6/11/14

Με χαστούκισε ο ελεγκτής του Μετρό... Λάθος, ο πατέρας σου έπρεπε να σε έχει χαστουκίσει (updated)

Από χθες ό,τι ειδησεογραφικό και να ανοίξω στο ρημάδι το ίντερνετ πέφτω πάνω στην εξής είδηση και τα παίρνω στο κρανίο κάθε φορά. Έτσι, ενώ είχα στο μυαλό μου να θίξω άλλο θέμα, θα αναλωθώ στο να κράξω την ηλίθια γκομενίτσα. Θα κάνω απλώς σχόλια (με κόκκινα είναι τα δικά μου, έ!) πάνω στο δικό της κείμενο, για να μην βρεθεί κανείς να μου πει ότι “παραποιώ τα λεγόμενά της” και πρέπει του τραβήξω τακουνιά στο καλάμι και να τον στείλω να μελετάει με τους υπόλοιπους ΝεοΣυρριζαίους τί ακριβώς ήταν η Σεισάχθεια:

Γιατί έχω την εντύπωση ότι ψεύδονται όσοι κάνουν λόγο για κράτος δικαίου; Θεωρούσα μέχρι σήμερα ότι ζω σε μία χώρα όχι ονειρικά οργανωμένη αλλά τουλάχιστον ότι υπάρχουν νόμοι, σχετικά δίκαιοι που στοχεύουν στην εύρυθμη λειτουργία του τόπου αυτού (ναι, υπάρχουν! Για την περίπτωσή σου συγκεκριμένα είναι το 392 ΠΚ*) και όταν καταπατάται το δίκαιο μπορείς, αν όχι να το βρεις, να το διεκδικήσεις. Ίσως είχε δίκιο ο ελεγκτής που μου απέδωσε το χαρακτηρισμό «Ηλίθια» (Είχε). Ναι, τώρα αποδίδω κι εγώ στον εαυτό μου αυτό το χαρακτηρισμό, γιατί ζούσα εκτός τόπου και χρόνου. Δεν είχα βρεθεί ποτέ αντιμέτωπη με την τόση άμεση αδικία και τη βία. Στην οικογένεια μου, πάντα λύνουμε το όποιο πρόβλημα υπάρχει με το διάλογο, με τη συζήτηση, γιατί όπως λέει και ο πατέρας μου «Για όλα υπάρχει λύση». Έτσι, ποτέ δεν έφαγα ούτε χαστούκι, ούτε για το πιο μεγάλο λάθος μου (κακώς!), αλλά με τις συμβουλές καταλάβαινα το άδικο μου και διόρθωνα τα λάθη μου (με ποιόν τρόπο, αν όχι με το να τα πληρώσεις; με το να κάνεις μεγαλύτερες μαλακίες;)…Κι έρχεται ένας ξένος, ένας ελεγκτής εισιτηρίων να με χαστουκίσει για το λάθος μου ότι τελείωσα μία σχολή, η οποία δεν έχει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση (όχι, επειδή ήσουν παράνομη σε έλεγξε. Γι' αυτό τον λένε ελεγκτή κουκλίτσα μου) κι έτσι όντας (ούσα, αμόρφωτη!) άνεργη δεν είχα να αγοράσω το εισιτήριο των 0,60ευρώ. Πραγματικά αναγνωρίζω το λάθος μου ότι δεν γεννήθηκα σε μία πλούσια οικογένεια, αλλά σε μία αγροτική οικογένεια που με τον κόπο και τον ιδρώτα τους με σπούδαζαν τέσσερα χρόνια (ενώ εμάς με το σπέρμα τους μας σπούδασαν οι δικοί μας), αλλά δεν έχουν πια τη δυνατότητα να με χορηγούν (γιατί εμείς είμαστε πρωτοξάδερφα της Αγγελοπούλου και μας ταΐζουν ακόμη). Είναι μεγάλο το φταίξιμο, ομολογουμένως….
Έχοντας οικονομικά προβλήματα, λοιπόν, πήγα το πρωί να δώσω το βιογραφικό μου, σε ένα κατάστημα υποδημάτων στο κέντρο. Γυρίζοντας, στο μέσο πάτωμα του μετρό της Ομόνοιας υπήρχαν πολλοί ελεγκτές, όμως έχοντας στο μυαλό μου άλλα πράγματα, πολύ σημαντικότερα από ένα εισιτήριο δεν τους είδα (άρα μας λες ότι το σφάλμα σου δεν ήταν η ποινικά κολάσιμη δόλια αποδοχή παροχής υπηρεσιών, αλλά ότι δεν τους είδες... πάμε παρακάτω), με σταμάτησε ο ένας από τους πολλούς ελεγκτές και μου ζήτησε το εισιτήριο μου. Και τι δεν είπα, και πόσο ευγενική δεν ήμουν… Του έλεγα ότι είμαι άνεργη, αλλά ζητούσα κατανόηση από έναν τοίχο (άλλα αντ' άλλα της Παρασκευής το γάλα.... Εισιτήριο δεν είχες και άρχισες την κλάψα. Αξιοπρεπέστατο)... προφανώς και δε θα πω ζώο, όπως πολλοί λένε γιατί τα ζώα έχουν καρδιά (κι εσύ ΘΡΑΣΟΣ). Παρόλη την ευγένειά μου, μου είπε φωνάζοντας «Δεν έχεις να πας πουθενά, αν δε μας δώσεις τα στοιχεία σου». (Αυτή είναι η προβλεπόμενη διαδικασία κοπελιά, να παίρνουν τα στοιχεία σου για την μήνυση) Αρνήθηκα! (γιατί είμαι κακομαθημένη) Αρνήθηκα γιατί με τρόμαξε το ποσό των 36ευρώ (και είμαι κακομαθημένη).Αν είχα 36ευρώ, θα έβγαζα κάρτα (του Χόντου)…Αρνούμενη, του είπα ότι γνωρίζω τα δικαιώματά μου (τις υποχρεώσεις μου, πάλι, δεν είμαι και τόσο σίγουρη), δεν είμαι υποχρεωμένη να περιμένω την αστυνομία που κάλεσε, κι ότι έχω κλειστοφοβία. Το ύφος του τόσο ειρωνικό και χλευαστικό (ναι, βούρλο, ειρωνικό, ο σταθμός στην Ομόνοια μόνο κλειστοφοβία δεν προκαλεί. Δηλαδή στο ασανσέρ τί παθαίνεις, επιληπτικές κρίσεις;). «Κλειστοφοβία; Τίποτα δεν έχεις» κι άρχισε να με σπρώχνει για να μη φύγω, στην επιχείρηση διαφυγής μου. Κι όταν λέω για διαφυγή δεν εννοώ τρέξιμο απλά περπατούσα προς την έξοδο λέγοντας του «Αφήστε με να φύγω» (όχι, δεν προσπαθούσα να την κάνω με ελαφρά). Τόσο ευγενική που παρόλη τη συμπεριφορά του δεν κατήργησα τον πληθυντικό (αυτός με μάρανε). Ανέβηκα στις κυλιόμενες (δεν πήγαινα να φύγω είπαμε), αυτός ήρθε μπροστά μου, συνέχιζε να με σπρώχνει και μου είπε «Δε θα σου περάσει μωρή ηλίθια» και μου χάρισε απλόχερα ένα χαστούκι (Ο ΣΤΑΣΥ το αρνείται και έχουν παραδοθεί τα ντοκουμέντα από τις κάμερες ασφαλείας στον εισαγγελέα- θα δείξει). Το αριστερό μου σαγόνι για μία ώρα είχε τον πόνο που μου έδωσε αυτός. Μετά το χαστούκι μπήκε ένας άλλος ελεγκτής στη μέση και του είπε να σταματήσει και να ηρεμήσει. Αν δεν είχε μπει στη μέση δεν θέλω να φανταστώ τι θα μπορούσε να έχει συμβεί (να μην προλάβεις να την κοπανήσεις ήθελαν κουκλίτσα μου, όχι να σε κάνουν πρωταγωνίστρια σε τσόντα).
Πριν βγω στην έξοδο (και προλάβω να την κοπανήσω), ήρθε ο αστυνομικός που κάλεσαν και μου είπε να τον ακολουθήσω σε ένα γραφείο που έχουν εκεί στο σταθμό, όπως και έκανα. Η πρώτη μου κουβέντα στον αστυνομικό ήταν ότι με χαστούκισε και ο ελεγκτής είπε «Για να δω μελανιά; Τίποτα δεν έχεις» Μάλλον συνηθίζει να βαράει πιο δυνατά και να δημιουργεί μώλωπες οπότε εγώ που δεν μελάνιασα δεν πρέπει να μιλάω (είσαι και χοντρόπετση). Πήρε τα στοιχεία μου, καταγράφηκε η κλήση και ο ελεγκτής με κατηγόρησε, ενώπιον του αστυνομικού ότι μπαίνω, συνεχώς, χωρίς εισιτήριο, ότι με γράφουν και τη γλιτώνω, αλλά αυτή τη φορά δεν τη γλίτωσα. Κατηγορίες που δεν ισχύουν, αβάσιμες και αναπόδεικτες (και πάλι θα δείξει ενώπιον εισαγγελέα, από τις κάμερες).
Ζήτησα από τον αστυνομικό να ανοίξουν οι κάμερες, γιατί στις κατηγορίες μου ότι με χτύπησε ο ελεγκτής, ο τελευταίος δεν παραδέχτηκε τίποτα, φυσικά. Όμως η αλήθεια βρίσκεται καταγεγραμμένη, όμως αυτεπάγγελτα δεν μπορούσα να κάνω μήνυση, καθώς ο αστυνομικός δεν ήταν μπροστά στο συμβάν (αυτεπάγγελτα δεν μπορείς να κάνεις εσύ μήνυση, στόκεμον, αλλά ο εισαγγελέας, τί ναρκωτικά παίρνεις;). Έτσι, ή βρίσκω το δίκιο μου ασκώντας μήνυση σ’ αυτόν τον «άνθρωπο», πληρώνοντας τα 100ευρώ, που προφανώς δε διαθέτω (και αν έχεις δίκιο θα τα πάρεις πίσω πολλαπλάσια για την ηθική σου βλάβη), είτε υφίσταμαι να πληρώσω την κλήση και πληρώνω για το αδίκημα που διέπραξα, όταν η βιαιοπραγία και η σωματική όσο και η ψυχολογικά βία που υπέστη(ν) μένει ατιμώρητη και ούτε καταγράφεται (επειδή δεν υπήρξε ίσως; Αλλιώς έχει καταγραφεί. Στις κάμερες. Τα είπαμε αυτά).
Αυτό που με θλίβει και με συνθλίβει είναι ότι, λόγω των σπουδών μου στην Κοινωνιολογία, γνωρίζω, ότι τείνει να συμβαίνει άνθρωπος που ασκεί βία, σε ανάλογες συνθήκες θα ασκήσει ξανά (μάνα μου, άμα σου είχε ασκήσει βία δεν θα μπορούσες να πληκτρολογήσεις... θα μέτραγες παΐδια). Αυτός ο ελεγκτής δηλαδή, θα συνεχίζει να χτυπάει κόσμο, γυναίκες, άντρες, παιδιά και να πληρώνεται γι’ αυτές τις πράξεις, μέχρι να οδηγήσει κάποιον σε θάνατο (και να βιάζει καλόγριες, μωρά και αγάμητες σαβούρες)…Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι η Ελλάδα σκοτώνει τα παιδιά της (ναι, αλλά εσένα προσωπικά θέλω να σε σκοτώσω εγώ).
Σμάρω Κοκκόση

*Άρθρο 392 Ποινικού Κώδικα - Δόλια αποδοχή παροχών
1. Όποιος με την πρόθεση να μην καταβάλλει αντίτιμο παίρνει για άμεση κατανάλωση τρόφιμα ή ποτά ή δέχεται την παροχή καταλύματος ή υπηρεσιών, των οποίων το αντίτιμο είναι άμεσα πληρωτέο κατά τις συνήθειες των συναλλαγών, τιμωρείται με χρηματική ποινή ή με φυλάκιση μέχρι τριών μηνών.
2. Η ποινική δίωξη ασκείται μόνο ύστερα από έγκληση.

Τάδε έφη η μικρή φτωχιά πλην τίμια κορασίς. Η οποία κορασίς εκπροσωπεί επαξίως δύο από τις κατηγορίες ανθρώπων που σιχαίνομαι περισσότερο κι από μυξομάντιλο φυματικού παιδεραστή.
1) αυτούς που γνωρίζουν άριστα τα δικαιώματά τους, αλλά ”επιλέγουν” να αγνοούν με αξιοσημείωτο σνομπισμό τις υποχρεώσεις τους, όπως πχ αυτοί εδώ οι μαλάκες 
2) αυτούς που κρίνουν τα πάντα με δύο μέτρα και δύο σταθμά, ανάλογα με το τί βολεύει κάθε φορά τη σιχαμένη πάρτη τους.

Θα μπορούσα να γράψω κι επιπλέον καμιά 10αριά σελίδες, έτσι εκ του προχείρου, για την ηθική καθεμιάς από τις 2 κατηγορίες, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα τα αναπτύξουμε και στα σχόλια. 


Update!!!
To λοιπόν, επειδή η βλακεία είναι πιο εκτεταμένη από όσο νόμιζα, θα παραθέσω και κάποιες σκέψεις μου για το θέμα, γιατί αρκετά ανέχτηκα να διαβάζω κλαψομούνικα και αθεμελίωτα σχόλια από ταγάρια σαν τη δεσποινίδα, όπως αυτά που παραθέτω παρακάτω (τα link δεν θα τα βάλω για ευνόητους λόγους).

Πρώτα από όλα, η ιστορία της Σμαρούλας μας εμφανίζει περισσότερες τρύπες κι από κομμάτι έμμενταλ. Δηλώνει άνεργη, πτυχιούχος κοινωνιολογίας κλπ, ενώ κάνει λόγο για εισιτήριο των 0,60€, που το δικαιούνται οι πολύτεκνοι και οι φοιτητές. Τώρα εμένα αυτό τρεις πιθανότητες μόνο μου φέρνει στο μυαλό.
1) άρχισε να γεννοβολάει τα εξώγαμα του παππού της στα 15 και στα 22- 23 της είναι πολύτεκνη, πράγμα που προσωπικά το αποκλείω γιατί θα την έριχνε σίγουρα τη σχετική κλάψα,
2) είναι ακόμη φοιτήτρια, και όλο αυτό το παραμύθι είναι πιο σάπιο κι από αυγό στρουθοκαμήλου θαμμένο στην Καλαχάρι 6 μήνες, απλά η τζαμπατζού κοπελίτσα μας πέταξε ό,τι κατέβασε η κούτρα της για να μας δουλέψει ψιλό γαζί μπας και γλυτώσει το πρόστιμο. Στην περίπτωση αυτή ευθύνεται κατ' άρθρο 392 ΠΚ για δόλια αποδοχή παροχών υπηρεσιών σε χρηματική ποινή ή σε φυλάκιση έως 3 μηνών,
3) τελείωσε μεν τις σπουδές αλλά δεν παρέδωσε (ως όφειλε) το φοιτητικό της πάσο, άρα... κρατήσου... νομικά θεωρείται ότι το κάνει ΚΑΤ' ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ (13 ΠΚ), άρα αυξάνεται και η σχετική ποινή.

Επιπλέον, με θράσος μας λέει ότι μόλις έγινε αντιληπτή από τον ελεγκτή άρχισε να προχωρά με ευγενικές εκφράσεις αλλά σταθερά προς την έξοδο, σαν... δεν ξέρω... σαν να ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ; Πιθανόν, αλλά μπορεί να είναι και κάτι άλλο, αφού ήταν τόσο “αφηρημένη” που μέχρι και τους ελεγκτές ξέχασε να δει, πόσο μάλλον να θυμηθεί αν είχε επικυρώσει εισιτήριο! Το ότι “οπισθοχώρησε” για πίσω, για Ομόνοια, από την οποία έφευγε, μόνο μια ψυχαναγκαστική σαν εμένα θα το παρατηρούσε.

Αλλά άντε, να το προσπεράσω ότι η κοπελιά διέπραξε ποινικό αδίκημα. Ας πούμε ότι το θέμα μας είναι το χαστούκι. Εραπίσθη η κορασίς ή όχι; Γιατί δεν καταφεύγει στη δικαιοσύνη για να αποκατασταθεί τέλος πάντων η αξιοπρέπεια που υποτίθεται ότι έχει; (εγώ δεν την είδα, μου το είπαν). Οι κάμερες στο Μετρό δεν είναι για την πλάκα, και στάνταρ θα παραδοθούν σε εισαγγελέα αν υποβληθεί μήνυση. Και μην ακούσω για μοντάζ και τα τέτοια, είναι τραγελαφικά. Υπόψιν ότι ΑΝ υποβάλλει μήνυση, θα πάρει πίσω ΚΑΙ τα χρήματα του παραβόλου (τα περίφημα 100€), ΚΑΙ αποζημίωση από τον ελεγκτή για την όποια αξιόποινη πράξη του. Αν, βέβαια, έχει καθαρή την φωλίτσα της, που πολύ αμφιβάλλω. Μπορεί όμως και να διστάζει γιατί ΑΝ υποβάλλει μήνυση, αλλά είναι λερωμένη η φωλίτσα, ευθύνεται για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση. Κι όσο περισσότερο δίνει αναρμόδια δημοσιότητα στο θέμα (δλδ στα ΜΜΕ), τόσο περισσότερο συκοφαντεί ελεγκτή, ΣΤΑΣΥ κλπ, άρα τόσα περισσότερα θα της ζητήσουν για το ρεζίλεμα, και καλά θα κάνουν δηλαδή.

Και από μια πορτογύρα που έκανα στον ιστό, δείτε τί διαμάντια διάβασα και κόντεψα να σπάσω τα πλακάκια στα πατώματα από τους σπασμούς: 
  • Ντροπή! Άνεργη που το Ελληνικό Κράτος την έκανε να χαστουκίζεται γιατί δεν είχε 0,60 λεπτά !!! Ντροπή για τους 300 της Βουλής που την περνάνε καλά! Ντροπή για εμάς που συνεχίζουμε να τα ανεχόμαστε. Ντροπή (άσχετο, αλλά είμαι αγανακτισμένος)
  • Prepei na yparksei mia syntonismeni kinisi pollwn gia na min plirwnei kanenas eisitirio ws mia antidrasi sto egklima pou synteleite ston kosmo afta ta xronia kai oso anafora sta mesa metafores tis dithen meiwseis koroidia( me exairesi tin karta aperioristwn) pou eginan sta eisitiria. Giati dn ginetai na meiwneis to eisitirio kai taytoxrona na meiwneis tin wra. Loipon opoios einai anergos i opoios pairnei xamilomisthos na min plirwnei an den mporei. (και να αποφασίζει ο ίδιος αν δεν μπορεί)
  • Tha ithela na thesw omws kapoia erwtimata kai stous ''filous'' mas tous elegktes. Alithia eiste perifanoi gia afto pou kanete? Pou zeite eis varos allwn anthrwpon kai koitate na kerdisete apo afto? Eiste perifanoi pou gineste kai eseis me ton tropo sas lakedes kai organa tis exousias twn dosilogwn? Eiste perifanoi toso gi afto pou kanete opou polloi apo esas(oxi oloi eftixws) epideiknyetai toso megalo zilo les kai kanete den xerw kai egw ti? Kai kati allo. Tous allodapous giati den tous peirazete opou polloi apo aftous mpainoun kai xrisimopoioun ta MMM xwris na xtipane eisitirio? Kai na thimaste oti to peristatiko me to paidi pou skottwthike epeidi dn eixe eisitirio einai akoma prosfato. Stamatiste loipon na eiste toso afstiroi kai na to paizetai toso eksousia orismenoi apo esas (φαντάσου να μιλούσε σε βιαστές δηλαδή)
  • τα γελοια υποκειμενα που χωθηκαν ως ελεγκτες απο τα βισματα τους θα πρεπει να καταλαβουν τον ρολο τους. η κοπελα πρεπει να υποβαλλει μηνυση και να του παρει πολυ πολυ περισσοτερα απο το προστιμο. Φιλια. (βασικά εγώ δεν έχω βίσμα και το πετάω όπου βρω, οκ? γιατί μια ιδιωτική εταιρία προσλαμβάνει με βίσμα τους σεκιουριτάδες της)
  • Αντι να τα βάλετε με αυτούς που εξαθλίωσαν μια ολόκληρη κοινωνία φτάνοντας να μην έχει ούτε για ένα εισιτήριο τα βάζετε με την κοπέλα....Μπράβο σου κοπέλα μου πολύ καλά έκανες....Το περιστατικο με το 19χρονο παιδί που σκοτώθηκε εξ αιτίας ενός τέτοιου μαλάκα για 1 ευρώ εισιτήριο μάλλον ξεχάστηκε γρήγορα.... (εκεί δεν ήταν που απεδείχθη ότι δεν τον έσπρωξε ο ελεγκτής; Αλλά σκοτίστηκες για follow up, ό,τι σου πασάρουν τα πρώτα 5' είσαι)
  • Πιστεύω πως ο ελεγκτής προέταξε το χέρι του λεγοντάς της "Talk to the hand" και η κοπέλα, στην προσπάθειά της να βγει από το σταθμό, έπεσε πάνω του. Παρεξήγηση δηλαδή. Σε 25 χρόνια από σήμερα πιστεύω θα τους δούμε να συμφιλιώνονται στο πάμε πακέτο. Ο συνταξιοδοτημένο πια ελεγκτής θα λάβει πακέτο με ένα εισιτήριο των 0,60euro και θα καταλήξουν και οι δύο αγκαλιασμένοι, με δάκρυα στα μάτια, στο στούντιο. Εγώ βουρκώνω... (κι εγώ βουρκώνω πασά μου)
ΚΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΡΕΤΙΝΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ, ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ....
  • Χωρις καμμια διαθεση , να υπερασπιστω την μια η την άλλη πλευρα, καθως δεν ημουν μπροστα στο περιστατικο, νομιζω πως καποιοι από τους σχολιαστες εχουν λιγο μπερδευτεί. Το θεμα πρεπει να το πιασουμε από την αρχη, και από τις 2 πλευρες. Αρχικα : Ολοι οσοι χρησιμοποιούμε τα ΜΜΜ, πρεπει να πληρωνουμε αυτό που μας αναλογει. (εισητηριο) 2) Όταν καποιος δεν πληρωνει εισητηριο, απλως εχει χρησιμοποιησει μια υπηρεσια ΔΩΡΕΑΝ, χωρις την εγκριση αυτου που την παρεχει δηλαδή του Οργανισμου Συγκοινωνιων. Το να χρησιμοποιείς μια υπηρεσια χωρις να την πληρωσεις όμως και μαλιστα Συγκοινωνια, δεν είναι Ποινικο αδίκημα. Δηλαδη δεν είναι λογος για να πας στη φυλακη. Είναι απλα μια Αστικη Διαφορα. Ενας ιδιώτης χρωσταει λεφτα σε καποιον άλλο Ιδιωτη, που τυχαινει να είναι ο ΣΤΑ.ΣΥ. Τι χρωστάει ο ιδιώτης που δεν πληρωσε? Το κοστος της Μεταφορας του, δηλαδή το κοστος της Υπηρεσίας που χρησιμοποιησε, χωρις να την πληρωσει. Το ποσο του προσιμου, είναι παραλογο, και εξοντοτικο, καθως και παρανομο, την στιγμη που δεν οριζεται πουθενα στον Αστικο, η οποιονδηποτε άλλο κωδικα δικονομιας το προστιμο από Ιδιωτη, προς Ιδιωτη. Πως μπορει να αμυνθεί ο οργανισμος που παρεχει τις υπηρεσίες των συγκοινωνιων, από την εισητηριο διαφυγη και να εξασφαλισει τα συμφεροντα του? Πολύ σωστα, με τις μεθόδους του ελεγχου εισητηριων, και γι αυτό υπαρχουν οι ελεγκτες. Όμως ποιος είναι ο ρολος τους και ποιος θα επρεπε να είναι συμφωνα με την κοινη Λογικη και συμφωνα με τους νομους ενός Οργανωμενου κρατους, και ενός Νομιμου Οργανισμου? Θα επρεπε να βρεθει τροπος, ώστε τα εισητηρια να ελέγχονται πριν την χρηση της Υπηρεσίας. Δεν χρησιμοποιείς, αρα δεν χρωστας. Αν παρολα αυτά εντοπιστεί λαθρεπιβάτης, η αντιμετωπιση θα πρεπει να είναι συγκεκριμμενη. Δηλαδη, ειτε να πληρωσει εκεινη την στιγμη τον τιτλο Μεταφορας του (εισητηριο), ειτε να καταγραφουν τα στοιχεια του και να δεσμευτεί ότι θα πληρωσει την υπηρεσια που χρησιμοποιησε με αυξημενο Κοστος, αν δεν εχει τη δυνατοτητα να το πληρωσει εκεινη τη στιγμη που εντοπίζεται.Αν δηλαδή το εισητηριο στοιχιζει 1,20 αλλα το πληρωνεις την επομενη μερα, να το πληρωσεις 2 ευρω, ώστε να συμφερει να προμηθεύεσαι εισητηριο πριν χρησιμοποιησεις την υπηρεσια. Στην περιπτωση που ο επιβάτης δεν συμμορφώνεται ουτε με το ενα , ουτε με το άλλο, θα πρεπει να διακόπτεται η χρηση της Υπηρεσίας. Δηλαδη να αποβιβάζεται από το Μεταφορικο Μεσο που χρησιμοποιει. Που ακουστηκε ο ελεγκτης που είναι ενας απλος Ιδιωτικος Υπάλληλος, να εχει το Δικαιωμα να καταγραψει τα προσωπικα μας στοιχεια? .....ΒΡΗΚΕ ΤΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΕΠΙΒΙΒΑΣΗ!!!
Συμπέρασμα του update: Αν το ίντερνετ αποτελεί μικρογραφία της κοινωνίας μας... τη γαμήσαμε μάγκες! Εκτός που είμαστε αλλ' αντ' άλλα της Παρασκευής το γάλα, για όλα φταίει το Κράτος, μας πηδάει η εργοδοσία και μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι.

Όσοι δεν συμφωνείτε μαζί μου είστε φασίστες ρε, που θέλετε να έχετε και ίσα δικαιώματα! Σκάστε και πληρώνετε φόρους για να βολτάρει η Σμαρώ. 

46 σχόλια:

  1. to "kako" einai oti eniwsa empa8eia yper twn grafomenwn sou. Einai poly poustikos o tropos pou antedrase kai mou 8ymizei ligo tis praktikes twn femi-nazi kai kati allwn Agglwn pou einai synexeia "I'm so offended" kai a kai gamisou diladi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωστήρα, εμπάθεια ένιωσες από τα δικά μου σχόλια (πες ναι/ Ηώ είσαι γαμάτη πένα/κλπ κλπ) ή από την πουτανίστικη χαμερπή στάση του σαχλοκούδουνου;
      Α, εμένα από την αυτή κατηγορία μου τη δίνουν πιο πολύ οι afro- americans και η ρατσιστική κλάψα τους.
      Να γαμηθούν, επομένως, μαζί σου.

      Διαγραφή
    2. Hw, nai ta spas re exeis gamati pena Mont Blanc kai pena rigatoni. To tsolion touto mono sympa8eia den aksizei. Einai san tous ili8ious papoudes kai giagiades stis tainies pou anti na kanoun tin kali kai na dwsoun stous batsous ton kata syrroi dolofono mounopano pou exoun gia eggoni, epilegoun ti nou8esia kai sto telos vriskontai ki autoi sfagmenoi san ta mosxaria.

      Oso afora tous afros, prox8es diavasa enan typo (mauro) pou elege oti o megalyteros ex8ros twn maurwn den einai oute i elleipsi eukairiwn, oute oi leukoi. O ex8ros tous einai oi idioi oi mauroi pou kalliergoun anamesa sta paidia tous oti den timas tin klironomia sou kai to street-cred sou an diavazeis kai prospa8eis na proodeuseis

      Διαγραφή
    3. Κι άμα γίνω και πένα τρικολόρε να μου στείλεις βραβείο! Κάνε πλάκα ότι ξέρεις καναν τέτοιο παππού... θέλω να τον γνωρίσω!!!!
      Έκανα που λες μια πορτογύρα στα στον ιστό και μου ίσιωσε η μπούκλα από τα ακόμα πιο γκομενίστικα σχόλια που είδα.. αναμείνατε, μέχρι το ξημέρωμα (ελπίζω) θα σταχυολογίσω το top 10 και θα κάνω update.

      Διαγραφή
    4. όπα.....για να δω τι πόνο έχεις να δώσεις!

      Διαγραφή
  2. Οφείλω να ομολογήσω ότι κι εγώ αναρωτιέμαι αν πράγματι τη χαστούκισε ο ελεγκτής, θα δείξει. Αν ναι, να τιμωρηθεί παραδειγματικά, αν όχι - τι να πω... Καλώς σε βρήκα (μέσω του φίλου Χωστήρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Delirium Tremens, κοίτα να δεις, κι εγώ βρήκα των Χωστήρα από εσένα, κι εσένα από την Σίτσα... Άντε, να πετύχει το προξενιό, να σου δώσουμε την κουμπαριά.
      Ε, όχι να τον τιμωρήσουμε παραδειγματικά βρε πουλάκι μου, σιγά μην τον παλουκώσουμε και στην Ομόνοια! Άμα το έκανε, θα τιμωρηθεί κατά τα προβλεπόμενα. Κι άμα ήμουν εγώ ο δικαστής, θα του έσκαγα και μια κυριλέ χειραψία για τα συχαρίκια.

      Διαγραφή
    2. Η Σίτσα λοιπόν τα φταίει όλα - την είχα και απωθημένο!

      Διαγραφή
  3. Κατ αρχην εχει φατσα γιαχαστουκια η κυρια.. αλλα δε δικιολογει αυτο τη βιαιοπραγια.. θα περιμενω να προχωρησει η υποθεση για να τοποθετηθω.. χρησημοποιω
    περιστασιακα το μετρο.. παντα με επικειρωμενο εισητηριο.. ειμαι ο μονος στα περιξ.. δεν εχω συναντησει εγκτη.. αλλα εχω συναμτησει σε λεωφοριο..που μπαινω μια στη 10ετια..και ειχε υφος 1000 καρδηναλιων.. αμφιταλαντευομαι.. :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Koulpa, όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος. Τώρα που όντως έχει τέτοια φάτσα, υφάκι και τουπέ, απλά κάνει πιο ευχάριστο το χαστούκισμα.
      Ψιτ, koulpa, το ξέρεις ότι παίζει να είσαι ο μόνος νόμιμος, έ; Τί να σου πω, κι εγώ έχω παρανομήσει (βλ. παρκάρω όπου στο διάολο βρω), αλλά τουλάχιστον έχω την αξιοπρέπεια όταν μου κόβουν τις κλήσεις το βουλώνω και πάω και τις πληρώνω αντί να κλαίγομαι στον μπάτσο ότι έχω θεία στον Ευαγγελισμό και ξάδελφο με φυματίωση.

      Διαγραφή
  4. egw pali exw thn entypwsh pws h kopellia myristhke apozimiwsh ki espefse na fwnaksei kanalia.eidwmen.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη, κι έτσι να είναι, την αποζημίωση από τον Πρετεντέρη ή τον Αυτιά θα την πάρει; Σιχτίρ δηλαδη, άμα καταντήσουμε να αποδίδουν αυτοί δικαιοσύνη πρέπει να κατεβάσω τα τανκ.

      Διαγραφή
  5. Πολύ καλό το κείμενό σου...Τώρα τελευταία έχω χάσει το χιούμορ μου οπότε αυτό το κείμενο με ανέβασε λίγο! :)

    Πέρα απ' την πλάκα, προφανώς και δεν έχει κανένα δικαίωμα να ασήσει βία ο ελεγκτής. Σε όλα τα υπόλοιπα έχεις απόλυτο δίκιο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάκωνα, φαντάσου να έγραφα και την ανάλυση που έχω στο μυαλό μου από κάτω δλδ... Χμμμ, τώρα που το σκέφτομαι, μπορεί και να το κάνω ;)
      Πέρα από την πλάκα, προφανώς και ο ελεγκτής έχει δικαίωμα να εμποδίσει τη διαφυγή της μέχρι να έρθει ο μπάτσος, γι' αυτό πληρώνεται το κέρατό μου, αν όχι ασκώντας ελάχιστη βία (πχ, σε πιάνω από το χέρι), τότε πώς; Να προσεύχεται γονατιστός προς την Ανατολή;

      Διαγραφή
    2. Ό,τι λέει ο κανονισμός σε αυτές τις περιπτώσεις...Αν λέει χαστούκι τότε καλώς έκανε και τη χαστούκισε..αμφιβάλω όμως...

      Διαγραφή
  6. Έλα τώρα, καταλαβαίνεις πολύ καλά τί εννοώ, μην με τσιγκλάς για να δεις πότε θα σε αρχίσω στις τακουνιές....
    Γιατί ζητάς by the book συμπεριφορά από κάποιον που έχει να αντιμετωπίσει άτομα με παραβατική συμπεριφορά;
    Αλλά έστω, να στο δώσω, ότι πρέπει να πάει με τον κανονισμό. Νομικά, δικαιούται να ασκήσει βία ελαφράς μορφής (όπως είπα, να την κρατήσει πχ από το χέρι), εφαρμόζοντας αναλογικά τις διατάξεις της νόμιμης άμυνας (και της υπέρβασης των ορίων αυτών, αν υπάρχει). Μην ξεχνάς το ποιός είναι ο παράνομος και ποιός ο νόμιμος.
    ααα, και όλα αυτά, ΑΝ υπήρξε χαστούκι, οκ; Και ΑΝ η τσίπισα τύπισσα ήταν τόσο ευγενική όσο ισχυρίζεται, ξανα οκ; Θα φανεί αυτό εν καιρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. """Γιατί ζητάς by the book συμπεριφορά από κάποιον που έχει να αντιμετωπίσει άτομα με παραβατική συμπεριφορά;""""

      ΓΙΑΤΙ Η BY THE BOOK ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥ!!

      "Μην ξεχνάς το ποιός είναι ο παράνομος και ποιός ο νόμιμος."

      Εαν πράγματι όμως η κοπέλα έφαγε χαστούκι τότε ο νόμιμος γίνεται παράνομος...


      "Θα φανεί αυτό εν καιρώ." Στα λόγια μου έρχεσαι...Αυτό που μένει είναι η κατά τα άλλα πολύ ωραία περιγραφή σου :)

      Διαγραφή
    2. Λάκωνα, θίγεις ένα από τα θέματα που με έχουν απασχολήσει πάρα πολύ κατά καιρούς, ήτοι το θέμα του αν δικαιούσαι ή όχι να χρησιμοποιείς αθέμιτα μέσα όταν ο εκάστοτε αντίπαλος τα χρησιμοποιεί εναντίον σου.
      Μια γρήγορη απάντηση είναι ότι, ναι, δικαιούσαι.
      Τώρα, στο συγκεκριμένο, πήγαινε να φύγει, το παραδέχεται και η ίδια. Ε, κι αυτός πρέπει να την κρατήσει εκεί έως την άφιξη του αστυνομικού. Χαστούκι, όχι, δεν δικαιούται να της δώσει. Εγώ άμα ήμουν στη θέση του θα την είχα δέσει με χειροπέδα στο κάγκελο της κυλιόμενης, να της βγει ο Ερμής ανάδρομος στο περπάτημα που δεν θέλησε να κάνει, αφού δεν είχε για εισιτήριο. Και μετά θα μάθαινα πού μένει....

      Διαγραφή
  7. Προσυπογράφω.

    Υ.Γ: Το προστιματάκι μην ξεχάσει να πληρώσει. Είτε έφαγε σκαμπίλι από τον ελεγκτή ή όχι. Η μια παρανομία δεν ισοφαρίζει την άλλη...Το προστιματάκι λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Snake, από έναν πρόχειρο υπολογισμό που έκανα τώρα, αυτή η ιστορία θα της κοστίσει γύρω στα 700€ πρόστιμο + 300€ δικαστικά = βάλε ένα χιλιάρικο στρογγυλά. Χωρίς να υπολογίσω αποζημίωση αν δεν υπήρξε τελικά χαστούκι, που θα της ζητήσει τα κέρατά του ο ελεγκτής λόγω της δημοσιότητας που πήρε το θέμα για το ρεζιλίκι. Καλώς ήλθες

      Διαγραφή
    2. Είδα ότι έριξες update, νταξ' μη μου λες για υπολογισμούς! Γιατί έχω διαβάσει τραγικά πράγματα στο ίντερνετς από τους κλασσικούς πληρωμένους με το κομμάτι σχολιαστές στα "ειδησεογραφικά σαιτς" (μιλάμε για βάρδιες...λήγει η μία αποσύρεται το ένα νικ και μπαίνει το άλλο, ή είναι κοινόχρηστο) και λοιπούς παρανοϊκούς....

      Χαρακτηριστικά παραδείγματα; από: "Δώστε μας τη διεύθυνση του ελεγκτη, να πάθει...εκπλήξεις" (δηλαδή μη φασιστικά θα του γαμήσουμε το σπίτι, τον ίδιο, το χρυσόψαρο και θα χύσουμε το πατάκι της κουζίνας) ως "Να δημιουργηθεί υπηρεσία που να χορηγεί ελευθέρας σε όσους έχουν ανάγκη". (Το λεφτόδεντρο και οι μονόκεροι να ειναι καλά...Μετά τους μαιμου τυφλους, αναπηρους, μουγκους, κουτσους, αντιστασιακους...θα χουμε και νέα φρούτα δηλαδη..)

      Άσε σου λέω, τρέλα. Και ναι ο μ.ο που βλέπεις στο γκρικ σπικινγκ ίντερνετς, δυστυχώς δεν υπάρχει μόνο εκεί...ανάμεσα σε bits και bytes.

      Υ.Γ1: Δεν είναι ότι δεν το ξέρουν...ότι εκείνο το βλαμμένο που έκανε μπάντζι τζάπινγκ από το τρόλει χωρίς το λάστιχο, δεν το έσπρωξε κανείς. Το ξέρουν. Απλά το αγνοούν. Τα πρώτα 5 λεπτά είναι αυτά που εξυπηρετούν και χρησιμεύουν για μελλοντικό σανό στα πρόβατα ή καλύτερα...τα χρυσόψαρα (λόγω μνήμης)


      Υ.Γ 2 Απορρώ πως και δεν στη πέσανε ήδη τίποτα ομάδες ιντερνετικής κρούσης προς συμμόρφωση...με συνοδεία του γνωστού ποιήματος που τρώει όποιος δεν συμφωνεί μαζί τους...και δεν ζει στην διάσταση της μαρμελάδας, του λεφτόδεντρου, του επι γης παραδείσου και άλλων φαιδρων. Παίξε κάνα τζόκερ με τέτοια τύχη.

      Διαγραφή
    3. Snake, αυτή τη μαλακία την είδα κι εγώ αλλά δεν την σχολίασα. Δωρεάν μεταφορά σε ιδιωτικό μέσο... ό,τι να 'ναι! Προς Θεού, σεβόμαστε τους ανέργους, όλοι έχουμε βρεθεί σε παρόμοιες θέσεις, Αλλά κάναμε κάτι. Δεν κλαιγόμασταν στο νετ με 35€ τον μήνα. Χμμ, τώρα που το σκέφτομαι, τόσο δεν έχει η κάρτα;

      Διαγραφή
    4. 30 έχει...μενουν και πέντε...:p

      Ρε συ, τώρα που πες για ίντερνετ. Έχεις παρατηρήσει ότι την περισσότερη φασαρία του στυλ "πεινάμε", "πεθαίνουμε", "μας κάνουν το ένα το άλλο το δείνα" και γενικώς ΟΛΗ Η ΜΙΖΕΡΟΚΛΑΨΑ με εσάνς "επανάστας", γίνεται μόνο στο ίντερνετ και στα social media και μιλάνε μάλιστα και εξ ονομάτος όλων?

      "Πεινάμε" λέει ο τρισμέγιστος...Εγώ ξέρω ότι όποιος πεινάει, δεν κάθεται στο ιντερνέτι...

      Διαγραφή
    5. Snake, ο "επαναστάτης του καναπέ" αντικαταστάθηκε εδώ και λίγα χρόνια με μεγάλη επιτυχία από τον "επαναστάτη του ίντερνετ". Φαντάζομαι επειδή έβγαλε η πλάτη τους φουσκάλες από το αραλίκι και έκατσαν και λίγο καθιστοί στο έπιπλο.
      Εγώ πάντως γουστάρω πολύ όταν βλέπω τέτοια ζόμπι να τους πετάω την ατάκα "μάθετε τί ακριβώς σημαίνει φασισμός". Χε χε χε, μετά αυτοτρολλάρονται οι μούμιες....
      Αλλά συναντώνται και αλλού, μην νομίζεις. Πάρε για παράδειγμα την πλατεία. Όποτε περνάω από εκεί κλαίω για τα όνειρα της γενιάς μου που κατάντησαν αυτά τα όρθια ποντίκια.

      Διαγραφή
    6. Πλατεία...Say no more please. Spare me. Νταξ' αν η ηλιθιότητα ήταν αερόβιος ιός, η πλατεία θα ταν το ground zero και οι θαμώνες οι patient 0.

      Άσχετο-σχετικό.

      Δεν έχουμε να φάμε, δεν έχουμε λεφτά...μπλα μπλα μπλα μπλα. Οπως σας τα λεω κυριε δημοσιογράφε μου! Πεινα! Ειναι χουντά!
      (Οδηγός τριλιτρου στα διόδια με μποτιλιάρισμα 10χλμ. Επιστροφή πάσχα...)

      Διαγραφή
  8. update: Ο χειρότεροι είναι τα trolls και όσο παίρνουν αμέσως θέση και ηθικολογούν (υπέρ ή κατά) χωρίς να γνωρίζουν πλήρως την αλήθεια. Σε κάθε περίπτωση, σε τέτοιες ιστορίες αποκτούμε καλύτερη εικόνα όταν ίσως περάσουν μερικές μέρες.

    Θα σου θυμίσω την περίπτωση πριν μερικές βδομάδες για την περίπτωση ηθοποιού που συνελλήφθη σαν ύποπτη για πορνεία...έγινε ολόκληρος ντόρος στα social media για το ότι έπεσε θύμα ρατσισμού (επειδή ήταν μαύρη)....το τι έγινε στα social media ΔΕ ΛΕΓΕΤΑΙ.....


    http://www.huffingtonpost.com/2014/09/14/daniele-watts-actress-detained-police_n_5818304.html

    Η αλήθεια βέβαια ήρθε λίγες μέρες αργότερα .....

    http://newsone.com/3068804/daniele-watts-husband/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάκωνα, θα παραβλέψω ότι με λες troll και θα συνεχίσω... Αν κατάλαβα καλά, η κοπελίτσα με τον μαντράχαλό της συνελήφθησαν να κάνουν σεξ δημοσίως, τους απαγγέλθηκανα κατηγορίες και λίγες μέρες και είπαν ότι τους συνέλαβαν για ρατσιστικούς λόγους;;; Και λίγες μέρες μετά αυτή προσήχθη ξανά για εξακρίβωση, για να δουν αν ασκεί πορνεία, και πάλι έβαλε τα κλάματα γιατί είναι μαύρη;;;
      Μουα χα χα, και βούιξε ο τόπος για ρατσισμό;;;;;;; Ε, ρε, ΝεοΣυρριζαίοι που υπάρχουν και στο Αμέρικα....

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα
    το μειωμένο εισιτήριο το δικαιούται και αν είναι τέκνο πολύτεκνης οικογένειας εφόσον σπουδάζει και δεν έχει κλείσει τα 24, το οποίο ενδέχεται να είναι θεωρημένο, σε ισχύ δηλαδή, ακόμα και αν μόλις τελείωσε τις σπουδές, το ολοκληρώνω τις σπουδές μου με το έχω ορκιστεί είναι δύο χρονικά σε απόσταση πράγματα, επίσης ενδέχεται ένας πτυχιούχος να εξακολουθεί να είναι ένας μεταπτυχιακός φοιτητής... αυτά για να εξαντλήσουμε το θέμα και αν κάνω λάθος εσύ που έχεις εγκυρότερη λόγω επαγγέλματος ενημέρωση με ενημερώνεις κι εμένα.
    από εκεί και πέρα καλώς το θίγεις έτσι το θέμα, προβάλλοντας την δική σου οπτική και καμία αντίρρηση ίσα ίσα αλλά το χιουμοριστικό ύφος κατά την προσωπική μου άποψη το διαλύεις με τα σεξιστικά σχόλια που κάνεις, το κάνεις να μοιάζει οτι έχεις παρακολουθήσει ατελείωτες ώρες σεφερλικής τρωμωδίας
    επίσης αν ο ελεγκτής την έχει αποκαλέσει ηλίθια και μπορεί να αποδειχθεί για μένα ισοδυναμεί με χαστούκι και θα επιθυμούσα και για τον νόμο να ισοδυναμεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε, οκ, εγώ έχω άγνοια...
      Εσύ, όμως, που γνωρίζεις, μου λες αν είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Οκ, το δέχομαι. Αλλά να επιδείξει στον ΣΤΑΣΥ το σχετικό πάσο, έτσι δεν πάει; Και πάλι πιστεύω θα το είχε αναφέρει, αναφέρθηκε στην οικογένειά της η ίδια, αλλά οκ, στο δίνω λόγω έλλειψης στοιχείων.
      Επίσης ΕΦΟΣΟΝ σπουδάζει, σωστά; πάλι 2 περιπτώσεις:
      1) είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια, οπότε πάμε ξανά για τα περί πάσου, μην τα ξαναγράφω... και, α, ναι, δεν θεωρείται άνεργη, θεωρείται φοιτήτρια!!! Άρα καταρρέει ο πύργος από τραπουλόχαρτα της κλάψας. Μην τρελαθούμε, κι εγώ δούλευα παράλληλα όσο ήμουν φοιτήτρια, αλλά δεν σκεφτόμουν ότι είναι άδικη η ζωή (που είναι, αλλά για άλλους λόγους) επειδή έβρισκα μόνο part- time (δεν είχα και πολύ χρόνο βλέπεις) και αυτό ΑΝ. Αλήθεια, δεν έφταιγε το Κράτος, ούτε οι θεσμοί.

      2) τελείωσε και δεν ορκίστηκε, οπότε το κοινωνικό μας πρόβλημα σε σχέση με την ανεργία είναι γιατί μια φοιτήτρια δεν την περίμεναν έξω από το αμφιθέατρο που έδινε το τελευταίο μάθημα 5-6 να της δώσουν δουλειά (ρε μπας να βγω στα κανάλια με καμιά μαλακία, να με δουν;- λέω εγώ τώρα). Επίσης, από όσο θυμάμαι, όταν καταθέτεις τα χαρτιά σου για να ορκιστείς, παραδίδεις και το πάσο. Άρα είσαι ντιπ άκυρος.

      Σεφερλική, έ; Δεν μιλάς όμορφα, εγώ δεν σε πρόσβαλα έτσι κατάμουτρα (ακόμα). Αλλά ρε φίλε, άμα δεν σου άρεσε το ύφος, όχι η άποψη, γιατί να με διαβάζεις; Πας αλλού και γλυτώνεις. Αν πάλι, το κάνεις για να μου την πεις, που δεν το νομίζω, καλώς μας ήλθες, και εύχομαι να σε βλέπω συχνά. Α pro po, σεξιστικά σχόλια;;; Σοβαρά τώρα, σεξιστικά; Σκέψου να ήμουν και άντρας δηλαδή.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα
      λοιπόν εγώ να πω οτι δεν έχω καμία σχέση με τον από κάτω ανώνυμο και θεωρώ οτι αφού σχολιάζει (πριν την δική σου απάντηση) αναφερόμενος σε συγγενή με το δικό μου σχόλιο πράγματα χωρίς να δίνει ένα κάποιο στίγμα διαφοροποίησής του, ίσως το σχόλιο του είναι εκ του πονηρού, τουλάχιστον για να δημιουργηθεί σύγχιση.
      επομένως και αφού έχεις στηριχτεί και στο δικό του σχόλιο εγώ λέω να μη συνεχίσω, παρά τα καλωσορίσματα.
      αναγνώρισα δε την υπεροχή σου στο θέμα ενημέρωση, οπότε λίγα μπορώ να προσθέσω.
      έχεις δίκιο, το σεφερλική ήταν προσβολή και το παίρνω πίσω.
      το 'σεξιστικά' όμως έχει βάση... μα ακριβώς επειδή είσαι γυναίκα! το ένα δεν ακυρώνει το άλλο, ποιος το λέει;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε, όσους δεν συνδέονται μέσω google, ο blogger τους βγάζει ανώνυμους. Δυστυχώς, δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Μπορείτε όμως όσοι δεν έχετε λογαριασμό google να βάζετε στο τέλος του σχολίου σας ένα χαρακτηριστικό (όνομα, nicname, φράση, οτιδήποτε), για να μπορούμε να ξεχωρίζουμε τον έναν από τον άλλον. Αλλιώς προκύπτει συχνά σύγχυση.
      Και δεν τίθεται θέμα δικής μου υπεροχής, πάντα υπάρχει και κάποια παράμετρος που μπορεί να μην έχω σκεφτεί. Αλλιώς θα με είχαν εκλέξει Πάπα.
      Τώρα από εκεί και πέρα, άμα κράζω γυναίκα με λέτε σεξίστρια, άμα κράζω άντρα μίσανδρη, άμα κράζω gay ομοφοβική. Μα έλεος πια, κράζω οποιονδήποτε θεωρώ ότι η βλακεία του ξεπερνά τον μέσο όρο. Ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, πολιτικής τοποθέτησης ή μάρκας παπουτσιών.

      Διαγραφή
  10. "1) άρχισε να γεννοβολάει τα εξώγαμα του παππού της στα 15 και στα 22- 23 της είναι πολύτεκνη, πράγμα που προσωπικά το αποκλείω γιατί θα την έριχνε σίγουρα τη σχετική κλάψα,"

    Το παραπάνω δείχνει ότι έχεις άγνοια με το θέμα μειωμένου εισιτηρίου μέλους πολύτεκνης οικογένειας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. είσαι ο μακιους με περουκα...απ τη μια σπεκ, απ την αλι ασταδγιαλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν με συστήνεις στο comedylab τότε, να βγάλω και κανα φράγκο; Τον Mikeius τον παρακολουθώ χρόνια, μου αρέσει ο τύπος, οπότε τιμή μου.

      Διαγραφή
    2. στείλε βιογραφικό στο γοογλε +, μάτια υπάρχουν παντού...

      Διαγραφή
    3. καλά, να δω βιογραφικό wannabe Mikeius να κυκλοφορεί στο υπερπέραν του νετ, να κόψω το μαλλί γουλί και να βάλω πορτοκαλί χιτώνα!

      Διαγραφή
  12. πολυ καλο...αντε να βγει ο συριζα να καταργησει και τους ελεγκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με προκαλείς και ετοιμάζω ανάρτηση "Ο ΝεοΣυρριζαίος"....
      Ο Αλέξης ρε Αλομπάρ θα καταργήσει τα πάντα γιατί είναι και Μαριναλέντας με καρύδια, όχι με στραγάλια!!!

      Διαγραφή
  13. Για αυτή την χαζο-κακομοίρα τη Μάρω έγραψες τα μοίρια όσια....Για αυτό το μαλακισμένο το Ρωμανό που ασχολούνται όλοι νυχθημερόν δεν έχεις να πεις μία κουβέντα; :)))

    Οι περιπτώσεις διαφέρουν μόνο στο ότι ο Ρωμανός είναι πολύ πιο χτυπητή περίπτωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λάκωνα, λόγω της μετακόμισης δεν έχω νετ...
    Πάντως η επιθυμία σου διαταγή μου.
    Και ναι, και τα 2 έχουν το κοινό ότι ζητούν ειδική μεταχείρηση, γιατί κατά βάθος είναι ψυχούλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή