φύγω και με περίμεναν ωραία και νοικοκυρεμένα σε μια πράσινη σακούλα απορριμμάτων στην κουζίνα. Που κανονικά μυρίζει μήλο και κανέλα. Αλλά μετά από 20 μέρες στασιμότητας στο πάτωμα της κουζίνας μόνο μελίγκρα δεν είχε πιάσει, αντιθέτως κάτι μικρά άθλια ιπτάμενα ζουζουνάκια δεν τα απόφυγε. Καθάριζα λοιπόν 200 ώρες την κουζίνα που είχε αποκτήσει χλωρίδα και πανίδα και μετά το μπάνιο για να κάνω ένα ντουζάκι η γυναίκα να έρθω στα (δροσερά) ίσια μου, διότι πολλή ζέστη η Σαλόνικα, περίμενε να γυρίσω για να την βγάλει ή είχε και όσο έλειπα; Όποιος ξέρει να μου πει. Μια από τις άπειρες ιδιοτροπίες μου είναι ότι απεχθάνομαι τα κλιματιστικά. Μου σπάνε τα νεύρα. Και μου στεγνώνουν τη μύτη και τα μάτια. Και δεν είναι και οικολογικά. Είναι σιχαμένα, τέλος.

Κι εκεί τελείωσαν τα κακά νέα. Ή μάλλον πήραν αναβολή για αύριο. Διότι άρχισαν τα καλά. Βγήκα από το μπάνιο δροσερή δροσερή κι ευτυχισμένη και αντελήφθην ότι πεινάω. Τι περίμενες να έχει στο ψυγείο μετά από τόσες μέρες; Νερό, μπίρες, κάτι κρασιά λευκά και βότκα. Αυτά. Α, και παγάκια και μια τεκίλα στην κατάψυξη δίπλα στο τσίπουρο το κίτρινο το Κοζανίτικο το σαφρανάτο. Όποιος το έχει δοκιμάσει ξέρει. Να το βάλει κατάψυξη να χτυπήσει κάτι σφηνάκια σε κρίση κατάθλιψης να την ακούσει για τα καλά. Ξεπερνάς τα πάντα με αυτό, είναι μαγικό υγρό. Το ορκίζομαι κάτι τέτοιο πρέπει να έβραζε ο Πανοραμίξ.

Πείνα στην πείνα, ήμουν ευτυχισμένη από το μπανάκι και βρήκα τα διαφημιστικά χωρίς γκρίνια. Και αρχίζω και παραγγέλνω. Αλλά όσα δεν έφαγα σε όλο το μουντιάλ λέμε. Αφού δεν κατάφερα καν να τα καταβροχθίσω όλα. Τα μισά τσάκισα πριν αρχίσω να αισθάνομαι πύθωνας που έφαγε ολόκληρη γαζέλα, αμάσητη ως είθισται από το συμπαθές, λέμε τώρα, ερπετό. Άσε που άφησα παγωτό στην κατάψυξη, που κανονικά δεν παίζει.

Και την άραξα στον καναπέ!!! Αυτή είναι μαγική στιγμή. Τον λατρεύω αυτόν τον καναπέ. Έσκασα τα κέρατά μου για να τον αποκτήσω και δεν το μετάνιωσα καθόλου. Γιατί είναι κ@υλ@ να αράζεις πάνω του. Πώς άραξα τώρα με το λάπιτοπ αγκαλιά και γράφω; Έτσι! Άσε που έχει ένα μούρλια κίτρινο χρώμα άλλο πράγμα, είναι από τα αγαπημένα μου, φαίνεται, το ξέρω. Και λέω να κοιμηθώ εδώ απόψε, διότι στο κρεβάτι έχει κάνει κατάληψη το περιεχόμενο της βαλίτσας που έσερνα 3 βδομάδες μαζί μου. Που όπως είναι θα πάει στο καλάθι μόλις καταφέρω να βγάλω από το χάος ό,τι δεν είναι υφασμάτινο. Αλλά όχι σήμερα. Τώρα, καναπεδάκι και χαμόγελο. Και ζέστη, αλλά τι να κάνω…. Αφού είμαι ιδιότροπη και δεν βάζω κλιματιστικό, καλά να πάθω!

22 σχόλια:

  1. Βρε είσαι αφασία.

    Γέλιο με την σέσουλα.

    Ο γνωστός σπαρταριστός τρόπος γραφής.

    Δεν υποφέρεσαι!!
    Δεν υποφέρεσαι!!
    Δεν υποφέρεσαι!!

    χα..χα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί δεν υποφέρομαι βρε Ionn; Ούτε καν έκλεισα γκρινιάζοντας ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και για να γινω πιο συγκεκριμένος που είναι το κακό αν ο άντρας δεν έχει μαλλιά...;;;;
    Με πίκρανες Ηώ μου..Δεν στο υπόσχομαι(γιατί είσαι ομορφούλα),αλλά θα κάνω φιλότιμες προσπάθειες να σταματήσω να σε διαβάζω!!!
    Υ.Γ
    Αν ποτέ κάνεις το λάθος να εμφανιστείς απο τα μέρη μου να ξέρεις οτι εδω δεν ισχύουν gentelmen-ιές και politically correct συμπεριφορές..
    Εδω θα πείς τον Δεσπότη -Παναγιώτη!!!
    Φιλιά στο αφράτο σου μαγουλάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί να είσαι ιδιότροπη αλλά απολαυστική ιδιότροπη. Μα τι γράψιμο αυθόρμητο και "τρεχάτο" είναι αυτό.
    Ας τον Ιονν να φωνάζεις τρις "Δεν υποφέρεσαι!!"
    Εγώ απλώς δεν μπορώ να καταλάβω πόσο ηλίθιος πρέπει να ήταν ο κύριος εκείνος με το φιλάκι στο μάγουλο και τον καφέ. Εκτός και αν ο άνθρωπος έχει άλλα γούστα, να πάρει η ευχή με τσάντισε τώρα.
    Α! Το θέμα με τα μαλλιά τώρα που φωνάζει ο "Ωκεανός". Εχει δίκιο θάλασσα ο άνθρωπος. Δεν ξέρεις ότι όσο λιγότερα μαλλιά τόσο περισσότερη τεστοστερόνη;
    Να ρωτήσεις τον ΙΑΜΑΤΙΚΟ!!
    Θέλω φώτο του καναπέως. (σωστή είναι η γενική ή την πάτησα;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοιμήθηκα στον καναπέ
    βαριόμουνα να στρώσω
    σηκώθηκα και για φραπέ
    μήπως και ξεσουρώσω.

    Αλίμονο, τα νιάτα μου
    κρίμα και τα ταξίδια
    γαμπρό μα τη φαλάκρα μου
    δε θέλω, στα τσακίδια.

    Θέλω τον άντρα το βαρύ
    με το χοντρό μπεγλέρι
    βαρέθηκα το Θοδωρή
    που βάζει μόνο χέρι.

    Νοστάλγησα τα μάτια του
    που με κοιτά και λειώνω
    να πέφτω στα κρεβάτια του
    πεντάκις να τελειώνω...

    (συνεχίζεται, αλλά πρέπει να τελειώσω κι εγώ...κάτι δουλίτσες βρε!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωκεανέ μου, γιατί σε πίκρανα, για τα μαλλιά; Έλα τώρα, από μια φράση πιάστηκες;
    Κακό δεν είναι βέβαια, αλλά όταν είναι Και φαλακρός Και ηλίθιος, σε σημείο που να του κάνουν προξενιά 30+ χρονών μαντράχαλος τί είναι; Εσύ θα του καθόσουν αν ήσουν γυναίκα δηλαδή; έ;
    Καλά βρε Ωκεανέ, από το φλώρικο έως το βάρβαρο υπάρχει μεγάλη διαφορά, μην με βιάσετε στο χωριό σου πριν προλάβω να πιω ένα ποτήρι νερό! χαχαχαχαχα
    Φιλάκια πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χριστόφορε, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, με τιμάς και το ξέρεις. Βάλε τα εκδοτικά κονέ σου να πάρω κανα χιουμοριστικό χρονογράφημα να με διαβάζεις κάθε μέρα! χαχααχαχαχα
    Τί να πω για τον κύριο; απογοήτευση σκέτη αισθάνθηκα. Το ότι του αρέσω το ξέρω, αλλά περιμένει να του την πέσω κιόλας; Έχουν φλωρέψει πολύ οι 30άρηδες ή εμένα μου φαίνεται;
    Αυτό με την φαλάκρα είναι μύθος. Θα περάσει και ο Ιαματικός ελπίζω να το επιβεβαιώσει. Εκτός κι αν την έχει αξιοσέβαστη (τη φαλάκρα). Αλλά είστε τόσοι πολλοί πλέον που δεν πολυδίνουμε σημασία.
    Φωτό του καναπέως, καμαρωτή κιόλας, μόλις βρω πού έβαλα το USB καλώδιο της φωτογραφικής μηχανής.
    Μιας και πέρασε μαμά από εδώ, με βλέπω να παραγγέλνω καινούριο...
    Άντε, γράψε το τέλος του Διαδρόμου, με έχεις σκάσει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κανίβαλλε, έτσι ακριβώς!!! Ακριβώς όμως!
    Θα έκανα απόπειρα να το τελειώσω εγώ αλλά το ποιητικό δεν το έχω καθόλου. Οπότε περιμένω με αγωνία την συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αυτο με τις διαρρηξεις με ποναει..δεν θα το αντεξω αν μου συμβει

    καλως μας γυρισες!!και σε βρισκω φουλ ανανεωμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αυτο με τις διαρρηξεις με ποναει..δεν θα το αντεξω αν μου συμβει

    καλως μας γυρισες!!και σε βρισκω φουλ ανανεωμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αυτο με τις διαρρηξεις με ποναει..δεν θα το αντεξω αν μου συμβει

    καλως μας γυρισες!!και σε βρισκω φουλ ανανεωμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τελικά η σιωπηλή (?) κραυγή χτυπάει πάντα 3 φορές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σιωπηλή κραυγή, καλώς σας βρήκα, νομίζω ότι άρχισα να κακογερνάω, πολύ μου είχε λείψει το σπιτάκι μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κανίβαλλε, ο γκούγκλις τα 'παιξε λίγο, είναι γεγονός. Τί θα γίνει, θα μου το τελειώσεις το ποιηματάκι; Πολύ μου άρεσε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απολαυστική όπως πάντα!
    Αλλά για τους άντρες με φαλάκρα ξανασκέψου το, λένε ότι η φαλάκρα οφείλεται σε υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης....
    Ε, τώρα δεν νομίζω να πειράζει αν είναι και "λιγουλάκι" χαζός, αν ισχύει αυτό με τη τεστοστερόνη, ασκήσεις θα κάθεστε να λύνετε μαζί? ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λενάκι μου, κάπου διάβασα ότι η σύνδεση φαλάκρας- τεστοστερόνης είναι λανθασμένη, αλλά δεν θυμάμαι πού στην ευχή το είδα. Οι γιατροί μας ας το επιβεβαιώσουν (Δήμο, τώρα βρήκες να διαβάσεις; Ιαματικέ πού είσαι;;;)
    Τέλος πάντων, την φαλάκρα θα μπορούσα να την προσπεράσω. Αν μου συγχωρήσει κι αυτός την κυτταρίτιδα ;) Στους ηλίθιους όμως έχω αλλεργία. Απλά δεν μπορώ!!! Όταν ο άλλος δεν έχει άποψη για τίποτα βρε παιδάκι μου μου βγάζει πολύ κακεντρέχεια, τί να κάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θεά!!! Καλά τα επαγγελματικά ταξίδια πολλές φορές βγαίνουν μάπα, αλλά τουλάχιστον χαίρεσαι το ταξίδι! ;)

    Στο λέω γιατί έχω κάνει κι εγώ αρκετά με τον πατέρα μου (ο οποίος καμία σχέση με ιατρική παρεμπιπτόντως…) για την δουλειά του, αλλά εντάξει τουλάχιστον κοιτάς να περάσεις και σχετικά καλά!

    Όσο για τον τυπά σόρρυ αλλά δεν τον παρεξηγώ… είστε πολύ περίεργα όντα εσείς οι γυναίκες ΗΩ μου.

    Εγώ πριν βρω την Δήμαινα, ώντας καιρό σε αναζήτηση μέσα σε σύντομο διάστημα είχα τα εξής περιστατικά… γνωρίζω μια τύπισσα μέσω γνωστού, ζητάω τηλ. και την παίρνω να βγούμε… Ε βγαίνουμε για ποτό, πέφτουν τα απαραίτητα κοπλιμέντα κτλ συνοδεία ως το σπίτι, αλλά δεν κάνω κίνηση μην φανούμε και ότι την περνάμε για εύκολη… ε την ξαναπαίρνω τηλ. για να βγούμε μετά από 3 μέρες και μου λέει «δεν μπορώ θα βγώ με τον δικό μου…» και της λέω… «κάτσε ρε συ ποιον δικό σου… πριν 3 μέρες δεν βγήκαμε;;; Είχες γκόμενο?» και μου λέει «όχι, αλλά επειδή εσύ δεν έκανες τπτ νόμιζα ότι δεν ενδιαφερόσουν και βρήκα άλλον» παρεπιπτόντως ξανθιά και σαλονικιά η τύπισσα… Τώρα που το σκέφτομαι… το ΗΩΣ είναι κανονικό ή ψευδώνυμο;;; Μήπως είχες βγει με κάνα Δήμο;;; χαχαχαχχαχα ρε λες;;;; χεχεχεχεχεχε
    Που λες μετά από κανα δυο βδομαδες γνωρίζω άλλη που μου άρεσε, ευβοιώτισσα αυτή τη φορά, και πάλι παίρνω τηλ., βγαίνουμε, όλα καλά πάλι, την πάω ως το σπίτι, ε και πριν φύγει την έριξα ένα φιλί… ΑΚΟΜΑ ΠΟΝΑΩ από το φάσκελο, αυτό σου λέω μόνο!!! Οπότε πλέον οι άντρες αναγκαζόμαστε να ακολουθήσουμε μια πιο μέτρια οδό και να πράττουμε κατά περίπτωση… Δεν νομίζεις;;;

