7/9/12

Της Κορέας!!! 기차

Μου ήρθε πάλι η όρεξη να αρχίσω να γράφω. Τόσους μήνες, ούτε να τον δω τον blogger, αλλά αυτός είναι μεγάλη καρδιά, και με συγχωρεί. Το ίδιο κι εσύ αγαπητέ μου αναγνώστη, το ξέρω. Σε τελική ανάλυση από το να διαβάζεις αρλούμπες με μισή καρδιά, καλύτερα πιο σπάνια αλλά με κέφι και καλή διάθεση.
Μιας και ήρθε το φθινόπωρο, το πιο επίκαιρο θέμα είναι οι διακοπές που πέρασαν. Και κρίμα που τελείωσαν. Κι άλλες τόσες να ήταν, πάλι θα γκρίνιαζες. Εσύ. Γιατί εγώ τις πέρασα φέτος αντισυμβατικά. Μιας και άδεια παίρνω πάντα τον Αύγουστο, που είναι παχιές οι μύγες, συνήθως την βγάζω (όταν πάω) σε μια ξαπλώστρα στην παραλία να λιώνω σαν παγωτό από τα ξύλινα σπαθιά. Κι όταν πέσει ο ήλιος και δροσίσει ελαφρώς, χτυπάμε και ένα ταβερνάκι παραθαλάσσιο, ουζάκι, χταποδάκι, καλαμαράκι και όλα τα συναφή.
Ξέρεις πώς έχουν αυτά, όλοι λίγο πολύ τα ίδια κάνουμε. Αφού ζούμε στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου αναγνώστα μου! Δεν το πιστεύεις; Τότε δεν έχεις κάνει καλοκαίρι αλλού αγαπητέ. Κι εγώ φέτος μόνο είχα αυτή την ωραία εμπειρία, και τα είδα όλα κωλυόμενα. Όσες φορές είχα βγει εξωτερικό βλέπεις, ήταν χειμώνας, εκτός από έναν δεκαπεντάυγουστο στην Ιταλία, αλλά εκεί είναι ούνα φάτσα, ούνα ράτσα, οπότε δεν μου 'λειψε.
Φέτος έκανα ανατροπή. Πήγα Ασία. Και πιο συγκεκριμένα, στην Κορέα. Φοβερή χώρα λέμε. Η λιγότερο τουριστική σε όλη την Ασία, και όχι άδικα. Έχουν σοβαρούς λόγους όοοολος ο κόσμος που την αποφεύγει. Διότι οι αμόρφωτοι κάγκουρες- λέγε με κοριοί- δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Το μόνο που θα σου πω τώρα είναι ότι οι 8 στους 10 δεν μιλάνε καμία ξένη γλώσσα. Και μιλάμε για την Seoul, έτσι; Στο Bousan ο 1 στους 10 αντιλαμβάνεται κανα hallo στα Αγγλικά. Κι από πάνω, είναι και βόδια και δεν καταλαβαίνουν Χριστό από νοηματική. Για να βρεις τουαλέτα, κατουριέσαι πάνω σου. Ή σε καναν φίκο, άμα βρεις.
Τέλος πάντων, αυτά θα τα πούμε κατά καιρούς, ειδικά για το φαγητό τους, που είναι μια αηδία και μισή. Σήμερα θα μιλήσουμε για τις παραλίες τους. Και για τα μπάνια που κάναμε σε αυτές. Εμείς. Οι Ευρωπαίοι. Διότι οι Κοριοί, ούτε να ακούσουν για θάλασσα. Μα τω Θεώ, δεν μπόρεσα να καταλάβω πώς γίνεται και σε μία χώρα με 2.413 χλμ ακτογραμμή δεν ξέρει κανείς κολύμπι. Δεν μπορείς να φανταστείς. Τα άτομα φοράνε στάνταρ life vests συν μια κουλούρα τεράστια κίτρινη. Ναι, σαν αυτές που βλέπεις σωρό στις φωτογραφίες. Αλλά πάλι, μπορεί να το κάνουν αυτό για να μην βουλιάξουν από το βάρος, μιας που μπαίνουν στο νερό με όλα τους τα ρούχα, μαζί και τα παπούτσια ενίοτε. Ναι, καλά διάβασες. Δεν φοράνε μαγιό! Πάνε παραλία ντυμένοι από τον λαιμό μέχρι τον αστράγαλο, μιας και έχουν το κόμπλεξ του Michael Jackson κι άμα μαυρίσουν μένουν στο ράφι. Κι επειδή δεν βολεύονται εκεί οκλαδόν το αποφεύγουν. Φοράνε λοιπόν ένα πρόχειρο τζινάκι, πιάνουν κι ένα μακουδάκι από την ντουλάπα, παίρνουν την σκηνή, τα κουζινικά και τα είδη κάμπινγκ τους και αράζουν στην παραλία. Κρίμα που δεν μπορώ να κάνω κανα ζουμ στις φωτογραφίες η άσχετη, να γελάσεις μέχρι δακρύων!


Αμ το άλλο πού το πας; Οι σημαδούρες βρίσκονται στάνταρ σε βάθος αφαλού. Δικού μου, της κοντής, μιας και δεν διακρίνονται και για το ύψος τους αυτοί. Και, φυσικά, απαγορεύεται να πας παραμέσα. Δεν κατάλαβα όμως άμα είναι από φόβο για καρχαρίες ή απλά επειδή αυτοί πνίγονται ακόμα κι εκεί που πατάνε. Μυστήριο... πάντως καλού κακού πλατσούρισα κι εγώ στα ρηχά μόνο, μην βγει κανα καρχαριάκι του Ειρηνικού και με χάσετε άπαξ δια παντός.
Αχ, αυτά τα ρηχά! Μαζευόταν όοοολο το μπούγιο να δροσιστεί. Και είναι και πολλοί πανάθεμά την τύχη μου την χαρτορίχτρα. Σχεδόν 50 εκατομμύρια νοματαίοι, με θερμοκρασία 36 βαθμούς Κελσίου και σχετική υγρασία γύρω στο 80% το καταμεσήμερο! Για το βράδυ δεν το συζητάμε, ανέπνεες νερό. Σαν τις μύγες έμπαιναν να πλατσουρίσουν, τί να κάνουν, να σκάσουν; Κι όλοι μέχρι το γόνατο, μπορούσες να πατήσεις πάνω τους για να κάνεις βουτιά άνετα και χαλαρά. Πήγαινες δηλαδή στην άκρη του νερού, περνούσες 3 στρώματα Κοριούς και μετά έβρεχες ποδαράκι. Και δεν είχε και κανα μπιτσόμπαρο, να χτυπήσεις μια μπιρίτσα να στανιάρεις. Μέχρι και στην Haeundae, το Super Paradise της Κορέας έπρεπε να κάνεις 17 χιλιόμετρα για να βρεις ένα ποτήρι νερό. Ντιπ αναξιοποίητες παραλίες λέμε. Τούτοι νομίζουν ότι με μια ομπρελίτσα καθάρισαν.
Τί να πω, άντε, και του χρόνου σε κανα νησάκι εδώ, δικό μας, μπας και ευχαριστηθούμε καλοκαίρι. Πάρε κι έναν Κοριό ναυαγοσώστη να έχεις, έτσι, για να παρηγοριέσαι τον χειμώνα.

14 σχόλια:

  1. Δηλαδή γυμνιστές Κοριούς δεν αντίκρυσαν τα όμορφα ματάκια σου! Ωρέ φεύγουν από την ωραιότερη χώρα του κόσμου να πάνε για καλοκαιρινές διακοπές στην Κορέα; Τι βίτσιο ήταν κι αυτό που σε κατέλαβε καλοκαιριάτικα; Τέλος πάντων, τα είδες τα λούστηκες, έμαθες το μάθημα, από δω και στο εξής ξέρεις. Σκίζεις διαβατήριο το καλοκαίρι, να μη σου πω και ταυτότητα, γιατί ούτε και η (άλλη) Ευρώπη είναι για καλοκαίρι... ONLY GREECE και ενστάσεις, ανακοπές, εφέσεις κι άλλα τέτοια δεν γίνονται δεκτές! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοίτα του χρόνου να πάς στον ΆΖρη, θα έχουν βρει παραλία ! χαχαχα

    Μα Κορέα ; Τουλάχιστον γράψε μας εντυπώσεις, τα λες ωραια. Και άλλες φωτό περικαλώ.

    Πάντως θα έχεις να λες ότι πήγες σε μέρος που δεν έχουν πάει οι πιό πολλοί από εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα και εσύ στην Ανατολική Ασία πήγες γ μπάνιο; Εκεί πάνε για να δουν διακόσμηση (ναοι,κήποι,κτλ)και τεχνολογικά επιτεύγματα (άντε και για το πολύ καλό ίντερνετ που έχει η Κορέα και η Ιαπωνία). Και για να σου εξηγήσω την όλη νοοτροπία με τα μπανιερό και τις σημαδούρες,το ότι πάνε ντυμένοι έχει να κάνει με το πως αντιλαμβάνονται την έκφραση του σώματος και τη γύμνια σε δημσόσιους χώρους (ειδικά οι ιάπωνες μέχρι και σχετικά πρόσφατα εκπαιδεύονταν να έχουν ανέκφραστα πρόσωπα, εξ ου και τα χαρακτηριστικά χαμόγελα) τώρα οι σημαδούρες μπορεί να είναι για πολλούς λόγους αλλά κυρίως μπορώ να σκεφτώ ισχυρά ρεύματα και μέδουσες(για να είναι τόσο ρηχά).Και τέλος όσον αφορά τα αγγλικά είναι μια σχετικά άχρηστη γλώσσα γτ εκεί πιο συχνά θα δεις κινέζικα ή ιαπωνικά παρά αγγλικά και επομένως αρκετοί δεν τα μαθαίνουν(για αυτό το λόγο μένουμε γραπωμένοι στον ξεναγό μας όταν πάμε σε τέτοιες χώρες)
    Πάντως είμαι σίγουρος ότι μετά το αρχικό σοκ θα πέρασες απίστευτα στην Κορέα που στο κάτω κάτω ήταν μια καινούργια/παράξενη εμπειρία :)
    καλό μήνα κ καλό χειμώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ηλιότυπε, τί γυμνιστές Κοριούς μου λες; Εδώ σου λέω μέχρι τον αστράγαλο και τον καρπό ντυμένες, άντε, οι πιο σέξι να το φορούσαν ημιδιάφανο το ριχτο, να μην φαίνεται και ότι είναι αξύριστες!
    Αλλά κάτσε ρε καλό μου, πότε να πάω έξω δηλαδή; Αφού μόνο τον Αύγουστο μπορώ να φύγω από εδώ!

    Τζιπάκο, όλο τον χειμώνα θα ακούτε για Κορέα, μου φάνηκε πολύ ιδιόμορφη χώρα. Απλά άρχισα από τις παραλίες, που είναι επίκαιρες

    Περσέα, με τέτοια ζέστη και υγρασία, να μην πάμε και για ένα μπανάκι βρε παιδί μου; Είδαμε και την διακόσμηση (δανεική κουλτούρα έχουν οι απολίτιστοι), είδαμε και τους ναούς, είδαμε και όλο το σετάκι μέσα στην κοσμοπλημμύρα. Απλά τα είδαμε με μαγιό.
    Και τα Αγγλικά δεν είναι καθόλου άχρηστη γλώσσα σε μια χώρα που ουσιαστικά στηρίζει την οικονομία της στις παγκόσμιες εξαγωγές.
    Στο ίντερνετ τους θα αναφερθώ με ξεχωριστή ανάρτηση :), και δεν πάω ποτέ με ξαναγό. Μόνη μου πήγα, σε έναν Έλληνα φίλο που μένει εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρα πολυ καλο το ποστ,κανονισε με τον αλλον να μας τα πεις και απο κοντα με κανα καφε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κανένα face-kini ψωνίσατε;
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2189877/Meet-Face-Kini-latest-craze-hit-Chinas-beaches-bathers-wear-masks-beat-suns-harmful-rays.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλομπάρ, εγώ το κανόνισα. Τον άλλον τον ανισόρροπο περιμένουμε να αποφασίσει...

    Πρωτοϋπερεντιμότατε, τέτοια έβλεπα στους ποδηλάτες και έπαθα πλάκα! Δεν βρήκα πού τα πουλούσαν για να αποκτήσω επιτέλους το δικό μου ονειρεμένο, πλην όμως ψώνισα ένα ζευγάρι μακριά μανίκια για την παραλία, που αναπαύονται στην ντουλάπα μου πλέον δίπλα σε ένα ζευγάρι μακριά γάντια. Θα περιμένουν αναγκαστικά του χρόνου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ειχα πολυ καιρο να ερθω απο εδω και χαιρομαι που εισαι καλα.Σιγουρα ηταν μια εμπειρια που λιγοι θα ζησουν αφου πηγες τοσο μακρια.Και του χρονου να εισαι καλα να πας οπου θελεις.Καλο φθινοπωρο να εχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. xaxaxa δεν είχα ξαναπέσει σε ταξιδιωτικές εντυπώσεις από κορέα.. όχι ότι κινδύνευα να πάω και να κακοπέσω.. ευτυχώς ποτέ δε μάζευα χρήματα για κάτι τοσο ακριβό.. ότι είχα πάνω μου πάντα.. και τωρα συνήθως δεν έχω τίποτα.. :) :)
    περιμένο τα επόμενα επισόδια.. :) :)
    καλημερες :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σκρουτζάκο, καλό φθινόπωρο και σε εσένα φίλε μου. Ήταν όντως αξέχαστη εμπειρία.

    Κούλπα, καλημέρας κι από μένα με χαμόγελα. Όσο για εκεί, μην πας, θα στα πω εγώ :):):))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αργω να περασω μερικες φορες απο το σπιτικο σου αλλα δεν ξεχνω ποτε να ερθω να μαθω νεα απο τους μπλοκοφιλους!!!!Να εισαι παντα καλα και καλη εβδομαδα να εχεις με υγεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έπεσα στο κείμενο σου τυχαία και θυμήθηκα έτσι ότι δεν είναι όλοι όσοι ταξιδεύουν ταξιδιώτες. Αν δε σ'αρέσουν οι άλλες χώρες, κάτσε σπίτι σου ή πήγαινε στη Μύκονο και στην Πάρο να χαρείς 'πολιτισμό'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε ρε ανώνυμε, τα είδαμε, τα κρίναμε. Δηλαδή ό,τι είναι εκτός Ελλάδος είναι καλό, ό,τι είναι εντός βρωμά και ζέχνει;
      Να δεις πώς το λένε, ξενομανία νομίζω;

      Διαγραφή