9/7/10

Περί blogging και ύπαρξης απόψεως

Αγαπητέ μου συνblogger

Ας μιλήσουμε λίγο σοβαρά....
Δεν σε έχω συνηθίσει σε τέτοια εδώ μέσα, το ξέρω, αλλά έχουν συμβεί αρκετά μεταξύ μας τον τελευταίο καιρό και τα έχω πάρει στο κρανίο. Οπότε, θα σοβαρευτώ λίγο, έστω και για ένα μόνο post.
Περί blogging και ύπαρξης απόψεως ο λόγος. Οπότε θα σου αναλύσω δύο βασικά θέματα. Πρώτον, γιατί σχολιάζουμε σε μια ανάρτηση και δεύτερον κατά πόσο οφείλουμε να έχουμε άποψη αλλά και να σεβόμαστε την άποψη των άλλων.
Γιατί σχολιάζουμε σε μια ανάρτηση; Έλα μου ντε! Εδώ σε θέλω κάβουρα, να περπατάς στα κάρβουνα. Εγώ η ανόητη μέχρι τώρα το έβλεπα σαν μια μεγάλη παρέα όπου θα περάσω να χαιρετήσω και να αστειευτώ με κάποιους ανθρώπους που έχομε κοινό χιούμορ και ως δημόσιο διάλογο όπου ο καθένας καταθέτει την άποψή του σχετικά με το θέμα της ανάρτησης. Στο κάτω κάτω της γραφής κανείς δεν τα γνωρίζει όλα. Λογικό είναι ένα θέμα να εξετάζεται σφαιρικά. Διαβάζεις απόψεις άλλων ανθρώπων, με διαφορετικά βιώματα και άλλη κοσμοθεωρία, προβληματίζεσαι, καταθέτεις την δική σου άποψη, αναθεωρείς και βλέπεις αν έχεις σφάλει κάπου. Αν πάλι νομίζεις ότι κάποιος άλλος σφάλλει του ζητάς ευγενικά να σου αναλύσει την άποψή του και τον αντικρούεις με λογικά επιχειρήματα. Φυσικά, αυτό εμπεριέχει και ένα ρίσκο. Εφόσον καταθέτεις δημόσια μια άποψη εννοείται ότι την υποβάλεις στην κριτική του καθενός. Σωστά; Έτσι μου το μάθαν στο σχολειό μου, ειλικρινά. Το ονόμαζαν μάλιστα διάλογο. Αλλά φαίνεται ότι είχα κακούς εκπαιδευτικούς....
Γιατί από τότε που σε συνάντησα στο διαδίκτυο αναθεώρησα σε μεγάλο βαθμό. Υπέθεσα πως δεδομένου ότι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές (πόσο μάλλον το blogging) δεν είναι και ό,τι πιο διαδεδομένο σε ακαλλιέργητους ανθρώπους (το τονίζω, ακαλλιέργητους, όχι αμόρφωτους, υπάρχει ουσιαστική διαφορά), θα είχα να κάνω με έναν άνθρωπο που δεν έχει αφήσει τα γρανάζια του εγκεφάλου του να σκουριάσουν από την αχρησία. Ε, προφανώς έκανα λάθος εκτίμηση! Από τον μετριασμό σχολίων στο blog σου όπου όλα τα σχόλια που αντιτίθενται στην άποψή σου απλά δεν εμφανίστηκαν ποτέ έως το ξεκατίνιασμα και τις ύβρεις.
Άντε, να δεχτώ ότι κάπου είσαι έντιμος όταν “εξαφανίζεις” ό,τι δεν συμφωνεί με την άποψή σου. Ενεργοποίησες τον μετριασμό και μου λές εμμέσως πλην σαφώς “φιλενάδα, ΑΝ σου αρέσει! Αν όχι, μην μπαίνεις εδώ”. Δικαίωμά σου είναι στον χώρο σου να επιβάλεις τους δικούς σου κανόνες. Όπως είναι δικό μου δικαίωμα το να μην ξαναπατήσω το ρημάδι το ποντίκι πάνω στο ιστολόγιό σου ξανά. Μπορεί να γουστάρεις υμνολόγια που τονώνουν την χαμηλή σου αυτοεκτίμηση ή απλά να μην μπορείς να δεχτείς αντίθετη άποψη ή οτιδήποτε άλλο. Από πού κι ως πού θα σε κρίνω εγώ; Δεν είμαι ψυχαναλυτής για να λύσω τα υπαρξιακά σου προβλήματα. Εφόσον επανέρχομαι σημαίνει ότι το δέχομαι.
Αλλά το ατελείωτο ξεκατίνιασμά σου δεν παίζεται με τίποτα! Είσαι άτομο που κατά τα φαινόμενα δεν έχει εκφράσει ούτε μία αυθεντική σκέψη (τουλάχιστον δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου κάτι τέτοιο) και δεν έχεις ίχνος χιούμορ. Μολαταύτα, προβαίνεις σε φθηνούς χαρακτηρισμούς των υπολοίπων και σε ακόμη φθηνότερες ειρωνικές παρατηρήσεις. Για ανθρώπους που δεν γνωρίζεις!! Φυσικά ένα από τα αγαπημένα μου blogoπαίχνιδα είναι να τσιγκλάω την επίπεδη προσωπικότητά σου (Α prop o, μην κοιτάς που το κάνω και σε άλλους, που συμπαθώ και εκτιμώ, αυτοί αντιλαμβάνονται το χιούμορ μου και διασκεδάζουν μαζί μου). Το διασκεδάζω, γιατί κατά κανόνα τρελαίνεσαι όταν σε πληρώνω με το ίδιο νόμισμα που πασάρεις στους άλλους. Μερικές φορές μάλιστα παρασύρθηκα από το μεσογειακό μου ταμπεραμέντο και σε ξεμάλλιασα λεκτικά. Άνθρωπος είμαι κι εγώ, χάνω την ψυχραιμία μου ενίοτε. Συγγνώμη όμως δεν σου ζητώ, το άξιζες.
Αλλά τουλάχιστον υπερηφανεύομαι ότι είμαι άνθρωπος με άποψη. ΑΠΟΨΗ. Καταλαβαίνεις τί εννοώ; Ότι ζω σε αυτόν τον κόσμο, παρατηρώ και εκφέρω γνώμη για τα περισσότερα θέματα γύρω μου. Αν διαφωνείς, καλά κάνεις. Πες μου σε ποιό σημείο και θα σου εξηγήσω τί εννοώ και ποιό βίωμά μου με οδήγησε σε αυτή την πίστη. Μπορεί να έχεις εσύ δίκιο κι όχι εγώ. Τί είναι κι αυτό πάλι, στα πλαίσια της politically correct συμπεριφοράς να μην μπορώ να πω αυτό που πιστεύω μπας και παρεξηγηθείς... Ε, παρεξηγήσου, αν είσαι τόσο κομπλεξικός εγώ τί να κάνω; Αν δεν μπορείς να δεχθείς ότι πιθανόν να λανθάνεις, πρόβλημά σου! Εγώ το δέχομαι και ανέχθηκα έως τώρα την κριτική σου. Και θα συνεχίσω να την ανέχομαι, γιατί θυμάσαι τί είπε ο Βολταίρος; “Δεν συμφωνώ με αυτό που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ να το λες”. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα σου χώνομαι όταν κάνεις τον νταή στους άλλους, ούτε ότι θα πάψω να εκφράζω την δική μου άποψη. Μην χαίρεσαι, το ίδιο δικαίωμα έχω κι εγώ.
Ξέρω ότι όλα αυτά που σου έγραψα οποιοσδήποτε λογικός και σκεπτόμενος άνθρωπος τα θεωρεί αυτονόητα. Για εσένα τελικά δεν είναι.



Το κείμενο αυτό είναι αφιερωμένο σε έναν συνblogger που γεμίζει το mailbox μου με τις φαρμακερές του ανοησίες εδώ και πολύ καιρό. Τον παρακαλώ από τούδε και στο εξής να σκέφτεται δύο φορές πριν τις γράψει. Αφορμή στάθηκαν δύο μικρότερα σχετικά πρόσφατα περιστατικά που με έπεισαν ότι τελικά κάποια πράγματα δεν είναι τόσο αυτονόητα. Θα ήθελα την άποψη όλων επί του θέματος. Όχι περί της συγκεκριμένης διαμάχης, την οποία δεν γνωρίζετε. Για τις ιδέες που εκφράστηκαν. Μπας και γίνει διάλογος όπως τον εννοώ εγώ.  
Και ένα τραγουδάκι που ο "φίλος" μου αυτός δεν έχει ακούσει προφανώς ποτέ. 

45 σχόλια:

  1. Χμ..

    δέν είναι όλα τα δάκτυλα ίδια..
    ίσως όμως να έχεις σε ένα πράγμα δίκιο..
    μην ξανακάνεις κλικ στο ποντίκι σου πάνω στο συγκεκριμένο ιστολόγιο..

    είναι μία λύση..
    μα μην περιμένεις απο άσχετους (όπως εγώ) να συμβουλεύσουν αν δέν γνωρίζουν τι έχει συμβεί..
    ούτε κι έχω πρόθεση να μάθω..

    απλώς κάνε τις επιλογές σου..
    παράξενα πάντα συμβαίνουν ανάμεσα σε συνομιλητές, ιδιαίτερα όταν δέν βλέπει ο ένας τον άλλον, να κατανοήσει πιθανό χιούμορ ή οτιδήποτε και να γίνει παρεξήγηση..

    την καλησπέρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντιλαμβάνομαι πλήρως και συμφωνώ με τον Ευρύνοο.
    Εχω και τις δικές απόψεις αλλά όπου νά ναι περιμένω κάτι πλασματάκια 2ετών και ένα άλλο 10 μηνών που θέλουν λέει τον παππού τους να τους φουσκώσει κάτι που δεν καταλαβαίνω το είναι.
    Θα τα ξαναπούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευρύνοε, μάλλον δεν εκφράστηκα σωστά στο υστερόγραφο. Δεν θέλω την άποψή σας επί της συγκεκριμένης διαμάχης αλλά την άποψή σου περί διαλόγου, blogging, σεβασμού κλπ.
    Σωστό σε βρίσκω πάντως. Σε ό,τι δεν ξέρεις το λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χριστόφορε, το ίδιο βέβαια λέω και σε εσένα. Τήν άποψή σου επί των ιδεών που εκφράστηκαν θέλω.
    Τρέλα τα εγγόνια, πρέπει να πάω κι εγώ να δω την δική μου τη γιαγιά (άσχετο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι έχουμε εδώ?
    Πέρασα για το "γραμμάτιο" και έπεσα σε σκεπτικιστικό θέμα?
    Πρέπει να αναθεωρήσω τους στίχους μου.... Έχουμε και λέμε λοιπόν:

    Κι έχω κι αυτόν τον αναιδή
    μου κάνει τον καμπόσο
    θα κόψω βρε κανά κλαδί
    στον κ@λ@ θα στο χώσω!

    Ανάρτηση σου κρέμασα
    με τ’ ατοπήματα σου
    ευθύς αμέσως γέμισα
    με σχόλια δικά σου.

    Είσαι σου λέω εμπαθής
    κάκιστος και βρωμιάρης
    στο τέλος πια θα τρελαθείς
    το παίζεις αλανιάρης.

    Κι εδώ για να τελειώνουμε
    πιο πέρα δεν πηγαίνει
    στο μπλογκ σου αραιώνουμε
    δεν πάει, μας χωλαίνει.


    Αγνοώ τον αθέατο πρωταγωνιστή της ανάρτησης σου καθώς και το λόγο σύγκρουσης σου.
    Φυσικά αν δεν ακούσω και τις δύο απόψεις δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα.
    Πάντως στο μπλόγκινγκ ισχύουν οι κανόνες γενικής συμπεριφοράς που εφαρμόζονται στο γραπτό και τον προφορικό μας λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιστεύω πως εχω καταλάβει πόση υπομονή και καλοσύνη έχεις με τούς ανθρώπους και είμαι σίγουρος οτι για να φτάσεις σε αυτό το σημείο θα άκουσες πολλά απο τον συγκεκριμένο τύπο.
    Εχω μια υποψία για το ποιός μπορεί να είναι αλλά δεν μου πέφτει λόγος.
    Ο Βολταίρος πολύ καλά τα είπε,αλλά να ξέρεις οτι αυτά ισχύουν σε όσους μπορούν να τα καταλάβουν,αλλιώς πρέπει η να πέσεις στο επίεπδό τους ή να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια πρίν καταντήσεις ομοιός τους..
    Εγω σε blog που τα σχόλιά μου περνάνε απο "την έγκριση του συγγραφέα" φτύνω και φεύγω..
    Θυμάσαι που σου είχα πεί οτι πρέπει να είσαι σκληρή με όσους είναι ηλίθιοι..;
    Mην χαλιέσαι φιλενάδα.Οι ηλίθιοι θα είναι παντού και πάντα.Το blogging αν δεν είσαι ηδη ψυχικά ισσοροπημένος απλά μεγενθύνει την ηλιθιότητά σου.
    Κουράγιο καλή μου Ηώς.
    Αν δείς οτι επιμένει απλά σβήνε..και μην σκεφτείς οτι έχουμε δημοκρατία και πρέπει να τούς ακούς όλους.Αυτά σου ξαναλέω ισχύουν μόνο σε όσους τα καταλαβαίνουν.
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ηω μου..περασα για μια καλησπερα...Το θεματακι σου ειναι γνωστο σε μενα...(εχω δει το ιδιο ονειρο...)!!
    Τις αποψεις μου θα στις πω...αυριο..
    Σορυ φιλεναδα αλλα τρεχωωωωωωωωωω!!!..Πολλα φιλια!!
    Μμμμμακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βρε kanivalle, πού τα κατεβάζεις αυτά τα υπέροχα χιουμοριστικά ποιηματάκια; Σε ζηλεύω, ειλικρινα. Τί λες, συνεταιριζόμαστε να κάνουμε τις αναρτήσεις πιο πλήρεις;;; Και μην νομίζεις ότι ξεχρέωσες το γραμμάτιο, την περιμένω τη συνέχεια να κάνω νέο συκώτι από τα γέλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωκεανέ, πού θα πάει, θα βρω πώς λειτουργούν τα φίλτρα στο gmail και ο φίλος μου θα πάει στο πυρ το εξώτερον.
    Τώρα, σε ό,τι αφορά τον μετριασμό, αντιλαμβάνομαι ότι τα ιστολόγια που έχουν πολλές επισκέψεις καθημερινά γίνονται στόχος των spam (έτσι δεν λέγονται οέο?). Κι εμένα μου έστειλαν και είδα μετά στα στατιστικά ότι έγινε σε μέρες που είχα αυξημένη κίνηση. Είναι ένας τρόπος κι αυτός για να τα αποφύγεις. Αν και γενικά ο μετριασμός σχολίων κάπου με χαλάει. Δεν τον καταδικάζω όμως. Αμάν κι εσύ, αυστηρέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαρτινάκι, πού είσαι βρε κοπελιά;;; Έπιασες τις παραλίες και έριξες μαύρη πέτρα; Να σου πω, καλά κάνεις! Σαν το οφθαλμόλουτρο τίποτα. Και με τα παιδιά χωρίς σχολείο και με το μαγαζί καινούριο φαντάζομαι τρέξιμο! Άντε, να ακούσω την άποψή σου. Μου χαθήκατε όλες τελευταία.
    Φιλάκια στο μουτράκι σου κορίτσι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άποψη; Διάλογος; Που, στο blogging; ΧΑ ΧΑ!

    Λοιπόν θα σου τα πω ωμά αν κι απ' ότι βλέπω έχεις πιάσει το νόημα.

    Οι bloggers κατά 70% σχολιάζουν για να σχολιάσεις κι εσύ στο δικό τους μπλογκ. Στα παπάρια τους τί γράφεις, ας είμαστε ειλικρινείς έρχονται για να έρθεις είναι τόσο πασιφανές που καταλαβαίνεις ποιός το κάνει και ποιός όχι.Αν σταματήσεις να πηγαίνεις εσύ θα σταματήσουν να έρχονται κι αυτοί σε'σένα.Κάτι σαν τις θείτσες στο χωριό που πάνε μόνο στους γάμους εκείνων που ήρθαν και στον δικό τους.

    Τώρα όσον αφορά τον σεβασμό της άποψης, φυσικά και δεν υπάρχει.Όταν ο blogger είναι επίσης και εκείνος ο εργοδότης που αν πεις τη γνώμη σου σε απολύει ή εκείνο το κομματόσκυλο που θα σε βρει στην πορεία και θα σε κάνει μπλε στο ξύλο, όχι δεν υπάρχει ούτε πολιτισμός ούτε διάλογος ούτε σεβασμός.

    Κι αυτό δεν είναι το χειρότερο.Το χειρότερο είναι ότι εκείνοι που βρίζουν, προσβάλλουν και φτάνουν μέχρι και σε σημείο να διασύρουν επειδή διαφωνείς αντί να τους ξεχέσουν και να μην ξαναπατήσει κανείς, πάνε όλοι και του γλείφουν τα @@ μη χάσουν καμια βίζιτα στο μπλογκ τους και κανα page view.Τοσο γελοίοι είμαστε και τόσο γελοίοι θα'μαστε. Κι όταν βλέπω τέτοιες γλοιώδεις συμπεριφορές σε άτομα του υποκόσμου, θεωρώ πως έχουμε το blogging που μας αξίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α, να και η άλλη φιλενάδα. Μαγισσούλα μου, να πω ότι έχεις άδικο ψέματα θα πω. Αλλά υπάρχουν και πολλοί που δεν το βλέπουν έτσι το θέμα. Σιγά σιγά θα στρώσει, πού θα πάει; Ή τουλάχιστον θα ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι. Ή θα επιλέξω εγώ ποιοί μου κάνουν και ποιοί όχι. Αλλά γιατί υπόκοσμος βρε κοπελιά; Ας τους πούμε διαφωνούντες με την λογική μας, είναι πιο... politically correct! :P
    Πάντως μου την δίνουν τα προσωπικά κοσμητικά. Κι εγώ το έχω κάνει 3-4 φορές και το μετάνιωσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΤΣΑ και Lesiem !

    Είχα πάθει εξάρτηση μαζί τους πριν κανα δυο χρόνια που τους χρησιμοποίησα αρχικά ως υποκατάστατο των ERA.

    Επαναλαμβάνονται κι αυτοί όμως ρε γμτ...Θα δείξει...


    Το κειμενό σου το προσυπογράφω. Είναι σε ευθεία συμφωνία με σχετικά δικά μου κείμενα περί blogging.

    Αυτός που έχει γεμίσει το mailbox σου μπορεί κατά βάθος να σε γουστάρει...

    Πρόσεξε όμως γιατί είσαι παντρεμένη με τον Πρόεδρο. Δε θέλω λοιπόν μαλακίες. Εγώ και ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ φέρουμε την ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ηώ μου αγαπημένη!! Επειδή δεν θέλω να σε κουράζω η άποψή μου με το θέμα σου,που λίγο πολύ τόχα περάσει και εγώ παλαιότερα,συγκλίνει με του Ωκεανού και φυσικά με της φίλης μας τις μαγισούλας που τα λέει με τον δικό της μοναδικό τρόπο...εξω απο τα δόντια,αλλά πολύ σοφά!!!
    Απλά σου λεω και εγώ μην χαλιέσαι γλυκειά μου...γιατί δυστυχώς ανεγκέφαλοι και θρασύδειλοι άνθρωποι πάντα δυστυχώς θα α συναντούμε γενικώς παντού...διότι καλώς η κακώς υπάρχουν και ΑΥΤΟΙ...
    Οταν είσαι εσύ εντάξει σε ότι κάνεις και κυρίως με τον εαυτό σου,άσε τους άλλους να σφυράνε....
    Εσύ σφύριξε χαρούμενα μπορείς...'οπως λέει και το άσμα,που τόχα αναρτήσει πριν λίγο καιρό!!!Να περνάς καλά φίλη μου!!
    Καλό Σαβ/κο!!!φιλάκιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΗΩ ΜΟΥ ΧΑΙΡΕ!!!!!!

    Εγω ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ (δε χρειαζεται αλλωστε)....

    ξερω τι εγινε!!!!

    ΟΤΑΝ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ η ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ....προβαλουμε ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ "ΑΛΗΘΕΙΑ" ΜΑΣ.

    ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ "ΑΛΗΘΕΙΑ" ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ:

    .......Η ΑΛΗΘΕΙΑ (χωρις εισαγωγικα).

    Αυτο για εναν ΑΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΟ ανθρωπο (φοβισμενο):
    .......ειναι: ΑΒΑΣΤΑΧΤΟ!!!!

    Του προσβαλεις ΤΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΤΟΥ!!!!
    .......ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΕΣΕΝΑ!!!
    μονο την ΑΛΗΘΕΙΑ (χωρις εισαγωγικα)
    ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ!!!!

    για αυτον τον καημενο...ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ....ΑΛΛΑ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΤΗΣ!!!

    .....ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ!!!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λάκωνα, όχι, πες, δεν τα σπάνε οι Lasiem? Ειδικά το iustitia που το λατρεύω! Αλλά πού να τους έβαζα πιο πριν; Στις γκρίνιες μου; Δεν πάει!
    Το ήξερα ότι θα συμφωνούσες, πολλά από αυτά τα έχεις γράψει κι εσύ "αγάπη μου".
    Λες ο φίλος μου να είναι φίλη και να με γουστάρει; Εκεί να δεις χαρές ο πρόεδρος! Αλλά ρε Λάκωνα τί θα γίνει με αυτή την ιστορία, δεν μπορώ να τον ξεκάνω με τίποτα. Εκείνα τα δηλητήρια που μου έδωσες τον ξέραναν στον ύπνο μόνο και μετά σηκώθηκε φρέσκος φρέσκος και καμαρωτός. Μισή δουλειά έκανες κουμπάρε, ανασκουμπώσου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μαράκι, το ήξερα ότι δεν διεκδικώ βραβείο πρωτοτυπίας, όλοι τελικά έχετε βρεθεί στην ίδια θέση. Μήπως η λύση της μαγισσούλας είναι η καλύτερη; Φτύσιμο και τέλος! Γιατί και η πολλή δημοκρατία χτυπάει στα νεύρα ενίοτε....
    Μπράβο ρε Μαράκι, η φωτεινή πλευρά της ζωής είναι εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Ηώ
    Ε, παρεξηγήσου, αν είσαι τόσο κομπλεξικός εγώ τί να κάνω;
    Εμένα είπες κομπλεξικό μωρή?

    @Ευρύνοε
    δeν είναι όλα τα δάκτυλα ίδια..
    Τι υπονοείς ρε? Ότι εγώ έχω μικρότερο ... δάκτυλο? Γιατί το μετρήσαμε και υπολείπομαι? Εσύ πας φιρί-φιρί να σε βρίσω τώρα.

    @Χριστόφορε
    Έχω κάτι πλασματάκια 2ετών και ένα άλλο 10 μηνών που θέλουν τον παππού τους
    Τι υπονοείς, τώρα, εσύ? Ότι εγώ δεν έχω δυο-τρία πλάσματα που να με θέλουν? Άντε μην τα ακούσεις και συ τώρα.

    @Κανίβαλλε
    Κι έχω κι αυτόν τον αναιδή
    μου κάνει τον καμπόσο
    θα κόψω βρε κανά κλαδί
    στον κ@λ@ θα στο χώσω!

    Τι τόλμησες να πεις, αχρείε αλανιάρη
    που λόγο μου απηύθυνες, εσύ παλιογομάρι
    Ολόκληρο κορμό, ρε εγώ, θα κόψω
    το δικό σου στόμα να βουλώσω.

    @Ωκεανέ
    Εχω μια υποψία για το ποιός μπορεί να είναι αλλά δεν μου πέφτει λόγος.
    Και αμέσως να υποψιαστείς εμένα ρε αχρείε Ωκεανέ? Και αφού δεν σου πέφτει λόγος γιατί με υποψιάζεσαι?
    Ποιός σούδωσε τέτοιο δικαιώμα, ρε, να εκθέτεις το άτομό μου???

    @Μαρτίνα
    Το θεματακι σου ειναι γνωστο σε μενα...(εχω δει το ιδιο ονειρο...)!!
    Τι θες να πεις μωρή Μαύρη Μαρτίνα? Ότι τα ίδια έκανα και σε σένα? Άντε μην τα πάρω τώρα και δεις τον ουρανό σφοντύλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. IonnKorr
    Δεν ξέρω αν ο σχολιασμός σου εμπεριέχει ψήγματα αστειότητος ή ατυχές απολογητικό χαρακτήρα.
    Ξαναδιάβασε ΤΙ έχω γράψει ακριβώς (Αγνοώ τον αθέατο πρωταγωνιστή της ανάρτησης σου καθώς και το λόγο σύγκρουσης σου) και αναθεώρησε τυχόν λαθεμένες απόψεις σου, τουλάχιστον για το άτομο μου, διότι το κατά τα άλλα χαριτωμένο 4στιχο σου, απευθύνεται σε προσωπική επίθεση, εν αντιθέσει με το δικό μου που απλώς διακωμωδεί καταστάσεις.

    ΥΓ: Αν κατάλαβα λάθος συμπάθα με, τι περιμένεις από κανίβαλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φίλε Καννίβαλε
    χα..χα..

    Eίσαι ντιπ κατά ντιπ, λέμε. Μα καλά σου πέρασε από το μυαλό πως σου έκανα προσωπική επίθεση????

    Γιατί δεν διάβασες όλα τα άλλα και διάβασες μόνον το δικό σου?
    Σωστά υποπτεύθηκες, πρόκειται περί πλάκας που απευθύνεται σε αυτό ακριβώς που πολλοί τόνισαν. Πως από ένα λάθος "διάβασμα" μιας φράσης στο blogging μπορούν να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις.

    Αν διάβαζες ολόκληρη την απάντηση, θα έβλεπες ότι απομόνωσα, επίτηδες, μία φράση από όλους τους σχολιαστές, την θεώρησα δήθεν ότι στρέφεται εναντίον μου και αμέσως "αρπάχτηκα" για να δημιουργήσω "καυγά".

    Φυσικά και όλα είναι πλάκα.

    Υ.Γ. Οι στίχοι σου πολύ δυνατοί. Πολύ μου άρεσαν. Επειδή ήθελα να βρώ κάτι αντίστοιχο σε "έμμετρη μορφή" έκατσα κι έγραψα έναν ανάλογο στίχο προς απάντηση.

    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γιατρέ μου χαίρε!
    Πού ήσουν στην προηγούμενη ανάρτηση που σε αναζητούσαμε να μας πεις αν όντως συνδέεται η τεστοστερόνη με την φαλάκρα; Βωμολοχούσες έμαθα...
    Μα αγαπητέ μου, τις υποκειμενικές αλήθειες μας δεν βγάζουμε πάντα προς κρίση;; Όσο πιο πολλές, τόσο πιο καλά. Η συνιστώσα των μπορεί να οδηγήσει στην καθαρή αλήθεια μέσω του διαλόγου.
    Από εκεί και πέρα αν σε τσούζει και τα βάζεις με τον φορέα....
    ε, τί να πω?
    Θα μείνω αλησμόνητη και θα κερδίσω την αθανασία!
    Χμμμ, δεν ακούγεται κακό αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ρε γαμώτο λέω κι εγώ, χε χε χε

    Όπως λοιπόν έχει ειπωθεί και σε άλλα μπλογκς ή φόρουμ, ο γραπτός λόγος εύκολα παρεξηγείται.

    Ειρήνη υμίν αδελφοί και αδελφές ( και των λοιπών συμπεριλαμβανομένων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πρόεδρε,
    όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται
    όποιος έχει τη σφίγγα σφίγγεται
    κι όποιος έχει το κουνούπι να το φέρει πίσω!
    Αγαπημένε μου...
    είπα κι εγώ να γράψω για μια φορά σοβαρά, αλλά δεν με αφήνεις να αγιάσω...
    Κι αν με ξαναπεις μωρή θα γίνω κατσαρολοβολούσα!
    χαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κανίβαλλε, μην τον παρεξηγείς τον Ionn. Τελευταία περνάει κρίσεις προσωπικότητας....
    Από την άλλη, ναι, είναι παρεξηγίσιμος ο λόγος, και ο γραπτός και ο προφορικός, αλλά μερικά πράγματα απλά δεν έχουν διττή σημασία (όπως πχ το "ψόφα σκύλα"- όσο χιούμορ κι αν έχεις τσαντίζεσαι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Βρε παιδί μου, εγώ νομίζω ότι είναι πολύ λίγοι αυτούτ ου είδους οι bloggers. Δεν έχω συναντήσει πολλούς. Μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού. Πώς γίνεται και τους ανακαλύπτετε; (έχω διαβάσει κι άλλα παράπονα). Μήπως η συμπεριφορά τους υποκρύπτει ερωτικές προσεγγίσεις; Μήπως ελπίζουν ότι με τη στριμάρα θα γαμήσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τί να πω βρε Ηλιότυπε; Άβυσσος η ψυχή του μέσου blogger...
    Πάντως όσοι είπαν ότι αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα είναι γυναίκες... τυχαίο; πιθανόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. BREEEE ΚΑΛΗ ΗΩ ΜΟΥ.....

    Αυτος Ο IONNKORRAS.... ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ....με θεμα: βωμολοχιες του ιαματικου....

    Και ΜΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΣΑΝΕ!!!!
    να ομως ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ!!!

    Βλεπω οτι ΣΥΝΑΓΕΛΑΖΕΣΑΙ...φυσεις διαβολικες....Κατι ΚΑΝΙΒΑΛΛΟΥΣ, HELIOTYPOYS,ΚΛΠ....γνωστους!!!χαχααα!!!

    Γι αυτο bre συ...ΣΕ ΖΗΛΕΥΟΥΝΕ!!!!
    .....οι κακογαμ....νοι+...μενες!!!!

    ΝΑ ΑΥΤΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΟΜΟΥΝΑ!!!χαχααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αααα, έχεις stalker; Αυτό είναι το πρώτο δείγμα ότι είσαι καταξιωμένη στο χώρο της μπλογκόσφαιρας! Το δεύτερο είναι να σου κλέψει εφημερίδα (συνήθως της επαρχίας ή free press) ένα κείμενο!
    Άντε και εις ανώτερα!

    Οκ, πλάκα κάνω. Πρέπει εκτός από ένα stalker να έχεις και ένα άνθρωπο με κακό χιούμορ να λέει βλακείες στις αναρτήσεις σου! (Είναι και αυτό μέσα στην καταξίωση που λέγαμε.)
    Οι Αμερικάνοι έχουν μια παροιμία: "Opinions are like assholes. Everyone's got one!" Καθένας μας βγάζει και ένα απωθημένο του με το μπλόγκινγκ. Ελεύθερη έκφραση; Γνωριμίες; Αυτοπροβολή; Γκρίνια; Καφρίλα; Απ' όλα τα φρούτα έχει το μπλογκσποτ.

    Όσο για το μετριασμό σχολίων, ειλικρινά δεν τον καταλαβαίνω. Είναι σαν να βουλώνεις το στόμα κάποιου με μια τάπα! Και το νόημα του μπλόγκινγκ είναι ακριβώς το αντίθετο: να λες τη γνώμη σου ελεύθερα, χωρίς τους περιορισμούς καταγωγής/κοινωνικής θέσης/whatever που ίσως υπάρχουν στον έξω κόσμο. Ακόμη και αρλούμπες να λέει ο άλλος, ακόμη και τρολ να είναι, ασ'τον να το πει να ξεσκάσει, άνθρωποι είμαστε, και αν δε γουστάρεις απλά μην απαντάς. Η μόνη λογική εξήγηση στο μετριασμό σχολίων είναι τα άσχετα spam με links σε malicious software. Αλλά αυτά κάνουν μπαμ.

    Υ.Γ. Ένα τραγουδάκι για να αφιερώσεις στον stalker σου. Με αγάπη, στοργή και προδέρμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Hώ καλημέρα!
    Θεωρώ ότι μέχρι ενος ορισμένου σημείου, μπορεί να αντιληφθούμε τι ακριβώς κρύβεται πίσω από ένα ψευδώνυμο ή σχόλιο!
    Είμαι υπερ της ελεύθερης έκφρασης με αρχές.
    Δέχομαι την ανωνυμία όταν δεν παρεκτρέπεται...
    Αλλιώς καλώ τον άλλον να βγάλει τη μάσκα,αν δεν το κάνει,πάμε για άλλα!
    Ήδη έχει μιλήσει...
    Συμφωνώ με το κείμενό σου,
    Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...γιατι όχι και της μπλογκοζωής;
    Πάντως όσοι μου έχουν τραβήξει την προσοχή, και έχω συναντήσει ήταν εξαιρετικά πλάσματα!
    Μαθαίνουμε, κορίτσι μου γλυκό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. μμμ επί του προκειμένου.. της αφορμής.. δε μπορώ να εκφέρω γνώμη.. δεν έχω υποστεί επιθέσεις.. έχω παραβρεθεί σε κάποιες ανάλογες.. και εντελώς αψυχολόγητες.. που ανάκγασαν φίλες μου να βάλουν moderation.. φατνάζομαι ότι σε όλους τους χόρους υπάρχουν παράξενοι.. :):)
    ήθελα πριν φύγω να κάνω ένα ποστ για το μπλογκινγκ.. και το πόσο μου λείπει.. ως ανταλλαγή απόψεων.. όποιος δεν φέρει άποψη.. και με μια καλημέρα βολεύομαι.. ακόμα καλήτερα μια αντίθετη τεκμηριωμενη άποψη αντίθετη από τη δική μου.. συμβαίνει όλο και σπανιότερα είναι η αλήθεια.. αλλά μια και δεν έχουμε ραντεβού για να ανταλλάσουμε σχόλια.. θα αρκεστούμε σε ότι έχουμε.. :):)
    την καλησπέρα μου :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ιαματικέ μου, τελικά είναι μικρή η Ελληνική bloggoσφαιρα.....
    Σκοντάφτουμε ο ένας πάνω στον άλλο, είδες;
    Πάντως είναι τιμή μου που με επισκέπτονται ορισμένοι. Όσοι μου γράφουν συστηματικά είναι αξιόλογοι άνθρωποι...
    ευχαριστίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Βρε Λενάκι, καλά που μου μαθαίνεις και καμιά καινούρια λέξη και δεν μένω πίσω!
    Πάντως η προοπτική σου θεϊκή! Είμαι αναγνωρισμένη bloggopersona! Τέλος! Χαχαχαχαχαχαχαχαχα
    Λοιπόν, εγώ αρχίζω να στέλνω κείμενά μου στις εφημερίδες, εσύ αρχίζεις να trollάρεις, μπας και την ολοκληρώσουμε την καταξίωση.

    Η ατάκα είναι "opinions are like assholes, EVERYBODY has one" και είναι από ταινία, να δεις ποιά είναι, πού θα πάει, θα το θυμηθώ...

    Βρε, μικρό κορίτσι εσύ, πού τα ξέρεις αυτά τα υπέροχα κλασσικά κομμάτια; Προσκυνώ, είναι απλά τέλειο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλησπέρα 50fm, να σου πω, μάσκες φοράμε και στην καθημερινότητά μας, δεν είναι κάτι πρωτότυπο στο blogging. Το ότι δεν γνωρίζεις το ονοματεπώνυμο της αστυνομικής ταυτότητας του άλλου δεν λέει και πολλά. Όντως είναι μικρή η bloggoσφαιρα και πέφτουμε συχνά πυκνά πάνω σε γνωστές φυσιογνωμίες. Εγώ βρήκα ενδιαφέρουσα την άποψη της Κίρκης. Γιατί δεν απαξιούμε άτομα που αποδεδειγμένα δεν έχουν κάτι να μας πουν; Είναι θέμα ψυχολογίας; Αδιαφορίας; Ανίας;
    Άβυσσος η αυτογνωσία τελικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Φίλε μου koulpa που πας και λες πριν φύγεις;; Διακοπούλες; Αααααα, καλά να περάσεις αγαπητέ.
    Κοίταξε, το δικό μου blog είναι κατά βάσιν χιουμοριστικό. Δεν κάνω βαθυστόχαστες αναλύσεις, οπότε τί άποψη να εκφέρει κάποιος; Για το πώς να ρίξει μια γκόμενα περιορισμένης ευθύνης :))
    Παράπονο δεν έχω πάντως, μου αφήνουν κανένα χαμόγελο μερικοί και φτιάχνει λίγο η μέρα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. xaxa έληψα μια εβδομάδα.. δεν έχεις το κεντρικό μου μπλογκ για νενημερώνεσαι.. αλλά και πόση ενημέρωση να αντέξη κάποιος.. :):)
    το ότι σε παρακολουθω.. διαβάζοντας ότι έχεις εκθέση από την αρχή.. σημάινει ότι για μένα όσα γράφεις είναι σοβαρά.. ή ακόμα καλήτερα σοβαρά αστεία.. :):)
    ε αξιοποιώ το 2-3 % των ιδαιών για ποστ που μου έρχονται.. ακόμα και όταν είχα το netbook.. δε μπορούσα κάθε λίγο να παρατώ τη δουλειά μου και να γράφω.. :):)
    καλησπερούδιααα :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Βρε koulpa, δεν είδα νέα ανάρτηση και έχω καιρό να σου έρθω, με έπιασες! Πόσα blog έχεις πια βρε ευλογημένε; Και πώς τα προλαβαίνεις;; χαχαχαχαχαχαχαχα
    Θέλω ταξιδιωτική ανάρτηση από τις διακοπές. Το απαιτώ :))
    (και σύντομα) χαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. xaxaxa σε τσάκωσα.. έλα μωρέ ότι πρλάβουμε διαβάζουμε.. 6 μπλογκζζζ έχω κάνει.. αλλά ενημερώνω μόνο τα 2.. σε 15ήμερη βάση όπως πάει το πράμα.. τα άλλα όποτε.. :):)
    έυκολο είναι το πρώτο τα έχω πάνω πάνω.. στο τελευταίο πάνω δεξιά.. :):)
    την καληνύχτα μου :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ηώ, η σκηνή που περιγράφεις είναι χιλιoπαιγμένη σε χιλιάδες ιστολόγια. Όταν πρωτοξεκίνησα το blogάρισμα (ώς άλλος frontman) παρακολουθούσα τακτικά διάφορους τιτανοbloggers όπως τον jago, τον pascal και τον πρώην ατάλαντο κούνελο (νυν μέλος του ppr). Μιλάμε για άλλο επίπεδο! Τεράστιο βάθος τα άτομα.. Σύντομα διαπίστωσα ότι και εκεί (ή μάλλον πρώτα εκεί) εμφανίστηκαν οι γνωστοί trollάδες, είτε με τις άκομψες σχολιάρες τους, είτε με τα post-αντιpost στα δικά τους ιστολόγια. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα διέκρινα και κόντρες λόγω φθινών εκδοτικών συμφερόντων.

    Μπορεί λοιπόν ο Βολτέρος να είπε την περίφημη ατάκα του για την ελευθερία του λόγου αλλά υπάρχει και η άλλη ατάκα που λέει:
    "Η άποψη είναι σα τη κωλοτρυπίδα! Όλοι έχουν από μία!"
    Οπότε άσε το κάθε καμένο στο βασίλειο της καψίλας του και συνέχισε να γράφεις στην κωλοτρυπ.. έεε στο blog σου ότι σε εκφράζει, σου αρέσει και σε ανησυχεί..

    Τη καλησπέρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Frontman, το ήξερα ότι δεν διεκδικώ βραβείο πρωτοτυπίας, το είπα και πιο πάνω...
    Αλλά μου την δίνει ο κομπλεξισμός, πώς να το κάνω τώρα; Σχεδόν το ίδιο όσο και η απύθμενη ανοησία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Δεν έκανα καμια κριτική για το blog σου. Συνέχισε να το διαμορφώνεις όπως εσύ νομίζεις. Κατα πάσα πιθανότητα, το ότι έχεις trollάκιδες να σε πρίζουν, είναι σημάδι ότι τα πας καλά!

    Sorry αν δεν ήμουν σαφής :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. καλησπερααααα.....ελα ,να μην χανουμε το χιουμορ μας, οι καιροι ειναι πολυ δυσκολοι,....Μια μικρη ,ελληνικη κοινωνια ειναι τα μπλογκς με τα καλα του και τα κακα του.Ε τα κορναρισματα και τις βρισιες, τα σκουπιδια και την κιτσαρια αλλα και το γελιο, την παρεουλα, το καλοκαιρινο ουζακι. Καταλαβαινω το θυμο σου (ειναι αληθεια οτι καθε φορα που βλεπω σχολιο σε καποια αναρτηση,φοβαμαι μην με βριζει η με κατηγορει καποιος), ειναι υγειεστατος...Με χαμογελαστους χαιρετισμους και διαθεση να πιουμε τσιπουρακι διπλα στη θαλασσα, κατω απο τον Ολυμπο με καθε καλο φιλο μπλογκερ που θα επισκεφτει τα μερη μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αριστοφάνη, αν το τσιπουράκι είναι στην Λεπτοκαρυά ή σε κάποια άλλη από τις υπέροχες παραλίες της Κατερίνης, φωνάξτε κι εμένα στην bloggoμάζωξη.... θα περάσουμε εξαιρετικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Oποτε θελεις ερχεσαι, κοντα εισαι. Σε , σας περομενω στην Λεπτοκαρυα για τσιπουρακι διπλα στο κυμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αριστοφάνη, Λεπτοκαρυά και τσιπουράκια, το καλύτερό μου! Έρχομαιιιιιιιι

    ΑπάντησηΔιαγραφή