    Α, τέλος πες μου ότι παρήγγειλες και Πρασσά, να πεθάνω στα γέλια!!! Είναι το τελευταίο φαστ που έφαγα πριν ξαναφύγω ισπανία! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Βρε Δήμο, τώρα που γύρισα εγώ έφυγες εσύ; Μα δεν μας χωράει πια αυτή η πόλη και τους δύο;;
    Για τα ταξίδια δίκιο έχεις, εκτός δουλειάς καλά πέρασα. Για τον τύπο όμως δεν έχεις δίκιο. Την προηγούμενη φορά μόνο που δεν βγάλαμε τα μάτια μας και τώρα φιλάκι στο μάγουλο; Ε, όχι! Ήταν φτύσιμο αισχρότατο!
    Τώρα που το ανέφερες, ναι, το ΗΩΣ είναι ψευδώνυμο... κα πέρυσι είχα μπλέξει με μια γιατροπαρέα και είχα βγει με καναδυο... αλλά Δήμο δεν θυμάμαι. Έναν οδοντίατρο Γιάννη θυμάμαι που πέρασε εφιαλτικές στιγμές (χεχεχε σατανικό), αλλά είναι άλλη ιστορία αυτή, θα την γράψω καμιά φορά.
    Πρασσά;;; Τούμπα μένεις καμάρι μου ή Μαρτίου; Μολόγα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. α)πω πω, στεγνώνει η μυτούλα της γατούλας? αμ τι μας λες? που να βάλεις και τον ανεμιστήρα να σε βαράει.

    β)και γω στο σπίτι μου άφησα κρέας στην κατάψυξη. βαριόμουν να το πετάξω. έχω απλήρωτη την δεή. αν μου κόψουν το ρεύμα φαντάζεσαι τι έχει να γίνει? τα σκουπίδια μια χαρά είναι. μη παραπονιέσαι καθόλου....

    γ)αν είναι τόσο καλός ο καναπές όσο λες, πρέπει να τον δοκιμάσω! τα 3/4 της ζωής μου τα πέρασα στην ξάπλα :)

    δ)βαριέμαι να γράψω άλλα. να με συγχωρέσεις. κάνω το τελευταίο μου τσιγάρο και πρέπει να κουνήσω την κωλάρα μου να πάω να πάρω κάνα πακετάκι.

    υ.γ. όπως παρατήρησες δε στο έκανα μπουρδέλο το blog σου παρόλο που γράφω για πρώτη φορά.

    υ.γ2 χαιρετίσματα από την φίλη σου την kitty! χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Mayhem, α)είμαι ευαίσθητη, τί να κάνω... αλλά αν με ξαναπείς γατάκι θα εύχεσαι να σε είχε κάνει ο ανεμιστήρας highlander! Και με βαράει, και γυρνάει και γουστάρω :))
    β)Το κρέας στην κατάψυξη τί θα πάθει δλδ; Μην αγχώνεσαι, δεν στο κόβουν, στο λέω εκ πείρας που είμαι πολύ αμελής με τους λογαριασμούς. Μια φορά έκανα 8 μήνες να πληρώσω ΔΕΗ και ρεύμα είχα.... Αν και θα ήθελα να την πατήσεις λίγο. Σκάσε και καθάριζε ένα πράγμα.... τί, μόνο εγώ κορόιδο?
    γ)φίλε μου, ο καναπές τα σπάει. Από τις καλύτερες ξάπλες που έχω ρίει οπουδήποτε είναι. ΠΡΕΠΕΙ να τον δοκιμάσεις.
    δ)Το ήξερα ότι δεν θα άντεχες για πολύ, αλλά άξιζε τον κόπο να προσπαθήσεις. Κάνε ένα τσιγάρο και για 'μένα βρε!

    υ.γ. ευχαριστώ πολύ που δεν μου μάμησες το blog. Ελπίζω να σε βλέπουμε συχνότερα ;)
    υ.γ.2 Κι από εμένα, κι από εμένα... μπουα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή