20/5/10

Η πρώτη μου πορεία

To 2010 δεν είναι η χρονιά μου! Πάει και τελείωσε. Με το που πλησιάζει γιορτή, αργία ή κοσμοιστορικό γεγονός ο εαυτός μου αντιδρά περίεργα και πέφτω στο κρεβάτι. Την άλλη φορά έλκος δωδεκαδακτύλου. Τώρα ίωση με υψηλό πυρετό. Έλεος και σπορέλαιος. Μόνο όταν είναι για δουλειά είμαι καλά δλδ; Μέχρι που έχω αρχίσει να υποψιάζομαι ότι το ΔΝΤ ρίχνει κάτι στο Evian μου, μπας και αλλάξω συνήθειες και από Μεσογειακή Ελληνάρα γίνω ξενέρωτη Αγγλίδα με επιδερμίδα κρέμα και ρόδα (μλιαχ, μπλιαχ, μπλιαχ). Προσέξτε. Πιθανόν να είμαι εν αγνοία μου το πρώτο πειραματόζωο μιας παγκόσμιας συνωμοσίας για την μετάλλαξη των Ελλήνων και της γενοκτονίας του σταρχιδισμού/ ωχαδελφισμού/ κάθε τρεις και λίγο εκδρομισμού.

Έτσι έγινε και τώρα. Τη Δευτέρα αναρωτιόμουν άν θα πάω ή όχι στην πορεία για πρώτη φορά στη ζωή μου, την Τρίτη 38 πυρετό, την Τετάρτη κάπως καλύτερα καθότι κλινήρης. Επειδή όμως το έβαλα πείσμα, σηκώθηκα πρωί πρωί, μια φρεσκαδούρα δεν ήμουνα, το ομολογώ, έβαλα το χακί μου παντελονάκι με ένα κόκκινο μπλουζάκι, τα αθλητικά τα παλιά, τα άνετα, όχι τα φιρμάτα που αγόρασα σε κρίση καταναλωτικής μανίας, και τράβηξα να διαμαρτυρηθώ. Όχι φυσικά για τις ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ, αλλά για όλα αυτά που θεωρώ απαράδεκτα σε αυτή τη χώρα.

Για την σύνταξη των ηλικιωμένων που δούλευαν μια ζωή και τώρα θα καταλήξουν να ψάχνουν τα απορίμματα στις λαϊκές, για την ασφάλεια των μεσόκοπων που δεν έχουν το κουράγιο να ξαναρχίσουν, για τα όνειρα των νεότερων που είναι πια ασπρόμαυρα, για το αγέννητο παιδί μου που δεν θα δει ποτέ το φως του ήλιου όσο θα διαιωνίζεται αυτή η τριτοκοσμική κατάσταση. Για τις κλοπές που έγιναν και καλούμαι να πληρώσω, για τον φαρισαϊσμό των αρχόντων που εξέλεξα να με κυβερνούν, όχι να με μαμούν χωρίς σάλιο, για τον 15ο & 16ο μισθό των αρχόντων, για το ότι με πατούν για την καλοπέρασή τους.

Κατέβηκα στην πορεία για να τους δώσω να καταλάβουν ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπους κι όχι με βόδια.

Ειρηνική η πορεία, το καταχάρηκα. Κάτι καλόπαιδα που πήρε το μάτι μου και πήγαν να παρεκτραπούν κάποια στιγμή, τα μάζεψαν στα γρήγορα οι διαδηλωτές και εξαφανίστηκαν πριν καλοκαταλάβω τί έγινε. Κι αυτό το χάρηκα ακόμη περισσότερο. Ελπίζω η φωνή μας να φτάσει εκεί που πρέπει. Διότι αν δεν φτάσει, δεν θα συνεχιστεί για πολύ το ειρηνικό κλίμα.

Δεν έκατσα μέχρι τέλους, το ομολογώ, διότι κατέβηκα μόνη και κάποια στιγμή ζαλίστηκα από τον πολύ κόσμο και είπα να συρθώ στην τρύπα μου μην μείνω εκεί δια παντός, δεν είχα και ταυτότητα μαζί μου Άμαθη γαρ... άλλη φορά θα ξέρω καλύτερα.

14 σχόλια:

  1. xaxa καλορίζικη :):)
    εγώ πάλι νομίζω ότι κανέναν από αυτούς που θα έπρεπε δεν ενοχλεί η πορεία.. μια συνολική στάση πληρωμών για 1-2 μήνες.. ίσως να τους ενοχλούσε.. ας μάς βάζανε όλους φυλακή.. η καλήτερα.. μια και εμείς είμαστε περισσότεροι.. ας μπέναν αυτοί.. :):)
    την καλησπέρα μου :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς συμφωνώ με την Koulpa. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει και να κάτσουμε να μας "μαμούμε" ασύστολα.
    Και άριστα έκανες και κατέβηκες.
    Βέβαια κανένας δεν θα πει Mea Culpa αλλά με κάποιο τρόπο όταν η οργή γίνει ΟΡΓΗ τότε θα είναι αργά για όλους αυτούς τους "κυρίους/ες"
    Και το κακό είναι ότι δεν ξέρουμε ποιός/ποιοί θα επωφεληθούν πάλι. Γιατί, να πάρει η ευχή, πάντα κάποιος/οι επωφελούνται ερήμην του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @koulpa, το σκέφτηκα κι εγώ αυτό που λες. Για την ακρίβεια, μου την έδωσε πριν 3 μέρες που μου ήρθε η ΔΕΗ. Αξία καταναλισκομένου ρεύματος, 19€. Τελικός λογαριασμός, 60€. Πρέπει να πω κι άλλο; Τί θα μας κάνουν αν μαζευτούμε όλοι μαζί; θα μας βάλουν φυλακή; Πρέπει να βρουν φυλακές πρώτα! Αλλά δεν μπορώ να κάθομαι σαν την κότα ενώ γύρω μου γκρεμίζεται ο κόσμος.
    καλησπέρα κι από εμένα :))

    @Χριστόφορε, η οργή σιγοβράζει. Με κάθε σκάνδαλο ανεβαίνει και η θερμοκρασία. Ο ωχαδελφισμός ανήκει στο παρελθόν οριστικά θέλω να ελπίζω. Με προβληματίζει όμως η στάση των ΜΜΕ. Άραγε παραδίδουν δημοσίους ως πρόβατα επί σφαγή για να εξευμενίσουν τον όχλο ή για να μας αποπροσανατολίσουν όπως συνηθίζουν; Για να επωφεληθούν οι νέοι "άριστοι";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ηώ

    - "Με κάθε σκάνδαλο ανεβαίνει και η θερμοκρασία". Σωστά! Τώρα το καλοκαίρι αναμένεται να φτάσει μέχρι και τους 40 C.

    - "Ο ωχαδελφισμός ανήκει στο παρελθόν οριστικά θέλω να ελπίζω". Σωστά! Αλλά, να συμπληρώσω: και στο παρόν και στο μέλλον.

    - "Με προβληματίζει όμως η στάση των ΜΜΕ. Άραγε παραδίδουν δημοσίους ως πρόβατα επί σφαγή για να εξευμενίσουν τον όχλο ή για να μας αποπροσανατολίσουν όπως συνηθίζουν;" Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Απλά αυξάνουν την τηλεθέαση.

    - ή Για να επωφεληθούν οι νέοι "άριστοι"; Δεν χρειάζεται! Και παλιοί καλά κρατούν.

    Υ.Γ. Πρώτη σου διαδήλωση! Ωχ! Πάρε ειδικά σπορτέξ διαδηλώσεων. Έχεις να διανύσεις δρόμους ... μέχρι κάποια μέρα να φτάσεις εκεί που ήσουνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ionn, είπα κι εγώ η ξανθιά να ασχοληθώ με την πολιτική, και έπεσε ο γαλατικός ουρανός στα κεφάλια μας. Πάλι λάθος οδηγίες διάβασα, δεν μπορώ να καταλάβω. Λες να το ξαναρίξω στην τρελίτσα να έρθω στα ίσια μου;
    Υ.Γ. από εσένα ειδικά δεν το περίμενα αυτό, ούτε ένα περαστικά να μην πεις.... τσ τσ τσ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ηώ

    Άμα περιμένεις από πολιτικούς και συνδικαλιστές να δεις "χαΐρι" ...

    Μόνον το ρίξιμο στην τρέλα θα σε σώσει από την παράνοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευγε ΗΩΣ.
    Σωστά σκέφτηκες και κατέβηκες στην πορεία.
    Κράτα όρεξη γιατί τα επόμενα χρόνια έχουμε να κάνουμε πολλά χιλιόμετρα.Σκέφτομαι να παίρνω και το ποδήλατο μαζί μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. .....καθε αρχη και δυσκολη...Την επομενη φορα....ή φορες...θα εισαι περισσοτερη ωρα!!..Μπορει και να μην εχουμε και δουλεια να κανουμε δλδ..
    Παντως σημερα διαβασα στο Τροκτικο..απο διαδηλωτες στην Αθηνα...οτι τα ΜΑΤ τους βαραγαν στο κεφαλι..Διαλυθηκε συντομα η διαδηλωση για αυτο τον λογο..
    Πολλοι φοβηθηκαν..Τα ΜΜΕ...τσιμουδια ομως!!...
    Αυτες τις διαδηλωσεις επρεπε να τις κανουμε πιο νωρις γαμωτο!!>..
    Ισως να μην φταναμε σε αυτο το σημειο σημερα!!>..
    Σημερα πως εισαι απο πυρετο;;;....
    Φιλακια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Περραστικά για την ίωση, για τη ζαλάδα.
    Για τα υπόλοιπα, δεν το βλέπω πολύ σύντομα... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Ionn, πραγματικά κοντεύω να φτάσω στην παράνοια. Ό,τι κι αν ακούω τις τελευταίες μέρες είναι στενάχωρο. Πού θα μου πάει όμως, θα συνέλθω. Το πείσμα μου να είναι καλά.

    @Ωκεανέ, με το περπάτημα καλά τα πάω, αλλά αν ανέβω σε ποδήλατο μετά από τόσα χρόνια, θα μου στείλεις μασέρ; Βλέπω τον απαυτό μου να πιάνεται... χαχαχαχαχα

    @Μαρτινάκι, δεν είδα τίποτα για την Αθήνα, εδώ όμως ήταν ειρηνικά τα πράγματα. Δεν το βλέπω να συνεχίζεται όμως και μετά το νέο πακέτο μέτρων.
    Πότε να τις κάναμε βρε κούκλα μου τις διαδηλώσεις; Όχι ότι περιμένω να βγει τίποτα ουσιαστικό και από αυτές, αλλά λέμε τώρα.
    Καλύτερα είμαι, έχω αρχίσει και συνέρχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχαριστώ Υπατία μου, το κακό είναι ότι κι εγώ έτσι τα βλέπω τα πράγματα. Πάντως τον πυρετό τον βλέπω να ανεβαίνει, αφού έρχεται τριήμερο :S. Με την γκαντεμιά που με δέρνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ότι και να ρίξουν στο evian σου,
    ξενε δε θα γίνεις με τίποτα.
    έχεις στο dna σου την αρχοντιά!

    σε φιλώ καλή μου.
    καλό σκ...

    θανκς σοου ματσ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπράβο κούκλα μου άντε και μπροστάρισσα με το πανό! Είσαι καλύτερα τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Φοίβη μου, κι εμένα με βλέπω να πεθαίνω με το τσιγάρο στο στόμα και τον φραπέ απέ τα δίπλα, κλείνοντας το μάτι σαν τον τύπο στο κουρδιστό πορτοκάλι, Ελληνάρα μέχρι τέλους. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια ξανθιά, καλό τριήμερο να έχεις. φιλούθκια

    @Μαγισσούλα μου, να με δουν μερικοί μερικοί με τον τηλεβόα να δίνω τον ρυθμό, που δεν το αποκλείω καθόλου τώρα που το σκέφτομαι, να πάθουν έμφραγμα! Καλύτερα είμαι κουκλίτσα, ευχαριστώ, μέχρι που κανόνισα για Κυριακή εκδρομούλα. Καλό τριήμερο και σε εσένα. Φιλιάααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή