24/6/11

Έκτακτο Δελτίο Τύπου της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ

Εργαζόμενοι, φορολογούμενοι, άνεργοι, άεργοι, δημόσιοι υπάλληλοι, κυρίες και κύριοι (λέμε τώρα)

Εμείς, οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ αντιστεκόμαστε στην ιδιωτικοποίηση του κρατικού φορέα παροχής ενέργειας. Η ηλεκτρική ενέργεια είναι ένα κοινωνικό αγαθό που πρέπει να φτάνει και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της Ελλάδας. Γι' αυτό κι εμείς σας κόβουμε το ρεύμα, για να εκτιμήσετε την αξία του.
Θέλουμε να σταθείτε δίπλα μας όπως εμείς στεκόμαστε ανέκαθεν δίπλα στον Έλληνα εργάτη με κάθε δυνατό τρόπο. Έτσι πρόχειρα μόνο να πούμε ότι μας κόστισε πολύμηνες διαπραγματεύσεις με την ΕΜΥ για να επιλέξουμε τον Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο ως τους πιο καυτούς μήνες τον χρόνο για να αρχίσουμε τις απεργίες κατά της ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας μας. Δεν μπορείτε που δεν μπορείτε να δουλέψετε, να μπορείτε να πιάσετε καμιά παραλία σαν άνθρωποι. Αν πήρε σύνταξη ο παππούς σας και έχετε να πληρώσετε την βενζίνη εννοείται. Αν όχι, πιάστε τα πάρκα που υπάρχουν σε αφθονία (???) στις Ελληνικές πόλεις ούτως ώστε να μην βράζετε ζωντανοί σαν χρυσόψαρα στην γυάλα τώρα που κλιματιστικά γιοκ! Αν πάλι έχετε κανα πρόβλημα υγείας και χρειάζεστε ενέργεια για να επιβιώσετε, όπως μηχανήματα που διευκολύνουν την αναπνοή, ψοφήστε να γλυτώσουμε και την αναπηρική σύνταξη που τυχόν παίρνετε, σας έχουμε ήδη υπολογίσει ως παράπλευρες απώλειες. Κάθε αγώνας θέλει θυσίες, μην γίνεστε εγωιστές!
Ζητάμε την υποστήριξή σας στον δίκαιο αγώνα μας. Αυτοί οι κουτόφραγκοι μαζί με μια μερίδα αγανακτισμένα καπιταλόσκυλα της κοινωνίας μας που κρύβονται πίσω από συνθήματα της πλάκας του τύπου “Μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί, είναι δικαίωμά μας” όχι μόνο θέλουν να μας βάλουν να δουλεύουμε, αλλά παίζει να εμποδίσουν το μακρόπνοο σχέδιό μας που άρχισε προ αμνημονεύτων χρόνων για την μετατροπή μας σε Ολυμπιακή Αεροπορία. Πού τί να πει κι αυτή από απεργίες, την ξεπεράσαμε σε κόστος κατά τέσσερις φορές, να σκάσουν από το κακό τους οι ιπτάμενοι.
Στο πέος μας λουλούδια αν επιδοτούμαστε κάθε χρόνο με εκατομμύρια Ευρώ από τα λεφτάκια που δίνετε σε φόρους στο ασφαλιστικό μας ταμείο. Μην ακούτε τους κακοήθεις που ουρλιάζουν να παραιτηθούμε από τα εξτρά κεκτημένα μας. Είπαμε κοντά σας στεκόμαστε αλά δεν είμαστε και μαλάκες να πούμε όχι στα λεφτά!
Από την άλλη πλευρά και να μην την έχουμε την υποστηριξούλα χεστήκαμε, αφού ό,τι και να κάνετε εμείς χαβά μας έχουμε και διακόπτη δεν ανεβάζουμε. Καλό θα ήταν όμως να δηλώσετε συμπαράσταση στα γραφεία μας, καθώς αυτό θα μετρήσει υπέρ υμών ως καλή διαγωγή για όταν θα αρχίσουμε να δίνουμε ρεύμα στην μαύρη αγορά. Γι' αυτό να πείσετε και τους γείτονες, να μαζευτείτε όλοι μαζί να σας δώσουμε για 10' ρεύμα να φτιάξετε καμιά μακαρονάδα να ταίσετε τα παιδάκια σας. Δώρο οι μπαταρίες για το τρανζίστορ που θα ακούτε στο υπόγειο.
Άντε μην τα πάρουμε και πουλήσουμε τον χαλκό για πρώτη ύλη και μείνετε χωρίς δίκτυο, που μου θέλετε και ρεύμα καράβλαχοι, για να παίζετε πασιέντζες στο pc. Είχατε και στο χωριό σας ρε, και μου αγανακτείτε όλοι;

http://youtu.be/0O8xVoPocgM

31 σχόλια:

  1. Υπέρ Πάντων των ΔΕΚΟ Αγών

    Εμείς οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στην αδίκως βαλλόμενη και πανταχόθεν πληττόμενη ΔΕΗ.

    Αδέλφια μας Δεητζήδες, σας συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα σας. Είναι παράλογο να θέλουν να περικοπούν οι μισθοί μας επειδή κάποιοι στον ιδιωτικό τομέα απολύονται και κάποιοι στο δημόσιο τομέα παίρνουν ψίχουλα.

    Ως γνωστόν, οι ΔΕΚΟ είναι προσφορά του Θεού στην Ελλάδα από καταβολής Κόσμου. Είμαστε ο περιούσιος λαός του Κυρίου. Η προσφορά μας στην πανανθρώπινη λαμογιά είναι τεράστια. Γι αυτό άλλωστε είναι υποχρεωμένοι και οι Ευρωπαίοι να δανείζουν την Ελλάδα ώστε να μας συντηρεί.

    Ναι, είμαστε κομματικά διορισθέντες. Και λοιπόν? Περηφάνια μας και καμάρι μας.

    Μας κατηγορούν ότι καθόμαστε και πληρωνόμαστε πλουσιοπάροχα.

    Μας αδικούν.
    - Πρώτον κάνουμε δουλειά που σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες την κάνουν computers με αποτέλεσμα το κράτος να γλιτώνει την αγορά τους.
    - Δεύτερον συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της γραφειοκρατίας, γεγονός που συμβάλλει τα μέγιστα στην πολιτισμική μας κληρονομιά και μας κάνει ως Έλληνες διαφορετικούς από τους άλλους Ευρωπαίους και επομένως συνεισφέρει στην εθνική μας υπερηφάνεια.
    - Τρίτον και σπουδαιότερο. Όταν γίνονται εκλογές είμαστε τα στελέχη των κομματικών στρατών ώστε τα κόμματα να μπορέσουν να κερδίσουν τους χαμένους ψηφοφόρους τους και να στείλουν τους υποστηριχτές μας στην βουλή.

    Επίσης έχουμε, ασύλληπτα στους κοινούς θνητούς, επιδόματα όπως:
    - "έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία"
    - "μεταφοράς φακέλων"
    - "προθέρμανσης κινητήρα αυτοκινήτου"
    - "χρήσης καυσόξυλων"
    - "επίδομα τέκνου αλλά και μη-τέκνου"
    Πολλά από τα επιδόματά μας αυτά έχουν ήδη προταθεί για βραβείο Γκίνες καθόσον ουδείς άλλος λαός της Γης είχε την φαντασία να τα επινοήσει. Όπως καταλαβαίνετε, η βράβευση αυτών των επιδομάτων μας με την "χρυσή μίζα", θα αποτελέσει μία ακόμη διεθνή πρωτιά για την χώρα μας που θα κάνει τον λαό της περήφανο για την επινοητικότητά του και την αξιοκρατία του.

    Φίλοι μας,
    "Ο Θεός να κόβει από τον λαό μας ρεύμα και να σας το δίνει σε χρήμα".


    ΔΕΗ, ΔΕΗ μου λατρεμένη
    και στον Κόσμο τιμημένη
    ρίχνε σκότος στην Ελλάδα
    τώρα που έχουμε λιακάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαχαχα ρε Ιονν, έλεος!!!!! Θα σου απαντήσω όταν ξανασηκωθώ. Με γονάτισες άτιμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε Ηώ, Τσε Γκεβάρα ήθελα να πω,
    *******************************

    Εσύ δεν απεργείς ? Τι μπορείς να μας κόψεις, να το στερηθούμε, να υποφέρουμε, να πονέσουμε...

    Την παρουσία σου !!

    Που ήσουν τόσο καιρό ?
    Που αλήτευες ?
    Με τους αγανακτισμένους ?
    Με τους Τροϊκανούς ?
    Με τον Στρος Καν ?

    Σε αποθυμήσαμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή όμως καλό είναι και να στεκόμαστε στο διαταύτα:
    Μια εταιρεία του δημοσίου, που κατηγορείται ότι κατασπατάλησε 25 εκατομμύρια (για την ακρίβεια: επιχορηγήθηκε σε μάλλον μη επωφελείς δραστηριότητες) παρουσιάζει κερδοφορία της τάξης των 600 εκατομμυρίων. Για να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό, να πούμε πως από την πώληση ΔΕΚΟ συνολικά η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει κάθε χρόνο το πολύ 5 δις και συνολικά 15 δις (στην καλύτερη των περιπτώσεων) σε τρία χρόνια, από εταιρίες συνολικής οικονομικής επιφάνειας άνω των 120 δις!
    Το αν πράγματι αυτά τα χρήματα (τα 25 εκ.) κατασπαταλήθηκαν με τέτοιο τρόπο, μένει να αποδειχτεί, αλλά εγώ σου λέω ότι είναι έτσι.
    Τότε προκύπτουν κάποια ερωτήματα:
    Ποιός την επιχορήγησε; Μήπως αυτός που τώρα θέλει να την "αξιοποιήσει" πουλώντας την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά;
    Αν πράγματι υπάρχει κομματικός στρατός και διορισμένοι ημέτεροι στη ΔΕΗ, ποιός τον εγκατέστησε; Μήπως οι γαλαζοπράσινες ηγεσίες που τώρα θέλουν να την ξεφορτωθούν όπως όπως;
    Όσοι κόπτονται δήθεν για ιατρικές συσκευές από τις οποίες εξαρτάται η ζωή ασθενών, ας έχουν υπόψι ότι σε δημόσια νοσοκομεία η ηλεκτροδότηση δεν διακόπτεται (πλην του γεγονότος ότι διαθέτουν εναλλακτικές βραχυπρόθεσμες πηγές ενέργειας) και αφ' ετέρου ακόμα και φορητοί μηχανικοί αναπνευστήρες που έτσι κι αλλοιώς είναι σπάνιοι έχουν ενεργειακή αυτονομία μεγαλύτερη από αυτή που χρειάζονται στα πλαίσια μιας διακοπής ρεύματος σαν αυτές που γνωρίζουμε.
    Κατά τα άλλα, ούτε κι εγώ είμαι βέβαιος αν οι απεργίες είναι ο τρόπος με τον οποίο εξασφαλίζονται και υπερασπίζονται ζωτικής σημασίας κεκτημένα και βεβαίως έχουν κοινωνικό κόστος. Αλλά οι απεργίες δε γίνονται αυτή την εποχή επειδή θίχτηκαν οι συνδικαλιστές που τους κατηγορούν για φαγοπότι 25 εκ. αλλά για πολύ σοβαρότερα ζητήματα. Θα τα προσπεράσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με έκανες και χαμογέλασα, δε λέω. Ωστόσο παρόλες τις αλλαγές που επιβάλλεται να δρομολογηθούν στις ΔΕΚΟ και σε όλο το δημόσιο τομέα γενικότερα, διαφωνώ ότι οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν λύση.

    Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, στη χώρα που βρίσκομαι όπου τα πάντα είναι ιδιωτικοποιημένα, σύμφωνα με τις τελευταιες έρευνες οι εταιρείες ύδρευσης της χώρας χάνουν κατά μέσο όρο 30-40% του νερού στο... δρόμο, ήτοι εξαιτίας κακοσυντήρησης των αγωγών. Μάντεψε ποιος πληρώνει τα χυμένα και μάντεψε ποιος μπορεί να διαμαρτυρηθεί γι' αυτό.

    Δεν θα ήθελα να βρεθώ σε μια κοινωνία -όπως στις προ Β'ΠΠ ΗΠΑ- όπου οι πυροσβεστικές υπηρεσίες θα είναι ιδιωτικές και αν δεν έχεις να πληρώσεις "πυρασφάλεια" θα αφήνουν να καεί το σπίτι σου. Και μην το κοροϊδεύεις, στις ΗΠΑ αν δεν έχεις ιδιωτική ιατρική περίθαλψη, τα νοσοκομεία σε διώχνουν να πεθάνεις στο δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε offshade

    "σύμφωνα με τις τελευταιες έρευνες οι εταιρείες ύδρευσης της χώρας χάνουν κατά μέσο όρο 30-40% του νερού στο... δρόμο, ήτοι εξαιτίας κακοσυντήρησης των αγωγών. Μάντεψε ποιος πληρώνει τα χυμένα"

    Έχεις λάθος!!

    Μία ιδιωτική εταιρεία ποτέ δεν αφήσει να της διαφεύγει το προϊόν εξ' αιτίας αδιαφορίας ή κακοδιαχείρησης. Είναι παρανοϊκό.
    Αυτό συμβαίνει μόνο στις κρατικές και αν ζεις στην Αθήνα θα δεις το νερό να χύνεται για μέρες μέχρι οι δημόσιοι υπάλληλοι της ΕΥΔΑΠ να ενδιαφερθούν και να στείλουν συνεργείο.

    Αυτό που αναφέρεις έχει δύο πιθανές εξηγήσεις.

    - ή η ιδιωτική εταιρεία είναι κρατικοδίαιτη (δηλ. στηρίζεται στην κρατική χορηγία) οπότε ναι μπορεί να γίνει χειρότερη ακόμα και από την κρατική

    - ή το δίκτυο είναι τόσο παμπάλαιο που διαλύεται σιγά-σιγά και η εταιρεία δεν έχει λεφτά να το αντικαταστήσει (ενδεχομένως, το συμβόλαιό της με το κράτος περιλαμβάνει μόνον εκμετάλλευση του υπάρχοντος δικτύου και όχι αντικατάσταση)

    Άρα μην βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα όταν δεν ξέρεις λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συμβαίνει σε κάθε περίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επίσης

    "αν δεν έχεις να πληρώσεις "πυρασφάλεια" θα αφήνουν να καεί το σπίτι σου. Και μην το κοροϊδεύεις, στις ΗΠΑ αν δεν έχεις ιδιωτική ιατρική περίθαλψη, τα νοσοκομεία σε διώχνουν να πεθάνεις στο δρόμο"

    Ναι, απόλυτα σωστό. Να πληρώνεις υπηρεσίες για να τις έχεις (πυρασφάλεια, ασφάλεια αυτοκινήτου, ασφάλεια σπιτιού, ασφάλεια ζωής κ.α.). Αλλιώς, ποιός θα πληρώνει την Πυροσβεστική? Το Δημόσιο, διορίζοντας έτσι, εκεί, τους κομματικούς εγκάθετους????

    Πως θα γίνει δηλαδή?
    Αν κάποιος π.χ. δεν νοιάζεται να κάνει ασφάλεια αυτοκινήτου γιατί πρέπει το κράτος (δηλ. ο φορολογούμενος πολίτης) να τον αποζημιώνει σε ενδεχόμενη σύγκρουση??

    Και όσο αφορά τα νοσοκομεία που αναφέρεις, σωστό το βρίσκω ότι εφόσον δεν είσαι εργαζόμενος ή καταγεγραμμένος άνεργος να μην έχεις κάλυψη.

    Δηλαδή, είναι καλύτερο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα να πληρώνεις, όλη σου την ζωή, δημόσια περίθαλψη και μετά να πηγαίνεις στο νοσοκομείο και να μην υπάρχει κρεββάτι και δωμάτιο να μπεις γιατί όλοι οι θάλαμοι είναι κατειλημμένοι από μετανάστες που δεν δούλεψαν ποτέ στην Ελλάδα (και μερικοί από αυτούς παριστάνουν τον άρρωστο μόνον και μόνο για να εξασφαλίσουν κρεβάτι και φαγητό για μερικές μέρες!!!!!)

    Φίλε, σκέψου τα και θα δεις το πόσο άδικα είναι αυτά που λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άστοχος ο παραλληλισμός του να μη βρίσκεις κρεβάτι στο νοσοκομείο και του αν η εργασία σου δεν σε καλύπτει η ίδια με ιατρικη κάλυψη (όπως πολλές στις ΗΠΑ) και δεν σου φτάνει το εισόδημα να την πληρώσεις μόνος σου. Ή αν σου αρκεί για την φθηνότερη ιατρική ασφάλιση και εκείνη να μη σου παρέχει στοιχειώδεις υπηρεσίες περίθαλψης. Επίτρεψέ μου ως εργαζόμενος στο χώρο να γνωρίζω περισσότερα, όπως επίτρεψέ μου να υποστηρίζω με θέρμη το αγαθό της δημόσιας υγείας παρά τα όσα μειονεκτήματα μπορεί να παρουσιάζει. Κανείς δεν σου στερεί το δικαίωμα, παρά την ύπαρξη ενός εθνικού συστήματος υγείας, να έχεις ιδιωτική ιατρική περίθαλψη και να νοσηλεύεσαι σε ιδιωτικές κλινικές όταν το χρειαστείς.

    Εντελώς άστοχος ο παραλληλισμός της ασφάλειας του αυτοκινήτου με την πυροσβεστική. Ναι, προτιμώ να πληρώνω κρατικοδίαιτους παρά να καεί το σπίτι μου, αν το θέτεις έτσι, όχι πως το επικροτώ. Το σπίτι σε αντίθεση με το αυτοκίνητο, είναι αναγκαίο αγαθό επιβίωσης και κάθε κοινωνία (με την έννοια του όρου) οφείλει να το προστατεύει. Για το αυτοκίνητο, ως είδος πολυτελείας, μπορεί να μη σου πληρώνει την ασφάλιση, δεν σου επιτρέπει ωστόσο να το κυκλοφορείς χωρίς αυτή προστατεύοντας το αγαθό της υγείας σου. Στο τέλος θα μου προτείνεις να καταργήσουμε και την αστυνομία επειδή στους κόλπους της παρουσιάζονται συμπτώματα διαφθοράς, αντιπροτείνοντας ως λύση ιδιωτικές εταιρείες προστασίας για τους έχοντες. Αν έχυμε φτάσει στο βωμό των παραφωνιών του Ελληνικού Δημοσίου να προτείνουμε την κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, τότε η ίδια η υπόστασή μας ως άνθρωποι έχει αρχίσει να τίθεται υπό αμφισβήτηση.

    Τέλος, σε ότι αφορά στο θέμα των εταιρειών ύδρευσης, πιθανώς να γνωρίζεις περισσότερα μιλώντας από άλλη χώρα τόσο από μένα όσο και από την έρευνα της εφημερίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. offshade

    Κανείς δεν σου στερεί το δικαίωμα, παρά την ύπαρξη ενός εθνικού συστήματος υγείας, να έχεις ιδιωτική ιατρική περίθαλψη και να νοσηλεύεσαι σε ιδιωτικές κλινικές όταν το χρειαστείς.

    Μα τι μου λες τώρα???

    Θα πληρώνω την Δημόσια Υγεία (και μάλιστα με μεγάλη παρακράτηση μισθού) και να κάνω παράλληλη ιδιωτική σύμβαση με ιδιώτες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Φίλε δεν έχεις αντιληφθεί βασικά πράγματα για την Ελλάδα.
    Στην Ελλάδα, η Δημόσια Υγεία επιβαρύνει το κράτος με πολλές δεκάδες δισεκατομμυρίων τον χρόνο!!
    - Αγοράζεται πανάκριβος ιατρικός εξοπλισμός που κανείς δεν ξέρει να χρησιμοποιεί, ή δεν υπάρχει χώρος στο νοσοκομείο για να μπει, μόνον και μόνο για να πάρει ο διορισμένος διευθυντής και η κλίκα του την περιλάλητη μίζα.
    - Δεν λειτουργεί ακόμα και ο υπάρχων εξοπλισμός (π.χ. τομογράφοι, αιματολογικά εργαστήρια) είτε από "δημοσιοϋπαλληλική" αδιαφορία των γιατρών είτε για να στείλουν τους ασθενείς στην απέναντι ιδιωτική κλινική και να πάρουν την μίζα
    - Φαρμακευτικά υλικά κλέβονται σε τεράστιες ποσότητες από τους γιατρούς για να πάνε στα ιδιωτικά ιατρεία τους ή ιδιωτικές κλινικές.
    - Εγγράφονται πάμπολλες πλαστές περιθάλψεις ανύπαρκτες μόνον και μόνο για να εισπραχτεί το αναλογούν ποσό από τα Δημόσια Ταμεία που έτσι οδηγούνται στην πτώχευση.
    - Πραγματική περίθαλψη έχουν μόνον τα κομματικά στελέχη και οι διαπλεκόμενοί τους. Κρατούνται επίτηδες, σε υπερβολικό βαθμό, κενές κλίνες για ενδεχόμενη χρήση τους από πολιτικούς, συνδικαλιστές και λοιπούς επώνυμους.
    - Εισάγονται χιλιάδες μετανάστες (λόγω λαϊκισμού των κομμάτων) με αποτέλεσμα οι πραγματικοί εργαζόμενοι ουσιαστικά να μην απολαμβάνουν ούτε τα στοιχειώδη, σε σχέση με αυτά που πληρώνουν.
    - Συνεχείς απεργίες και στάσεις εργασίας των ιατρών/νοσηλευτών μετατρέπουν την περίθαλψη σε ρώσικη ρουλέτα.
    - Και τέλος ουσιαστικά δεν υπάρχει δωρεάν περίθαλψη εφόσον για οποιαδήποτε ιατρική υπηρεσία απαιτείται το διάσημο παγκοσμίως "φακελάκι". Απλά έχεις την παρακράτηση για περίθαλψη του μισθού σου για έχεις την ψευδαίσθηση ότι είσαι ασφαλισμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. offshade

    "Εντελώς άστοχος ο παραλληλισμός της ασφάλειας του αυτοκινήτου με την πυροσβεστική. Ναι, προτιμώ να πληρώνω κρατικοδίαιτους παρά να καεί το σπίτι μου"

    χα..χα.., δεν έχεις ιδέα τι γίνεται.

    Σε πολλές πυρκαγιές παρατηρείται το φαινόμενο να πάει το όχημα της πυροσβεστικής να σταθμεύει έξω από το σπίτι του κομματικού εγκάθετου, ή του επωνύμου και να αφήνει όλη το χωριό ή την γειτονιά να καίγεται!

    Πληρώνεις σαν πολίτης τεράστια ποσά σε Κρατική Πυροσβεστική μόνον για την ψευδαίσθηση της πυρόσβεσης.

    Εκτός της περίπτωσης που πάρει το σπίτι σου φωτιά και είναι το μοναδικό οπότε μπορεί ξεκουνηθεί ένα από τα εκατοντάδες πυροσβεστικά που κάθονται και αμείβονται άσκοπα και έρθει (όσο πιο καθυστερημένα μπορεί) για να την σβήσει.

    Μηδαμινά αποτελέσματα με τεράστιο πολιτειακό κόστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. offshade

    Στο τέλος θα μου προτείνεις να καταργήσουμε και την αστυνομία επειδή στους κόλπους της παρουσιάζονται συμπτώματα διαφθοράς, αντιπροτείνοντας ως λύση ιδιωτικές εταιρείες προστασίας για τους έχοντες.

    Με πρόλαβες. Ακριβώς έτσι.

    Φίλε μου πληρώνουμε ως πολίτες τεράστιες αστυνομικές και διεφθαρμένες δυνάμεις για να μην έχουμε αστυνόμευση παρά απλή ψευδαίσθηση.

    Έχεις δοκιμάσει ποτέ να πάρεις το 100? Βουΐζει πάντα και άμα σταθείς τυχερός και το πιάσεις μπορεί να έρθει μετά από πολλές ώρες.

    Φίλε μου
    - πάμπολλοι αστυνομικοί χρησιμοποιούνται σαν υπηρέτες από τους επωνύμους. Τους στέλνουν για ψώνια και για να πληρώνουν λογαριασμούς.
    - χιλιάδες χρησιμοποιούνται στα γήπεδα. Ενώ μπορεί να πεί στις ομάδες. Πάρτε σεκιούριτι αλλιώς ότι σπάσουν οι οπαδοί σας το αποζημιώνετε
    - χιλιάδες χρησιμοποιούνται σε συναυλίες και σε πολιτιστικά events. Ενώ το ίδιο μπορεί να συμβεί και εδώ. Οργανώνετε συναυλία κύριοι? Πολύ ωραία. Πάρτε σεκιούριτι και πληρώστε την.
    (Το ίδιο θα μπορούσε να πει στα κόμματα. Κάνετε διαδήλωση? Όμορφα. Πάρτε σεκιούριτι και προστατέψτε την περιουσία και τα καταστήματα της περιοχής από ενδεχόμενους βανδαλισμούς)

    Ουσιαστικά, χρειάζονται μόνο ελάχιστες ευέλικτες μονάδες να προστατεύουν υπουργεία (που ακόμα κι αυτά σεκιούριτι βλέπω ότι παίρνουν) και κρίσιμους κρατικούς οργανισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. offshade

    "Αν έχουμε φτάσει να προτείνουμε την κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, τότε η ίδια η υπόστασή μας ως άνθρωποι έχει αρχίσει να τίθεται υπό αμφισβήτηση."

    φίλε, η ανθρώπινη υπόστασή μας δεν κινδυνεύει από την ιδιωτικοποίηση.

    Αντίθετα κουρελιάζεται καθημερινά από τον διεφθαρμένο κρατισμό.

    Συντηρούμε, στην Ελλάδα, έναν τεράστιο Κρατικό Τομέα και έναν αντίστοιχο Κρατικοδίαιτο Ιδιωτικό Τομέα με αποτέλεσμα να είμαστε η μόνη χώρα από τις 200 του Πλανήτη που κινδυνεύει με άμεση πτώχευση.

    Όχι μόνο δημόσιες υπηρεσίες δεν έχουμε αλλά συντηρούμε και μια απέραντη γραφειοκρατία που έχει παραλύσει κάθε δραστηριότητα στην χώρα.

    Φίλε, το κράτος, το μόνο που πρέπει να έχει, είναι ελεγκτικούς μηχανισμούς να εποπτεύει τις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες. Όλα τα λοιπά έπρεπε να γίνονται από ιδιώτες.

    Σίγουρα υπάρχουν και αρνητικά στην ιδιωτική οικονομία

    αλλά ...

    μπροστά στην διαφθορά και την γραφειοκρατική παράλυση της δημόσιας

    είναι "αγγελικά πλασμένη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. GiPάκο μουυυυυυυυ,
    άσε τα σάπια σου, θέλω κανονικό σχόλιο υπερ ΔΕΗ, αλλιώς θα σε λέω απεργοσπάστη.
    Όσο για τα λοιπά, αλήτευα στο Σύνταγμα, αλλά άμα πιάσω να γράψω το τί αντίκρυσαν τα ματάκια μου μας βλέπω όλους μαζί να πέφτουμε να πνιγούμε!!!!

    Licenced to book (σε εστιατόρια γιατί για μαγείρεμα δεν το 'χεις καθόλου), όντως η ΔΕΗ όπως και ο ΟΤΕ είναι κερδοφόρες, καμία σχέση με άλλες ΔΕΚΟ, γι' αυτό και είναι οι πρώτες που θα ξεπουλήσουν.
    Μην μου το γυρνάς σε πράσινα άλογα και πέη μπλε με κόκκινες παπαρούνες πάνω, γνωρίζεις πολύ καλά ότι πάσα ιδεολογία πλέον είναι προπέτασμα για να καλύψουμε τις κλοπές. Αυτή είναι η πολιτική συνείδηση του Έλληνα σήμερα.
    Μιλάω για ιατρικές συσκευές που είναι εγκατεστημένες εντός οικιών, δεν γνωρίζω την ορολογία τους αλλά έχω δει σε σπίτι γνωστών, που δεν μπορούσε να αναπνεύσει αλλιώς ο άνθρωπος κατά την διάρκεια του ύπνου.
    Δεν είμαι υπερ της ιδιωτικοποίησης αγαπητέ μου, αλλά αυτό το φαινόμενο μου θυμίζει τρακτερ στην Εθνική και με τσαντίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. off & Ionn, να τα πιάσουμε έναν ένα;
    Κατ' αρχάς συμφωνώ με τον off. Ούτε εγώ είμαι υπερ των ιδιωτικοποιήσεων. Αλλά σίγουρα τις προτιμώ από το μπάχαλο που είναι τώρα που σε τελική ΚΑΙ πληρώνω ΚΑΙ δεν έχω παροχές. Άφού όμως δεν παίρνουμε απόφαση να φτάσουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο και να τις κάνουμε αποτελεσματικές μπαίνουμε μόνοι μας στην στενωπό του ξεπουλήματος.

    Όσον αφορά το νερό δεν ξέρω για τις ιδιωτικές εταιρίες, μπορώ όμως υπεύθυνα να σας πω για την Ελληνική Κρατική Υπηρεσία Ύδρευσης, η οποία κατασπαταλά πάνω από το 50% του νερού της λίμνης της Κερκίνης για να αρδεύσει τον κάμπο των Σερρών μέσα από χωμάτινα κανάλια. ΧΩΜΑΤΙΝΑ!!!!! Το 2011, όχι στην Αίγυπτο των Φαραώ.
    Υπόψιν ότι το ελάχιστο τμήμα του εκεί αρδευτικού συστήματος που είναι τσιμεντένιο φτιάχτηκε επί Παπαδόπουλου. Άντε μετά να δώσεις δημοκρατικά επιχειρήματα στον αγρότη εκεί που η μεταπολίτευση είτε τον παράτησε στην μοίρα του και στο έλεος της Βουλγαρικής κυβέρνησης (θα αφήσει φέτος να περάσει νερό στον Στρυμώνα, δεν θα αφήσει) είτε τον έκανε εργολάβο Δημοσίων Εργων (φτου κακά στο στόμα μου). Γιατί όλο αυτό; Η αδιαφορία είναι εγκληματικού επιπέδου....

    Κύριοι, εδώ και δεκαετίες έχουμε αποδεχθεί μαζί με τις περισσότερες χώρες στον κόσμο ως ορθότερο το σοσιαλιστικό μοντέλο και είχαμε δίκιο. Ναι, ελεύθερη αγορά. Κάποια αγαθά όμως είναι και οφείλουν να είναι κρατική υπόθεση. Η Παιδεία, η υγεία, η ασφάλιση, η ενέργεια είναι μερικά από αυτά. Ας πιάσουμε την υγεία για αρχή. Για όποιον θέλει ιδιωτική και μόνο υγεία να αναφέρω το "Sicko" του Michael Moore. Παλιό αλλά πάντα επίκαιρο ντοκιμαντέρ που δείχνει τί συνέβη στην αγαπημένη μας καπιταλιστική κοινωνία. Τί θα κάνεις Ionn όταν θα πας αιμόφυρτος σε ένα νοσοκομείο και θα σε αφήσουν έξω; Όταν θα βλέπεις το παιδί σου να πεθαίνει κι αυτοί θα σου ζητάνε τσεκ; Να απαιτούμε λύση στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στο παράδειγμα που αναφέρεις, ναι, όχι να ζητάμε την κατάργηση του Συστήματος Υγείας! Ποιός σε εμποδίζει Ionn μου να ΜΗΝ δώσεις φακελάκι και να προβείς σε σχετικές καταγγελίες αν και όταν σου ζητηθεί; Προσωπικά όχι μόνο δεν μου ζήτησαν ποτέ αλλά με έχουν εξυπηρετήσει και άψογα πάντα, με αποτέλεσμα να μου φαίνονται αδιανόητες οι ιστορίες που ακούω από τον κοινωνικό μου περίγυρο. Είμαι η μόνη; Δεν νομίζω!
    Τώρα σε ό,τι αφορά το πάρτι στην Υγεία, το γνωρίζω ότι όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά κάθε μέρα πληθαίνει. Αλλά από το να κάνω μάγκα την ΧΨ ιδιωτική ασφαλιστική προτιμώ να τρίψω την μούρη κανενός εισαγγελέα για να κάνει την δουλειά του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έλα ρε Ionn τώρα, σοβαρά ΠΟΥ έχεις δει να καίγεται σπίτι και το πυροσβεστικό να ξύνεται παραδίπλα; Δεν ισχύει αυτό και το ξέρεις. Παρεμπιπτόντως, μακάρι να έχουμε Πυροσβεστική και να κάθεται γιατί δεν χρειάζεται. Μακάρι!

    Επίσης αγαπητέ μου φίλε, σε περίπτωση ανασφάλιστου οχήματος το επικουρικό πληρώνει για την αποκατάσταση ζημίας εσού, που δεν έφταιγες για την σύγκρουση. Κι άμα το θεωρείς πεταμένα λεφτά να το θυμηθείς άμα τρακάρεις με καναν Αφρικανό που δεν έχει ιδέα από οδική συμπεριφορά γαμώ την ζούγκλα του. Δες λίγο τί γίνεται στους δρόμους του Καίρου για να καταλάβεις για τί επίπεδο μιλάμε. Τί φταίω ΕΓΩ αν ο π@π@ρ@ς δεν ξέρει τί είναι το φανάρι; Και τί να με αποζημιώσει; Ουκ αν λάβοις Ionn μου, θα την φας και δεν θα πεις κουβέντα αν σου συμβεί κάτι τέτοιο; Κι αν το θεωρείς ακραίο πάνε μια μέρα στο Μονομελές, διαδικασία αυτοκίνητα, να δεις τί γίνεται...

    Τί είπες ρε Ionn για τους σεκιουριτάδες πάλι; Μιλάμε για τους πιο ανεγκέφαλους μπούληδες που υπάρχουν τώρα! Θα εμπιστευτώ εγώ την δική μου ασφάλεια στο ανεκπαίδευτο παιδάκι που είναι εκεί μόνο και μόνο γιατί δεν μπορεί να βρει δουλειά της προκοπής; Έλα ρε συ τώρα, να σοβαρευτούμε λίγο! Φυσικά και να μην αστυνομεύουμε τα γήπεδα (άντε μην ανοίξω το στόμα μου για τις ομάδες), τις συναυλίες και τον Πάγκαλο κάθε φορά που θέλει να φάει κοψίδια στα Καλύβια (omg, ο κρετίνος, πήγε ΔΙΠΛΑ στην Κερατέα να φάει την προβατίνα του το μοσχάρι! Πού, στην Κερατέα που παίζουν βελάκια στην μούρη του! Κι όμως μας κυβερνά).

    Εν κατακλείδι, είπες ένα πολύ σωστό Ionn μου. "Όχι μόνο δημόσιες υπηρεσίες δεν έχουμε αλλά συντηρούμε και μια απέραντη γραφειοκρατία που έχει παραλύσει κάθε δραστηριότητα στην χώρα". Σωστά. Αλλά η λύση δεν είναι να τις καταργήσουμε, είναι να τις κάνουμε αποτελεσματικές. Κι αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. xaxaxa επικαιρότατο και για μένα.. βρίσκομαι και σερφάρω σε καφετέρια με wifi γιατί στο σπιτι Δεν Εχω Ηλεκτρικό.. :) :)
    πωπω θα διαβάσω τα υπόλοιπα άλλη ώρα.. δε θα αντέξει τόσο η μπαταρία μου.. :) :)
    την καλησπέρα μου :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @IonnKorr,
    Αν σοβαρά υποστηρίζεις ότι όσοι είναι μη καταγεγραμμένοι άνεργοι δε θα πρέπει να έχουν ιατρική φροντίδα, έχω να σου πω ότι κοινωνία χωρίς αλληλεγγύη δε γίνεται. Όχι σύστημα υγείας ή δημόσιες υπηρεσίες δε νοείται έτσι, αλλά ο ίδιος νόμος της ζούγκλας είναι σαφώς προτιμώτερος από την απόλυτα συνειδητή απαξίωση της ίδιας της ανθρώπινης ζωής που με αυτή σου την άποψη εκφράζεις.

    @Ηως,
    Μάκια. τα περί χρωμάτων δεν είναι τυχαία. Όλοι αυτοί που έφεραν τον τόπο σε αυτό το χάλι, είτε είναι κυβέρνηση είτε κομματικοί ημέτεροι είτε "δικά μας παιδιά" έχουν χρώμα. Και εάν για το όποιο χάλι μπορεί να ευθύνονται και οι κόκκινες παπαρούνες, δεν έχω πρόβλημα να το διαπιστώσω.
    Το μηχάνημα του γνωστού σου, κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι κλασσικός μηχανικός αναπνευστήρας, αλλά CPAP που χρησιμοποιείται πρακτικά κατά τον βραδυνό ύπνο (τότε δηλαδή που η ΔΕΗ δε μας κόβει το ρεύμα) και που ακόμα και η απώλεια λειτουργίας του σπάνια θα έχει σα συνέπεια απειλητική για τη ζωή κατάσταση. Και εν πάσει περιπτώσει, εγώ δεν έχω ακούσει ποτέ να υπάρξει / καταγγελθεί κάποιο σοβαρό σχετικό πρόβλημα.

    Ο δημόσιος τομέας δεν έχει κάτι που από την φύση του να τον καθιστά αντιπαραγωγικό ή παρασιτικό. Η Νορβηγία έχει το διπλάσιο αναλογικά με τον πληθυσμό δημόσιο τομέα, είναι η μοναδική πλεονασματική χώρα στην Ευρώπη (10%) και στον δημόσιο τομέα της οφείλεται το σύνολο πρακτικά του πλεονάσματος.

    Επίσης, στον IonnΚοrr, που θεωρεί ότι η ιδιωτική περίθαλψη στην Ελλάδα λειτουργεί όπως φαντάζεται θα είχα να πω πολλές ιστορίες "ικανοποιημένων πελατών" που χωρίς να το γνωρίζουν έχουν πέσει θύμα malpractice με σκοπό το κέρδος.
    Επίσης, να μην πέφτει θύμα της προπαγάνδας των ημερών. Τα νοσοκομεία, αντιθετα με τη δική του εικονική πραγματικότητα και την κυβερνητική προπαγάνδα, ατιμετωπίζουν πρόβλημα σοβαρότατης υποστελέχωσης, συνεπεία της οποίας είναι να απέχει πολύ από το optimum η σωστή εξυπηρέτηση των ασθενών και οι περισσότεροι εργαζόμενοι να μη μπορούν να πάρουν τα νόμιμα ρεπό τους, όχι επειδή τους το απαγορεύει κανείς, αλλά γιατί θεωρούν ηθική τους υποχρέωση να δουλεύουν έστω και τσάμπα, χαρίζοντας ατελείωτα 8ωρα στο κράτος μια που διαφορετικά θα καθίστατο ιδιαίτερα προβληματική η λειτουργία των κλινικών. Υπάρχουν ολόκληρες απαραίτητες μονάδες που λόγω υποστελέχωσης είτε δεν εννοούν να συγκροτηθούν είτε κλείνουν (μονάδες νεογνών, ΜΕΘ, μονάδες εγκεφαλικών) και υπάρχουν γιατροί που για την ψυχή της μάνας τους κάνουν 14 εφημερίες το μήνα.
    Τέλος, αυτά περί εξοπλισμού που παραμένει αναξιοποίητος, να έχει υπόψη του ότι κάθε άλλο παρά κανόνα συνιστά. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν νοσοκομεία που δεν έχουν τα συνήθη μεγέθη από ουροκαθετήρες, με συνέπεια απίστευτη ταλαιπωρία για ασθενείς, που δεν έχουν κατάλληλου μεγέθους βελόνες παρακεντήσεων με συνέπεια να υφίστανται οι ασθενείς περιττό πόνο, που δεν έχουν βασικά φάρμακα. Επίσης, υπάρχουν νομοί ολόκληροι που στα νοσοκομεία τους δεν διαθέτουν μαγνητικό τομογράφο ο οποίος σήμερα δεν είναι δυνατό να θεωρείται άκρως εξειδικευμένος εξοπλισμός, απεναντίας είναι άκρως απαραίτητος και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να λύσει επείγοντα διαγνωστικά προβλήματα η διαχείρηση των οποίων μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες όσον αφορά την τελική πρόγνωση.
    Επίσης, αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι από τον Ιανουάριο όσον αφορά πρόσθετες εφημερίες και υπάρχουν δικαστικές εκρεμμότητες μη καταβολής νόμιμων μισθών εδώ και πάνω από 10 χρόνια. Μη με καταλάβεις λάθος, δεν ισχυρίζομαι ότι ο ορθολογισμός στη διαχείρηση των πόρων θριαμβεύει. Προφανώς και υπάρχουν κάποιες σπατάλες εκεί που δεν πρέπει, αλλά η απλή, συνήθης καθημερινή κατάσταση είναι η ακριβώς αντίθετη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Licensed To Cook

    Μου γράφεις:
    "Αν σοβαρά υποστηρίζεις ότι όσοι είναι μη καταγεγραμμένοι άνεργοι δε θα πρέπει να έχουν ιατρική φροντίδα, έχω να σου πω ότι κοινωνία χωρίς αλληλεγγύη δε γίνεται. Όχι σύστημα υγείας ή δημόσιες υπηρεσίες δε νοείται έτσι, αλλά ο ίδιος νόμος της ζούγκλας είναι σαφώς προτιμώτερος από την απόλυτα συνειδητή απαξίωση της ίδιας της ανθρώπινης ζωής που με αυτή σου την άποψη εκφράζεις."

    Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω την λογική σου από "αφελέστατη" έως "εγκληματική". Αυτά που λες είναι η λαϊκιστικη "λογική" ενός κόμματος που μαζεύει ψήφους.

    ------------------
    Αναλυτικά.

    Είμαι εργαζόμενος στην χώρα μου. Επειδή η χώρα μου τυχαίνει να ανήκει στην Ευρώπη χορηγεί μαζί με τον μισθό και υγειονομική περίθαλψη που παρακρατείται από τον μισθό μου κάθε μήνα.

    Μου συμβαίνει λοιπόν ένα προσωρινό ατύχημα (που χωρίς άμεση περίθαλψη θα εξελιχθεί σε μόνιμο πρόβλημα).

    Πάω στο νοσοκομείο και εκεί μου λένε ότι δεν υπάρχει κρεββάτι γιατί όλες οι κλίνες είναι κατειλημμένες από λαθρομετανάστες Αφρικανούς και Ασιάτες γιατί ο διευθυντής του νοσοκομείου, Licensed, έχει την άποψη ότι "κοινωνία χωρίς αλληλεγγύη δε γίνεται", με αποτέλεσμα 5 δισεκατομμύρια λαθρομετανάστες από Αφρική και Ασία, που στις χώρες τους δεν έχουν ούτε φαγητό ούτε κρεβάτι ούτε νερό, πληροφορήθηκαν τις απόψεις του και ξημεροβραδιάζονται στην είσοδο του περιμένοντας την περίθαλψή τους.

    ---------------
    Φίλε μου,

    το να προσφέρεις περίθαλψη σε λαούς άλλων χωρών είναι κυριολεκτικά "θεάρεστο".
    Αλλά, με "δικό σου κόστος" (π.χ. γίνε "γιατρός χωρίς σύνορα" και πήγαινε στην Αφρική και την Ασία και περιέλθαψέ τους).

    Το να αρπάζεις την περίθαλψη του άλλου, του Έλληνα ή Ευρωπαίου εργαζόμενου, και να την προσφέρεις ως δώρο "αλληλεγγύης" σε ανθρώπους που δεν τους ανήκει είναι "αρπαγή", αλητεία, έγκλημα.

    Αν ήταν αυτή η γενική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κοινωνίας τότε κανείς δεν θα δούλευε. Όλοι θα περιμέναμε από ένα κράτος να μας παρέχει τις δημόσιες υπηρεσίες δωρεάν ως δείγμα της "αλληλεγγύης" που επαγγέλλεσαι.

    Φίλε μου, ο Κόσμος είναι πανάδικος. Δισεκατομμύρια άνθρωποι στον Πλανήτη πεινούν, διψούν και πεθαίνουν από κακουχίες. Γιατί εσύ για να παριστάνεις τον "καλό" και τον "φιλέσπλαχνο", πρέπει να τους φορτώνεις στον δικό μου ώμο???

    Και εγώ τους λυπάμαι και ο καθένας άνθρωπος στην Γη.
    Αλλά δεν θα τους πάρω, να τους "φορτώσω στην πλάτη σου" (σε θεωρώ γιατρό/νοσηλευτή), να τους φροντίζεις ολημερίς και ολονυχτίς, για το παίξω, εγώ, "αλληλέγγυος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @IonnKorr,

    Αν διάβασες προσεκτικά το κείμενό μου, δεν έκανα λόγο για λαθρομετανάστες αλλά σε συνέχεια των δικών σου παρατηρήσεων, για "μη καταγεγραμμένους ανέργους". Έχω λόγους να πιστεύω πως αυτή η κατηγορία αφορά κυρίως Έλληνες. Για τους περισσότερους λαθρομετανάστες ίσως να ταίριαζε η ετικέτα "μη καταγεγραμμένοι εργαζόμενοι", αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.
    Στο ζήτημα της περίθαλψης των λαθρομεταναστών, αν και βγαίνουμε εκτός θέματος της αρχικής ανάρτησης, η γνώμη μου είναι ότι θα έπρεπε ίσως να διαχωριστεί το κόστος της θεραπείας χρονίων νοσημάτων (που είναι αυτό που αποτελεί την πραγματική και ουσιαστική επιβάρυνση) από αυτό της φροντίδας των οξέων περιστατικών, που θεωρώ ότι αφενός δεν συνιστά σημαντική επιβάρυνση και αφ' ετέρου θέτει πολύ πιο επιτακτικά ηθικά ζητήματα.
    Αν δηλαδή, ένας λαθρομετανάστης πάθει ανακοπή στην πόρτα του νοσοκομείου, τι γίνεται; Τον αφήνουμε εκεί μέχρι να πεθάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φίλε μου, ίσως σε παρεξήγησα

    Υπέθεσα ότι θεωρείς τον κάθε Έλληνα:
    - ή εργαζόμενο
    - ή καταγεγραμμένο άνεργο
    - ή προστατευόμενο μέλος (στο βιβλιάριο)

    (Τουλάχιστον, έτσι θα έπρεπε να είναι ή έτσι πρέπει να γίνει)

    Οπότε έτσι, κάθε λαθρομετανάστης "δεν θα είχε καμία πρόσβαση στο Ελληνικό Σύστημα Υγείας".

    Άμα, συνέβαινε αυτό, το σύστημα δεν θα κατέρρεε. Αλλά, όταν όλοι έχουν περίθαλψη, πως περιμένεις να αντέξει και δεν θα υποβαθμίσει, μέχρι τελικής εξάλειψης, τις υπηρεσίες που πρέπει να προσφέρει στους πραγματικούς εργαζόμενους.

    Το όλο θέμα μοιάζει με τις συγκοινωνίες της Αθήνας.

    Όταν το 50% των επιβαινόντων είναι μετανάστες που δεν πληρώνουν κι αν τους συλλάβεις και τους πας στην φυλακή χαίρονται, γιατί επιτέλους βρίσκουν φαΐ και κρεβάτι να κοιμηθούν (δηλ. ανέσεις που ποτέ πριν δεν είχαν συναντήσει στην χώρα τους) ε... μετά τι περιμένεις? Δεν θα φαλιρίσουν οι Εταιρείες Μεταφορών (κρατικές ή μη)???

    ---------------------
    "Αν δηλαδή, ένας λαθρομετανάστης πάθει ανακοπή στην πόρτα του νοσοκομείου, τι γίνεται; Τον αφήνουμε εκεί μέχρι να πεθάνει;"
    Σοφή και πολύ καίρια ερώτηση.

    Το 90% των ανθρώπων απαντά "όχι, δεν τον αφήνουμε, τον νοσηλεύουμε".

    Έτσι όμως, ανοίγουμε την κερκόπορτα.

    Την οποία ανοίγοντας, μπαίνεις στην παρακάτω λογική:

    "να διαχωριστούν οι περιπτώσεις της θεραπείας χρονίων νοσημάτων"

    Εμ ... είναι τόσο καθαρά ξεκαθαρισμένος ο ιατρικός όρος αυτός ώστε να μπουν "σύνορα"??????

    Δεν μπάζει νερά αυτή η ορολογία????

    Οι λαθρομετανάστες είναι γεμάτοι νοσήματα, αφού στις χώρες τους δεν γίνεται καμία συστηματική προσπάθεια εμβολιασμών, υγιεινής και πρόληψης ασθενειών.

    Η Ελληνική Οικονομία είναι ψυχορραγούσα. Μπορεί να επωμιστεί τέτοια βάρη χωρίς να συντριβεί κυριολεκτικά η περίθαλψη των Ελλήνων εργαζομένων????

    Άρα, λοιπόν αν θέλουμε να κρατήσουμε μια στοιχειώδη υγειονομική περίθαλψη στον Ελληνικό Πληθυσμό πρέπει να πούμε όχι στις κερκόπορτες (όσο και βαρύ συναισθηματικά μπορεί να είναι το φορτίο από τέτοιες αποφάσεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΕΚΑΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΙΠΕΡΑΤΟΟΟΟΟΟ???? ΕΕΕΕΕΕΕ??????? ΛΕΓΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!
    ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ....ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΙΠΕΡΑΤΟ ΛΕΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ....
    ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ ΜΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ...

    Ανακοινωνω σταση αναρτησεων και σχολιων...θα δειτε εσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @IonnKorr,
    Επιμένεις να είσαι εκτός θέματος. Εγώ δεν αναφέρθηκα στους λαθρομετανάστες. Αναφέρθηκα στην απεργία της ΔΕΗ, για την οποία γίνεται το παρόν ποστ.
    Τέλος πάντων, για να καταλάβουμε για τί πράγμα μιλάμε:
    Είναι μύθος ότι οι λαθρομετανάστες απασχολούν σοβαρά το σύστημα υγείας. Για να πάρουμε μια ιδέα σε νούμερα. Στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία αυτή τη στιγμή, το 1/4 με 1/5 είναι αλλοδαποί. Από αυτούς, το σύνολο σχεδόν είναι νόμιμοι εργαζόμενοι με κανονική ασφαλιστική κάλυψη. Η πιθανότητα να εμφανιστεί λαθρομετανάστης σε τμήμα επειγόντων ιατρείων, είναι πραγματικά ελάχιστη επί του συνόλου των προσερχομένων, ενώ η πιθανότητα να εμφανιστεί σε τμήμα τακτικών εξωτερικών ιατρείων είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Αν σε αυτό προσθέσεις ότι το σύνολο που δαπανάται για την υγεία από τον προϋπολογισμό είναι περίπου 6 δις και από αυτό ένα ελάχιστο ποσό δαπανάται για την κάλυψη επειγόντων περιστατικών, ενώ τεράστια ποσά δαπανώνται για τις χρόνιες παθήσεις, που κατά κανόνα δεν αφορούν αυτή τη στιγμή τους λαθρομετανάστες (για λόγους που δεν έχουν σχέση μόνο με την ίδια την υγεία τους), εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι η συνολική επιβάρυνση του συστήματος υγείας από τη φροντίδα λαθρομεταναστών είναι πρακτικά ανύπαρκτη.
    Δεύτερον, ένας ακόμα μύθος, οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. Αυτή τη στιγμή, η τεράστια πλειονότητα λοιμωδών νοσημάτων που αποτελούν δυνητικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, αφορά Έλληνες και όχι μετανάστες.
    Τρίτον, ειδικά σε ότι αφορά αλλοδαπούς που προσέρχονται στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, καθόλου δεν ισχύει ότι είναι πιο βρώμικοι ή από τους Έλληνες. Αν είχες την παραμικρή ιδέα τι συμβαίνει κάτω από τα ρούχα πολλών συμπατριωτών μας, παίζει να είχες βρει ήδη καταφύγιο σε σπίτι λαθρομεταναστών.
    Τέταρτον, η μόνη κερκόπορτα που μένει ανοιχτή όταν αποφασίσεις να εγκαταλείψεις ένα συνάνθρωπο που κινδυνεύει η ζωή του, είναι αυτή του φασισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Licensed To Cook

    Επειδή μιλάς πολύ πειστικά, πραγματικά μου αλλάζεις την εικόνα των νοσοκομείων σε σχέση με τους λαθρομετανάστες.

    Νομίζω ότι δεν έχω άλλη επιλογή από το να δεχτώ αυτά τα πολύ διαφωτιστικά στοιχεία που μου δίνεις.

    Είχα πραγματικά άλλη άποψη για το θέμα.

    Βέβαια, θα αναζητήσω διασταύρωση των όσων αναφέρεις αλλά ομολογώ ότι προς το παρόν με έπεισες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. καλα τα λες,κανενα σχολιο παραπανω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. koulpa, σε λίγο που θα γίνουν μεγαλύτερης διάρκειας οι απεργίες να δεις....
    Καλημέρα φίλε μου :))

    Licensed To Cook, πρώτα από όλα αν αρχίσουμε να χρωματίζουμε το θέμα θα καταντήσουμε να λέμε κλισέ του τύπου "μας άφησαν οι προηγούμενοι καμένη γη". Δεν θα πέσω σε τέτοια λούμπα φίλε μου, θεωρώ υπεύθυνη σε μεγάλο ποσοστό το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας ΟΛΩΝ των χρωμάτων.
    Αγαπητέ μου, φυσικά και ο δημόσιος τομέας μπορεί να είναι παραγωγικός. Όχι όμως με τέτοιο υδροκεφαλισμό, ούτε με τόση γραφειοκρατία. Και κυρίως, όχι με ελληνικού τύπου συνδικαλισμό. Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε σε αυτό.
    Τέλος, έχω ξαναπεί ότι δεν είμαι υπερ της ιδιωτικής περίθαλψης. Μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση στα Ελληνικά νοσοκομεία και (κυρίως) στα Ελληνικά ταμεία.
    Ναι, υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού. Υπάρχει όμως πληθώρα ανειδίκευτου προσωπικού φίλε μου. Θα σου ξαναφέρω την ιδιαίτερη πατρίδα μου ως παράδειγμα όπου (υποτίθεται) ότι λειτουργεί ένα πρότυπο κέντρο κέντρο αποθεραπείας χρόνιων ψυχολογικών παθήσεων, με εξοπλισμό που αγοράστηκε προ 5ετίας περίπου και υποτίθεται ότι τότε αποτελούσε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας επί του θέματος. Στο συγκεκριμένο Κέντρο όμως δεν υπάρχει ούτε ένας ειδικευμένος γιατρός για να τα λειτουργήσει, με αποτέλεσμα να έχουν δαπανηθεί μεγάλα ποσά για μηχανήματα που "σκουριάζουν". Αντίθετα διορίστηκε μια μεγάλη γκάμα ανειδίκευτων νοσοκόμων που λειτουργεί το κέντρο ως οίκο ευγηρίας για ψυχολογικά ανίατους ασθενείς. ΛΑΜΠΡΑ, έ; Το δε ΕΣΥ, καμιά 200αριά μέτρα παρακάτω, παρόλο που είναι έστω και στοιχειωδώς στελεχωμένο αρνείται να παράσχει οποιουδήποτε είδους βοήθεια πέραν της μεταφοράς του ασθενούς στο γενικό Νοσοκομείο της πρωτεύουσας του νομού και το “γράψιμο” φαρμάκων. Σκοτώνονται λέμε οι γιατροί που εργάζονται εκεί! Τα αυτονόητα τελικά, όπως το να βάλει 5 ράμματα σε ένα τραύμα ή να κάνει αλλαγή ενός τραύματος, θεωρούνται εξίσωση... Πες μου όμως, πόσο θα αντέξει αυτή την κατάσταση ο μέσος πολίτης;


    Ionn, δεν είναι ούτε αφελής ούτε ανόητος ο LtC. Απλώς εκφράζει το δέον. Συμφωνώ εν μέρει μαζί σου, όντας εργαζόμενος που πληρώνεις τακτικά τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές σου θα έπρεπε να είσαι τουλάχιστον σε θέση να απολαμβάνεις δωρεάν Υγείας. Και μάλιστα να απαιτείς την καλύτερη δυνατή περίθαλψη. Βέβαια δεν γνωρίζω σε πραγματικούς αριθμούς αν αντιμετωπίζουν ή όχι τα νοσοκομεία πρόβλημα από λαθρομετανάστες, οπότε δεν θα εκφέρω άποψη επί του θέματος. Θα επαναλάβω μόνο ότι αν ισχύει αυτό πρέπει να απαιτήσουμε εδώ και τώρα λύση στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και όχι να φτάσουμε στο σημείο να αξιολογούμε σε ασφαλιστικές εισφορές την ανθρώπινη ζωή.
    Σε ό,τι αφορά τις συγκοινωνίες όμως, πώς βλέπεις να είναι το ορθότερο για να επιβιώσουν; Να λάβουν ως δεδομένο ότι αφού το 50% των επιβαινόντων δεν πληρώνει εισιτήριο, πρέπει να διπλασιάσουν απλά το κόστος στο υπόλοιπο 50%; Ορθόν από οικονομικής απόψεως ίσως, καταστροφικό από κοινωνικής. Για να μην αναφέρω την προφανή αδικία! Δηλαδή το να υπάρχει όντως λειτουργικός ελεγκτικός μηχανισμός το έχουμε αποκλείσει, έ;


    Πιπεράτε, από τότε που έχεις να σκάσεις μύτη από εδώ έχω κάνει καμιά 20αριά αναρτήσεις, και μάλιστα απέχοντας κατά καιρούς λόγω έλλειψης χρόνου! Χαχαχαχαχαχαχαχαχα. Άσε τα σάπια που κρατάς την αναπνοή σου λόγω ανάρτησης... Μάλλον για να αυξήσεις τις υποβρύχιες αντοχές σου το κάνεις!

    mr.alobar, καλή σου εβδομάδα κι ευχαριστώ για τον καλό λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ηώ

    Έχεις ακούσει την παροιμία:
    "Και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο"

    Έτσι το παίζεις εσύ:

    Από την μια θέλεις να δεις δημόσιες υπηρεσίες χωρίς γραφειοκρατία, νοσοκομεία να αξιοποιούν τον εξοπλισμό τους, γιατρούς που να μην το παίζουν απλοί γραφιάδες συνταγών και φαρμάκων, συγκοινωνίες

    από την άλλη θέλεις να διατηρηθεί ο Κρατικισμός.

    Εμ ... ξέρεις κανέναν τρόπο ο δημόσιος υπάλληλος να ελέγξει δημόσιο υπάλληλο??????

    Με ποιό κίνητρο???

    Ποιό άλλο από το κριτήριο της κομματικής συναλλαγής και της κομματικοκρατίας????

    Μόνο ο ιδιώτης σκάει για την παραγωγικότητα της επιχείρησής του και επομένως για την αξιοκρατία των υπαλλήλων του.

    Αλλά όχι οι κρατικοδίαιτοι ιδιώτες που έχεις γνωρίσει.

    Αυτοί είναι οι χειρότεροι όλων. Αρπάζουν την κρατική επιχορήγηση ή την κρατική παραγγελία και την βάζουν στην τσέπη. Δεν νοιάζονται για την βιωσιμότητα της επιχείρησης γιατί ξέρουν ότι όταν αλλάξει το κόμμα ή ο υπουργός, τις παραγγελίες θα τις πάρει άλλος. Αυτοί ψάχνουν μόνο για μαλάκες υπάλληλους που θα τους ξεθεώσουν προσωρινά και θα τους απολύσουν μετά.

    Η Ιδιωτική Οικονομία είναι σίγουρα καλύτερη από την Κρατική.

    Αλλά η Κρατικοδίαιτη Ιδιωτική Οικονομία δεν απλά χειρότερη από την Κρατική είναι η ίδια η Κόλαση (αυτό που μερικοί ονομάζουν μικτή οικονομία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ionn, συνειδητοποιείς τον παραλογισμό σου; Είναι αυτονόητο να θέλω να λειτουργούν όλα σωστά! Το αντίθετο θα ήταν αφύσικο προς την ανθρώπινη φύση! Ξέρεις κανέναν Έλληνα που να ΜΗΝ θέλει να δει αυτή την χώρα οργανωμένη και αποτελεσματική; ΝΑΙ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙς ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ. Να πηγαίνω πχ στην Εφορία και να γίνεται η δουλειά μου άμεσα! Να ζητώ έγγραφο από την Πολεοδομία και να ΜΗΝ μου ζητάνε φακελάκι κοκ.
    Δεν είναι κρατικισμός το να ζητώ βασικά κοινωνικά αγαθά για όλους τους πολίτες αυτής της χώρας. Παιδεία, Υγεία, Ασφάλιση, Ύδρευση, Ηλεκτροδότηση κλπ κλπ. Άμα είναι έτσι ρε Ιονν, γιατί να πάει το παιδί μου σε δημόσιο σχολείο, αφού υπάρχουν και τα ιδιωτικά;;;;

    Άκου να θέλουν κίνητρο για να κάνουν σωστά την δουλειά τους... Οκ, θες κίνητρο? Το αντίθετο να επιφέρει απόταξη σε περίπτωση κωλυσιεργείας και δήμευση σε περίπτωση υπεξαίρεσης.
    Μήπως φίλε μου είσαι εσύ αυτός που είναι τόσο βαθιά ποτισμένος με την μεταπολιτευτική νοοτροπία που δεν μπορείς να δεις τα αυτονόητα;

    Δικαιοσύνη θέλω, σε μια χώρα που κακοποιεί βάναυσα αυτή την έννοια. Αλλά προφανώς ΕΣΥ είσαι δημόσιος υπάλληλος ή κρτατικοδίαιτος ιδιωτικός, εξ ου και ο καγχασμός!

    Και από πού κι ως που συμπέρανες ότι εγώ δεν γνωρίζω τον ιδιωτικό τομέα; Την στιγμή που από την μέρα που μπήκα στην αγορά εργασίας ΠΟΤΕ δεν αμείφθηκα από το Κράτος. Ήμουν ιδιωτικός υπάλληλος και κάποια στιγμή έγινα ελεύθερος επαγγελματίας. Από πού κι ως που με κατηγορείς ότι τα αρπάζω από τον κρατικό μηχανισμό?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ρε Ηώ

    Έχεις τρελαθεί τελείως?

    Διάβασες καλά τι γράφω??

    Ποιός σε κατηγόρησε ότι τα αρπάζεις από τον Κρατικό Μηχανισμό????!!!!!

    Εγώ μιλώ για τις ΔΕΚΟ και για κρατικοδίαιτες εταιρείες όπως π.χ. τα Ναυπηγεία Σύρου που παίρνουν μία παραγγελία 26 δισεκατομμυρίων για να κατασκευάσουν 6 φρεγάτες για το Ελληνικό Ναυτικό.

    Μετά το Ελληνικό Ναυτικό κρίνει ότι δεν τις χρειάζεται γιατί αδυνατεί να τις συντηρήσει (αφού πλήρωμα, καύσιμα, και επισκευές κοστίζουν πολύ περισσότερα)

    Έτσι αφού έχει πληρώσει το ... 80% του ποσού ... αποσύρεται!!!!!!!!!!

    Και μετά η Ιδιωτική Ναυπηγική εταιρεία καταγγέλλει την σύμβαση και αναζητεί αγοραστές στο εξωτερικό (των σχεδόν τελειωμένων πλοίων) σε πολύ πιο μειωμένες τιμές.

    Και επιλέον κηρύσσει και πτώχευση μη καταβάλοντας ούτε ΦΠΑ ούτε μισθούς ούτε εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία!!!!

    Αυτό σημαίνει Κρατικοδίαιτη Ιδιωτική Επιχείρηση!!!!

    -------------
    Ρε έχεις τρελαθεί λέμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ionn, να σου πω την αλήθεια συγχίστηκα αρκετά μόλις το είδα... άκου "όχι οι κρατικοδίαιτοι που έχεις γνωρίσει"! Θεώρησα ότι με βάζεις προφανώς σε αυτή την κατηγορία. Τέλος πάντων, αυτά είναι απόρροια ενός συστήματος που έμαθε μόνο να σπαταλά, θεωρώντας δεδομένο ότι ποτέ δεν θα στενάξουμε στον ζυγό. Γι' αυτό σου ξαναλέω. Δικαιοσύνη. ΤΩΡΑ. Δυστυχώς δεν μπορώ να σκεφτώ πώς θα γίνει αυτό επί του πρακτέου, γιατί έχει εισχωρήσει παντού αυτή η σαπίλα και έχει μολύνει τα πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Βρε Ηώ, είσαι από τις λίγες έξυπνες γυναίκες που υπάρχουν σε αυτόν τον Πλανήτη

    "Δυστυχώς δεν μπορώ να σκεφτώ πώς θα γίνει αυτό επί του πρακτέου, γιατί έχει εισχωρήσει παντού αυτή η σαπίλα και έχει μολύνει τα πάντα!"

    Δεν είναι ότι δεν μπορείς να σκεφτείς τρόπο.
    Είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος!!!
    Βάζεις τον εφοριακό να πάρει φόρους και τα παίρνει από τον επιχειρηματία. Βάζεις π.χ. μια επιτροπή ΣΔΟΕ να ελέγξει τον εφοριακό και αυτός απλά μοιράζεται την μίζα!

    Ποιός νοιάζεται αν ο καθηγητής ενός δημόσιου Πανεπιστήμιου γνωρίζει ή κάνει σωστά το μάθημα? Οι πελάτες-φοιτητές είναι και εξασφαλισμένοι και αδιάφοροι. Οπότε, είτε κάνεις παραδόσεις είτε λείπεις ταξίδια στο εξωτερικό κανείς δεν σκάει. Παίρνεις την κρατική επιχορήγηση και αράζεις.

    ------------
    Μόνο το ιδιωτικό Νοσοκομείο, το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο, η μη- επιχορηγούμενη ιδιωτική Εταιρεία μπορούν να είναι φερέγγυα. Αν δεν κάνει σωστά την δουλειά ο πελάτης θα πάει δίπλα.

    Και εδώ ο νόμος μπορεί να είναι στυγνός: Δεν αποδίδεις ΦΠΑ, φόρους, ασφαλιστικές εισφορές μέχρι τέλους του έτους, κλείνεις. Όχι μεταθέσεις στο μέλλον και περαιώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ionn, γνωρίζεις ότι δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό.. δεν υπάρχει άλυτο πρόβλημα, κι αυτό το γνωρίζεις καλύτερα από εμένα μιας και είσαι των θετικών επιστημών. Αλοίμονό μας αν ο Αρχιμίδης έλεγε στον βασιλιά "σόρι αφεντικό, αλλά δεν υπάρχει τρόπος".
    Από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος με ήθος μπορεί να γίνει.
    Δεν μπορώ καν να διανοηθώ μια κοινωνία όπου τα πάντα θα είναι ιδιωτικά. Είμαι σίγουρη ότι θα δημιουργηθούν λόμπι σε κάθε τομέα που ουσιαστικά θα συνεχίσει η παροχή βασικών αγαθών να αποτελεί μωνοπώλιο (βλ αερογραμμές και αύξηση εισιτηρίων). Και τρέμω την μάρα που αυτό θα επεκταθεί στην υγεία και την Παιδεία. Κυρίως αυτά. Γιατί εντάξει, εμείς ό,τι είχαμε να σπουδάσουμε το σπουδάσαμε πες, αλλά τί θα πούμε στα παιδιά μας; Συγγνώμη, αλλά δεν υπάρχει μία για να μάθεις ανάγνωση; Λυπάμαι, αλλά δεν έχω χρήματα να σου βάλω σε γύψο το σπασμένο σου χέρι, οπότε μείνε με την αναπηρία; Μιλάω για τόσο τραγικές καταστάσεις. Κι αν με θεωρείς υπερβολική, να σου θυμίσω τις εναγώνιες προσπάθειες του Ομπάμα πέρυσι να περάσει το νομοσχέδιο για την διεύρυνση των ασφαλίσεων στον τομέα της υγείας. Μιλάμε για μαρτυρίες ανθρώπων που ζούσαν Αμερική, όχι στην Ναμίμπια, κι όμως ποτέ μα ποτέ δεν είχαν πάει σε οδοντίατρο. Γιατί δεν το άντεχαν οικονομικά! Λύση υπάρχει, κι αντί να σπαταλούν τόση ενέργεια οι τεχνοκράτες για να μας βυθίσουν και άλλο στην ύφεση θα έπρεπε να την διαχέουν στο να φέρουν έστω στοιχειώδη ανάπτυξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή