2/8/10

τί είναι η γυναίκα;

Από παλιά στις διακοπές διάβαζα ό,τι δεν είχα προλάβει ή βαριόμουν να πιάσω τον χειμώνα. Η σημερινή χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση, μιας και τίποτα δεν σου κάνει καλύτερη παρέα στην παραλία από ένα καλό βιβλίο. Μέσα σε ένα από αυτά που πήρα μαζί μου, διάβασα και έναν πολύ ενδιαφέροντα και απολαυστικό ινδικό μύθο για την ύπαρξη των γυναικών.

Λέει λοιπόν ο μύθος
Όταν ο Θείος τεχνίτης αποφάσισε να κατασκευάσει τη γυναίκα, διαπίστωσε ότι είχε καταναλώσει το σύνολο των υλικών που είχε μαζέψει για την δημιουργία του άνδρα.

Συνεπώς, του έλειπαν τα μέσα για να φτιάξει έναν άνθρωπο.

Άρχισε τότε να συγκεντρώνει ό,τι έβρισκε μπροστά του και τα περισσότερα από τα υλικά που του είχαν απομείνει ήταν εκείνα που περίσσεψαν από την κατασκευή των ζώων.
Κάποιο κομμάτι από τη δειλία του λαγού και κάμποση από τη ματαιοδοξία του παγωνιού, αρκετή από την απαλότητα του στήθος του παπαγάλου , μπόλικα κομμάτια από τη σκληρότητα της τίγρης και πολλή από την υποκρισία του γερανού.
Δεν έφταναν όμως αυτά και ο θείος τεχνίτης αναγκάστηκε να καταφύγει και στα υπολείμματα των φυτών.
Βρήκε μπόλικη ύλη από την ευλυγυσία της καλαμιάς, το ίδιο μπόλικο βελούδο από τα άνθη, όλη σχεδόν την ύλη από την ελαφρότητα των φύλλων και συμπλήρωμα από το γάντζωμα της κληματόβεργας και το τρεμούλιασμα της χλόης.

Είχε όμως ακόμη έλειμμα.

Κατέφυγε, λοιπόν, στα υπολείμματα του υλικού των στοιχείων της φύσης.
Μάζεψε αρκετή ευθυμία από τις ακτίνες του ήλιου, όλα τα περισσεύματα από τα δάκρυα των νεφών και ό,τι είχε απομείνει από την αστάθεια του ανέμου.
Και έφτιαξε τη γυναίκα.

Συμπέρασμα; Πρώτον, η γυναίκα δεν είναι άνθρωπος αλλά ομοίωμα
Δεύτερον, πολύ σεξιστές οι Ινδοί, αλλά και πολύ παρατηρητικοί επίσης!

Μας ταιριάζει γάντι στο σύνολο του φύλου. Το θυμήθηκα προχθές που συνάντησα μια απίστευτα ελαφρόμυαλη 27χρονη, η οποία σημειωτέον ετοιμάζεται να γίνει μάνα. Mon dieu, τί κληρονομιά κουβαλά αυτό το παιδί... η μάνα του εν μέσω οικονομικής κρίσης και όντας 2 χρόνια άνεργη παρήγγειλε κρεβατοκάμαρα αξίας 7.000€, διακοσμημένη με Schwarovski!!!!! Και κλαιγόταν επειδή δεν έχει χρήματα για να ξεχρεώσει... Τί να πω? Ότι το κάθε βούρλο θέλει.... schwarovski για να εμπνευστεί????

35 σχόλια:

  1. Ηω μου, καλησπέρα!
    Ο Ινδικός μύθος μιλούσε για την γυναίκα και προσπαθούσε να την σκιαγραφήσει...το κατάφερε άψογα θάλεγα!
    Δεν μιλούσε για την ξανθή γυναίκα!!!

    Οι παρούσες εξαιρούνται βεβαίως,βεβαίως!!!
    Μη παρεξηγηθούμε πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί άραγε όλες οι θρησκείες αντιμετωπίζουν την γυναίκα τόσο υποτιμητικά…
    Γιατί οι ιδρυτές όλων των θρησκειών ήταν μισογύνηδες!
    Στην προηγούμενη ανάρτησή μου έγραφα για τον αποκαλυπτικό μύθο της Αγίας Γραφής:
    Από ποιο πλευρό ο θεός έφτιαξε την Εύα τότε;
    Η άποψη της Εκκλησίας είναι: από ένα στραβό πλευρό του στέρνου, γι’ αυτό και η γυναίκα είναι λοξή, σαν ατελές ζώο και πάντα δολερή, σύμφωνα με τους μισογύνηδες Πατέρες!
    Τυχαίο;
    Δεν νομίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα αυτή η ανάρτηση δεν μου άρεσε.

    Πιο πολύ μου άρεσαν κάτι σκόρπιοι τίτλοι που βρήκα πάνω αριστερά.

    Επιθυμίες και εμπειρίες
    βιώματα και ονειροφαντασίες


    Ονειροφαντασία, ναι. Όμορφη λέξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καρυάτιδα, καλημέρα. Κι εγώ βρήκα πολύ επιτυχημένα τα στοιχεία του μύθου. Δίνουν μια αιθέρια και αρκετά ακριβή εικόνα.
    Τώρα, για τις ξανθιές, είναι κατά την κρατούσα άποψη η πιο λαμπερή αλλά και ταυτόχρονα ανόητη εκδοχή τους. Ομιλούσης μη εξαιρουμένης βεβαίως βεβαίως :))
    Αλλά από την άλλη, πού αναφέρει ο μύθος για νοημοσύνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άθεε, γιατί ταυτίζεις την εκκλησία με την θρησκεία; Δεν είναι πάντα συνώνυμα. Εξ όσων γνωρίζω υπάρχει η θεωρία ότι ο Ναζωραίος υπήρξε ο πρώτος φεμινιστής, αφήνοντας την εκκλησία του σε μια γυναίκα, τη Μαρία τη Μαγδαληνή (Dan Brown, που παραθέτει αξιοπρεπέστατη βιβλιογραφία επί του θέματος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ βρε Ionn, νόμιζα ότι στον τίτλο αυτού του ιστολογίου δεν έδινε κανείς σημασία! Να ΄σαι καλά. Οκ, έχεις κάπου δίκιο, παρασοβαρέψαμε εδώ μέσα. Η επόμενη ανάρτηση θα σε κάνει να χαμογελάσεις, το υπόσχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. xaxaxa το λογικό είναι ότι το αρσενικό προέκηψε μετά το θυλικό σε μια προσπάθεια της φύσης να αυξίσει τις πιθανότητες εξέληξης.. :):)
    ε κάποιο σύμπλεγμα πρέπει να έχεις για να αφήνεις μια ζωή που βλέπεις.. για να ασχόληθείς με κάποια που θα ήθελες να υπάρχει.. :):)
    την καλησπέρα μου :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ηω,
    Παρατήρηση τεχνικής φύσεως: Η προσπάθεια να ομορφύνεις με ξύλινο δάπεδο την ιστοσελίδα σου, έχει σαν αποτέλεσμα αυτή να σέρνεται. Στο δικό μου τουλάχιστον σύστημα, αυξάνεται πολύ η ταχύτητα κύλησης της σελίδας όταν επισκοπώ τα σχόλια, όπου δεν υπάρχουν τέτοια στολίδια.
    Η εκκλησία δεν ταυτίζεται με την θρησκεία αλλά σχετίζεται με αυτή με την έννοια ότι περισώζει και θωρακίζει δογματικά τον πυρήνα της. Αυτό δεν ισχύει για όλες τις θρησκείες, αφού δεν έχουν όλες εκκλησίες, ισχύει όμως ειδικά για το χριστιανισμό. Όταν κάποιος επομένως ισχυρίζεται ότι είναι χριστιανός καλό είναι να έχει κατά νου ότι ο χριστιανισμός δεν είναι μια δικής του κοπής ειδική version θρησκεία αλλά ένα δόγμα που προϋπήρχε της δικής του ιστορίας, συνοψίζεται σε δικά του ιερά βιβλία και απαιτεί να συμμορφώνονται τα δεδομένα της εμπειρικής και επιστημονικής παρατήρησης με το δόγμα και όχι το δόγμα με τα εμπειρικά και επιστημονικά δεδομένα.
    Και, μιλώντας για ιερά κείμενα, το βασικό ιερό κείμενο του χριστιανισμού είναι η Αγία Γραφή, στην οποία, όπως θα διαβάσετε, αν έχετε όρεξη ειδικά να φτάσετε μέχρι τις επιστολές του Αγίου Παύλου, θα διαπιστώσετε ότι το περιεχόμενό της είναι ιδιαίτερα υποτιμητικό για τη γυναίκα.
    Τη μεγαλύτερη ωστόσο ευθύνη για την υποτίμηση της γυναίκας, την έχει η ίδια η γυναίκα. Όχι επειδή την αξίζει, αλλά επειδή την ανέχεται. Ελεύθερο πνεύμα στη σκιά του φόβου δε μπορεί να φυτρώσει και η γυναίκα έχει δυστυχώς μάθει να ζει με το φόβο της καταδίκης από άντρα/Θεό/κοινωνία αιώνες τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Την γυναίκα με το συμπάθειο δεν την έφτιαξε ο Θεός... Άλλος την έφτιαξε ! LOL

    Ναι, εκείνος ο περίεργος τύπος με την ουρίτσα και τα κερατάκια... Στην αρxή δεν τα είχε, μετά που έφτιαξε τη γυναίκα και κράτησε μία για το χειμώνα στη κόλαση του φύτρωσαν ! LOL

    Εκπληκτικός ο μύθος που ανάρτησες !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. H αναρτηση του μυθου απο οτι καταλαβα εγινε γιατι 1ον δημιουργη8ηκε η γυναικα 2ον γιατι εβαλε κρυσταλλα στην κρεβατοκαμαρα μια τρελη και αλοπαρμενη fresh married.
    χεχεχε

    "Η εκκλησία δεν ταυτίζεται με την θρησκεία αλλά σχετίζεται με αυτή με την έννοια ότι περισώζει και θωρακίζει δογματικά τον πυρήνα της" by Licensed To Cook είπε...

    Ουτε καν ...εχει χασει προσανατολισμο και ουσια. Ειναι πλεον ξεχωριστες εννοιες διοτι η εκκλησια ειναι business πια.Και ο θεος δεν ζητησε money.

    Ειμαι χριστιανος γιατι ασπαζομαι τις βασικες εννοιες της αγιας τριαδας αλλα οταν οι θεωρητικα εκπροσωποι εις το ονομα της θρησκειας καταβροχθιζουν τι να σου κανει ο πιστος.


    Αν η γυναικα ειχε αποδεχθει την κατωτεροτητα δεν θα εκανε οτι κανει την σημερων ημερα . Ειναι λαθος ο χαρακτηρισμος της γυναικας ως κατωτερο ον . Εχει μαθει να εκμεταλευεται την υποτιθεμενη κατωτεροτητα μια χαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βρε Koulpa, εντάξει, αι γυναίκαι να είναι κομπλεξικαί διότι ήρθαν δεύτερες. Αλλά κομπλεξικός και ο δημιουργός επειδή τις έφτιαξε; χαχαχαχαχαχαχαχα Πρωτότυπο!
    Καλά να περνάς :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Licensed To Cook, από τον blogger είναι πάλι το πρότυπο, ένας συνδυασμός νέων επιλογών που έδωσε. Αν συνεχίσει να σου σέρνεται ενημέρωσε σε παρακαλώ.
    Στην ουσία τώρα: δέχομαι ότι η εκκλησία είναι η "βιτρίνα" μιας θρησκείας, αλλά όχι όλο το εμπόρευμα! Άσε που δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου θρησκεία χωρίς εκκλησία, δλδ τελετές και τα τοιαύτα. Εκκλησία με τη σειρά της δεν είναι ο ναός.
    Κατά τα λοιπά θρησκευτικά θα συμφωνήσω με τον ανώνυμο. Δεν μπορούμε να κρίνουμε το σύνολο των πιστών από τους αμοραλιστές ηγέτες ενός οργανισμού.
    Τώρα, σε ό,τι αφορά την γυναίκα και τη θέση της, δεν νομίζω ότι είναι υποτιμημένη σήμερα. Τουλάχιστον όχι άδικα. Όταν ένας άντρας από τα παιδικά του χρόνια βλέπει γύρω του κοριτσάκια που βάζουν τα κλάματα επειδή δεν προσπαθούν καν να κατακτήσουν αυτό που θέλουν, δεν θα τις περιφρονεί; Και οι γυναίκες σήμερα που παλεύουν πράγματι για αυτό που θέλουν χωρίς να χρησιμοποιήσουν ανήθικα κόλπα σπανίζουν αρκετά ώστε να θεωρούνται εξαίρεση. Οι περισσότερες αρκούνται στο να νιαουρίζουν ποικιλλοτρόπως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλτατε GiP, να σε καλωσωρίσω στο ιστολόγιο αυτό. Τιμή μου η παρουσία σου.
    Κοίτα, αν την έφτιαξε αυτός που έβγαλε μετά κερατάκια (πολύ καλό αυτό) τότε μπορεί να χαρακτηριστεί ως η μόνη ανοησία του. Το ότι κράτησε μία εννοώ. Για να διαλύσει τον κόσμο ορθά έπραξε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμε, η τρελή με τα κρυσταλλάκια απλά μου έδωσε το έναυσμα για τον συνειρμό. Μπορώ να πω ότι μόλις άκουσα για τα κρύσταλλα άρχισαν να κινούνται διάφορα γρανάζια στον εγκέφαλό μου και κατέληξα στον μύθο. Κατά τα άλλα, ουδεμία σχέση έχουν αυτά τα δύο, πέραν του ότι πρόκειται για γυναίκα.
    Στις παρατηρήσεις σου απόλυτα σύμφωνη με βρίσκεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τρίτον: Οι Ινδοί σκυλοβρωμάνε!
    Πάντως και 7.000 δραχμές να έκανε η κρεβατοκάμαρα με swarovski δεν είναι καθόλου πρακτική.Να κάνεις σεξ και να σου μπαίνουν τα πετρώματα στον κώλο; :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πάντως πάλι καλά. Τα υλικά που διάλεξε ο Ινδός θεϊκός τεχνίτης τουλάχιστον έχουν μια ομορφιά μια ποίηση μια τρυφερότητα. Ο δικός μας (τέλος πάντων) με ένα λειψό χόνδρο ούτε καν κόκκαλο από τον άνδρα πήρε και την έφτιαξε.
    Ελαφρομυαλοι/λες 27 χρονοι/νες 37χρονοι/νες 87 χρονοι/νες (οι τελευταίοι δικαιλογούνται) υπάρχουν πίσω από κάθε πόρτα.
    Πάντως μου άρεσε πολύ ο τρόπος που είστε φτιαγμένες. Τρέμω να μάθω από τι σκ.... είμαστε φτιαγμένοι εμείς σε κάποια μυθολογία.
    Πάντα ενδιαφέρουσα. Α!! Και χίλια εκατομμύρια ευχαριστώ για τα σχόλιά σου. Αλλά θα το πούμε και εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΗΩ ΜΟΥ ΧΑΙΡΕ!!!!

    ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ Η ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΟΥ.

    Εμενα παντως απ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΙΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΕΛΚΥΕΙ:

    Η "ΠΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ"!!!!!
    ΤΗΝ ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗΤΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ...ΠΑΣΗΣ "ΕΡΩΜΕΝΗΣ"!!!

    Γι αυτο ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΔΙΑΛΛΕΓΟΥΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ....
    ....διοτι "επιδεχονται ΑΣΚΗΣΕΩΣ"+ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ!!!!

    ΣΥΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!!!

    Εμεις οι ανδρες ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ...
    Αλλα μπροστα στη ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΙΣΧΥ...
    ....ειμαστε:
    "ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΑ"!!!

    ...Και επειδη ενα "ΠΑΙΔΙ" ...ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΡΩΤΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ....

    .....Πρεπει
    ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ- "ΜΑΝΑ"....με ΠΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ....
    ΝΑ ΓΙΝΕΙ "ΕΡΩΜΕΝΗ"!!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ...Για το τι ειναι η γυναικα...εχω ακουσει και διαβασει πολλα και διαφορα...και δεν σχολιαζω γιατι φυσικα αν δεν παινεψω το φυλο μου..................
    Για την μανταμ ''σβαροφσκυ''...ενα θα σου πω:...Εχω δει πολλες σαν αυτες στο μαγαζι του αντρα μου...
    Χρωστανε και της Μιχαλους και δεν εχουν δευτερο βρακι να βαλουν...
    οπως και πολλους που δεν εχουν σωβρακο να κρυφτουν απο τα ψευτομεγαλεια...
    Αρα η μαμακια...δεν ειναι μονο γενους θηλυκου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εντάξει ρε μαγισσούλα, στο κεφαλάρι θα τα έχει τα κρύσταλλα!!! Από κάτω στρώμα, κανονικά. Λες ρε φιλενάδα να... κοιμούνται πάνω στα Σβαρόφσκι??? Ε, αυτό να δώ και άλλο τίποτα!!!!
    Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χριστόφορέ μου, αυτή είναι η ουσία και μπακλαβάς γωνία. Οι πολυπληθείς μελαμψοί λένε ότι οι γυναίκες είναι όμορφα αντικείμενα, χρηστικά στο κρεβάτι και την κουζίνα. Και τέλος. Μέχρι εκεί. Αν και με μερικούς ελαφρόμυαλους/-ες δεν έχουν άδικο. Έτσι θα έπρεπε να είναι.
    Χμμμ, μου έδωσες ιδέα τώρα! Να κάτσω να γράψω από τί είναι φτιαγμένοι οι άντρες. Και με έχει πιάσει μια μισανδρία τελευταία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γιατρέ μου, καλημέρα.
    Ανέφερα εγώ πουθενά πλαστικότητα; έεεε;;; Εξάλλου πού να το βρει το υποπροϊόν του πετρελαίου ο Ινδός;
    Μα καλά γιατρέ μου, μεγάλο αγόρι είσαι και έξυπνο, δεν έχεις καταλάβει ακόμη ότι οι γυναίκες είναι ξεροκέφαλες; Δεν συμμορφώνονται προς υποδείξεις, ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ότι το κάνουν για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο έως ότου σας αλλάξουν γνώμη :))
    Είναι όμως εξαιρετικά επιδέξιες στους κόμπους. Πρόσκοποι ένα πράγμα. Τόσα χρόνια που σας ζεύουν στο μαγκανοπήγαδο έμαθαν!
    Τώρα, ως προς τις μικρότερες, δεν τις διαλέγετε γιατί είναι πιο εύπλαστες αλλά γιατί είναι πιο τρυφερό το κρεατάκι τους γιατρέ μου... και άσε τα σάπια περί θάρρους, γιατί κατά βάθος είστε όλοι πολύ φλώροι. Βλέπετε λίγο αίμαι και λιποθυμάτε (όχι εσύ, είσαι εκπαιδευμένος λόγω επαγγέλματος). Παιδιά είστε πάντα, είτε είστε 5 είτε 45 είτε 85 ετών. Απόδειξη ότι κανείς σας δεν μπορεί να αντισταθεί μπροστά σε ένα play station ή σε ένα γρήγορο αμάξι :))
    Ευχαριστίες με πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ρε Μαρτινάκι, τελευταία έχω δει πολλούς, πάρα πολλούς όμως, με αυτό το στυλάκι. Αφού έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι μήπως ΕΓΩ είμαι ο μαλάκας που πληρώνει τις υποχρεώσεις του! Ρε συ, μήπως να τους εξορίσουμε μαζί με τους πολιτικούς πουθενά να ψοφήσουν, μπας και οικοδομήσουμε χώρα; Θα πληρώσουμε που θα πληρώσουμε και τα δικά τους χρέη, ας φύγουν από τα πόδια μας τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΟΛΟΣ ΡΕ ΣΥ!!!!

    ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ....

    Μας αρεσει και μας ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ!!!

    Εστω και να περιεχει την ΠΡΟΣΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ "ΠΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ"!!!

    Αντε ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΝΕΑΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.....
    (για να ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ!!!χαχαααα!!!)

    Αν γνωρισεις ΕΜΕΝΑ+ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ...ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ 31 ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΖΕΥΓΑΡΙ...

    ΘΑ ΝΟΜΙΣΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΝΤΟΝΩΤΑΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ...ΣΥΝΘΛΙΒΕΙ ΤΗ...
    ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ!!!!

    ....και ομως:
    "ΟΤΙ ΖΗΤΗΣΕΙ...ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΙ"....
    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ "ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΕΙΑ"!!!!!χαχαααα!!!
    ....κατα το ....ΧΡΙΣΤΟ...ΔΟΥΛΟΣ!!!!ΧΑΧΑΑΑΑΑΑ!!!!!

    ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ???

    ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!!
    ...Να ας πουμε:
    ...ποτε μα ποτε ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ!!!!(αν θες να τρομαξεις κοκκορακο...ζητα το!!!χαχαααα).
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑ!!!!

    ΤΟ ΠΕΡΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΟΣ...ΤΟ ΕΝΝΟΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ!!!!
    ΨΑΞΤΟ ΣΤΟ..."λυγισμα της καλαμιας" ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ!!!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμε,
    Πράγματι ο Θεός δε ζήτησε ποτέ χρήματα.
    Ούτε και το Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Flying_Spaghetti_Monster

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ιαματικέ μου, απλά αρέσκομαι στο να παρατηρώ τις σχέσεις και αντιδράσεις των γύρω μου και να βγάζω τα σχετικά συμπεράσματα...
    Δεν είστε αγαπητέ μου το μόνο ζευγάρι που λειτουργεί έτσι. Οι γονείς μου, με 30 χρόνια γάμου, λειτουργούν το ίδιο. Πολλά ζευγάρια φίλων μου επίσης. Το ίδιο περίπου κι εγώ τις σκοτεινές εποχές που δεν ήμουν single. Γιατί να μαλώνω άδικα; Δεν είναι πλαστικότητα αυτό, πονηριά είναι, που οι γυναίκες την έχουν έμφυτη.
    Όταν θέλω να ξεφορτωθώ κάποιον πάντως δεν του ζητάω γάμο, αλλά παιδί! Χε χε χε, ούτε τη σκόνη του δεν βλέπω μετά. Εγγυημένα ο καλύτερος τρόπος για να χωρίσεις χωρίς φασαρίες και να είσαι κι από πάνω ;)
    Καληνύχτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Licensed To Cook, το θέμα μας δεν είναι περί θρησκείας, αλλά περί γυναίκας. Κατέθεσέ μας την πείρα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. License to ...do..something εδωσε κανεις λεφτα σε αυτο μακαρονι?? χαχαχα


    http://www.youtube.com/watch?v=IgzEGwZkddc

    καποιες αδυναμες κυριες (στην κυριολεξια)

    και καποια σοφα λογακια

    http://www.youtube.com/watch?v=kG477nTqVBI&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @@....ΝΑΙ ΡΕ ΣΥ...ΗΩ ΜΟΥ...

    Αλλα ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ...

    ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!!!
    ΜΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΩΡΑΙΑ!!!

    ΕΝ ΤΑΞΕΙ ΤΗΣ ΕΔΩΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ!!!
    ...Και δε ζηταει ΛΟΥΣΑ!!!χαχαααα!!!

    Ετσι την πονηραδα τη γυναικεια...
    ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΑ!!!ΧΑΧΑΑΑΑ!!!

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Βρε γιατρέ μου, μακάρι να είστε για άλλα 30 χρόνια αγαπημένοι, μονοιασμένοι και ερωτευμένοι! Είπα εγώ το αντίθετο? Για την πλειψηφία μιλάμε, όχι επί προσωπικού.
    Υ.Γ. Αν μου έδινες κι εμένα το ταμείο, γρίνια καμία δεν θα είχες ;)
    Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Η εκκλησία είναι η εταιρία, το "μαγαζί" της θρησκείας. Το εκτελεστικό όργανο, δηλαδή. Δεν έχει νόημα ο διαχωρισμός των εννοιών. Φτιαχτές οι θρησκείες, παραμύθια λένε, άχρηστες και επικίνδυνες για τον άνθρωπο και τη φύση. Διδάσκουν ψέματα και επιτάσσουν πράξεις ενάντια στη φύση και στη ζωή. Γι' αυτό και μελλοντικές κοινωνίες (αν προλάβουν να υπάρξουν), που θα έχουν περισσότερη νοημοσύνη από τον σημερινό μέσο όρο, δεν θα πιστεύουν στα θρησκευτικά παραμυθάκια!

    Όσο για τη γυναίκα, οι ανδροκρατούμενες κοινωνίες επινόησαν πολλούς τρόπους για να την υποβιβάσουν. Δεν είναι περίεργο ότι τα θρησκευτικά μυθεύματα, από άνδρες φτιαγμένα, τη ρίχνουν στα τάρταρα! Κι όσο για την φίλη σου με τα Swarowsky, μια εξαίρεση δεν σημαίνει τίποτα! Είμαι βέβαιος πως αν ψάξεις θα ανακαλύψεις πολλούς αρσενικούς να αγοράζουν πολύ πιο ακριβά αντικείμενα (π.χ. γρήγορα αυτοκίνητα) χωρίς να έχουν φράγκο στη τσέπη ή στην ...προοπτική τους! Ποιοί νομίζεις ότι αγόρασαν τα χιλιάδες πολυτελή αυτοκίνητα που σήμερα οι τράπεζες βγάζουν στο σφυρί γιατί δεν εξοφλούνται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. xaxaxa τι ανασφάλεια είναι αυτή;.. θεωρώ τα θυλικά παραπολυ πιό συμαντικά.. για τη ζωή γενικά.. και τη ζωή μου ειδικότερα.. :):)
    και τον χαρακτηρισμό του συμπλεγματικού τον αποδείδω στο μέσο πιστό.. δε θα απέδειδα χαρακτηρισμό σε κάτι που δεν έχω κανένα πιστήριο της ύπρξής του.. :):)
    καλησπερούδιαααα :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. χμ

    εγω δε ξέρω από τι τις έφτιαξε και ποιος...

    ένα ξέρω:
    ότι μ'αρέσουν όπως είναι...

    χαιρετω

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Φίλε μου Heliotypon, σε ό,τι αφορά τον διαχωρισμό θρησκείας- εκκλησίας διαφωνούμε. Η θρησκεία ήταν, είναι και θα είναι παρηγοριά και στήριξη των πιστών. Τώρα το ότι εσύ κι εγώ ΔΕΝ είμαστε πιστοί δεν αναιρεί την χρησιμότητά της. Μπορούμε να την βγάλουμε από τη ζωή μας αλλά δεν έχουμε το δικαίωμα να τη στερήσουμε από τη ζωή των άλλων. Η εκκλησία είναι στην κυριολεξία αλλουνού παπά ευαγγέλιο και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται.
    Όσο για τη γυναίκα, για να μιλήσουμε σοβαρά, μόνη της υποβιβάζει τον εαυτό της κατά 99%. Μόλις της δόθηκαν λίγα δικαιώματα φρόντισε να βγάλει όλα της τα απωθημένα και να χτυπήσει τον άντρα κάτω σαν χταπόδι. Οι περισσότερες γυναίκες που ξέρω είναι φεμινίστριες του κώλου (και ας μου συγχωρεθεί η έκφραση), διότι διεκδικούν τα δικαιώματά τους χωρίς καν να τους περνά από το μυαλό ότι αυτά συνοδεύονται και από υποχρεώσεις. Ποτέ μου δεν με αντιμετώπισαν σεξιστικά, αλλά ποτέ μου δεν έκανα ροζουλιές.
    Το να το παίζεις δυναμική και μάγκισσα δεν συνάδει με το να βάζεις τα κλάματα επειδή είδες μια κατσαρίδα να περπατάει!
    Γι' αυτό καλά θα κάνουν και τα κοριτσάκια να βάλουν λίγο μυαλό μέσα στο κατά κανόνα κλούβιο τους κεφάλι.
    Ως προς τους ανόητους ματαιόδοξους κοκοράκους δε, έχεις δίκιο, δεν έχουν φύλο. Είναι απλά κομπλεξικοί. Αλλά ας αποκτήσουν λίγη αυτογνωσία, όταν μου κλαίγονται είναι το χειρότερό μου! Και άντα, από άντρες δεν περίμενα μυαλό. Αλλά Schwarovski στο κρεβάτι; Τί διάολο, δεν τους κάνει κούκου αλλιώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. koulpa μου, καλημέρα. :))
    Καλέ, εμένα θεωρείς ανασφαλή; Από πού κι ως πού; Κι εγώ θεωρώ τα θηλυκά και τα αρσενικά πολύ σημαντικά. Τους έχω βγάλει κιόλας ονομασία. Τους λέω ανθρώπους!
    Βέβαια, ανάμεσά τους υπάρχουν και πολλοί για τους οποίους πολύ ευχαρίστως θα επανενεργοποιούσα τον Καιάδα. Μην πας μακριά, δες μόνο την πολιτική μας ηγεσία, ανεξαρτήτως φύλου :))
    Είπαμε βρε koulpa μου, εδώ μέσα δεν συζητάμε θρησκευτικά. Δεν έχει για εμένα νόημα μια τέτοια κουβέντα, διότι πιστεύω πραγματικά στην ανεξιθρησκεία.
    Ελπίζω να κάνεις μπανάκια τώρα κάπου!!! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ναύτη, καλώς ήλθες εδώ.
    Ε, να μην προβληματιστούμε και λίγο για το ποιός και γιατί; ΚΑλοκαίρι έχουμε, πάει ηφιλοσοφία με το φεγγάρι.
    Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή