3/11/14

Ενοικιάζεται μπουρδέλο 60 τετραγωνικών- τιμή συζητήσιμη

Όλα άρχισαν το καλοκαίρι, όταν ο συγκάτοικός μου πήγε διακοπές. Ουδέν το μεμπτόν ως εδώ. Και μάλιστα πήγε διακοπές μαζί με την κοπέλα του. Ακόμη καλύτερα, καλά πέρασαν, μου έφεραν και δώρο ένα γαμάτο καπελίνο- τέντα. Μπλε. Κι αρχίδια εμπριμέ τα νέα. Τα παιδιά πέρασαν τόσο καλά και όμορφα και αρμονικά, και είναι τόσο ερωτευμένοι, που αποφάσισαν να παντρευτούν. Μαγκιά τους, και γρήγορα με απογόνους, μας χρειάζονται κάνα δυο για να καταπολεμήσουμε το idiocracy. Σ' αυτό το σημείο έρχεται η παράπλευρη απώλεια... ΕΓΩ!!!! Και πριν βιαστείς αναγνώστα να με πεις εγωκεντρική κλώσσα, αναρωτήσου αν ΕΣΥ θα καθόσουν παρέα με τα νιόπαντρα, να κρατάς φανάρι. Έεεετσιιιι.. Κι αφού το λύσαμε κι αυτό, πάμε παρακάτω.

Για να είμαι ειλικρινής, στην αρχή δεν τα βίωσα τα νέα ως προσωπική απώλεια. Χάρηκα πολύ, τους ευχήθηκα, και μόνο 4 μέρες μετά σκέφτηκα ότι αφού το σχεδιάζουν για το τέλος του χρόνου, έχω μπόλικο καιρό μπροστά μου για να βρω ένα άλλο μέρος να στεγάσει τα συμπράγκαλά μου. Θυμάμαι μάλιστα ότι σε ένα σχετικό σχόλιο της νύφης, απάντησα ανέμελα ότι θα περιμένω να ψάξω προς Οκτώβριο- Νοέμβριο, που θα έχουν κατασταλάξει και οι φοιτητές με τις κωλογκαρσονιέρες τους και δεν θα βαράνε και τα νοίκια οι πλίνθοι που τους άφησε ο μπαμπάς τους 4 ντουβάρια και ζητάνε μηνιαίως έναν βασικό μισθό (προ κρίσης) για τον κόπο του συμβολαιογράφου, γαμώ το γαρμπίλι τους.

Χα! Έλα Ηώ, τί είπες;;;; Προκάλεσες την μήνιν των Θεών των απανταχού ιδιοκτητών τούβλων, κουτσαβάκι; Φάε σκατά τώρα, να τρως στη μάπα κάθε τσιμεντόλιθο που πάει να σου πασάρει το μπουρδέλο του για 500 από τα σκληρά δουλεμένα Ευρουλάκια σου το μήνα...
Αλήθεια, τί στο διάολο νέο κόλπο είναι αυτό με τα 500€; Έχουν αλφαδιαστεί σε μυστική σύναξη οι μπετόβλακες και έβαλαν ταρίφα; Μικρό- μεγάλο, ισόγειο- ρετιρέ, νεόδμητο- παλιό, όλα στα 500€!!! Τόσα σας λείπουν πυρότουβλα; Άει σιχτίρ, πάτε κάθε διαμέρισμα με το τετραγωνικό σε σταθερή ανά περιοχή τιμή, να ξέρουμε κι εμείς πού να ψάχνουμε και πού να μην ψάχνουμε. Στην τελική, πόση λογική έχει το να δίνεις στην ίδια τιμή ένα διαμέρισμα 60 τετραγωνικά και ένα 100; Και μάλιστα στον ίδιο όροφο; Ποιος σας έκανε μαθηματικά στην τετάρτη δημοτικού ρε μπαζόκαδοι, να του κάνω μια επίσκεψη;

Και η ταλαιπωρία ξεκίνησε εδώ και 1 μήνα... Σέρνω το κουφάρι μου μετά από 15 ώρες δουλειάς στου διαόλου τη μάνα, για επίσκεψη 5' μέχρι να εντοπίσει το καλοεκπαιδευμένο μάτι μου τουλάχιστον 3 λόγους για να μην θέλω να ζήσω εκεί... Μούχλα στις γωνίες, σπασμένα ντουλάπια/ πλακάκια/ κουφώματα, βεράντες που δεν χωράει ούτε η γάτα που δεν έχω να κάτσει να κλάψει, μπάνια τόσο αντιαισθητικά που με το που τα είδα θέλω να μείνω άπλυτη μέχρι την Τρίτη μετά τη Δευτέρα Παρουσία...
Α pro po, από πότε το ισόγειο είναι πρώτος όροφος, και από πότε η αυτόνομη θέρμανση ισοδυναμεί με κάδο άστεγου στο σαλόνι; Στην Αθήνα ψάχνω σπίτι ρε τσιμεντογωνία, όχι στη Σεούλ!

Για του λόγου το αληθές


Απόσταση από το έδαφος.... σίγουρα μικρότερη από το ύψος του διαρρήκτη. Εκτός κι αν είναι νάνος






1ος fucking όροφος!!!! 




Ηλιοροφή σε κρεβατοκάμαρα; Προχωρημένο!!!!  


Θερμοσυσσωρευτές το 2014;;;
Είσαι σοβαρός; 


όχι, τα ντουλάπια δεν κρέμασαν, η προοπτική τα κάνει έτσι!!!




Τώρα αλήθεια, μπάνιο που βγαίνει σε σχήμα Γ, με την μισή μπανιέρα χωμένη σε μια τρύπα στο ντουβάρι;;;; 








Ακόμη ξερνάω!!!!! 








Διάλεξε και πάρε, όλα τα είδα, όλα τα συναπάντησα, και πακέτο απαραιτήτως η αυτάρεσκη, γαμημένη κωλόφατσα του εκάστοτε ντουβαρονοικοκύρη που τολμάει να ζητάει τα κέρατά του τα τράγια (χωρίς απόδειξη εννοείται) για να ξύνεται ολημερίς με περισσή σπουδή. Και να με ρωτάει από πάνω και η κάθε αφρομπετονιέρα άμα έχω σκυλιά, γατιά ή γκόμενο! Γιατί μαντάμ, άμα πηδιέμαι μέσα στο σπίτι ΜΟΥ, εσύ θα χύνεις; Την τελευταία φορά που τσέκαρα, όσο σου πληρώνω την ταρίφα και δεν παίρνω βαριοπούλα να στο γκρεμίσω το ρημάδι, είναι σπίτι ΜΟΥ, οπότε και σκύλους και γάτες και παρτούζες άμα θέλω φιλοξενώ και κουβέντα δεν σου πέφτει, έτσι, για να 'χουμε και ξηγημένες κουβέντες από την αρχή. Εγώ κάνω κάστινγκ στο μπουρδέλο σου, όχι εσύ σ' εμένα για νύφη του Βούλγαρη!

Οι χειρότερος με διαφορά, όμως, μέχρι στιγμής είναι ένα υαλότουβλο που κάπου στη μέση της πεντάλεπτης επιθεώρησης μου κλείνει το μάτι όλο νόημα και πετάει τη μαλακία του: “φυσικά η τιμή είναι συζητήσιμη για σένα...”. Σιγά μην σου κάτσω κιόλας ρε πασσαλομπήχτη, για να μου κάνεις “την τιμή συζητήσιμη”, αγάμητο και άεργο ντουβάρι του κερατά, κάτσε και άνοιξε μια τρύπα στα τούβλα σου, βαλ' τον μέσα και περίμενε να γίνει σεισμός.

Υ.Γ. Οι φωτο είναι παρμένες από γνωστό site... επιβάλλεται ο πάς εις να τους στέλνει SMS μίσους νυχθημερόν. Και όποιον δεν του γουστάρει, περιμένω τη μήνυση για να τα πούμε στα δικαστήρια.

Το βιντεάκι μου το έστειλε χθες ο συγκάτοικος... μας δουλεύει κιόλας, κατάλαβες; 

57 σχόλια:

  1. "Εγώ κάνω κάστινγκ στο μπουρδέλο σου, όχι εσύ σ' εμένα για νύφη του Βούλγαρη!"

    Όχι....και οι δύο κάνετε κάστινγκ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάκωνα, την στηρίζεις κάπου την άποψή σου; Αν θυμάμαι καλά τον Άνταμ Σμιθ, αυτός πουλάει, εγώ ενοικιάζω. Άρα αυτός πρέπει να μου κάνει τούμπες κι εγώ την ξινή, καθότι εγώ τα σκάω.
      Παρεμπιπτόντως, υπάρχει και κάτι που λέγεται συμβατική ευθύνη. Κάνουμε συμβολαιάκι, οι υποχρεώσεις μου είναι να μην κακομεταχειρίζομαι το ακίνητο και πληρώνω νοίκια, λογαριασμούς κλπ. Οι υποχρεώσεις της αφρομπετονιέρας είναι να μην εμφανίζεται μπροστά μου.

      Διαγραφή
    2. Θυμάμαι είσαι δικηγόρος...άρα κάνεις πλάκα έτσι ;

      " αυτός πρέπει να μου κάνει τούμπες κι εγώ την ξινή, καθότι εγώ τα σκάω. "

      Όσο αυτός θέλει να ενοικιάσει την περιουσία του τόσο εσύ θέλεις να βρεις μία στέγη....Δε σου αρέσει ο ιδιοκτήτης; ψάχνεις άλλη στέγη. Δεν του αρέσεις εσύ του ιδιοκτήτη ; ψάχνει για άλλο ενοικιαστή....

      "Παρεμπιπτόντως, υπάρχει και κάτι που λέγεται συμβατική ευθύνη."

      ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑΚΙ! Μέχρι να το υπογράψετε δεν υπάρχει καμία ευθύνη. Δεν έχει καμία υποχρέωση να κάνει τούμπες ο ιδιοκτήτης περισσότερο από όσο έχει ανάγκη να ενοικιάσει την περιουσία του στην τιμή που θέλει...όσο και εσύ δεν έχεις καμία υποχρέωση να κάνεις την καλή περισσότερο από οσο χρειάζεσαι μία στέγη στην τιμή που είσαι διατεθιμένη να δώσεις. Οι ευθύνες ορίζονται στο συμβόλαιο και ισχύουν ΑΦΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ.

      Αν ο ιδιοκτήτης δε γουστάρει κατοικίδιο, το βάλει στο συμβόλαιο και εσύ το υπογράφεις τότε δεν μπορείς να βάλεις κατοικίδιο.

      Αν ο ιδιοκτήτης δε γουστάρει φασαρία μετά τις 11.43 το πρωί, το βάλει στο συμβόλαιο και εσύ το υπογράψεις τότε δεν κάνεις φασαρία μετά τις 11.43 το πρωί.

      Δεν έχεις καμία υποχρέωσει να υπογράψεις όρους ασύμφορους...τόσο εσύ όσο και ο ιδιοκτήτης...

      Διαγραφή
    3. Λάκωνα, αφού θέλεις να το πάρουμε από την νομική του σκοπιά, so be it...
      Λοιπόν, η μίσθωση είναι μια ενοχική σχέση, κατ' αρχάς ελευθέρως συμφωνούμενη από τα μέρη. Συνεπώς όταν εσύ λες ότι βάζει στο συμβόλαιο όποιο όρο θέλει, έχεις κατ' αρχάς δίκιο.
      Έλα όμως που ο νομοθέτης αποφάσισε (για πολύ σοβαρούς και συγκεκριμένους λόγους) ότι δεν είναι ακριβώς έτσι... και πρόσθεσε ότι παράνομος (και παράλογος) συμβατικός όρος είναι άκυρος και δεν οφείλεις να συμμορφωθείς με αυτόν. Τα κατοικίδια είναι ένα περίτρανο παράδειγμα τέτοιου όρου. Ο ιδιοκτήτης ΔΕΝ δικαιούται να βάλει σε συμβόλαιο μίσθωσης απαγόρευση κατοικιδίων. Κι αν το κάνει, εγώ δεν είμαι υποχρεωμένη να τον τηρήσω. Για να το συνοψίσω στα βασικά, ισχύει αυτό ακριβώς που σου έγραψα: ο μισθωτής (εγώ) έχει υποχρέωση να πληρώνει το μίσθωμα και να μην κάνει χρήση του μισθίου πέραν της συνήθους, άλλως ευθύνεται σε αποζημίωση (πχ άμα βάλω φωτιά στην κουζίνα γιατί με παράτησε ο γκόμενος, πρέπει να την αντικαταστήσω). Ο δε εκμισθωτής (αφρομπετονιέρα), όσο εγώ είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου, αποξενώνεται από κάθε δικαίωμά νομής και κατοχής επί του ακινήτου. Άρα, ούτε να μπαίνει μέσα μπορεί αν δεν τον καλέσω, ούτε να μου κάνει έλεγχο τί ώρα θα βάλω μουσική (αν εγώ βάλω τέρμα Παντελίδη μέσα στα άγρια μεσάνυχτα διαπράττω άλλο αδίκημα, που δεν διαταράσσει την ενοχική σχέση), ούτε έχει λόγο αν φιλοξενώ τη μάνα μου, τον αδελφό μου ή τον γκόμενό μου. Απλά πράγματα....
      Βέβαια, επειδή ακριβώς κανένας δεν γουστάρει να βρίζεται κάθε πρωί με μια αφρομπετονιέρα, όταν βλέπουμε τέτοιους περίεργους κόβουμε λάσπη και τους αφήνουμε το μίσθιο να το έχουν να το καμαρώνουν. Γι' αυτό λέω ότι την περνάω εγώ κάστινγκ, κι όχι αυτή εμένα, και εκεί ακριβώς βρίσκεται το θέμα, ή μάλλον μεγάλο μέρος του, στο ότι βλέπω πολλά τέτοια υφάκια και με χτυπάνε στα νεύρα.
      Το άλλο κομμάτι του θέματος έχει να κάνει με την άθλια Ελληνική καραβλάχικη νοοτροπία που έχουν οι 9 στους 10 και νομίζουν ότι η ζωή τους χρωστάει και όλοι οι άλλοι υπάρχουν για να τους υπηρετούν.Το σπίτι δεν έχει υψηλή οικονομική απόδοση ως επένδυση. Χρειάζεται πολυέξοδη συντήρηση, η οποία χρήζει ανανέωσης πριν καλά καλά αποσβεσθεί. Για παράδειγμα, ένα σπίτι 15 ετών δεν είναι παλιό, αλλά τα υδραυλικά και τα ηλεκτρικά του θέλουν συντήρηση, πράγμα που, πίστεψέ με, κανένας Έλλην ιδιοκτήτης που σέβεται τον εαυτό του δεν κάνει. Για να μην αναφέρω κουφώματα (μπάζει το έρμο), πατώματα, πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης και άλλα τέτοια τραγελαφικά, που ούτε καν τα έχουν ακούσει.
      Αυτό, βέβαια, δεν τους εμποδίζει να ζητούν αναίσχυντα μηνιαίως ποσό μεγαλύτερο του 60% του βασικού μισθού ενός εργαζομένου. Χμμμ, εμένα λίγο παράλογο μου φαίνεται αυτό, δεν νομίζεις;

      Διαγραφή
    4. "ο νομοθέτης αποφάσισε"

      Ο νομοθέτης ΚΑΚΩΣ αποφάσισε. Δουλειά του Κράτους είναι, εν προκειμένω, να επιβάλει την τήρηση της ιδιωτικής συμφωνίας ιδιωκτήτη/ενοικιαστή. Τίποτε παραπάνω.

      Σε κάθε περίπτωση όμως όλα αυτά έχουν νόημα ΑΦΟΥ υπογραφεί η όποια συμφωνία. Μέχρι να υπογραφεί, ΚΑΣΤΙΝΓΚ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ! Συνεπώς ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η 2η παράγραφος της παραπάνω απάντησής σου δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ, όπως κανένα νόημα δεν έχει η άποψη

      "αυτός πουλάει, εγώ ενοικιάζω. Άρα αυτός πρέπει να μου κάνει τούμπες κι εγώ την ξινή, καθότι εγώ τα σκάω. "


      Μας αρέσει δε μας αρέσει έτσι είναι τα πράγματα και ΚΑΛΩΣ είναι έτσι.

      Το κόμματι "της άθλιας Ελληνικής καραβλάχικης νοοτροπίας" δεν περιορίζεται στους "9 στους 10 και νομίζουν ότι η ζωή τους χρωστάει και όλοι οι άλλοι υπάρχουν για να τους υπηρετούν" αλλά εκτείνεται στο ότι όλοι εμείς νομίζουμε πως εμείς έχουμε το δίκιο και τη σωστή στάση και πως οι υπόλοιποι ωφείλουν να κάνουν τούμπες "επειδή εμείς τα σκάμε..."

      Το αν ένας ιδιοκτήτης κάνει ή όχι συντήρηση στην ιδιοκτησία του δε αφορά κανέναν παρά μόνον τον ίδιο τον ιδιοκτήτη. Δε σου αρέσουν οι σωλήνες του σπιτιού; Μη νοικιάσεις ! Δε σου αρέσει η ιδιοκτήτρια τους σπιτιού ; Μη νοικιάσεις! Είναι καραβλάχα; Ας είναι ό,τι θέλει! Πρέπει να σου δώσει λογαριασμό; Λογαριασμό θα σου δώσει ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ και δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της.

      Η ποιότητα των διαμερισμάτων συναρτάται μόνον από τη ζήτηση που έχουν. Πήγαινε κέντρο Λονδίνου να δούμε την αναλογία ποιότητα/τιμή ενός διαμερίσματος. Έλα Washington να δεις τι νοικιάζουν και τι ζητάνε !!!!

      Θέλω να πω πως όπως εμάς μας φαίνονται ανεκδιήγητοι κάποιοι άνθρωποι έτσι και εμείς φαινόμαστε αναλόγως αντιπαθητικοί σε εκείνους....Αυτό που μας αποτρέπει να σφαχτούμε μεταξύ μας και μας φέρνει κόντα είναι το κοινό συμφέρον : η καραβλαχάρα θέλει κάποιον ενοικιαστή και εσύ ένα σπίτι να νοικιάσεις...

      Υπάρχει πάντα τρόποι να επιβάλεις τους όρους σου:

      Αν είχες π.χ. ρευστό θα έμπαινες μέσα και θα έσκαγες 4 ενοίκια μπροστά με την προϋπόθεση να μην ξαναεμφανιστεί μπροστά σου για 4 μήνες γιατί σου κρύβει τον Ήλιο....

      -----
      "δεν τους εμποδίζει να ζητούν αναίσχυντα μηνιαίως ποσό μεγαλύτερο του 60% του βασικού μισθού"

      Όσο γουστάρουν θα ζητήσουν. Γιατί να μην το κάνουν; Εσύ αν είχες διαμέρισμα θα το προσάρμοζες στο βασικό μισθό; Και τιι σχέση έχει ο βασικός μισθός με την πραγματική οικονομία; Οι τιμές καθορίζονται με βάση την προσφορά και τη ζήτηση...οποιαδήποτε παραμόρφωση οφείλεται σε επιβαλόμενη φορολογία.

      Διαγραφή
    5. "Ο νομοθέτης ΚΑΚΩΣ αποφάσισε"

      άρχισαν τα φιλελέ όργανα χαχαχα

      Διαγραφή
    6. case study: mahler76

      Ο mahler76 θεωρεί σωστό να "κόβει" σχόλια στο δικό του ιστολόγιο τα οποία δεν του αρέσουν. Συγκεκριμένα σε μία ανάρτηση για το Τζήμερο δεν δημοσίευσε το δικό μου σχόλιο για δικούς του λόγους. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει σε εμένα...

      Ο mahler76 ως ιδιοκτήτης ιστολογίου αναγνωρίζει στον εαυτό του το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει στο χώρο του (μην επιτρέποντας ενοχλητικά μηνύματα) αλλά δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα στους άλλους να κάνουν ό,τι θέλουν στο δικό τους (εν προκειμένω τον ιδιοκτήτη της κατοικίας προς ενοικίαση).

      Ο mahler76 έχει πάντα το δικαίωμα να κοροϊδεύει και να προσβάλει...Αλλά mahler76 είναι αυτός ...έχει μπερδέψει την πουστιά με την ομοφυλοφιλία....

      Διαγραφή
    7. Λάκωνα, γνωρίζεις πολύ καλά ότι είμαι εντελώς αντίθετη στον κρατικό παρεμβατισμό όπου αυτός δεν είναι εντελώς απαραίτητος. Ο νομοθέτης όμως, Λάκωνά μου, δεν είναι Κράτος (τριχοτόμηση εξουσιών). Είναι ανεξάρτητη αρχή που πρεσβεύει την δικαιοσύνη όπως νοείται σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή σε μια δεδομένη ιστορική στιγμή. Οπότε, ΚΑΛΩΣ αποφάσισε ότι καποιος έχει το δικαίωμα να μην τηρήσει παράλογους όρους, αυτή είναι η δουλειά του. Δεν έχει μόνο το ντουβάρι δικαιώματα, έχω κι εγώ ως καταναλωτής, τα δικά μου γιατί τα ξεχνάμε οέο;;;
      Από μια πλευρά, βέβαια, έχεις δίκιο, όλα αυτά γίνονται ΌΤΑΝ υπογραφεί το συμβόλαιο, οπότε το κλείνουμε αυτό το κομμάτι.

      Μέχρι τότε, λοιπόν, περνάω εγώ κάστινγκ το σπίτι, κι όχι την βλαχάρα. Όσο μένει μακριά μου, μπορεί να βόσκει τα γίδια της όπου και όπως θέλει.Το αυτό επιθυμώ και δι' ημάς όμως και είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου. Πώς το λένε; Με προσβάλλει απίστευτα σαν άτομο το υφάκι του κάθε κρετίνου "χάρη σου κάνω μωρή, να μείνεις στο κόσμημα", τη στιγμή που το ακίνητό του είναι λίαν επιεικώς ένα μπουρδέλο και μισό. Είναι υποκριτικό, είναι βλαχιά, είναι προσβλητικό το να με θεωρεί τέτοιο στουρνάρι και πρέπει να σταματήσει, οκ? Κι άμα του περνάει αλλού, μαγκιά του, με εμένα όμως δεν παίζει.

      Προφανώς και δεν νοικιάζω, Λάκωνά μου, όταν βλέπω τέτοιες μπουρδολογίες. Γι' αυτό είμαι στο ψάξιμο εδώ και 1 μήνα και θα κάνω κι άλλο τόσο κι όσο χρειαστεί. Στην τελική και τσαντίρι στο Σύνταγμα θα στήσω, αλλά δεν θα τους περάσει! Από πότε πρέπει να επιβρεβεύουμε το θράσος δηλαδή; Ή θα γίνουν άνθρωποι ή να ψοφήσουν μέσα στα ντουβάρια τους. Και δεν έχει σχέση η ρευστότητα, και 10 νοίκια να της σκάσεις από την αρχή της βλαχάρας, πάλι θα θέλει να έχει κλειδί για το σπίτι ΜΟΥ. Στο οποίο δεν έχει το δικαίωμα να μπαίνει. Γι' αυτό δίνουμε εγγύηση ξέρεις, ούτως ώστε αν, ΑΝ υπάρξουν φθορές, να είναι καλυμμένη.

      Μάλλον δεν το έθεσα σωστά στην πρώτη μου απάντηση, δεν με ενδιαφέρει η ζήτηση, αν πας να μου πουλήσεις ένα κινητό 10ετίας για 1.500€ θα στο φέρω στο κεφάλι και δεν θα αγοράσω. Γιατί προφανώς και με εκμεταλλεύεσαι. Έτσι και με ένα σπίτι, αν είναι μπουρδέλο και το ζητάς σε εξωφρενική τιμή, δεν θα το νοικιάσω. Να στα δώσω, αλλά να πάρω και κάτι σε αντάλλαγμα ρε κουμπάρε, όχι το παράνομο που έχτισες στον ημιυπαίθριο! Όσο για την προσφορά, νομίζεις ότι δεν το έχω υπόψιν; Γιατί νομίζεις ότι στις περιοχές που ψάχνω όλα τα ξενοίκιαστα που είδα μέχρι στιγμής είναι άδεια εδώ και τουλάχιστον 6 μήνες; Επειδή υπάρχει προσφορά; Γι' αυτό με παίρνουν όλες οι βλαχάρες τηλέφωνο σε εβδομαδιαία βάση, γιατί δεν τους έκανα παζάρια. Κι όσο τους λέω ότι δεν παίζει, τόσο λυσσάνε.

      Τελειώνοντας, να σου πω μόνο ότι τυγχάνει να εκμισθώνω ακίνητο, αλλά ως επαγγελματική στέγη. Ο μισθωτής εδώ και 15 χρόνια είναι πολύ σοβαρός άνθρωπος και ουδέποτε είχαμε πρόβλημα. Και το νοίκι του κατέβασα χωρίς κουβέντα 50%, και στις καθυστερήσεις ουδέποτε τον όχλησα, και ποτέ δεν πέρασα να δω "αν το έχει σε καλή κατάσταση". Γιατί αντιλαμβάνομαι ότι δεν το κάνει από δυστροπία ο άνθρωπος, αλλά από ανάγκη.

      Τέλος, από την μία μου λες προσφορά και ζήτηση, κι από την άλλη ότι η τιμή δεν έχει σχέση με το μέσο εισόδημα; Μπερδεύτηκα η ξανθιά...

      Διαγραφή
    8. @CsLaKoNaS
      Ποτέ δεν έκοψα δικό σου σχόλιο για το γελοίο νούμερο το Τζήμερο. Είσαι ψεύτης συκοφάντης και προφανώς κακιασμένη φιλελεύθερη αδερφάρα που όταν ξεβρακώνουν τις γελοίες θέσεις σου σκυλιάζεις πετώντας λάσπη. Σε χαλάει που υπάρχει κράτος που δεν αφήνει τους φιλελέδες να πίνουν το αίμα του κόσμου δημιουργώντας καρτέλ με υψηλές τιμές ώστε να μην μπορεί κάποιος να αποκτήσει τίποτα σε λογική τιμή έτσι; Αλλά εδώ έχεις φτάσει να ισχυρίζεσαι πως δεν πρέπει να υπάρχει δημόσια παιδεία και περίθαλψη λογικό είναι να λες τέτοιες μαλακίες κι εδώ.

      Διαγραφή
    9. @mahler76

      Αναφέρομαι στην ανάρτηση : Η Γελοιότητα των Φιλελέδων [ http://mahler76.blogspot.com/2014/08/blog-post.html ]

      Εκεί το σχόλιο που έγραψα ήταν περίπου το εξής : " Τη γελοιότητα του Τζήμερου την πληρώνει ο ίδιος ο Τζήμερος...τη γελοιότητα του δημοσίου υπαλλήλου ποιος την πληρώνει".

      Αυτό το σχόλιο δε δημοσιεύθηκε ποτέ. Αν ήταν η πρώτη φορά θα υπέθετα ότι έγινε κατά λάθος. Έχεις κάθε δικαίωμα να μη δέχεσαι τις απόψεις μου και να μην ασχολείσαι μαζί μου. Με γεια σου με χαρά σου....

      Mahler76, δε μπορείς να ξεβρακώσεις ιδέες με τρολιές τύπου "άρχισαν τα φιλελέ όργανα χαχαχα"" παρά μόνον με σοβαρά επιχειρήματα...Και ΚΑΝΕΝΑ σοβαρό επιχείρημα δεν αποκόπτει από μία μεγάλη απάντηση μία φράση για να ακουστούν χαχανιτά....

      Θες να γελάς με αυτά που λέω; Γέλα....κανένα πρόβλημα...δε χάλασε ο κόσμος....όταν όμως μιλάω σε κάποιον που εκτιμώ και πετάγεσαι με διάθεση να με προσβάλεις εμένα στα μάτια του ατόμου αυτόυ τότε θα λαμβάνεις απάντηση...

      Δυστυχώς για εσένα όλοι εδώ (Ηώ και IonnKorr) με ξέρουν πολύ καλά για να αποφασίσουν αν λέω ψέμματα ή πετάω λάσπες. Είμαι αρκετά παλιός στα μπλογκς και με πολύ καθαρή πορεία....

      Τα καρτέλ και τα ολιγοπώλια δημιουργούνται ΜΟΝΟΝ μετά από κρατική παρέμβαση η οποία νομοθετεί τάχα μου δήθεν προς το συμφέρον των πολλών αλλά τελικά ωφελεί τους λίγους (π.χ. το θέμα του γάλακτος).

      Το θέμα της Δημόσιας Παιδείας και Υγείας είναι μεγάλο....Μπορείς όποτε θες να κάνεις μία ανάρτηση στο μπλογκ σου και να με καλέσεις να εκθέσω τα επιχειρήματά μου...Δε θα το κάνουμε γήπεδο εδώ...

      Διαγραφή
    10. Ξέρω σε ποιο πόστ αναφέρεσαι. Το σχόλιο που λες δεν ήρθε ΠΟΤΕ. Αν είσαι καθυστερημένος στον εγκέφαλο ή έχεις καρκίνο στα δάχτυλα και δεν μπορείς να πατήσεις σωστά αποστολή σε ένα σχόλιο δεν σου φταίω εγώ. Ποτέ δεν έχω κόψει σχόλιο σου και μόνο ο πούστικος τρόπος που το αναφέρεις εδώ, δείχνει το ποιος είσαι. Ενας κοινός συκοφάντης και για αυτό παίρνεις και τις απαντήσεις όπως σου αξίζουν

      Αν δεν θέλεις να γελάνε πάντως με τις ανοησίες που γράφεις, μην εξισώνεις ένα μπλόγκ που δεν παρέχει καμία υπηρεσία ούτε είναι αναγκαίο σε κάποιον, με το ΚΑΡΤΕΛ που οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουν δημιουργήσει για να εκμεταλλευτούν την ανάγκη για στέγη.

      Όσο για τις απόψεις σου περί παιδείας και υγείας τις θυμάμαι και από το μπλόγκ του Εφήμερου δεν χρειάζεται να τις ξαναδώ. Αρκετή αηδία μια φορά που είχε τέτοιες απόψεις κάποιος που αποκαλείται άνθρωπος.

      Διαγραφή
    11. @Ηως

      "Είναι ανεξάρτητη αρχή"

      Όχι...την πληρώνουμε από τους φόρους μας θέλουμε δε θέλουμε...Είναι κρατική αρχή. Το κράτος δεν είμαι μόνο η Κυβέρνηση. Είναι όλες οι εξουσίες μαζί.

      ----

      Αν υπάρχει πρόβλημα ζήτησης για τα ενοικιαζόμενα, τότε είσαι σε πλεονεκτική θέση. Πολλά διαμερισμάτα προς ενοικίαση και λίγοι ενοικιαστές σημαίνει μείωση τιμών...Συνεπώς είναι λογικό να σου κάνουν τούμπες οι ενοικιαστές αν και στη θέση σου εγώ θα προτιμούσα χαμηλότερη μίσθωση :))))

      Το υφάκι δεσποινίς μου το έχουμε όλοι....Όπως έχει υφάκι η βλαχάρα έτσι έχεις κι εσύ έτσι έχω και εγώ...Σε κάποιους αρέσει σε κάποιους όχι...Έχει δυο ντουβάρια και το περνάει για Buckingham ...ας μη στο νοικιάσει....ας το αφήσει ξενοίκιαστο να το χαίρεται και να δούμε πως θα πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ...Δουλειά του και δουλειά σου...

      Διαγραφή
    12. @mahler76

      Το σχόλιο έρχεται πάντα όταν διαβάζουμε "Το σχόλιό σας αναμένει έγκριση". Δεν έχω κανένα λόγο να πω ψέματα για οτιδήποτε και δεν κρύβομαι ποτέ πίσω από ένα nickname...Όλοι ξέρουν ποιος είμαι....

      Μπερδεύεις διαρκώς την ελεύθερη αγορά με τα καρτέλ...δεν είσαι ο πρώτος...Απλά όπως κάθε κρατιστής... έτσι και εσύ δε γνωρίζεις πως δουλεύει η οικονομία...αν γνώριζες δε θα ήσουν κρατιστής....

      Μπορείς να βρίζεις όσο θες έχεις την ελευερία να το κάνεις...Μέχρι εκεί μπορείς να φτάσεις μεχρί εκεί φτάνεις...: Κρατάς τα σκήπτρα της "Ανθρωπιάς" εικάζοντας ότι έχω καρκίνο στα δάχτυλα απλά και μόνον γιατί διαφωνείς με τις απόψεις μου...Ας κρίνουν οι αναγνώστες ποιος είναι τι....

      Διαγραφή
    13. Λάκωνα, η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Άμα κριτήριο για το τί είναι κρατικό ήταν ό,τι πληρώνουμε με τους φόρους μας, τότε κρατικά είναι και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μην σου πω και η Κύπρος ολόκληρη (επιδοτούμενη από τον προϋπολογισμό δεν ήταν κι αυτή;)

      Ε, ναι βρε Λάκωνα, δουλειά τους και δουλειά μου... Αλλά στο ενδιάμεσο μπορώ να τους κράζω όσο θέλω! :P

      Διαγραφή
    14. Η Δικαιοσύνη είναι Ανεξάρτητη αλλα είναι Εξουσία την οποία την πληρώνουμε και την υπακούμε θέλουμε δε θέλουμε... Είναι μέρος μία ιδιότυπης Κοινωνικής Συμφωνίας...Η Δικαιοσύνη δε λογοδοτεί ουσιαστικά πουθενά...

      Ειδικότερα για την Ελλάδα έχουμε Δικαστές να αποφασίζουν για το μισθό τους και το Ανώτατο δικαστικό συμβούλιο να ορίζεται από τον εκάστοτε Υπουργό. Αυτό είναι ο ορισμός της Εξάρτησης...

      Η Δικαιοσύνη είναι απολύτως αναγκαία ως μέρος του κράτους το οποίο είναι απολύτως αναγκαίο...Το ερώτημα είναι η ηθική υπόσταση των Νόμων...Κατά πόσο οι νόμοι που ισχύουν παραβιάζουν Αρχές και ποιες είναι αυτές...

      Στο συγκεκριμένο παράδειγμα παραβιάζεται (κατά κάποιο τρόπο) η Αρχή της ιδιοκτησίας....

      Το τραπεζικό σύστημα μην το πιάσουμε καλύτερα...Είναι χάλι μαύρο....

      Δουλειά τους και δουλειά σου μωρό μου....Κράζε τους όσο θες...σημασία έχει το αποτέλεσμα...και το αποτέλεσμα είναι πως και οι δύο πλευρές θέλετε να τα βρείτε και τελικά θα τα βρείτε....Υπάρχουν και συμμαζεμένοι ιδιοκτήτες...παράδειγμα εσύ...

      Διαγραφή
    15. @ΗΩΣ

      Η νομοθετική εξουσία είναι η Βουλή συνεπώς ο νομοθέτης εμπίπτει ακριβώς σε αυτό που αντιλαμβάνεσαι ως "Κράτος"....


      Σε κάθε περίπτωση η Ηθική του Νόμου είναι το σημείο που πρέπει να κοιτάξουμε ειδικότερα δε εσείς οι Δικηγόροι....Κατά πόσο δηλαδή είναι ηθικό να παρεμβαίνει ο νομοθέτης και να σου ΕΠΙΒΑΛΕΙ τι θα κάνεις με την περιουσία σου... :)

      Διαγραφή
    16. @CsLaKoNaS
      Καρκίνο στα δάχτυλα και στον εγκέφαλο έχεις επειδή δεν μπορείς να στείλεις ένα σχόλιο και μετά πετάς λάσπη. Αν είχε συμβεί αυτό που λες θα μπορούσες να είχες στείλει ένα 2ο σχόλιο ή ένα μέηλ να ρωτήσεις γιατί δεν δημοσιεύτηκε το πρώτο σου όπως έχει τύχει να κάνουν άλλοι όταν είχα ΞΕΧΑΣΕΙ να τα περάσω από έγκριση. Αντ' αυτού σαν γνήσιος πούστης το πέταξες σε άσχετο μπλόγκ ως μομφή για να με διαβάλλεις σαν τον ίνδαλμα σου τον Βαλλιάνάτο αλλά δεν σου πέρασε. Το σχόλιό σου " Τη γελοιότητα του Τζήμερου την πληρώνει ο ίδιος ο Τζήμερος...τη γελοιότητα του δημοσίου υπαλλήλου ποιος την πληρώνει" δεν είχα κανένα λόγο να μην το περάσω γιατί η απάντηση είναι απλή. Τον δημόσιο υπάλληλο τον πληρώνω εγώ και δουλεύει για μένα παράγοντας ΕΡΓΟ. Το Τζήμερο που είναι ένα διαδικτυακό νούμερο που υπάρχει μόνο στις γελοίες ανακοινώσεις του στο facebook και δεν προσφέρει τίποτα (αλλά θέλει να πολιτευτεί και να τον πληρώνουμε μετά), ευτυχώς δε τον πληρώνουμε εμείς αλλά οι οπαδοί του. Όσο για τα απάνθρωπα φιλελέ που πιστεύεις τα είδαμε στον Εφήμερο και βγάλαμε τα συμπεράσματά μας. Και φυσικά ως συνήθως, κουβέντα για την ταμπακιέρα "εξισώνεις ένα μπλόγκ που δεν παρέχει καμία υπηρεσία ούτε είναι αναγκαίο σε κάποιον, με το ΚΑΡΤΕΛ που οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουν δημιουργήσει για να εκμεταλλευτούν την ανάγκη για στέγη. "

      Άντε γεια και από εδώ και πέρα ναι θα τρώνε delete τα σχόλιά σου. Γιατί και η υπομονή έχει τα όρια της καλή μου.

      Διαγραφή
    17. @mahler76

      Όσο μιλάς εναντίων μου είτε σε αυτό το ιστολόγιο είτε στου Εφήμερου, απλώς εκτίθεσαι...Με ξέρουν πολύ καλά όλοι για να καταλάβουν ποιος είναι ποιος...

      1. " θα μπορούσες να είχες στείλει ένα 2ο σχόλιο ή ένα μέηλ"

      Είναι ή η δεύτερη ή η τρίτη φορά που δεν δημοσιεύθηκε σχόλιό μου στο μπλογκ σου. Η δεύτερη σίγουρα είχε να κάνει με κάποια ανάρτηση για μουσική. Έφ' όσον έχεις περιορισμό σχολίων έχεις την ευθύνη να μην ξεχνάς να δημοσιεύσεις αν δε θέλεις να σε χαρακτηρίζουν. Έχεις κάθε δικαίωμα να μη με γουστάρεις και να μη δημοσιεύς ό,τι γράφω...Απλά μη μου απευθύνεις το λόγο και δη με ειρωνικά σχόλια....

      2. " η απάντηση είναι απλή."

      Κυρίες και κύριοι....ετοιμαστείτε για την απλή απάντηση του mahler76...κρατείστε την ανάσα σας....:

      "Τον δημόσιο υπάλληλο τον πληρώνω εγώ και δουλεύει για μένα παράγοντας ΕΡΓΟ."

      Οι Δ/Υ (και ειδικά στην Ελλάδα) παράγουν έργο.

      3. "κουβέντα για την ταμπακιέρα"

      Είμαι πολλά χρόνια στα μπλογκς και δεν άφησα πότε άφησα κάτι αναπάντητο. Σου απάντησα ότι ΔΕΝ ξέρεις τι θα πει καρτέλ...αλλά ούτε αυτό το κατάλαβες...Για να προσπαθήσω και πάλι

      Γράφεις....

      "εξισώνεις ένα μπλόγκ που δεν παρέχει καμία υπηρεσία ούτε είναι αναγκαίο σε κάποιον, με το ΚΑΡΤΕΛ που οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουν δημιουργήσει για να εκμεταλλευτούν την ανάγκη για στέγη. "

      Δεν εξισώνω τίποτε από αυτά.

      (συνέχεια)

      Διαγραφή
    18. Αναλύω την έννοια της ιδιοκτησίας και τον (ΠΑΡΑΔΟΞΟ) τρόπο που την αντιλαμβανόμαστε όταν

      1. η ιδιοκτησία μας ανήκει και

      2. η ιδιοκτησία ανήκει σε κάποιον άλλο.

      Οι κανόνες της ηλεκτρονικής ή πνευματικής ιδιοκτησίας δεν διαφέρουν στο ελάχιστο από τους κανόνες της ιδιοκτησίας ενός κτίσματος, παρά το ότι το κράτος το βλέπει διαφορετικά με μόνο σκοπό το νταβατζιλίκι και τη φορολογία... Εσύ έχεις βάλει μετριασμό σχολίων στο μπλογκ σου και καλά κάνεις και ο Νόμος προστατεύει το ηλεκτρονικό σου αποτύπωμα σε σχέση με το ιστολόγιό σου. Όπως λοιπόν εσύ αποφασίζεις να μη βάζεις τον οποιοδήποτε "σπίτι σου" και καλά κάνεις, άλλο τόσο ο ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα να μην νοικιάζει την περιουσία του με όρους που δεν τον συμφέρουν...

      Τι από αυτό δεν καταλαβαίνεις;

      Γράφεις "ΚΑΡΤΕΛ από ιδιοκτήτες ακινήτων...."


      ΚΑΡΤΕΛ θα πει ολιγοπώλειο...Μαζεύτηκαν π.χ. 20 ιδιοκτήτες ακινήτων που κατέχουν πες το 40% των ακινήτων στην Αθήνα και συμφώνησαν εναρμονισμένες πρακτικές.... Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στην Αθήνα...Οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι 1000δες... Ακόμα όμως και αυτό να συνέβαινε ο μόνος τρόπος να σπάσουν τα καρτέλ είναι μέσω της ελεύθερης αγοράς...

      ΠΩΣ;

      1. Όταν οι ιδιοκτήτες απόπειραθούν να ελέγξουν την αγορά με εναρμονισμένες πρακτικές θα ανεβάσουν όλοι μαζί τις τιμές ..σωστά ; ΣΩΣΤΑ!

      2. Η αύξηση τιμών σημαίνει υπερβολική ζήτηση σε σχέση με την προσφορά...σωστά; ΣΩΣΤΑ!

      3. Οι τιμές αυτές στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ θα θέσουν τα θεμέλια για επενδυτική ευκαιρία σε παραγωγή κατοικιών για στέγη αφού το περιθώριο κέρδους από όσους έχουν ή θα χτίσουν νεες πολυκατοικίες είναι πολύ μεγάλο...ΣΩΣΤΑ; ΣΩΣΤΑ!

      4. Οι νέες πολυκατοικίες θα αυξήσουν την προσφορά η οποία νέα προσφορά θα καλύψει μέρος της ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗΣ ζήτησης και το ολιγοπώλιο θα σκάσει ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ...ως φούσκα....και οι τιμές ενοικίων δεν μπορούν ΠΑΡΑ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ στα επίπεδα ισορροπίας...

      Γιατί δε γίνεται κάτι τέτοιο στην Ελλαδα;

      Γιατί το κράτος έχοντας φορολογήσει το Σύμπαν...αυξάνει τις τιμες των ενοικίων ντε φάκτο...Έτσι οι ιδιοκτήτες πρέπει να πληρώσουν φόρους τους οποίους θα βγάλουν από το ενοίκιο...Από την άλλη τόσο η φορολογία όσο και η μηδενική ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα (πάλι λόγω πάγιας κρατικής παρέμβασης βλ. ΟΔΔΗΧ) έχει παγώσει την οικοδομική δραστηριότητα ώστε να μην μπορούν να κατασκευαστούν νέες πολυκατοικίες για να καλύψουν την πραγματική ζήτηση...

      Όλα αυτά στο υποθετικό σενάριό σου των ΚΑΡΤΕΛ...γιατί τα ενοίκια στην Αθήνα έχουν καταρρεύσει!

      Το παραπάνω σενάριο της ελευθερης αγοράς ισχύει για κάθε προϊόν...υλικό ή πνευματικό... Η όποια κρατική παρέμβαση στην οικονομική δραστηριότητα ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ κάνει τα πράγματα χειρότερα...ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ....Όχι μόνο στην Ελλάδα...ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

      ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΡΤΕΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Οι γαλακτοβιομηχανίες και ο μέγας ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ το Κράτος που θέτει όριο ΗΜΕΡΩΝ στο γάλα τέτοιο ώστε να ωφελεί μόνον τους Μεγάλους....Έτσι στο όνομα της δημόσια υγείας πετάει όλους τους μικρομεσαίους παραγωγούς εκτός αγοράς....

      Διαγραφή
    19. Αλλά αυτό το

      "Τον δημόσιο υπάλληλο τον πληρώνω εγώ και δουλεύει για μένα παράγοντας ΕΡΓΟ."

      δεν μπορώ να το ξεπεράσω με τίποτα...Δε σου κρατώ κακία τελικά...χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    20. @CsLaKoNaS
      Συνεχίζεις την συκοφαντία σου απλά αποδεικνύοντας το ποιος είσαι. Όσο ξέρουν εσένα ξέρουν κι εμένα οπότε άσε αυτή την καραμέλα. Σχόλιο ΔΕΝ έχεις στείλει. Αν είχα ξεχάσει να το εγκρίνω θα ήταν σε αυτά που αναμένουν έγκριση. Δεν είναι οπότε απλά αποδεικνύεσαι συκοφάντης. Ιδικά σε θέμα μουσικό τι λόγο θα είχα να μην στο περάσω; Μόνος σου καρφώνεσαι. Όσο για τους δημοσίους υπαλλήλους για τους οποίους βγάζεις το κόμπλεξ σου σαν κλασικός φιλελές σε αφήνω στην χλεύη των όσων σε διαβάζουν και κυρίως όσων είναι σκληρά εργαζόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι. Σε χαλάει που υπάρχουν και τέτοιοι μιας και χαλάει την σούπα περί γενικότερης απαξίωσης του δημοσίου που έχεις σημαία σου, αλλά δεν πειράζει ξύδι. Στα κάτω κάτω ας ασχοληθούν μαζί σου άνθρωποι που όντως δουλεύουν στο δημόσιο.

      Όσο και να προσπαθείς εσύ και οι όμοιοί σου, θα ήσαστε πάντα στο όριο του στατιστικού λάθους ως πολιτική παρουσία και καταλαβαίνω ΤΣΟΥΖΕΙ. Αλλά εδώ έφτασες να μας πεις πως για το καρτέλ των ιδιωτικών εταιριών στα τρόφιμα φταίει το κράτος πως να σε πάρω στα σοβαρά. Έχεις καεί από τον πολύ Πορτοσάλτε τελικά ή απλά έχεις βασικά προβλήματα κατανόησης.

      Όσο για την συνεχιζόμενη εξίσωση που κάνεις στην χρησιμότητα του μπλόγκ με το σπίτι αυτό και μόνο δείχνει πως βρίσκεσαι σε σύγχυση. Κάθε μπλόγκ είναι παντελώς άχρηστο. Δεν προσφέρει τίποτα ζωτικής σημασίας και δεν το χρειάζεται κανείς. Δεν είναι αναγκαίο αγαθό όπως η στέγη. Το αν είναι ανοιχτό, κλειστό, ωραίο ή όχι δεν αλλάζει την ζωή κανενός. Το να μην μπορεί κάποιος να βρει σπίτι επειδή οι ιδιοκτήτες την είδαν νταβατζήδες και καρτέλ είναι θέμα ζωτικής σημασίας. Αλλά που να τα καταλάβετε αυτά οι φιλελέδες.

      Διαγραφή
    21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    22. @mahler76

      "Όσο ξέρουν εσένα ξέρουν κι εμένα" Όχι αγόρι μου....αυτό σου λέω...απλά μην το συνεχίζεις....

      1. Μάθε να διαβάζεις : Που έγραψα ότι ο Δ/Υ δεν εργάζεται σκληρά....;;;

      Το ότι κάποιος εργάζεται δε σημαίνει ότι παράγει και έργο...ή καλύτερα να το πούμε ΑΞΙΑ....Το πρόβλημα με το Δημόσιο είναι πως δεν λογοδοτεί σε κανέναν για αυτό που υποτίθεται πως παράγει. Όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά πουθενά...

      Πότε η αξία ενός μπλογκ είναι μεγαλύτερη από την αξία ενός σπιτιού;

      Ποιος ο ορισμός της Αξίας ....πως ορίζεται η Υπεραξία και λοιπές Μαρξιστικές φαντασιώσεις; Όλα αυτά είναι πολύ γνωστά εδώ και πολλά πολλά χρόνια αλλά δεν αποτελούν αντικείμενο της κουβέντας μας...

      Γράφεις:

      "Κάθε μπλόγκ είναι παντελώς άχρηστο."... Η σωστή πρόταση είναι "κάθε μπλογκ είναι, για εμένα, παντελώς άχρηστο"...

      ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΕΡΝΩ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΒΑΛΛΩΝΤΑΣ ΔΥΟ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ....ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ! ΔΕ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ....

      "Το να μην μπορεί κάποιος να βρει σπίτι επειδή οι ιδιοκτήτες την είδαν νταβατζήδες και καρτέλ είναι θέμα ζωτικής σημασίας."

      Άντε πάλι με τα ΚΑΡΤΕΛ....Τι φαντασίωση είναι αυτή με τα καρτέλ ;;;;; Δεν υπάρχουν καρτελ στη στέγη αλλά και να υπήρχαν μόλις ανέλυσα παραπάνω πως αντιμετοπίζεται στην ελεύθερη αγορά το ΚΑΡΤΕΛ....

      ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΡΤΕΛ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΧΑΝΕΙ !

      Διαγραφή
    23. Μα κάθε ιδιοκτησία δεν είναι ίδια και δεν μπορεί να διέπεται από τους ίδιους νόμους. Αν δεν καταλαβαίνεις τα βασικά πως περιμένεις να γίνει συζήτηση; Όσο για καρτέλ παντού ζουν και βασιλεύουν. Το οτι ο δήθεν ανταγωνισμός θα φέρει φτηνότερες τιμές στο 90% των περιπτώσεων είναι ψέμα. Αν δεν ήταν, δεν θα ζούσατε όλοι στο αμέρικα με δανεικά από τις κάρτες σας.
      Αλλά εδώ έχεις υποστηρίξει το δικαίωμα της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας πως είναι καλύτερο από το να πληρώνεις φόρους στο κράτος για αστυνομία, ή πως δεν πρέπει να πληρώνεις φόρους για την πυροσβεστική γιατί μπορεί να μην την χρειαστείς ποτέ. Ή το άλλο κορυφαίο που είχε πεί ομοϊδεάτης σου φιλελές "γιατί να πληρώνω φόρους να φτιάχνουν σιδηροδρομικές γραμμές αφού δεν χρησιμοποιώ τρένο". Βλακεία, ανεκτίμητη.

      Και επαναλαμβάνω, όσο ξέρουν εμένα ξέρουν κι εσένα.

      Διαγραφή
    24. "Και επαναλαμβάνω, όσο ξέρουν εμένα ξέρουν κι εσένα."

      Όχι...Δε θες να το καταλάβεις, δεν πειράζει....

      "Μα κάθε ιδιοκτησία δεν είναι ίδια και δεν μπορεί να διέπεται από τους ίδιους νόμους."

      Λάθος! Η ιδιοκτησία είναι μία έννοια ! Είναι ό,τι ΑΞΙΑ έχουμε παράξει ή ανταλλάξει ή κληρονομήσει στη ζωή μας μέχρι το Παρών μας. Οι κανόνες της ιδιοκτησίας είναι ίδιοι γιατί η έννοια είναι ίδια....

      "Όσο για καρτέλ παντού ζουν και βασιλεύουν." ΚΑΡΤΕΛ υπάρχουν... Αυτό που λέω είναι πως για κάθε παράδειγμα ΚΑΡΤΕΛ που θα μου αναφέρεις, θα σου αναφέρω το ρόλο του κράτους ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΛ ΑΥΤΟΥ.

      " Το οτι ο δήθεν ανταγωνισμός θα φέρει φτηνότερες τιμές στο 90% των περιπτώσεων είναι ψέμα."

      Έχεις ένα παράδειγμα γι αυτό ;;;; ....Αυτά τα θέσφατα χωρίς παραδείγματα δεν έχουν νόημα... Στο λέω γιατί θα ήθελα να μου αναφέρεις αν όχι παράδειγμα έναν οικονομολόγο που να πιστεύει κάτι τέτοιο : Πως ο ανταγωνισμός έφερε μείωση παραγωγής και αύξηση τιμών...έναν....

      Γιατί εγώ έχω παράδειγμα καραμπινάτο όπως πάντα: Τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα....Απελευθερώθηκαν επί Μητσοτάκη και όλοι έλεγαν τις ίδιες βλακείες περί ολιγοπωλείων...Η απελευθέρωση έγινε σωστά και τώρα η αγορά υπηρεσιών δουλεύει πολύ καλύτερα από ό,τι εδώ...

      ...Οι ΗΠΑ δεν είναι καλό παράδειγμα ελεύθερης αγοράς και το παράδειγμα της πίστωσης που αναφέρεις είναι σωστό...Οι ΗΠΑ επί Ομπάμα έχουν πέσει σε θέσεις Ελευθερίας (liberty index)


      "Αλλά εδώ έχεις υποστηρίξει το δικαίωμα της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας πως είναι καλύτερο από το να πληρώνεις φόρους στο κράτος για αστυνομία,"

      Ψέματα..Έχω, πράγματι, υποστηρίξει την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ για λόγους που αν δεν ζεις εδώ δε μπορείς να καταλάβεις...Δεν έχω πει πουθενά να μην πληρώνουμε φόρους για αστυνομία...Για πυροσβεστική έχω πει ότι πρέπει να είναι τοπικοί οι φόροι και προαιρετικοί όταν η ιδιοκτησία είναι απομονωμένη...

      Όμως τα παραπάνω είναι άσχετα με την κουβέντα...

      Διαγραφή
    25. 1ον το αν το πιστεύει ή όχι αυτό που λέω κάποιος οικονομολόγος ή κοράκι από τραστ φάντ δεν με νοιάζει καθόλου.

      2ον δεν είναι το ίδιο πράγμα να σου κάψουν το σπίτι και να πρέπει να μείνεις στο δρόμο, ή να πεθάνεις αν είσαι μέσα σε αυτό, με το να σου "κάψουν" το μπλόγκ. Και τα δύο είναι ιδιοκτησίες, αλλά με συγκλονιστικά διαφορετική βαρύτητα το καθένα.

      3ον οι τελεπικοινωνίες μόνο πρόσφατα και λόγω κρίσης αναγκάστηκαν να ανταγωνιστούν ή μία την άλλη λίγο σε τιμές. Μέχρι λίγα χρόνια πριν είχαν όλες πανομοιότυπες τιμές σε βαθμό γελοιότητας. Ο δε ακριβότερος ΟΤΕ σήμερα, συνεχίζει να έχει τους περισσότερους πελάτες άρα το φτηνότερο δεν είναι πάντα το μόνο κριτήριο.

      Αλλά να σου φέρω και ένα άλλο παράδειγμα. Οι πληροφορίες ΟΤΕ (ώρα, τηλ.κατάλογος) ήταν πάντα δωρεάν. Όταν άρχισαν οι ιδιωτικές εταιρίες να χρεώνουν τις υπηρεσίες αυτές, το ίδιο έκανε και ο ιδιωτικός πλέον ΟΤΕ. Χωρίς να μειώσει μάλιστα τα τιμολόγια του καθόλου αν και πλέον τις υπηρεσίες αυτές τις πλήρωναν μόνο όσοι τις χρησιμοποιούσαν. Άρα μόνος κερδισμένος ο ΟΤΕ.

      ΌΠως δε σου έχω πει επανειλημμένος, γιατί την έχουμε κάνει πολλές φορές την συζήτηση αυτή, δεν είπα ποτέ πως είμαι υπέρ ενός Σοβιετικού τύπου κρατισμό ή του προΘατσερικού μοντέλου με τα κρατικά μονοπώλια. Απλά πιστεύω πως ένα υγιές κράτος μπορεί και πρέπει να υπάρχει και όχι για να κάνει αφηρημένα επιστασία στις ιδιωτικές εταιρίες που σε μια ελεύθερη οικονομία όπως την θέλετε κάποιοι είναι ουσιαστικά μη επιστασία. Ένα κράτος πρέπει να μπορεί να προσφέρει ασφάλεια, παιδεία, υγεία κλπ στους πολίτες του. Για να το κάνει αυτό πρέπει να έχει και έσοδα. Θα είναι από φόρους, θα είναι από κρατικές εταιρίες, δεν ξέρω. Κράτος όμως όπως το εννοούμε σήμερα, δεν μπορεί να υπάρξει βασιζόμενο μόνο στην ανεξέλεγκτη ιδιωτική πρωτοβουλία που έχει μόνο της μέλημα το προσωπικό κέρδος.

      Υ.Γ: Χαίρομαι πάντως που ζω σε μια χώρα που η οπλοκατοχή και η θανατική ποινή δεν είναι αναγκαίες.

      Διαγραφή
    26. Επίσης πουτάνα της το κάναμε το πόστ της κοπέλας. Είπε να πεί τον πόνο της για το καρτέλ των ιδιοκτητών και τελικά είπαμε εμείς τον δικό μας χαχαχα

      Διαγραφή
    27. "1ον το αν το πιστεύει ή όχι αυτό που λέω κάποιος οικονομολόγος ή κοράκι από τραστ φάντ δεν με νοιάζει καθόλου."

      Θα έπρεπε να σε νοιάζει αν αυτό που λες δεν το υποστηρίζει κανένας...Mahler76 δεν κανένα στατιστικό στοιχείο ΣΕ ΚΑΜΙΑ χώρα που να υποστηρίζει ότι η οικονομική απελεύθερωση έφερε περισσότερη φτώχεια....Αν έχεις κάποιο στοιχείο φερ το γιατι καίγομαι να βρω τέτοιες μελέτες...

      "οι τελεπικοινωνίες μόνο πρόσφατα και λόγω κρίσης αναγκάστηκαν να ανταγωνιστούν ή μία την άλλη λίγο σε τιμές"

      Α mahler76 ξεχνάς το 6μηνο να βάλεις καινούριο τηλέφωνο;;;;;;; Δεν είσαι δίκαιος! Από την απελευθέρωση και μετά απολαμβάνουμε καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες...Θυμίσου την εποχή του dial-up και τι πληρώναμε...την εποχή του isdn και τι πλήρωναμε κλπ κλπ κλπ....

      "άρα το φτηνότερο δεν είναι πάντα το μόνο κριτήριο. " Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο.

      "Οι πληροφορίες ΟΤΕ (ώρα, τηλ.κατάλογος) ήταν πάντα δωρεάν." Δεύτερο μάθημα : ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ...Ο ΟΤΕ μας το έπαιρνε από κάπου αλλού....Όπως η ΕΡΤ μας τα έπαιρνε μέσω ΔΕΗ....Ό,τι πιο ανήθικο να θέλω να έχω ρεύμα σπίτι μου και να πληρώνω τη Μπήλιω....

      "Ένα κράτος πρέπει να μπορεί να προσφέρει ασφάλεια, παιδεία, υγεία κλπ στους πολίτες του."

      Πρέπει να προσφέρει Ασφάλεια (εσωτερική εξωτερική) Δικαιοσύνη και Κυβέρνηση...Τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε μόνοι μας....

      Σε μία ελεύθερη αγορά όσο πιο άπληστοι είμαστε τόσο το καλύτερο για την ευημερία όλων...Ακούγεται αισχρό, το ξέρω, αλλά δεν είναι. Είναι η μαγεία της ελεύθερης αγοράς η οποία είναι κατ' Αρχήν το ηθικότερο μοντέλο οικονομικής οργάνωσης και ο μόνος τρόπος για ευημερία και ειρήνη...

      Μην ξεχνας πως οι ΗΠΑ παρά τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα (ειδικά με τους μαύρους) και τα βήματα κρατισμού τα τελευταία χρόνια...παραμένει η μακροβιώτερη Δημοκρατία του πλανήτη....Καμία Δημοκρατία δεν μπορεί να αντέξει τόσους αιώνες αν το οικονομικό της σύστημα βασιζόταν στην εκμετάλευση ανρθώπου από άνθρωπο....

      Διαγραφή
    28. Έλα τώρα, το 6μηνο ίσχυε όχι αποκλειστικά επειδή ήταν κρατικός ο ΟΤΕ αλλά επειδή ήταν η δεκαετία του 80. Και πριν 10 χρόνια ήθελε μια γραμμή ADSL 4-5 μέρες να ενεργοποιηθεί και τώρα γίνεται σχεδόν αυθημερόν. Αλλάζει και η τεχνολογία ξέρεις. Όσο το οικονομικό μοντέλο του να ζούμε σε μια συνεχή απληστία για περισσότερα καταναλωτικά αγαθά ως κίνητρο για να εργαζόμαστε καλύτερα και περισσότερο οκ γούστα είναι αυτά. Προτιμώ να μην είμαι άπληστος και να καταναλώνω λιγότερο. Για τις δε ΗΠΑ, ξέρεις πολύ καλά πως εκμετάλλευση υπάρχει κάργα, απλά δεν αυτή των ευρωπαϊκών μοναρχιών προηγούμενων αιώνων που υπήρχαν κάστες καταδικασμένες στην φτώχεια και άλλες προορισμένες για τις απολαύσεις. Στις ΗΠΑ αυτό που δεν οδηγεί σε κοινωνική έκρηξη είναι η αληθινή ή ψευδής πίστη στο ότι οποιοσδήποτε μπορεί από εκμεταλλευόμενος να γίνει εκμεταλλευτής.

      Υ.Γ: Για την ΕΡΤ μπορεί να ήταν άδικο το να πληρώνεις χωρίς να βλέπεις. Θα έπρεπε να είναι τύπου Νova και όσοι δέχονται να την πληρώνουν στο λογαριασμό της ΔΕΗ (ή αλλού) μόνο αυτοί να την βλέπουν. Παρ΄'ολα αυτά επειδή ως παιδί μεγάλωσα με την Εκπαιδευτική Τηλεόραση της ΕΡΤ και όχι τα Πίκατσου και ριάλητο σκουπίδια, είμαι ευτυχής που την πληρώναμε.

      Διαγραφή
    29. "αλλά επειδή ήταν η δεκαετία του 80"

      Σίγουρα το ρόλο τον έπαιξε η τεχνολογία αλλά και αυτή εξελίχθηκε στη βάση των καλύτερων και φτηνότερων υπηρεσιών που μόνο ελεύθερη αγορά μπορούσε να επιτάξει. Όμως το επιχείρημα στέκει ως έχει: τόσο ο χρόνος εξυπηρέτησης όσο και η συμπεριφορά άλλαξε άρδην με την αποκρατικοποίηση....Το ίδιο είχε γίνει στη Βρετανία μία δεκαετία πριν.


      " Προτιμώ να μην είμαι άπληστος και να καταναλώνω λιγότερο"

      Ναι...και εγώ το ίδιο....και έχουμε την ελευθερία της επιλογής....Σε εμάς μας αρέσει ένα άλφα σημείο ισορροπίας...Σε κάποιον άλλον αρέσει ένα άλλο...Αυτό που θέλω να πω είναι πως αυτός που θέλει να γίνει εκατομμυριούχος έχει μόνο μία επιλογή : Να επενδύσει τα λεφτά του και να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας και περισσότερο πλούτο για περισσότερους.... Ο εύκολος και γρήγορος πλουτισμός ΔΕΝ απαντάται στην ελεύθερη αγορά παρά μόνο για ελάχιστους...

      Mahler76 ΤΟ ΡΙΑΛΙΤΙ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ... ΤΟΝ ΕΜΕΤΟ ΤΗΣ ΜΠΗΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ....Επειδή και οι δύο καυλώνουμε με την όπερα σημαίνει ότι είμαστε το μέτρο και πρέπει να επιβάλουμε σε αυτούς που τους αρέσει η Πάολα χαράτσι στη ΔΕΗ για να ακόυμε την πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιεννης;

      Σε ό,τι αφορά την εκμετάλευση και για να κάνουμε wrap up...Το "τεχνικό επχείρημα" ελεύθερη οικονομία ή κεντρικός σχεδιασμός κερδίθηκε ολοκληρωτικά από το '89 και μετά... Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όσο απελευθερώνεται η οικονομική δραστηριότητα αποπρολεταριωοποιείται ο άνθρωπος....Αυτό το οποίο δεν έχει κερδηθεί ακόμα είναι το "ηθικό επιχείρημα"....η ηθική βάση του καπιταλισμού της ελεύθερης αγοράς...Πολλοί άνθρωποι όπως εσύ παρατηρούν σωστά φαινόμενα εκμετάλευσης και ΑΔΙΚΙΑΣ των πλούσιων εις βάρος των φτωχών...ή στο παράδειγμά μας των προνομιούχων ιδιωκτητών ακινήτων εις βάρος των ενοικιαστών...

      Όμως τα φαινόμενα αυτά δεν οφείλονται στη λειτουργία της ελεύθερης οικονομίας...αντίθετα η ελεύθερη αγορά είναι ο μόνος τρόπος να εξαλειφθούν αυτές οι αδικίες ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως οι πλούσιοι θα γίνουν πολύ πλουσιότεροι από τους φτωχόυς των οποίων ο πλούτος θα αυξηθεί με λίγοτερο ρυθμό. Γιατί κάτι τέτοιο συμβαίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙ μέσα από την ελεύθερη αγορά...ΑΛΛΑ δεν είναι το ίδιο με το "οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι" ...Αυτό δεν το πιστεύει κανείς....

      Το πρόβλημα δεν είναι ότι θέλω να τα έχω όλα ιδιωτικά .... να μην πληρώνω φόρους και να σκοτώνω φτωχούς με τα όπλα μου....το πρόβλημά μου είναι πως δεν πιστεύω πως η λύση στο πρόβλημα της φτώχειας περνάει μέσα από το κράτος και όσο μελετάω τα στοιχεία (όσο μπορώ) τόσο πιο πολύ πείθομαι....Δυστυχώς οποτεδήποτε το κράτος παρενέβει στην οικονομία προς όφελος των αδυνάμων τα έκανε πολύ χειρότερα....Το κράτος δημιουργεί πολύ περισσότερη φτώχεια και δυστυχία από όση παραλαμβάνει...Οι ΗΠΑ του Ομπάμα "βγαίνουν και καλά" από την κρίση με 17τρις χρεος και τη φούσκα των (κρατικά εγγυημένων) σπουδαστικών δανείων έτοιμη να σκάσει....Εδώ θα είμαστε....


      Διαγραφή
    30. Εν πάσει περιπτώση δε σου κρατώ κακία γι αυτά που είπες και ζητώ συγνώμη αν πράγματι κατά λάθος δεν είδες το μήνυμα που ανέβασα στο μπλογκ σου....Δε λέω ψέματα! ...έχει γίνει πολλές φορές (τουλάχιστον δύο) γι αυτό και δυσκολεύομαι να το πιστέψω ότι απλά χάθηκε...

      Όταν βάζεις μετριασμό σχολίων δεν έχω τη δυνατότητα με follow up e-mails να ελέγχω τη ροή της κουβέντας πριν δημοσιευθεί το σχόλιό μου....Κατά τη γνώμη μου πάντως ο μετριασμός δεν προσφέρει τίποτε....

      Διαγραφή
    31. Κοίτα, όπως είπα από την στιγμή που απελευθερώθηκε η τηλεόραση, θα μπορούσε και η ΕΡΤ να είναι συνδρομητική γία όσους την θέλουν. Σε αυτό δεν διαφωνώ. Αν και σε μια χώρα χωρίς παράδοση σε παιδεία τέχνες και πολιτισμό, το να μπορείς να δείς έστω και τυχαία σε ένα κανάλι δεν με χαλάει για τα 5-10 ευρώ το χρόνο πόσο πληρώναμε ΕΡΤ.

      ΄Στο τέλος όμως βάζεις και ένα καίριο ζήτημα. Αυτό της ηθικής. Μιας ηθικής που θα απέτρεπε την εκμετάλλευση από την αρχή. Χωρίς αυτήν δεν μπορώ να φανταστώ πως δεν θα ισχύσει στις περισσότερες περιπτώσεις το "οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι".

      By the way τα σπουδαστικά δάνεια δεν είναι από τράπεζες; Το κράτος των ΗΠΑ σε ποιους έχει εγγυηθεί;

      Διαγραφή
    32. Ο μετριασμός μπήκε πριν λίγα χρόνια όταν ένας τύπος ο anisixos μου άφησε σε ένα βράδυ πάνω από 300 φορές το ίδιο σχόλιο που με εγκαλούσε για το γεγονός πως είπα την Μπρίντεϊ Σπήαρς ατάλαντη και ολίγον φακλάνα. Δυστυχώς δεν γινόταν να υπάρξει κανενός είδους συζήτηση με 3κατοντάδες σπάμ σχόλια (γιατί το συνέχισε για μέρες ακόμα απλά δεν τα ανέβαζα).

      Το να παρεξηγήθηκες επειδή νόμιζες πως δεν ανέβασα επίτηδες σχόλιο για τον Τζήμερο να το καταλάβω. Όταν δεν είχε ανέβει σχόλιο σε άσχετο πόστ δεν κατάλαβες πως μπορεί να έγινε κάποιο λάθος (δικό μου, δκό σου του μπλόγκερ δεν ξέρω);

      Διαγραφή
    33. "παιδεία τέχνες και πολιτισμό"

      Αυτά είναι προσωπική υπόθεση....Σημαντικότατα στοιχεία αλλά ουδεμία σχέση με το κράτος...Γιατί όταν όποτε μπήκε στη μέση το Υπουργείο να κάνει Πολιτισμό ακούγαμε από "το Αντιγονάκι με τη Ζηνωβία" μέχρι το "7 σε παίρνει αριστερά"....

      " Μιας ηθικής που θα απέτρεπε την εκμετάλλευση από την αρχή. "

      Η αρχή της ελεύθερης αγοράς είναι η Αρχή της ΜΗ βίας. Όλα ξεκινούν από εκεί

      http://en.wikipedia.org/wiki/Non-aggression_principle

      Tώρα το γιατί οι φτωχοί ΔΕΝ γίνονται φτωχότεροι είναι απλό: Μεγαλώνει η πίτα! Μεγαλώνει η παραγωγή αγαθών...Μόνο με την ελεύθερη αγορά γίνεται αυτό. Όλοι οι άλλοι σχεδιασμοί αποτυγχάνουν...Δεν γίνονται όλοι το ίδιο πλούσιοι και η Σιδηρά κυρία το εξηγεί μοναδικά:

      https://www.youtube.com/watch?v=1TmrGDQAheY&list=UUKPmX0NgeIfCjrXdxPPZSPw

      (με ελληνικούς υπότιτλους)

      "τα σπουδαστικά δάνεια δεν είναι από τράπεζες;"

      Μαλεράκο ετοιμάσου για νέα "καπιταλιστική" κρίση...Τα σπουδαστικά δάνεια, ΟΠΩΣ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ το 2008, έχουν υπερβολικά χαμηλό επιτόκιο εγγυημένο από την FED...Να μορφωθούν τα κακόμοιρα τα φτωχά τα παιδάκια... Τι θα γίνει;;;

      Τα δίδακτρα έχουν ήδη διπλασιαστεί....Η αγορά δεν αντέχει τέτοια ζήτηση για Παιδεία...οι φοιτητές επομίζονται χρέος που όσο ευνοικούς όρους και αν έχει δε θα το ξεπληρώσουν αν δε βρουν δουλειά....Τα πανεπιστήμια ανοίγουν νέα προγράμματα σπουδών χωρίς αντίκρισμα στην αγορά άρα τα δάνεια δεν θα εξυπηρετούνται....και ποιος θα τα πληρώσει; Ο εγγυητής....το κράτος....με τους φόρους....θα κάνει bail out τα πουστο-golden boys των ασφαλιστικών που διαχειρίζονται τα ασφάλιστρα κινδύνου π.χ. της AIG που θα πουν "ΑΑΑΑ εμείς δε φταίμε και αν καταρεύσουμε όπως η Lehman Brothers θα πεθάνετε όλοι...σώστε μας....."

      Όλα αυτά στην καλών προθέσεων ιδέα "να μορφωθούν τα παιδιά"

      Διαγραφή
    34. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο blogger του ιστολογίου σου εχει προσωπικά μαζί μου. Εγώ στέλνω δημοσίευση και διαβάζω ότι "σχόλιό σας περιμένει έγκριση". Δε μπορώ να κάνω τίποτε άλλο....

      την ιστορία με τον anisixo τη θυμάμαι...χαχαχαχα

      Διαγραφή
    35. Ναι τα κρατικά κανάλια είχαν μια τάση προς την προπαγάνδα πάντα, αλλά και πάλι το πρόγραμμά τους ήταν και είναι σε θέματα πολιτισμού μακράν καλύτερο των ιδιωτικών.

      Εκεί έχετε σπουδαστικά δάνεια που δόθηκαν με το τσουβάλι, εδώ είχαμε εορτοδάνεια και διακοποδάνεια. Όταν δανείζεσαι χωρίς έλεος κάποια στιγμή θα σκάσει αυτό. Θα έπρεπε όμως να μην είναι τόσο εύκολος ο δανεισμός από την αρχή διότι μετά καλείται το κράτος να πληρώσει τα σπασμένα.

      Διαγραφή
    36. Α, και όσο για το μπλόγκ, αν συμβεί ξανά στείλε ένα μήνυμα να το κοιτάξω. Όπως βλέπεις όποτε έχουν διασταυρωθεί οι δρόμοι μας αν και διαφωνούμε δεν έχω πρόβλημα να σου μιλήσω. Δεν θα είχα λοιπόν λόγο να μην το κάνω και στο μπλόγκ μου.

      Διαγραφή
    37. Παιδιά, καν' τε δουλειά σας, εγώ πρόβλημα δεν έχω, ίσα ίσα που μου ανεβάζετε και την επισκεψιμότητα! χεχεχε...
      Το μόνο θεματάκι, από όσα διάβασα δλδ, γιατί είμαι και λίγο λιώμα και δεν τα έπιασα όλα επακριβώς, είναι πώς στο διάολο ενώ διαφωνείτε εσείς οι δύο για την έννοια της ιδιοκτησίας (φαινομενικά διαμετρικά αντίθετα), εγώ διαφωνώ και με τους 2 σας!!! Τη μοίρα μου τη χαρτορίχτρα, θα τα ξαναδιαβάσω όταν θα έχω καθαρό μυαλό μπας και βγάλω άκρη.

      Διαγραφή
    38. Είδες βρε που τα βρήκατε παλιόπαιδα;

      Διαγραφή
    39. Μπουά χα χα, Delirium Tremens, τα βρήκαμε, τα βρήκαμε, αυτοί οι δύο με τα δικά τους κι εγώ ως γνήσια Ελληνίδα με ΤΡΙΤΗ άποψη... Yeah!!!, αυτά είναι τα γούστα τα καλά.

      Διαγραφή
  2. βρε Ηω τι τραβάς και εσύ
    Παντρέψου τον μπετονοικοκύρη ...
    να το πάρεις τζάμπα.
    Απλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σιγά το σπίτι ρε Ιονν, που θα τον παντρευτώ κιόλας! Κλασικό δώμα σε κλασικότερη Ελληνική τριπλέτα, στον 3ο χωρίς ασανσέρ και θέλει και πίπες; Θα του κάνω όταν αρχίσω να μασάω γυαλιά.

      Διαγραφή
  3. Eσύ έχεις το πρόβλημά σου αλλά εγώ κλαίω από τα γέλια με την περιγραφή. Αλήθεια σε τι περιοχές ψάχνεις και ζητάνε 500 ευρώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. mahler, ψάχνω μακριά από το Κέντρο, σε απόσταση γόβας στην μπλε ή την κόκκινη γρμμή του Μετρό. Αγ. Παρασκευή, Χολαργος, Αγ. Δημήτριος, Δάφνη, Ελληνικό, αλλά και Κηπούπολη, Ανθούπολη κλπ, όσα βλέπονται κάπως είναι από 500 και πάνω ρε συ! Μην κάνεις τον κόπο να δεις κανένα από εκεί και κάτω, τα είδα όλα εγώ. Και δεν λέει.

      Διαγραφή
    2. Χμ οι περιοχές ήταν παραδοσιακά ακριβές. Προφανώς παρέμειναν...

      Διαγραφή
    3. ρε mahler, πλάκα με κάνεις; Από πού κι ως πού "παραδοσιακά ακριβές" η Ανθούπολη και τα Σούρμενα (aka Ελληνικό);
      Πάντως και σε ένα συμπαθητικό στα Τουρκοβούνια τα ίδια και χειρότερα μου είπαν. Πες μου τώρα ότι του Γκύζη είναι παραδοσιακά ακριβή περιοχή, να σε πω κι ότι η Κυψέλη το '50 ήταν must, να ισορροπήσουμε!

      Διαγραφή
    4. Καλά το Ελληνικό ήταν πάντα ακριβή περιοχή. Σε σύγκριση με τον μέσο όρο όχι με την Κηφισιά και Δ.Αρεοπαγίτου. Τώρα με το μετρό έγινε και η Ανθούπολή. Του Γκύζη όχι δεν ήταν αλλά εκεί υπάρχουν και φτηνά. Τώρα εξαρτάται και ο όροφος και η παλαιότητα και φυσικά η μαλακία του ιδιοκτήτη και του κράτους. Διότι όταν σε χρεώνουν ΕΝΦΙΑ στο κέντρο της Αθήνας σα να είσαι στο Μανχάταν θέλεις από κάπου να βγάλεις τα λεφτά σου. Όπως και να έχει ή θα βρείς σπίτι ή θα αγοράσεις ωτοασπίδες να μην ακούς τα βογκητά των παντρεμένων χαχαχα

      Διαγραφή
    5. Ρε mahler, και πού να ψαχνω, πες καμιά ιδέα. Λάβε μόνο υπόψιν ότι έχω αυτοκίνητο, οπότε ή κάπου με πάρκινγκ, ή με Μετρό. Μην σκάμε άλλο ένα νοίκι για το όχημα το μήνα...

      Διαγραφή
    6. Σημασία έχει και το που δουλεύεις, που είναι οι φίλοι σου, που σε βολεύει να βγαίνεις κλπ. Εγώ γενικά αγαπώ το κέντρο αλλά δεν ξέρω αν σε βολεύει. Πάντως Αμπελόκηπους και Γκύζη βρίσκεις σε νορμάλ τιμές. Τουλάχιστον έβρισκες πριν λίγα χρόνια που κοίταγα για έναν φίλο. Τώρα αν κι εκεί την ψώνισαν τι να πώ.

      Διαγραφή
    7. Ναι, αλλα΄είδες και τί δίνουν; Δεν θες να δεις

      Διαγραφή
  4. otan prwtoanoiksa na dw to istologio sou perimena na dw ena roz xamourema gia foremata kai synais8imatikes tsoulies. H ekpliksi mou itan megali otan anakalypsa ena diamanti. Exw ksekinhsei na ta diavazw ola......gamise ta koritsi mou ti perases ki esy....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωστήρα, προτιμώ να αρχίσω να λαλάω ολημερίς Θιβετιανούς ψαλμούς παρά να το κάνω το blog ροζ βαλεριάνα 
      Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν ενέδωσα κάποιες φορές στην γυναικουλιά, και θα βρεις και αναρτήσεις που δεν άξιζε να δουν το φως του ίντερνετ, οπότε ρίξε χώμα άφοβα. Κι εγώ το σκέφτομαι να τις σβήσω, αλλά με τσούζει περισσότερο η χλεύη αναγνωστών. Καλά να πάθω, για να μην το ξανακάνω.

      Υ.Γ. οι συναισθηματικές τσουλιές φίλε μου τα σπάνε, ειδικά όταν τις κράζω ;)

      Διαγραφή
  5. CSLakonas, τιμή και δόξα, φίλε μου. Φυσικά εγώ είμαι πολύ ακραίος και δε θα σχολίαζα αν δεν έβλεπα να διδάσκεις ήθος σε διάφορα τσουτσέκια που δεν έχουν ιδέα από ορισμούς και έχουν μπερδέψει τα μπούτια τους (αναφέρομαι ευθέως στον mahler76 που δεν ξέρει πού πάνε τα τέσσερα, από τη στιγμή που κατηγορεί τους φιλελεύθερους για καρτέλ - ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ). Πάντα χαίρομαι να βλέπω like-minded individuals, που λένε και οι Άγγλοι.

    Αναφορικά με το άρθρο, διαφωνώ, αλλά όχι για κανένα τρελό λόγο, αλλά γιατί μάλλον συμφωνώ με τα γραπτά του Λάκωνος. Το ότι ο νομοθέτης (δηλαδή ένας συμμορίτης που ουδέποτε παρήγαγε πλούτο στη ζωή του και περιορίζει μόνον την παραγωγή πλούτου των υπολοίπων με ηλίθιες νομοθεσίες) αποφάσισε να το παίξει διαιτησία σε ξένο αχυρώνα δεν πρέπει να το θεωρούμε καλό, ούτε ηθικό, ούτε ευγενές. Το νόμιμο συνήθως είναι ανήθικο, απλά έχει καλύτερο μάρκετινγκ, AKA ένα περίστροφο στον κρόταφό μας. Υπό κανονικές συνθήκες, ο ιδιοκτήτης ορίζει πλήρως τους κανόνες εντός της ιδιοκτησίας του, αρκεί να μην κάνει κακό στην ιδιοκτησία άλλου (μέχρι και τον αέρα). Μπορεί όχι απλά να σου πει να μη βάζεις κατοικίδια, όχι απλά να ζητήσει ασκητική ζωή, μπορεί και να σου πει ότι θα έχει ανιχνευτή μετάλλων στην είσοδο, ότι μετά τις 6 το απόγευμα θα κλειδώνει η πολυκατοικία και στους διαδρόμους θα κυκλοφορούν ένοπλοι φρουροί που θα ανοίγουν πυρ on sight.

    Όλα μπορεί να τα ζητήσει. Το ερώτημα είναι αν ΕΣΥ θα το δεχτείς. Και, μην με παρεξηγήσεις, συμφωνώ μαζί σου. Πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν καταλάβει ότι οι καταστάσεις (για τις οποίες είναι ΟΙ ΙΔΙΟΙ υπεύθυνοι, που ανέχθηκαν συγκεκριμένες ευρύτερες τάσεις που δε θα αναλύσω εδώ) έχουν αλλάξει προς το χειρότερο και, σύντομα, και μόνο το ότι θα τους δίνεις τα λεφτά στην ώρα τους θα πρέπει να το θεωρούν κατόρθωμα. Είμαι ιδιοκτήτης που μισθώνω ακίνητο και ενοικιαστής ταυτόχρονα, οπότε βλέπω και τις δύο πλευρές. Χαίρομαι που ανέφερες το κόστος συντήρησης, που δείχνει ότι κατανοείς τις πιθανές δυσκολίες των ιδιοκτητών και χαίρομαι, επίσης, που τα χώνεις σε εκείνους που ζητούν παράλογα ποσά.

    Κατά τη γνώμη μου, ένας καλός τρόπος να λύσεις αυτό το πρόβλημα είναι να καταργήσεις κάθε κανόνα δόμησης και κάθε άδεια. Ιδιωτικά ιδρύματα θα μπορούν να πιστοποιήσουν την αρτιότητα της κατασκευής, χωρίς να σε αναγκάζουν να μη χτίσεις. Αυτό θα δημιουργούσε τρομακτική πίεση, λόγω ανταγωνισμού, στους παρόντες ιδιοκτήτες και όσοι δεν προσαρμοστούν θα εξαφανιστούν από την αγορά ακινήτων.

    Χαίρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Anarcho Heretic το αναλύσαμε και με τον Λάκωνα, ελεύθερη αγορά έχουμε, συναντιόμαστε για 5', ξινίζουμε, φύγαμε.
      Αλλά πρέπει να υπάρχει και μια ισορροπία σε δικαιώματα- υποχρεώσεις. Αν τώρα την ισορροπία αυτή την αφήσουμε... στον πατριωτισμό των Ελλήνων, ασ' τα... Εκεί, λοιπόν, επενέβη ο νομοθέτης, ορθά κατά τη γνώμη μου.
      Καλώς όρισες

      Διαγραφή
  6. @Anarcho Heretic
    Kάτσε σε κανά χοντρό καβλί να στρώσεις που θα μας πείς πως οι νεοφιλελέυθεροι διδάσκουν ήθος κι εμείς ήμαστε τσουτσέκια. Μιλάνε όλοι, μιλάνε και οι γραφικοί Τζήμεροι και Βαλλιανάτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ομοφοβικό το στρασσερικό πουτανάκι mahler76. Αναμένουμε με ανυπομονησία κι άλλο ποστ αυτοξεφτιλισμού του. Κάτσε να φέρω κι ένα μπάφο να ανάψω, γιατί γουστάρω πολύ να τη χαλάω σε κάτι self righteous ηλίθιους, που νομίζουν ότι αυτοί είναι και οι υπόλοιποι είναι υπάνθρωποι. Δεν ξέρω αν θα κάτσω εγώ σε χοντρό καυλί, αλλά σίγουρα εσύ θα τη φας τη φασιστική σου ψωλή, όπως πας.

      Διαγραφή
    2. Φασιστάκι κλασικό όπως όλα τα πουστράκια φιλελέ που να υποθέσω ψηφίζεις και φιλελεύθερη συμμαχία; Το πόσο ομοφοβικό σκουπίδι είσαι φαίνεται από το πως ξεκίνησες το πρώτο σου μήνυμα σε μένα αποκαλώντας με τσουτσέκι. Αλλά δεν θα σου περάσει φασιστάκι αν νομίζεις πως με το bulling σου θα σε φοβηθούμε.

      Διαγραφή