22/3/10

Singles

Ο άνθρωπος είναι ον κοινωνικόν. Φτιαγμένος για να να έρχεται σε επαφή με άλλους ανθρώπους, να χτίζει σχέσεις, να αναζητά πάντα το έτερόν του ήμισυ. Η φύση προκειμένου να διαιωνίσει το είδος έχει βάλει στον εγκέφαλό σου έναν μηχανισμό που υπαγορεύει ότι πρέπει να βρεις το άλλο σου μισό, να το παντρευτείς και να γεμίσεις τον κόσμο κουτσούβελα για να ολοκληρωθείς ως άνθρωπος. Σαν να μην έφτανε αυτό, σου πιπιλούν και το μυαλό από τα γεννοφάσκια σου. Αν το κάνεις, θα είσαι πάντα χαμογελαστός, πάντα ευτυχισμένος, τα ελάχιστα προβλήματα που θα τολμούν να εισβάλουν στην λαμπερή και πλήρη ζωή σου θα λύνονται αυτόματα μέσω συμπαντικών συνωμοσιών χωρίς να χρειαστεί να ξεθωριάσει το Colgate χαμόγελό σου. Και όλα αυτά πριν κλείσεις τα 30, για να προλάβεις να χαρείς την ειδυλλιακή αυτή σαπουνόπερα. Αηδίες!!!


Υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια single Κυριακή;

Θα αρχίσω από το απλούστερο. Ξυπνάς το πρωί ό,τι ώρα θέλεις, χωρίς άγχος, γκρίνια, παιδιά, σκυλιά, ζωντανά να σε πρήζουν να σηκωθείς για να τους ψήσεις ζεστά muffins. Ακόμη κι αν λείπουν όλα αυτά, όταν μοιράζεσαι το διπλό σου κρεβάτι, έναν μυστήριο άγαρμπο που αντί να σε ξυπνήσει καλό μεσημέρι με καφεδάκι θα σε ξυπνήσει πρωί πρωί με όρεξη για επαναληπτικούς γύρους, θα τον φας στην μάπα, δεν μπορεί!

Μετά ερχόμαστε στο μεσημεριανό γεύμα. Αν είσαι single, μπορείς να το παραλείψεις ή ακόμη και να ασχοληθείς με αυτό 10’- 15’ το πολύ, αντί να ιδρώνεις 2 ώρες για να κάνεις παστίτσιο με μπεσαμέλ από τα χεράκια σου, με συνταγή μαμάς, πεθεράς και κάθε προγιαγιάς. Ή ακόμη καλύτερα να το χτυπήσεις με ουζάκια με 2-3 φίλους με τους οποίους λίγο πριν έπινες χαλαρό καφεδάκι συζητώντας για ενδιαφέροντα θέματα, σοβαρά ή μη, που πόρρω απέχουν από πάνες, πιπίλες και μωρά παιδιά. Μην μου πει κανείς ότι το βρίσκει αυτό φρικαλέο σε σύγκριση με οικογενειακά Κυριακάτικα τραπεζώματα όπου η πεθερά χύνει τόνους δηλητήριο σε νύφη και συμπεθέρα και τανάπαλιν, διότι θα αρχίσω να ουρλιάζω!

Το απόγευμα βόλτες, τι καλύτερο; Ειδικά τώρα που έχει αρχίσει να ανοίγει ο καιρός. Και εννοώ βόλτες που σε ξεκουράζουν, όπως πχ με ένα ωραίο βιβλίο στην παραλία να ανοίξει λίγο το μάτι και η ψυχή σου στον ήλιο, όχι βόλτες σε ηλίθιες πλαστικές στρογγυλές μικροκοινωνίες (βλ παιδότοπους- μπλιαχ, μπλιαχ) όπου ο ρημαδοκαφές που θα πιείς σου έχει βγει από τη μύτη εκ των προτέρων. Και πώς να μην σου βγει, αφού τον πίνεις ανάμεσα σε άλλες ταλαιπωρημένες υπάρξεις και υπό των ήχο τσιρίδων. Α ρε άτιμε Ηρώδη, μισή δουλειά έκανες, ούτε Έλλην να ήσουν στην καταγωγή.

Για το βράδυ είμαι σίγουρη ότι δεν χρειάζεται καν να σχολιάσω. Είναι πολύ δύσκολο να επιλέξεις ανάμεσα στο mega cinema, με ταινία 5ετίας και σε μια μπαρότσαρκα με κάποιον hot γκόμενο, ή ακόμη καλύτερα με μια κολλητή. Ειλικρινά, απορώ με όλους αυτούς που βγαίνουν έξω, για να μην πω αγανακτώ! Είναι δυνατόν να επιλέγει κανείς να κάνει το αφρολουτράκι του, να ντυθεί, να στολιστεί και να βγεί έξω για να φλερτάρει; Όχι, είναι δυνατόν; Ενώ μπορεί να λιώσει στον καναπέ ωσάν αμοιβάδα, νεκρώνοντας τα εγκεφαλικά του κύτταρα με μαλακόσουπες τύπου reality shows;

Μια τέτοια υπέροχη Κυριακή πέρασα χθες, που με ξεκούρασε και μου έδωσε απίστευτη ενέργεια. Το ξέρω ότι σε λίγες ή πολλές μέρες πιθανότατα θα με πιάσει πάλι η γκρίνια, θα αναζητώ το άλλο μου μισό, για να ολοκληρώσω την ουτοπία μου. Δεν φταίω εγώ, η φύση καθώς προείπα. Αλλά απόψε ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ SINGLE!!!!!!!!

34 σχόλια:

  1. Αναρωτιόμουνα και εγώ τι ήταν αυτό το φοβερό Σαββατοκύριακο που πέρασε η Ηώς!

    Λέω θα πήγε στις Κάννες, στο Χόλυγουντ, στις Μαλδίβες. Θα έκανε μπάνιο σε πισίνες πεντάστερων ξενοδοχείων. Θα έκανε τζακούζι δίωρο. Θα είχε μαύρους να της κάνουν αέρα, κίτρινους να τις φέρνουν φαγητά και λευκούς για σεξ! Θα ξεμάλλιαζε κανα δυο μελαχροινές έτσι για το γαμώτο. Θα εισέβαλε σε οίκους ραπτικής στο Παρίσι αγοράζοντας συλλογές ρούχων. Θα αγόραζε καλλυντικά στο Μονακό. Και τέλος θα δείπνησε με τον Σαρκοζί, τώρα που δεν τα παέι καλά με την Κάρλα.

    Και μετά διαβάζω αυτά!!!





    Θα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι πολύ που πρασες μια τόσο ωραία μέρα... και κυρίως που το ευχαριστήθηκες!!! Από εκεί και πέρα μακριά από την ουτοπία!!! Κρύβουν δύσκολα και επικύνδινα στενα!!!

    Υπέροχο το σπιτικό σου!!!
    "Μυστικά" φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Υπατίααααααααα
    Φτου, φτου, φτου ξελεφτερία! Ακόμη κρατάει το πνεύμα. Είδες τί σου κάνει μια καλή Κυριακή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έλα τώρα βρε Ionn, αφού με ξέρεις, είμαι του είναι και όχι του φαίνεσθαι. Εξάλλου προτιμώ την Nice από τις Κάννες (με εξαίρεση την περίοδο του φεστιβάλ), το Holywood είναι γεμάτο Τζουλάκια χρόνια τώρα, οι Μαλδίβες καλές είναι, δεν λέω, αλλά πέφτουν μακριά για Σ/Κ. Επίσης ο Νικολά είναι τάπας, άσε που θα δεν γίνομαι δεύτερο βιολί στην ορχήστρα. Εγώ μετά την Κάρλα;;;;
    Όσο για τα υπόλοιπα, τζακούζια, άσπρους, μαύρους, κίτρινους, μαλεχροινές, τα έκανα το Σάββατο. Δεν υπήρχε λόγος να ταράξω και την Κυριακή μου με την πολυκοσμία!
    Τί ΘΑ ήταν αυτό αγαπητέ μου, μην με αφήνεις στην αγωνία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μυστικό μου μονοπάτι, η ουτοπία είναι το μέρος που δεν θα φτάσω ποτέ. Όχι γιατί φοβάμαι τα στενά, αλλά γιατί δεν υπάρχει πουθενά. Τώρα, αν γυρίσω όλο τον υπόλοιπο κόσμο, ευχαριστημένη θα είμαι.
    Και το δικό σου μαγαζί μου αρέσει πολύ
    φιλάκια πολλά, ευτυχισμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχεις παιδιά; Να τα χαίρεσαι.
    Δεν έχεις παιδιά; Να χαίρεσαι.
    (Πρέπει να είναι κινέζικη παροιμία αυτό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραία όσα περιγράφεις πραγματικά αληθινά και ίσως και περιζήτητα αρκετές φορές.
    Ομως και η γαλήνη και η ζεστασιά της συμβίωσης είναι πολύτιμη και πολύ όμορφη.
    Το σίγουρο είναι πως πρέπει να υπάρχει η χρυσή τομή σε όλα.
    Μόνο έτσι γίνεσαι ευτυχισμένος και αισθάνεσαι πλήρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελευταία, όλο μόνη είσαι.
    Κρίμα, που βρίσκεσαι Θεσσαλονίκη!
    Τι να σε κάνω μωρέ... τι να σε κάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kaliteros, εμένα μου αρέσουν πολύ τα παιδιά... για 5'! Μια δυο φορές που βρέθηκα σε παιδότοπο, τα νεύρα μουυυυυυυυ. Για να μην μιλήσω για τα φροντιστήρια. Άσε, όσο πιο μεγάλα είναι, τόσο πιο δύσκολα συνεννοείσαι μάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αστρο- Συμμορίτη, όντως είναι πολύ ωραία η θαλπωρή μιας σχέσης, όταν έχεις βρει το έτερόν σου ήμισυ. Αλλά πόσες πιθανότητες έχουμε να το βρούμε όλοι? Από την κακή παρέα πάντως, προτιμώ την μοναξιά, να απλώνομαι και όσο θέλω στο κρεβατάκι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τί να με κάνεις βρε Άθεε; Να με βρεις ένα καλό καρντάσι! Ή μάλλον άσε, μην τον κάψεις τον άνθρωπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. φιλενάδα μου...
    ξέρω τι λες, έχω ζήσει κι έτσι κι αλλίως.
    δεν αλλάζω την ελευθερία μου με τίποτα.
    με τίποτα όμως!

    γεια σου ρε ΗΩ!
    πρέπει να βρεθούμε εμείς.

    να περάσεις καλά.
    φιλι στα μούτρα μέσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πο΄θ είσαι Φοίβη μου???
    Τελικά έχεις δίκιο, έχουμε παράλληλους βίους εμείς, κι εγώ έχω ζήσει και έτσι κι αλλιώς.
    Πρέπει, πρέπει, φιλενάδα, να βρεθούμε και να τα πούμε.
    Φιλιά πολλά και μια αγκαλιά τεράστιααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συμφωνώ με το κείμενο σου αλλά για κάποιο λόγο το video δεν παίζει. Δεν με πειράζει μιας και δεν είμαι οπαδός ο Ανθιμου :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλώς ήλθες ΙωάννηΚ. Καλά, δεν ξέρω και κανέναν που να του αρέσει ο Άνθιμος, ίσως επειδή δεν έχω και πολλές επαφές με σκουριασμένα μυαλά. Θυμάσαι εκείνο το ιστορικό "δώστε στο 5ο παιδί αρχαιοελληνικό όνομα, για να τιμούμε την ιστορία"??? Τί να λέμε μετά, είναι εκτός τόπου και χρόνου ο άνθρωπος, καλύτερα να μασάει παρά να μιλάει....
    Άσχετο, το βίντεο δες το στο youtube με διπλό κλικ. Θα σου αρέσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δυστυχώς γνωρίζω μερικούς που είναι οπαδοί του Άνθιμου, άλλωστε και ο Χριστόδουλος είχε πέρα πολλούς οπαδούς μιας και τους 2 τους σπρώχνει η τραγική τηλεόραση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΙωάννηΚ, στη Θεσσαλονίκη τον ακούμε χρόνια τον Άνθιμο, και έχουμε πήξει από τις βαρύγδουπες και άκαιρες ως επί το πλείστον δηλώσεις του. Πλέον ξύπνησαν οι Έλληνες, ή έστω ένα ποσοστό αυτών. Οι υπόλοιποι στην πυρά, μπας και καταφέρουμε να οικοδομήσουμε επιτέλους κράτος. Όχι τίποτα άλλο, για τον Ρήγα και τον Καποδίστρια, μέρα που είναι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έλα Ηώ

    Εδώ είμαι. Πάντα κάποιες απρόσμενες δουλειές βρίσκονται να σου τρώνε την μέρα.

    Διάβασα τις απόψεις σου για την παρέλαση.

    Ίσως, περάσω αργότερα στο blog μου να αρχίσω να απαντώ, αλλά σε σένα ήρθα πριν.

    Οι απόψεις σου κάπως με ξάφνιασαν. Τι σ'αρέσει στις παρελάσεις? Να δείχνουμε τα τάνκς των Ευρω-αμερικανών και να χαιρόμαστε (γιατί, που τα αγοράζουμε)?

    Και η ιστορία? Τι σχέση έχει με αυτά? Γιατί η γνώση της ιστορίας πρέπει να σχετίζεται με την εθνική προπαγάνδα?

    Βρε, Ηώ έχω βαρεθεί κάθε είδους εορτές, επέτειους κ.α. με φανφαρόνικους λόγους και δήθεν συν-εορτάζοντες. Φαντάζομαι, κρίνοντας από τον μέχρι "επιδειχθέντα" χαρακτήρα σου ότι πρέπει να νοιώθεις το ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φίλε μου Ionn, τιμή μου που πέρασες από εμένα πριν καν απαντήσεις στο δικό σου blog. Βρε Ionn, ορθά κατάλαβες πως κι εγώ βαριέμαι απίστευτα τις μιλιταριστικές επιδείξεις. Αλλά τσιτώνομαι επίσης κι όταν 13χρονα μου λένε ότι δεν έχουν λόγο να τιμούν μια εθνική γιορτή. Δεν φταίνε αυτά βέβαια, αλλά δεν χρειάζεται να τα ενθαρρύνουμε κιόλας! Ας κρατηθούν οι μαθητικές παρελάσεις, δεν θα στραπατσαριστεί ο ευαίσθητος ψυχισμός των εφήβων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Επειμένω ότι πολλοί είναι οπαδοί του Ανθιμου. Είδα το video και παρόλο που πολλές φορές νοιώθω μοναξιά δεν καταφεύγω στο χαζοκούτι...

    Αν βρω το σωστό άτομο που ψάχνει και ο τύπος τότε το χαζοκούτι θα φύγει από το παράθυρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΙωάννηΚ, η λέξη κλειδί που είπες είναι το ΑΝ. Κι εγώ και όλοι οι άλλοι αισθάνομαι κατά καιρούς μοναξιά. ΑΝ ποτέ βρω τον κατάλληλο, θα πάψω να γουστάρω που είμαι single, και θα ανέχομαι όλα τα προαναφερθέντα στην ανάρτηση διασκεδάζοντας. ΑΝ, Αν, αν.....
    ΥΓ Εγώ και τώρα δεν το πολυανοίγω το χαζοκούτι.
    ΥΓ2 Και βέβαια είναι πολλοί οι οπαδοί του Άνθιμου, έλειψαν ποτέ σε αυτή τη χώρα οι ανόητοι ακόλουθοι ρασοφόρων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εγω τωρα σαν συζυγος....νυφη..κουνιαδα...και μαμα..3 τεκνων θες να σου απαντησω ειλικρινα;;
    Γλενταντε την ζωη σας....κατι για το οποιο κατηγορω την μητερα μου ειναι πως δεν μου ειπε τα ασχημα ενος γαμου..
    Κατι που λεω σημερα στις κορες μου;;
    Μην παντρευτειται ποτε!!!..
    Ειπα πως θα απαντησω ειλικρινα και το εκανα...
    Πως νομιζεις πως το ριξα στο μπλογκι δλδ;;
    Για να ξεφευγω απο τα καθημερινα...εντος σπιτιου...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η μαζί η μόνος ίδιος είναι ο πόνος!
    Αυτό που πονάει πολύ περισσότερο είναι όταν δεν είσαι μόνος,αλλά με λάθος άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Martini μου, γύρισες; Κάτι πήρε το μάτι μου στο blog σου αλλά δεν πρόλαβα να περάσω ακόμη...
    Δίκιο έχεις καλή μου, και η μητέρα μου τα ίδια μου λέει, πιθανόν επειδή δεν έχει δει ποτέ την άλλη πλευρά. Όχι ότι είμαι αντίθετη στο θεσμό, όποιο από τα δύο και αν επιλέξει κανείς έχει τα θετικά και τα αρνητικά του. Το θέμα είναι να κάνεις και σωστή επιλογή, για να είναι κάπως περισσότερα τα θετικά από τα αρνητικά. Στον ισολογισμό δεν κρίνονται όλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Α, Ωκεανέ, από τις τρεις πιθανότητες εσύ πήρες την χειρότερη. Χίλιες φορές δίκιο έχεις. Είτε με παρέα, είτε μόνος, όπως προείπα έχει θετικά και αρνητικά. Αλλά μόνος ουσιαστικά με λάθος παρέα δίπλα δεν παλεύεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χίλιες φορές μόνος παρά παντρεμένος και με λάθος άνθρωπο.Το έζησα και εγω και δεν παλεύεται με τίποτα!
    Φτου ξελευθερία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ωκεανέ, φτού ξελευθερία!!!!
    Αν δεν βρούμε τον άνθρωπο της ζωής μας, μόνοι!!! Και ξαναμανά μόνοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο ανθρωπος της ζωης μας;;;...
    Δεν ειναι ο ανθρωπος μονο βρε παιδια...Ειναι οι καταστασεις που σε κανουν να μην βλεπεις ουτε τον ανθρωπο σου...Δεν μπορειται να φανταστειται τι υπομονη χρειαζεται ενα σπιτικο.....και μαλιστα μετα τα παιδια..
    Το ασχημο ειναι παλι οτι ανακαλυπτεις μετα τον γαμο πως εχεις υποχρεωσεις και στα σογια....
    Εμ τι νομιζετε;;Πως παντρευεστε μονον εναν/μια;;αχαχαχα..
    Αντε και στα δικα σας οι ελευθεροι..
    ΥΓ: Ηω μου μετα τις γιορτες να θυμηθω να σας πω μια ιστορια...
    Καλο Πασχα σου ευχομαι με υγεια και Ανασταση ψυχης και πνευματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Black~Martini, αμ δεν τα βλέπεις μετά το γάμο αυτά μόνο... Και μια απλή συμβίωση είναι αρκετή. Όσο για τα παιδιά, είμαι έξω από τον χορό, αλλά φαντάζομαι ότι φέρνουν τα πάνω κάτω και τα πέρα δώθε σε μια σχέση.
    Καλό Πάσα Μαρτίνι μου, θα σου θυμίσω οπωσδήποτε να μας πεις την ιστορία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλα τα επίπεδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Και σ' εσάς καλή Ανάσταση Συμμορία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή