3/10/10

Εγώ δεν πάω μέγαρο

Χθες το βράδυ είπα να την δω λίγο κουλτούρα και να αφήσω τα καταγώγια που πηγαίνω συνήθως για να πάω σε κανένα πολιτισμένο μέρος. Έβαλα λοιπόν τα καλά μου, πήρα παραμάσχαλα την μαμά μου (γιατί όλοι οι άλλοι αρνήθηκαν) και πήγα Μέγαρο. Πώς έλεγε η Ρίτα εγώ δεν πάω, δεν πάω μέγαρο, θα μείνω με τον παίδαρο; Ε, το ανάποδο. Έψαχνα μια πρόχειρη γουνίτσα να βάλω, να κάνω το εφέ μου βρε αδελφέ (κι αν βαρεθώ πολύ να έχω κι ένα πρόχειρο σκέπασμα), αλλά τελικά ήταν όλες οι βιζόν στο πατάρι και την έβγαλα με ένα απλό σακάκι. Κι έτσι έμεινα ξύπνια από το κρύο για να παρακολουθήσω το Metekhi Georgian National Ballet, καλεσμένο της επιτροπής που οργανώνει τα Δημήτρια 2010.

Το πρώτο σοκ το έπαθα με το που έφτασα στο πιο αντιαισθητικό ίσως κτίριο της παραλίας της Θεσσαλονίκης, τουτέστιν το Μέγαρο Μουσικής. Μπλιαχ είναι. Αλλά ήταν δυο φορές μπλιαχ, γιατί από έξω είχε μαζευτεί ένα πλήθος κάφρων, υπέθεσα θεατών, που έκανε τα παρτέρια τασάκια και το πλακόστρωτο κάδο για τους χυμένους καφέδες/αναψυκτικά/ποτά τους. Ήταν που ήταν χάλια το μέγαρο, το αποτελείωσαν!!!

Μου έκοψαν την διάθεση για κάπνισμα οι κάφροι, και μπήκα μέσα να βρω την θέση μου σαν καλό παιδί και να καθήσω. Μπαίνω, πάω στον όροφο που ήμουν (ήξερα από προηγούμενες επισκέψεις) και βρίσκω μια ταξιθέτρια να μου δείξει τις θέσεις μας. Μόλις γύρισε και με κοίταξε, έπαθα το δεύτερο σοκ! Καλέ, τί κακάσχημη και αγενέστατη κλώσσα ήταν αυτή; Μόνο που την είδα τρόμαξα, πριν καν μου πει αχαρακτήριστα “μάτια δεν έχετε δεσποινίς; Γράφει τις σειρές στο πλάι!” Κι εσένα μωρή κότα τί σε πληρώνουν εδώ;;;; Επειδή έβαλες τον μπάρμπα σου μέσον και έκατσες και σε πέντε έξι βουλευτές/δημάρχους/κλητήρες/ όποιον σου έταξε διορισμό, μπας και βρεις καναν μισθουλάκο, θα μας την πεις και από πάνω; Ο πληθυντικός σε μάρανε βούρλο, που τρομάζεις τον κόσμο με την παρουσία σου!

Αντιλαμβάνεται η μάμι τί γίνεται και με έβγαλε από τον κόπο να την βάλω στη θέση της, τραβώντας με απαλά από το μπράτσο “έλα” λέει “εκεί είμαστε”. Είχα πάρει εξαιρετικές θέσεις. Δεύτερη σειρά κέντρο στον εξώστη, έβλεπα όλη τη σκηνή πανοραμικά. Καθόμαστε τώρα και αρχίζουμε να μελετάμε το πρόγραμμα μέχρι να αρχίσει η παράσταση (πήγαμε και 30' νωρίτερα τρομάρα μας, μην χάσουμε το θέαμα).

Το λοιπόν, αντιγράφω τις πληροφορίες που πήραμε εν συντομία.

Το θέατρο “Metekhi” του Κρατικού μπαλέτου της Γεωργίας πήρε το όνομά του από την εκκλησία του 6ου αιώνα που βρίσκεται στην κορυφή ενός απόκρημνου βράχου στην καρδιά της Τιφλίδας (σσ είναι η πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Γεωργίας) – χεστήκαμε φίλε γιατί το ονόμασαν έτσι ηλιθιωδώς, να χορεύουν καλά θέλουμε.

Το θέατρο σήμερα συλλέγει, μελετά και καθοδηγεί παραδοσιακούς χορούς προς την σύγχρονη εποχή και και μόδα (μόδα;; Με μπαλέτο;;; What the fuck???) ενώ δημιουργεί νέες χορογραφικές σκηνές (καλά, αυτά θα τα πω μετάαααα), μικρογραφίες και εμφανίσεις κονσέρτων που παρουσιάζουν το παρελθόν και το μέλλον του λαού της Γεωργίας (του ποιού ρε μάστορα; Μετά την πτώση της ΕΣΣΔ δεν δημιουργήθηκε η Γεωργία;)

Από το 1990 έως σήμερα το θέατρο “Metekhi” έκανε περιοδείες ........ μπλα μπλα μπλα...... έχει κερδίσει βραβείο στα κρατικά και διεθνή φεστιβάλ (σε ποιό ντε;) και μπορεί να αξιώσει εξαιρετικές κριτικές για προηγούμενες εμφανίσεις και περιοδείες (καλά, γι' αυτήν μας ενδιαφέρει, όχι τί έκανε πριν 20 χρόνια)

......................................................................................................................

Κάπου εδώ σβήνουν τα φώτα και αρχίζει το θέαμα πριν προλάβω να τελειώσω το πρόγραμμα.... Και τί βλέπω η καψερή (πρώην μπαλαρίνα παρεμπιπτόντως στην παιδική μου ηλικία και νυν ερασιτέχνιδα χορεύτρια)!!! Ένα μπουλούκι, γιατί αλλιώς δεν μπορώ να το πω, από καμιά 15αριά νοματαίους που όρμησε στην σκηνή και με το ταλέντο ενός ανήλικου και τις πρόβες ενός ερασιτέχνη προσπαθούσε να μας πείσει ότι χορεύει μπαλέτο! Αμ δεν είναι έτσι το μπαλέτο ρε παιδιάααααααα. Άμα δεν σας το είπε κανείς, παρακολουθήστε καναν συνάδελφό σας από αλλού! Τί ήταν τούτο; Εφιαλτικό! Μια ομολογουμένως εμπνευσμένη σε αρκετά σημεία χορογραφία που χαντακώθηκε εντελώς από το πιο άθλια προετοιμασμένο μπαλέτο ίσως του πλανήτη. Χάλια, χάλια και ξανα χάλια. Η μουσική; Ό,τι να 'ναι! Αυτοί να μην ξέρουν πώς να σταθούν πάνω στην σκηνή, κάτι στραβοπατήματα- παραπατήματα απαράδεκτα όταν τελείωνε η φιγούρα, να μπαίνουν ο ένας στον δρόμο του άλλου, να βγαίνουν άλλοι αντί για άλλους και να χαλάνε την σκηνή, τί να πω, εγώ θα ντρεπόμουν πάντως αν ήμουν πάνω στην σκηνή. Και υποτίθεται ότι έχουν πάνω από 30 χορευτές, που όλοι ξεκίνησαν να εκπαιδεύονται σε αυτό σε νεαρή ηλικία!!! Κατούρα να φύγουμε μέγα χοροδιδάσκαλε, συγγνώμη αλλά είσαι ντιπ άχρηστος!

Καλά που έχεις καλό χορογράφο και το σώζεις λίγο. Αμ τα κοστούμια; Ω λα λα, τί καρακιτσαριό ήταν αυτό;;;; Η Άρτα και τα Γιάννενα πάνω τους, ό,τι βρήκαν να γυαλίζει το κοπάνησαν πάνω!

Μέχρι το διάλειμμα, μια ώρα αργότερα είχα ξενερώσει όπως φαντάζεσαι τελείως και έψαχνα τρόπους δραπέτευσης, αλλά δεν προσφερόταν ουδεμία οδός διαφυγής διότι η κακάσχημη κότα στεκόταν στην πόρτα σαν μπάτσος σε γήπεδο και φοβόμουν μην μου βγάλει καναν παγοκόφτη άπαξ και πήγαινα να φύγω. Οπότε έμεινα να δω και το δεύτερο μέρος του δράματος, όπου βελτιώθηκαν λίγο τα πράγματα με την κάτωθι χορογραφία.




Χμμμ, καλή ήταν, αλλά η επόμενη καζάκα σε συνδυασμό με την ασπίδα της Τροίας αποτελείωσε το ήδη ξενερωμένο γούστο μου. Σημειωτέον ότι χθες δεν ήταν καν συντονισμένοι μεταξύ τους τα παιδιά, αλλά σιγά μην τραβούσα βιντεάκι.




Οι λοιποί θεατές νομίζω ότι δεν συμμερίστηκαν την αποστροφή μου, διότι άρχισαν σε κάθε χορογραφία να χτυπάνε ρυθμικά παλαμάκια στο ρυθμό της μουσικής για να ενθαρρύνουν τους χορευτές. Ρε Κάφροι, στο μέγαρο είστε, όχι στο κουτούκι του κυρ Θανάση, έβραζα εγώ, αλλά πούυυυυ..... Προσπάθησα να εντοπίσω την πηγή των παλαμακίων και κατέληξα σε μια γιαγιά μεταξύ 80 και τάφου, πιθανότατα ρωσοαποτέτοια λόγω μύτης (Ρωσοπόντια δεν θα πω, οι Πόντιοι μια χαρά παιδιά είναι- για Γεωργιανή την έκοψα) που προφανώς της έλειπε η μαμά πατρίδα και αντί να ξεκουμπιστεί να επιστρέψει εκεί ήρθε εδώ να αναπολεί και να ενθουσιάζεται. Μια ώρα μετά τελείωσε επιτέλους το μαρτύριο, άνοιξε η σαύρα την πόρτα και μπόρεσα να την κοπανήσω. Και αρχίζει να ξεχύνεται έξω ένα πλήθος που ανάθεμά με αν μπορούσε να πει παιδί και όχι “παιντί”¨. Πώς κατάντησε έτσι το Μέγαρο ρε παιδί μου... Τέλος, τραβάω γραμμή. Καταγώγια και ξανά καταγώγια.

32 σχόλια:

  1. xaxaxaxaxaxa

    Ρε Ηώ

    Γεωργιανό μπαλέτο πήγες να δείς?????

    Κάπου άκουσα ότι σειρά έχει το μαπλέτο "Μπουζουμπούρα" από την πρωτεύουσα του Μπουρούντι.

    Θα παρουσιάσουν εξαίρετες χορογραφίες. Πάρτους φαλάγγι.

    χα..χα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμ είδες τι κάνει η κουλτούρα? άφησες μόνο τον παίδαρο για μέγαρο!!! στο κουτούκι του κυρ τέτοιου, μια χαρά θα περνούσες!! γιατί όχι, και εδώ...
    τσιμπα τοκαλό μήνα, τώρα έμαθες ναι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχαχαχαχα!! Παραδεξου το! Εστω και λιιιιιιιιιιγο καπου βαθιααααααα μεσα σου σου αρεσε χαχαχα!! Περαστικα να ευχηθω!!

    Μαρουλοφιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά, σε είχα για ξύπνια ! Μέχρι νομική σύμβουλο σε πήρα !

    Βρε συ !! Το φλερτ είναι ο καλύτερος πασατέμπος ! Τόσα αρσενικα, κάποια αν όχι όλα θα βαριόντουσαν σαν και εσένα...

    Ριξτε το στις ματιες...

    Και όταν τελείωσει, όταν σηκωθειτε όρθιοι και τα ματια και των δύο πούνε ΟΚ με ότι δουν... στείλε τη μαμα στο σπίτι με ταξί...

    Μα ΟΛΑ εγώ θα στα μαθαίνω ???

    χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι τραβάς βρε καημένη!

    Εγώ μια φορα πήγα όλο κι όλο σε χοροθέατρο με κοπελα και φεύγοντας της είπα το καλό που σου θέλω, μην εχει μεπι κανα γκολ μεχρι να βρουμε τηλεοραση να δουμε το ματς... :Ρ

    Και υποτιθεται ηταν απο τα καλυτερα....

    Συναυλιες και παλι συναυλιες!

    το μονο καλο που ειδα απο ολα αυτα ηταν ενα με φλαμενκο εδώ στην Βαρκελώνη...

    NExt time να προσέχεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εντάξει έχει ενδιαφέρον και η κάθε διαφορετική κουλτούρα!

    Βεβαια πρεπει να σε εμπιστευτω γιατι ξερω πως γουσταρεις μπαλετάκι και το χεις σπουδασει το πράμα!

    Ε προσεχε κι εσυ που πας ρε κοπελια!

    Αντε περαστικά απο το πολιτισμικό σου σοκ και καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλοπέρασες βλέπω...
    Μα τι στο καλό χαθήκανε τα μπουζούκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. xaxa πηρες γευση απ το μπουρδελο που εχουμε για μεγαρο ε???χαχα καλε τι περιμενες!!!στο ελλαντα εισαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ρε...!!
    τα παιδια δεν προλαβαν να κανουν πολλες προβες γιατι ειναι αρχη σεζον στα μπουζουκια και ειχαν και εκει υποχρεωσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΧ.........δεν βλεπεις την ....τεχνη που κρυβετε πισω απο αυτο το θεαμα..........ΑΧ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παραφράζοντας "read between the steps" καλή μου... Αρνείσαι να αναγνωρίσεις τη μαγεία των φτασμένων... γεωργιανών μπαλέτων; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για τα άλλα που γράφεις καλώς. 'Ομως η Γεωργία, ως χώρα, δεν δημιουργήθηκε μετά την πτώση της σοβιετίας. Υπήρχε και ήταν μία από τις δημοκρατίες(;) της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ. 'Οπως ήταν και η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν και η Ρωσσία και όλες οι άλλες χώρες που μετείχαν σ' αυτήν. Τώρα, δεν ξέρω αν το σαλονικιό μέγαρο έχει την ίδια διοίκηση με το ...χαμουτζίδικο, αλλά από τότε που πέθανε ο Λαμπράκης μιά κάποια έκπτωση της ποιότητας παρατηρήθηκε κι εδώ κάτω. Ευτυχώς, όμως, όχι σαν αυτό που περιγράφεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αχ αυτη η αγενεια και ο τραμπουκισμος των ελληνων.

    Κριμα που δε σου αρεσε, αλλά οκ εκανες κατι διαφορετικό και αλλαξες παραστασεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @IonnKorr, γέλα αγάπη μου, γέλα χρυσέ μου... Δεν θα πάθεις καμιά πατάτα; Θα σε στρώσω εγώ! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ΦΟΥΛΗ, χαχαχαχαχαα Μπουγάς;;;; Είσαι ΘΕΑ!!!!!!!!
    Φουλάκι, από αύριο μόνο παίδαρους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Maroulάκι μου, ούτε κατά βάθος ούτε καθ' ύψος. Το μαύρο χάλι ήταν. Αφού μετά πήγα τη μανούλα σε ταβέρνα για να έρθω στα ίσια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @GiP, ξύπνια είμαι, αφού κατάφερα να βγάλω άδεια για την ταινία σου... Αλλά τί παιχνίδι να κάνεις με Γεωργιανούς μέσου όρου ηλικίας μεταξύ 75 και τάφου; Εκτός αν εννοείς την ασχημομούρα ταξιθέτρια, αλλά πάλι χάλια ήταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Dimo El Grec, άμα μου έσπαγες εμένα τα νεύρα με τα γκόλ θα έδινα στον π@π@ρη το τηλέφωνό σου... γι' αυτό πρόσεχε!!! χαχαχαχαχαχα
    Φλαμένγκο κι εγώ θα ήθελα να δω πάντως. Και για τις συναυλίες συμφωνώ. Ελάχιστες μου ξεφεύγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @(Cou) Coula μου, ευχαριστώ για την ψήφο εμπιστοσύνης. Έπρεπε να σε είχα να κρυφογελάμε αν μαθητούδια!!!!

    @Gaurako, είπα κι εγώ να γίνω κουλτουριάρα.. γίνονται αυτά; Δεν γίνονται!

    @το κόκκινο φουστάνι, το μέγαρο παραήταν καλό γι' αυτούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @geo, κι εγώ τί φταίω; να μέναν στις υποχρεώσεις τους!

    @γνωστέ άγνωστε, την βλέπεις εσύ????? Πες με κι εμένα το αμόρφωτο ντε!

    @ΠΡΟΒΑΤΟ, ΟΧΙ ΑΡΝΙ, αρνούμαι κατηγορηματικά. Δεν θα κάνουμε και την κάθε μακακία τέχνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ αγαπητό μου Heliotypon, δίκιο έχεις για την Γεωργία. Όσο για το Μέγαρο, αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να γίνει μια βιώσιμη επιχείρηση κι όχι ένα νεκρό βάρος με κοινό 20- 30 ατόμων. Αλλά όχι και έτσι....

    @efi, τελικά όχι μόνο των Ελλήνων, να είμαστε δίκαιοι. Και σίγουρα δεν ήταν η πρώτη φορά που πήγα μέγαρο. Ως προς την τελευταία επιφυλάσσομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ελα ρε κοπελιά με τόσους παίδαρους να τρυγυρίζουν γύρω γύρω και δεν σου άρεσε?
    Τι προτιμάς έναν να κάνει τον αετό στην πίστα μπουζουκλερής??

    Αν δεν πήγαινες δεν θα'χες θέμα δέστο και έτσι!

    Φιλιά θαλασσινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σε συμπονώ. Οχι δεν μου έχει τύχει παρόμοιο, αλλά και μόνο που το σκέφομαι σε συμπονώ. Να έρθω να πάμε σε κάνα μπουζουξίδικο να δούμε τα «μπολσόι» να χορεύουν τσιφτετέλι; Λέγε γρήγορα να κλείσω εισητήριο!

    Σοβαρά πάντως έχει και δύο θετικά το ότι πήγες. Πρώτον δεν θα θελήσεις ποτέ να το παίξεις κουλτουριαρα και δεύτερον μας χάρισες ανάρτηση.

    Οσο για το Μέγαρο, ότι και να πούμε είναι λίγο. Πως καταφέρανε και χτίσανε ένα τέτοιο κτίριο στην παραλία μας δεν νομίζω ότι κατάλαβε κανένας και ούτε και πρόκειται. Ακόμα και αν έγινε για να τα τσεπώσουν κάποιοι, ήταν αποτυχημένη η έμπνευση. Με κάτι όμορφο θα τσέπωναν περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλά εγώ δεν θα γελάσω με το "πάθημά" σου γιατί στο κάτω κάτω μια εμπειρία ήταν κι αυτή. Πλούτισες.
    Εγώ κυρία μου θα ζητήσω να διευκρίνήσεις τι ακριβώς σημαίνει
    ".....και νυν ερασιτέχνιδα xορεύτρια)!!!
    Πάντως και πάλι πρέπει να υπογραμμίσω τον απολαυστικότατο τρόπο που διηγήσαι. Και μη μου πεις "σιγά το πράμα" γιατί θα κάνει λάθος.
    Την διευκρίνηση όμως αν δε σου κάνει κόπο μη την ξεχάσεις.
    Σε ότι αφορά τους θεατές αυτό πραγματικά με θλίβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @zoyzoy, από πίτα που δεν τρως, τί σε νοιάζει κι αν καεί; Άσε, τα μπουζούκια τα απεχθάνομαι, δεν πατάω το πόδι μου παρά μόνο αν έχω ΠΟΛΥ καλή παρέα.
    Φιλιά κορίτσαρε!!!!

    @NdN, να μην σου τύχει εύχομαι. Άντε, κλείσε τραπέζι στον Ζυγό ;)
    Το μέγαρο είναι εντελώς αντιαισθητικό κατασκεύασμα. Αν ήμουν ο αρχιτέκτονάς του θα είχα αυτοκτονήσει, δεν αστειεύομαι.
    Όσο για την κουλτούρα αγαπητέ μου, δεν την έχουν αυτοί που ξημεροβραδιάζονται εκεί!!!

    @ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕ, τί να γελάσεις; Με τα μαύρα μας τα χάλια;
    Πλούτισα; Πώς πλούτισα, πού είναι τα λεφτά, ποιός τα πήρε;;;;;
    Χριστόφορε, άρχισα χορό (μπαλέτο) στα 4 μου χρόνια. Πλέον είμαι μέλος χορευτικής ομάδας άλλων χορών (όχι belly dance, μην αρχίσεις Ionn)
    Σε ευχαριστώ Χριστόφορε για τα καλά σου λόγια, είσαι πάντα κολακευτικός :)
    Και άσε, το επίπεδο των θεατών ήταν το λιγότερο τραγικό!!!! Άκου ρυθμικά παλαμάκια! Αυτό ακόμη δεν το ξεπέρασα, το σκέφτομαι και γελάω :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Eχεις δει κατσίκι να πηδαει!!!!Τέτοιος ήταν ο χορός του video.Eχω ένα ξάδελφο κλαριτζί έχει φτιάξει όμιλο παραδοσιακών χωρών,έχει χορεύτριες τις ανηψιές του κάτι δυσκίνητα θωρηκτά,τις γειτόνισσες του, τη γυναίκα του και τη κουνιάδα του τραγουδίστριες και πηγαίνουν στο εξωτερικό να δείξουν το λαικό μας πολιτισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @a-kentavrou, και μη χειρότερα δηλαδή...
    Αγαπητέ, δεν νομίζω να υποννοείς ότι εγώ όντας μέλος χορευτικής ομάδας είμαι θωρηκτό....
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εμενα παλι μου θυμιζει το CLUB GLASS PALACE...
    Οταν πηγαινα εκει "after time" και ενω ηταν γεματο καγκουρες ρωσοαμρενογεωργιανους βλεποντας τον ιδιοκτητη του ελεγα..." Ο ΝΟΟΥ ΜΠΑΜΠΗΣ...ΝΟΟΥ...! ΙΣ ΠΙΝΚΣ...ΑΟΥΤ ΔΕ ΠΙΝΓΚΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @Πιπεράτε, τί μου θύμισες τώρα... GLASS PALACE!!! Γειά σου αθάνατη Πολίχνη!!!!! Ρώσοι, κάγκουρες και κομμένες εξατμίσεις όλες μαζί!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Λοιπόν θα είμαι ειλικρινής: Πέρασα με το μάτι γλαρό να δω τί κάνεις, έπεσα πάνω στην κουλτούρα, δεν διάβασα τίποτα γιατί βαριέμαι αυτή την ώρα και αντίο! (Φιλιά!) :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. καλησπέρα και καληνύχτα σου Ηώ, μπήκα να δω αν τελικά με έβαλε στην παρακολούθηση του μπλογκ σου γιατί πριν που προσπάθησα είχε κολλήσει και με πέταγε έξω, κι είδα ότι εντάξει... το κειμενάκι σου, υπόσχεση θα περάσω αύριο να το ξεψαχνίσω γιατί τώρα δεν γίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @Μαγισσούλα μου, με το μάτι γλαρό έπεσες πάνω στο μεγαρο??? Μα άνοιξε βρε μπουζουκόβια φιλενάδα το link της Ρίτας να ανέβεις λίγο.....

    @ღ oneiremata ღ καλώς μας ήλθες, άργησα λίγο αλλά τα κατάφερα. Θα τα λέμε συχνά και στο δικό σου blog, που μου άρεσε πολύ. Το υπόσχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή