1/2/10

Υπομονή my ass………

Σήμερα το βραδάκι ήμουν χάλια. Αλλά πολύ χάλια λέμε. Έπαθα ένα ψυχοπλάκωμα, μια κατάθλιψη, μια στενοχώρια. Πλακώθηκα στα αφρόλουτρα και τις μάσκες προσώπου, τίποτα… Τσάκισα κάτι σοκολατάκια, τίποτα… Έπιασα να δουλέψω λίγο μπας και ξεχαστώ, άντε να συμμαζέψω αύριο τα ασυμμάζευτα έτσι όπως τα έκανα… Άνοιξα τηλεόραση, έσπασαν τα νεύρα μου με τις βλακείες που έπαιζε… Οπότε κατέληξα στον κλασικό ψυχοθεραπευτή του Νεοέλληνα. Το τηλέφωνο. Με τα πολλά πετυχαίνω μια φίλη που δεν είχε βγει και δεν είχε κοιμηθεί, να γκρινιάξω λίγο να ξεσπάσω. Και πάνω στη γκρίνια, τι μου λέει για να με ξεφορτωθεί η αφιλότιμη……


-Υπομονή ρε φιλενάδα, υπομονή

Ε, αυτό ήταν! Το νευρικό μου σύστημα χτύπησε κόκκινο και θα κάνω κανα δυο μέρες για να κοιμηθώ. Ψέλλισα ένα τσαντισμένο καληνύχτα και έκλεισα απευθείας. Τι υπομονή ρε φιλενάδα; Για ποιο πράγμα; Να κάνεις υπομονή γιατί περιμένεις κάτι το καταλαβαίνω. Εγώ τι να περιμένω, που δεν ξέρω τι μου φταίει; Το ξημέρωμα; Το καλό φενγκ σούι να μου χτυπήσει την πόρτα; Τον Χάρο να με πάρει; Όχι πες μου!!!!

Μετά άρχισε να μου κλωθογυρίζει αυτή η υπομονή στο μυαλό. Υπομονή, υπομονή, υπομονή…. Το έβλεπα με την φαντασία μου να είναι γραμμένο σε ένα τεράστιο video wall μπροστά μου και να πλέει κάνοντας χορευτικά. Σε όλη την οθόνη γραμμένες πολλές υπομονές, με διάφορες γραμματοσειρές, χρώματα και εφέ.

Μας έμαθαν να λέμε καλά το παραμύθι μας. Υπομονή. Υπομονή που η οικονομία μας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, υπομονή που μας κλείνουν τους δρόμους, υπομονή που δεν έχουμε πολιτική σε κανέναν τομέα, υπομονή που η ανεργία χτυπάει πρωτάκουστα νούμερα, υπομονή που οι σχέσεις μας πάνε από το κακό στο χειρότερο, υπομονή που αλλοτριωνόμαστε, υπομονή που μας τρώει η μοναξιά μέσα σε τόσους ανθρώπους, υπομονή, υπομονή, υπομονή…….

Μπρε άι σικμεκ και η υπομονή! Είμαι νέος άνθρωπος και βαρέθηκα να τρώω κουτόχορτο! Τα θέλω όλα και τα θέλω τώρα! Τι να τα κάνω να μου έρθουν μετά αν φάω τα καλύτερά μου χρόνια μέσα στη μιζέρια; Άντε, πάω να δω πώς θα το κάνω όλο αυτό….

11 σχόλια:

  1. Ηώ

    Επειδή, βλέπω εδώ την απόλυτη απαισιοδοξία (δεν νομίζω να έχω συναντήσει πουθενά περισσότερη!) σου αναγράφω και εδώ την απάντηση της ερώτησης που μου έκανες στο blog μου.

    Δηλαδή μου έγραψες:
    Τελικά υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει κανείς για να τον αγαπήσουν οι ξανθιές; είναι και πολλές....

    Τι εννοείς δεν κατάλαβα ακριβώς?

    Αν εννοείς, πάντως, τις Μοίρες δεν νομίζω ότι ήταν ξανθιές (πλην της Ειμαρμένης βέβαια). Έλληνες και Ρωμαίοι τις αναπαριστούσαν ως μελαχροινές!

    Πάντως, όσον αφορά τις Μοίρες δεν νομίζω ότι υπάρχει γενικός τρόπος να τις κάνεις να σε αγαπήσουν. Ο καθένας προσπαθεί με τον τρόπο του.

    Μερικοί τα κατάφεραν!!!!

    ----
    π.χ.

    Ο Μ. Αλέξανδρος από μικρός μπήκε στα δύσκολα. Κινδύνευσε άπειρες φορές κάνοντας την μία μαλ... πάνω στην άλλη. Τελικά πάλι η τύχη τον βοήθησε να γίνει βασιλέας αν και ο πατέρας του Φίλιππος ήδη τον είχε παραμερίσει.

    Μετά προκάλεσε την τύχη του κυνηγώντας χίμαιρες στην Ασία. Και όμως και πάλι η τύχη τον βοήθησε να την κατακτήσει.

    Τέλος πέθανε νέος πριν αρχίσει την καταδυνάστευση και γίνει μισητός. Έτσι άφησε στους αιώνες ένα καλό όνομα.

    ----
    Άλλο παράδειγμα ο Ιούλιος Καίσαρας και ο Οκταβιανός Αύγουστος.

    Αν και η Ρώμη είχε πολυπρόσωπο σύστημα εξουσίας αυτοί κάνοντας επίσης μαλ..ίες με το σωρό, κινδυνεύοντας στιγμή προς στιγμή κατάφεραν να γίνουν μονοκράτορες και να λατρευτούν ως θεοί.

    ----
    Άλλο παράδειγμα ο Τζέγκις Χαν. Ενώ γεννήθηκε σαν ένας άσημος γιός ενός άσημου πατέρα, σε μιά άσημη Μογγολική φυλή κατάφερε ριψοκινδυνεύοντας, λεπτό προς λεπτό, τα πάντα να δημιουργήσει την μεγαλύτερη αυτοκρατορία που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης.

    ----
    Άλλο παράδειγμα ο Einstein.
    Μην γνωρίζοντας τα απαραίτητα Μαθηματικά, και μην ανήκοντας στην "επίσημη ερευνητική κοινότητα της εποχής του", συνδέοντας φυσικές θεωρίες που επεξεργαζόταν άλλοι, κατάφερε εντελώς ανέλπιστα να πάρει, μόνος αυτός, από μία πλειάδα ερευνητών που ασχολούνταν τότε με το το ίδιο θέμα, την πατέντα της Θεωρίας της Σχετικότητας και να γίνει αστέρας της παγκόσμιας επικαιρότητας.

    ----
    Άλλο παράδειγμα ο Billy Gates.

    Όντας ένας απλός φοιτητής που ούτε το πανεπιστήμιο δεν μπορούσε να τελειώσει ευνοήθηκε από την τύχη ώστε η IBM, που ήταν η κορυφαία εταιρεία της εποχής, να "υιοθετήσει" στα δικά της computers τα δύο περίφημα λογισμικά του το MS-DOS και το MS-WINDOWS.

    Για να γίνω σαφής, υπήρχαν πολλά παράλληλα "DOS" και "WINDOWS" στην εποχή του, και μάλιστα καλύτερα από τα δικά του, αλλά η IBM επέλεξε τα δικά του χωρίς καν να εξαγοράσει τα δικαιώματα.

    Έτσι ίδρυσε την γνωστή MICROSOFT η οποία είχε την τεράστια τύχη να εξαγοράζει εταιρείες με μικρό τίμημα και να κερδίζει από αυτές πολλαπλάσια. Έτσι έγινε ο νεότερος πολυεκατομμυριούχος του Κόσμου.

    ----
    Τέλος,

    οι ιδρυτές της Google, φοιτητές, Larry Page και Sergey Brin που κατάφεραν μέσα στους απειράριθμους ανταταγωνιστές, να "κλέψουν" την παντοδυναμία από την Microsoft και να ιδρύσουν "εν μία νυκτί" την μεγαλύτερη οικονομική αυτοκρατορία του πλανήτη που οι άλλοι την βλέπουν πλέον, με τα κυάλια.

    ----
    Τι λες Ηώ ?

    Μπορεί εσύ να είσαι η επόμενη που θα μπει στον κατάλογο?

    χε.. χε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν είσαι λοιπόν η επόμενη που θα μπει στο κατάλογο ....

    να, η απόλυτη συμβουλή : "Κάνε υπομονή"!!!!

    χα.. χα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε μου IonnKorr, παρεξήγησες το θέμα της ανάρτησης. Επρόκειτο για καθαρή, αγνή γκρίνια. Και τέλος η υπομονή! μέχρι εδώ ήταν. Από σήμερα φέρνω τα πάνω κάτω πάλι (και αλλάζω φίλους. Άκου υπομονή η άτιμη!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπόν εγώ δεν είμαι η φίλη της υπομονής.Και εγώ σε αντίθεση με τον ΙοnnΚοrr το έπιασα το νόημα.Βγες έξω, ντύσου, χτένισε τις πυρόξανθές σου μπούκλες, βάλε τα 12ποντά σου, τα διαολεμένα σου ρούχα που αναστατώνουν τα αρσενικά.Εκείνη τη δερμάτινή σου φούστα βάλε!!!!Κάνε σεξ σαν τίγρης και θα δεις τι υπομονή σου έλεγε η κλαψιάρα και μίζερη φιλενάδα σου.Βρες έναν γκόμενο ημίθεο με φέτες (και μικρό για να ανταποκριθεί κυρίως, χαμηλού μορφωτικού επιπέδου καθώς η ψευτοδιανοούμενη μπασκλασαρία είναι μάπα στο σεξ).Ως γνωστόν η ταβανοθεραπεία με τις μάσκες ομορφιάς αποτέλεσμα δεν είχαν γι΄αυτό ξεκίνα τις άλλες στάσεις...Κι ελπίζω μετά να μη σηκώσεις το τηλέφωνο όταν θα σου τηλεφωνήσει η άλλη καμένη που προσπαθεί να σε μιζεριάσει.Λοιπόν αυτά έχω να σου πω γυναικάρα με τα κόκκινα:-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πού ήσουν χθες βράδυ φιλενάδα; εεεε;;;;;;
    χαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το "my ass" πού κολλάει, δεν κατάλαβα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το "my ass" είναι απαξιωτική έκφραση φίλε μου. υπομονή και αηδίες.... Ο υπομένων πάντα χαμένος βγαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λοιπόν φιλενάδα,καθόλου δε μου αρέσουν αυτά που λες!Την επόμενη φορά που θα βρεθείς σε παρόμοια φάση,προτείνω:μίλα στον καθρέφτη σου...ηχογράφησε τη φωνή σου...άκου όλα τα τραγούδια που γουστάρεις!!!Υπομονή όλοι κάνουμε σε τούτη την πλάση.Εγώ-επειδή γνωριζόμαστε χρόνια-απλά θυμίζω τους στίχους:
    ΕΓΩ ΕΙΜ'ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΑ'ΧΩ ΒΡΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΦΑΤΣΑ
    ΚΙ ΑΣ ΕΙΜΑΙ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΣΚΥΛΙ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ ΡΑΤΣΑ
    ΚΡΑΤΑ ΕΣΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΡΑΤΑΩ ΕΓΩ ΤΗ ΧΑΡΗ
    ΚΡΑΤΑ ΕΣΥ ΟΛΗ ΤΗ ΓΗ-ΚΡΑΤΑΩ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ!!!
    ΥΓ1. Τρελό ξενοδοχείο,Φρέντυ-Φρεντούλα
    ΥΓ2. Μπάρμαν,γυμναστής,άπαντα Νίτσε,αγελαδίτσα
    ΥΓ3. στεπ τατς
    Απαιτώ επειγόντως αναλυτικότατα σχόλια(τα υ.γ. δεν είναι τυχαία!)baci!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλενάδα, ένα έχω να πω. Τσακίσου και έλα Θεσσαλονίκη να γίνει η νύχτα μέρα (για άλλη μια φορά). Ο καθρέφτης αντεδείκνυται, το ίδιο και το κασετοφωνάκι. Τσακίσου λέμε. Τα τραγούδια κάτι κάνουν, κι εσύ με ξέρεις καλά, ξέρεις τί στίχους βάζεις :)
    Η υπομονή είναι μια σαχλαμάρα και μισή. Κάνει παρέα με τη μετριοφροσύνη όταν βαριέται..
    ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ 'ΧΩ ΒΡΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΑΤΣΑ
    ΚΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΜΙΑΙΜΑ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ ΡΑΤΣΑ
    ΣΤΙΣ ΩΟΘΗΚΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΝΤΙΓΚΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ
    ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΑΝΙΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΠΛΕΙΣΤΕΣ
    υγ1 Ο Φρέντι μας περιμένει μια ακόμη φορά πριν πεθάνει
    υγ2 Ο μπάρμαν αγελαδίτσα έγινε μοσχάρι- ξέρω που δουλεύει, έλα να πάμε για δούλεμα (τον Νίτσε ακόμα δεν τον έμαθε).
    υγ3 Μην τα λες αυτά δημόσια, θα τα πάρει η μπουμπού και θα γίνει της κολάσεως! χαχαχαχαχα
    Φιλάκια αγάπη μου, ιταλικά και μη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. υγ2. θα έρθω την άνοιξη να δω την αγελαδίτσα με την άσπρη στολή!!!!
    υγ3. η μπουμπού δεν σπαταλάει το χρόνο της σε τέτοιες σελίδες,σαν κι εμάς τις αργόσχολες:p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπομουνί θα πρεπε να λέγεται αυτό το πράγμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή