7/6/10

Μονογαμία

Μονογαμία είναι εκείνη η κατάσταση στην οποία υποπίπτει κάποιος όταν περιορίζεται ερωτικά, σεξουαλικά, συναισθηματικά και σε κάθε τομέα τέλος των πάντων με ένα ταίρι καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου του. Επειδή είμαστε ανώτερα θηλαστικά εμείς οι άνθρωποι το έχουμε τροποποιήσει ελαφρώς ως προς το τελευταίο σκέλος του. Δηλαδής μονογαμούμε όταν περιοριζόμεθα με ένα ταίρι για ένα χρονικό διάστημα. Ναι, καλά! Αυτά μπορεί να ισχύουν για τα δελφίνια και τις φάλαινες. Διότι στον κόσμο των ανώτερων (υμών) θηλαστικών γίνεται εξ όσων έχω αντιληφθεί του καραξεσκίσματος.
Περί απιστίας χθες η κουβέντα στην τακτική σύναξη των μπακουρόσαυρων (σιγά που θα ασχολούμασταν με τίποτα σοβαρό- χα!). Πες πες λοιπόν, βγάλαμε τους 5 κυριότερους λόγους για τους οποίους οι άντρες απατούν τις γυναίκες τους και οι γυναίκες τους άντρες τους μαμώντας την ταλαίπωρη τη μονογαμία. Για την ακρίβεια αναφερόμεθα μεταξύ συζύγων διότι τους μη αναγνωρισμένους νομικά δεσμούς τους διαλάς και εύκολα. Τους νόμιμους όμως; Μπα, ακρίβυναν τα διαζύγια τη σήμερον ημέρα…
Θα ασχοληθούμε πρώτα με τους λόγους για τους οποίους οι γυναίκες απατούν τους άντρες τους. Για αλλαγή θα κράξω θηλυκά σήμερα. Το αντίστροφο μόλις βρω λίγο χρόνο παραπάνω.

Λόγος νο1 (Πορτοφόλι): Το μέγεθος μετράει σε κάποια πράγματα και μην αφήσεις κανέναν να σε πείσει για το αντίθετο. Όσο μικρότερο είναι το πορτοφόλι σου τόσο απομακρύνεται το έτερόν σου ήμισυ. Προς όποια κατεύθυνση το βλέπει πιο παχυλό. Τι να κάνουμε, καταναλωτικά όντα οι γυναίκες, με μικρό δεν μπορείς να καλύψεις τις (καταναλωτικές) ανάγκες τους. Ως γνωστόν καράβι σέρνει και την πουτάνα πολλοί μπορεί να σιχάθηκαν, κανείς όμως δεν την έφτυσε. Φυσικά οι γυναίκες την πουτανιά τους έμαθαν και την εκμεταλλεύονται χρόνια τώρα. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι πέραν του να πουληθείς ολόκληρος, οπότε αν σου συμβεί απλά σιχτίρισέ την και φύγε από την άλλη πλευρά.



Λόγος νο2 (Μπάκα): αντιστρόφως ανάλογα προς το πορτοφόλι μετρά το μέγεθος της μπάκας σου. Όταν σε γνώρισε ήσουν η ενσάρκωση του αρσενικού πολεμιστή και τώρα είσαι η ενσάρκωση του Homer Simpson. Το μαλλί που κατάντησε διαδήλωση της ΚΝΕ το κατάπιε, την μπιροκοιλιά που σούρνεται στο πάτωμα δίπλα στις παντόφλες πώς να την ξεπεράσει; Αμ που της κλέβεις τα σουτιέν πλέον για να τα φορέσεις ο ίδιος να σου κρατήσουν τον μαστό και ουχί για να τη φαντασιωθείς το κόβεις για καλό τώρα; Σε αυτό δίκιο έχει η γυναίκα, τι να πω; Άντε τράβα σε κανα γυμναστήριο και ψάξε το λήμμα κοιλιακός στο λεξικό. Μύες θέλει, όχι πνεύμα, ξύπνα ταραμοκεφτέ!!!!



Λόγος νο3 (Τεκνολύσσα): Εκεί γύρω στα 45++ +οο, ξέρεις, λίγο πριν την κλιμακτήριο, τις πιάνει όλες μα όλες μια κρίση ηλικίας. Από την μία αρχίζει να αισθάνεται ότι δεν μετράει πια σαν γυναίκα και δεν την κάνεις πια να αισθάνεται ξεχωριστή. Από την άλλη η λίμπιντο άδει το κύκνειο άσμα της. Από την παράλλη ο γιός εικοσάρισε πια και κουβαλάει τους φίλους του στο σπίτι, κάτι τεκνά σκέτο πειρασμό κι έχει να αγγίξει τέτοιο φιλέτο από φοιτήτρια (είσαι κι εσύ σπανακόριζο πανάθεμά σε). Είναι και το απωθημένο με το κόμπλεξ της δασκάλας στη μέση, ε, δεν θέλει παραπάνω φιλοσοφία. Την πέφτει στο τεκνό, το ξεζουμίζει και γίνεται ρόμπα ξεκούμπωτη με τον παλιμπαιδισμό. Φυσικά όταν αποκαλυφθεί σου κάνει ψυχολογία και εγωισμό περίπτερο στο Σεράγεβο επί Κλίντον. Το απόλυτο κενό.



Λόγος νο4 (Η επανάσταση της κατσαρόλας): Συναφής προς τον προηγούμενο λόγο ως προς τις συνέπειες αλλά με διαφορετικά κίνητρα και πρακτική. Η σύζυγος έχει σιχαθεί την ζωή της και τις 126.000 υποχρεώσεις που έχει φορτωθεί, δηλαδή πλύσιμο, σιδέρωμα, μαγείρεμα, τη μάνα σου, τα παιδιά, ξεσκόνισμα, σφουγγάρισμα, το διάβασμα των παιδιών, το πήγαινέλα στο κολυμβητήριο των παιδιών, το πήγαινέλα της μάνας σου στο μπιριμποκαρέ, την δουλειά της, μαντάρισμα, το αφεντικό της, το πήγαινέλα στο φροντιστήριο των παιδιών, τα χαλιά που θέλουν σήκωμα, ξαναμανά τη μάνα σου με το δηλητήριό της, το δεύτερο φαΐ για τον σουλτάνο της (εσένα) που δεν τρώει το κανονικό κλπ κλπ κλπ. Βέβαια μπορεί πάντα να αποφύγει την πουτανιά και να σε χώσει να κάνεις καμιά δουλειά αντί να σε κερατώσει αλλά το δεύτερο είναι πιο εύκολο και διασκεδαστικό. Γλυτώνεις και την γκρίνια και το χώσιμο. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι θες 3 στρέμματα λεμόνια μετά για να αποφύγεις το σκορβούτο από την πολλή κονσέρβα.



Λόγος νο5 (Ο ρομαντικός): Πάντα υπάρχει στο παρελθόν κάθε γυναίκας ένας έρωτας παιδικός, ροζ, ποτισμένος με άρωμα γιασεμιού και νυχτολούλουδου που φοράει λιπ γκλός φράουλα. Και πάντα μα πάντα σπάει ο διάολος το πόδι του (πόσα έχει πια κι αυτός, σαρανταποδαρούσα είναι;) και τον συναντάει κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου σας. Αρχίζουν αμέσως τα πρώτα συμπτώματα. Δεν κοιμάται πια τα βράδια, καπνίζει αμίλητη, ακούνητη και αγέλαστη στον καναπέ, κάτι υστερίες και νεύρα μην τα παίρνεις στα σοβαρά για ξεκάρφωμα είναι. Αναπολεί το παρελθόν, τα χαμένα όνειρα και μπλα μπλα μπλα έως ότου υποκύψει στο παιχνίδι της μοίρας. Από εκεί και πέρα η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη. Του τηλεφωνεί για να πιούν ένα ποτό και να θυμηθούν τα παλιά. Στο τέλος του κάθεται, ξεθολώνει και συνειδητοποιεί ότι οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο και ξαναγυρίζει σε εσένα. Άλλωστε η ξαναζεσταμένη σούπα δεν τρώγεται.


Η ουσία είναι μία και μπακλαβάς γωνία. Οι γυναίκες είναι σαν τις μαϊμούδες, δεν αφήνουν το κλαδί τους αν δεν πιάσουν το επόμενο. Συνεπώς το κέρατο δεν το γλυτώνεις. Οπότε σκάσε κι απόλαυσέ το, πάλι σε εσένα θα γυρίσει, πού θα πάει άλλωστε; Επιπροσθέτως υμείς εστέ ανώτερα θηλαστικά και μονογαμίες και τα τοιαύτα ουκ γιγνώσκετε.


38 σχόλια:

  1. Είπα να δω τι παίζει,μετά το διάβασμα πριν την πέσω! Ωραίο ποστάκι, αν και ποτέ δεν θα μάθω, νομίζω πως σκέφτονται οι γυναίκες... από κει και πέρα...

    1. Φοιτητή με γνώρισε με 0 εισόδημα μηνιαίο, εκτός από κάτι guest εμφανίσεις σε ιδιωτικές εταιρείες για τα προς το ζην :Ρ Μάλλον το πορτοφόλι θα είναι λίγο πιο μεγάλο ως γιατρός ;)


    2. Όταν με γνώρισε ήμουν 12κ. πάνω... και κατεβαίνω :Ρ

    3. Έεεεεεχουμε ακόμα μέχρι τότε. Αν είμαι με την ίδια, θα την παρακολουθώ στενά, όπως και τους φίλους του γιου :Ρ

    4.Χαχαχαχαχα Δεν είναι όλοι οι άντρες Ηω μου, ο κλασικός Έλληνας μαμάκιας! χαχαχχαα Από τη δική μου παρέα τουλάχιστον, όσοι συζούμε τα πράματα παν αρκετά μοιρασμένα. Και ειδικά το φαΐ μάλλον αντρική υπόθεση!! ;)

    5. Θα ψάξω το ιστορικό και θα μαρκάρω τους πρώην!!!! Έτσι και πλησιάσει κάποιος σε ακτίνα 100μ. θα αρχίσουν να πέφτουν σούτια!!! Πολιτισμένα πάντα... ;))

    Όσο για αυτό με το κλαδί πολύ καλό! Μάλλον έτσι είναι!

    Άντε καλό μας βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χα..χαα.

    Δήμο, μάρεσε που τα σχολίασες ένα προς ένα.

    Μένω στο 5. Μάρκαρε όλους τους πρώην. Αλλά όχι να μην πλησιάσουν. Το αντίθετο. Και μετά σούταρε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω η καλύτερη ανάρτηση που έχεις γράψει.
    Το μαγείρεμα στο σπίτι το κάνουν πια οι άντρες(διόρθωσέ το).
    Οι παλιές αγάπες πάνε στόν παράδεισο,αλλά τι συμβαίνει όταν βρίσκεις τον μεγάλο σου έρωτα(παντρεμένη πιά)με έναν που το έχει μικρό(το πορτοφόλι..)και σε παίρνει τηλ να πιείς μαζί της καφέ;Υπάρχει ελπίδα αυτός ο έρωτας να ξαναζωντανέψει..;Θα ήθελα τα φώτα σας Dr.Ηώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ενδιαφέρον θέμα.
    Ο Ιονν πρέπει να προχωρήσει σε Πανελλήνια έρευνα αν το μέγεθος -του πορτοφολιού εννοώ- παίζει ρόλο. Ή στην ανάγκη όποιο άλλο μέγεθος εν πάση περιπτώσει
    ΗΩ έτσι όπως τα θέτεις κανένας δεν μπορεί να έχει διαφορετική γνώμη.
    Όσο για τους πρώην, εκείνες τις ρομαντικές εποχές, δεν συμφωνώ με τον Dimos και τον Ιονν.
    Εγώ θα έλεγα:
    "Aφες αυτούς ελθείν προς αυτήν ίνα γίνη ορατόν το χάλι αυτών"
    Εγώ όσες φορές έχω παραστεί σε συνάξεις παλιών συμμαθητών, συμφοιτητών, την έχω πατήσει καθώς είδα μεγάλους μου έρωτες και δεν τις αναγνώρισα. Νόμισα ότι έβλεπα θείες μου.
    Καλή εβδομάδα εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα φίλτατε Δημοσθένη. Αυτό που σε αυτό το blog μαζεύονται όλες οι εξαιρέσεις βρε παιδί μου, είναι πολύ περίεργο. Μόνο εγώ είμαι τελικά κανόνας εδώ μέσα, με όσα συνεπάγεται αυτό (ξανθιά, χαζή, υστερική, ανασφαλής κλπ).
    Πάντως έναν κίνδυνο τον έχεις κι εσύ, μην νομίζεις....
    Καλό το κόλπο με τους άντρες που μαγειρεύουν, αλλά δεν ζεις μόνο με καμένες μακαρονάδες αγαπητέ. Όταν φτάνει η ώρα στις φακές, το παστίτσιο και το φρικασέ πάντα καλείτε την σύντροφο. Και η Ελληνίδα μάνα την κακία της θα την πει. ΠΑΝΤΑ. Είναι θέμα εξουσίας. Απλά μπορεί να είναι διακριτική και να μην την πει μπροστά στην νύφη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ionn, και οι πρώην μεγαλώνουν, μην νομίζεις. Και εξελίσσονται σε Homer Simpson. Μόνο στην μνήμη μας μένουν πάντα νέοι, ωραίοι και ενδιαφέροντες. Άτιμη μνήμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωκεανέ, χαίρομαι που σου άρεσε. Είπα να ξεφύγω λίγο από τα πολιτικά και τη μαυρίλα πριν αυτοκτονήσω.
    Επιμένω, το μαγείρεμα δεν είναι μόνο μακαρονάδες και ψητά στο babeque. Συνεπώς ΔΕΝ το αναλαμβάνουν οι άντρες.
    Στην περίπτωση που αναφέρεις πιθανότατα δεν ξαναγυρνά λόγω παιδικού έρωτα αλλά λόγω πορτοφολιού. Οπότε έχεις πιθανότητες να ευδοκιμήσει η σχέση. Αλλά πρόσεχε. Δεν θα της γνωρίζεις άντρες που το έχουν μεγαλύτερο το τσεκ. Όχι αν την θέλεις τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χριστόφορε είναι κοινή η γνώση ότι κάποια πράγματα τα θέλουμε μεγάλα και κάποια άλλα μικρά (πχ την αντίληψή σας στο πότε φλερτάρουμε). Δεν χρειάζεται έρευνα. Και η ανάρτηση είναι επίτηδες γραμμένη έτσι ώστε να συμφωνείτε όλοι μαζί μου, μιας και είμαι μεγάλο ψώνιο και εγωίστρια του θανατά και όχι δεν δέχομαι (χιχιχι).
    Έτσι Χριστόφορε, απομυθοποίηση των πρώην, είναι το μόνο σίγουρο αντίδοτο.
    Όσο για τους μεγάλους έρωτες, οι δικοί μου ήταν δύο. Τον έναν τον αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι γιατί είναι γαϊδούρι ξεσαμάρωτο και ο άλλος με αποφεύγει αναλόγως, νομίζω γιατί δεν ήμουν εγώ μεγάλος έρωτας για αυτόν :))
    Α, και πρόβλημα με την αναγνώριση δεν έχω, από μακριά φαίνομαι. Γι' αυτό χαίρομαι και εγώ πολύ τις συνάξεις πρώην συνομηλίκων, διότι είμαι από τις λίγες που αναγνωρίζομαι ακόμη (χεχεχε- όλες οι κλώσσες είναι 10 χρόνια μεγαλύτερές μου πλέον και όλοι οι κομπλεξικοί χωρίς μαλλιά. Με τους υπόλοιπους κάνουμε παρέα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξανθούλα η ζωή μου έμαθε ότι οι ενάρετες γυναίκες είναι απαρηγόρητες για τα αμαρτήματα που δεν τις βαρύνουν.Οσο που γράφεις για ακριβεια στα διαζύγια εχω να πω οτι Το να πάρεις διαζύγιο επειδή δεν αγαπάς τον άντρα σου είναι σχεδόν τόσο ανόητο όσο το να τον παντρευτείς επειδή τον αγαπάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ion όπως και να έχει άμα πλησιάσουν θα φύγουν τρελά σούτια!!! ;)

    ΗΩ δεν ξέρω τι ικανότητες έχουν οι δικοί σου γνωστοί... 2 παραδείγματα θα σου πω από την παρέα για να καταλάβεις...

    1) πρωτοχρονιά Βαρκελώνη, δείπνο για 40 άτομα, αναλαμβάνω με ένα φιλαράκι, και ετοιμάζουμε, Απεριτίφ: Γαρίδες με λαδορίγανη ή διάφορα μπαχαρικά, 1ο: Κρέμα κολοκύθας με μπέικον και κρουτόν, 2ο: Φιλέτο μοσχάρι με σάλτσα τομάτας, αβοκάντου και τυριού και φυσικά βασιλόπιτες...

    2) Την τελευταία βδομάδα πριν έρθω Σαλόνικα ετοίμασα στην... "Δήμαινα" ;) Μουσακά, Ομελέτα με μανιτάρια, χαμόν και φέτα, Σπανακόριζο που δεν έχουν στην Ισπανία - να φαν και τα πεθερικά ;) και ένα κέικ απίστεφτο με 4 διαφορετικές σοκολάτες και λεμόνι!

    Συνεχίζεις να το πιστεύεις για την δυσκολία στις φακές και το φρικασέ;;; ;)

    Και χωρίς πλάκα, από την παρέα εκεί, οι μισοί και παραπάνω ίσως είναι που μαγειρεύουν οι άντρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αόριστε φίλε μου, οι ενάρετες γυναίκες είναι σαν τον μονόκερο ή τους πιστούς άντρες. Όλοι έχουμε ακούσει ότι υπήρχαν κάποτε αλλα κανείς δεν τις έχει βρει. Όστις αναμάρτητος να έρθει να τον ξεμπροστιάσω. ΟΛΟΙ κρύβουμε σκελετούς στη ντουλάπα μας.
    Δεύτερον, αν δεν αγαπάς τον σύντροφο, ποιός ο λόγος να τον φορτωθείς μια ζωή; Για να κάνεις τη ζωή σου κόλαση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιατρέ μου, τί μου κάνεις τώρα και είναι και μεσημέρι; Έχεις κανέναν φίλο/ ξάδελφο/ κουμπάρο που να τον έχεις εκπαιδεύσει προσωπικά; Κατά προτίμηση Θεσσαλονίκη!!! Πες του ότι δεσποινίς ετών χμμμ νέα, μορφωμένη, τρελή και ξανθιά, τον αναζητεί. Χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παρεμπιπτόντως, με εξαίρεση όλου του τύπου τις μακαρονάδες και τα ψητά στα κάρβουν έχω να φάω αξιοπρεπές γεύμα από αντρικό χέρι από το 2003!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η μονογαμία τελικά πρέπει να είναι η μεγαλύτερη σεξουαλική διαστροφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. xaxa εμπεριστατομένη μελέτη κάνατε :):)
    λοιπόοοον.. μονογαμία.. ε για μερικους μήνες επιτυγχάνεται.. μετά.. άντε να μετατραπεί σε αγαμία.. ή πολυγαμία.. ανάλογα την ηλικία και την κλήση.. :):)
    1)στο κόσμο το σημερινό αυτό το ξέρουν όλοι
    η δύναμη στον άνθρωπο είναι το πορτοφόλι.. έλεγε παλιό ρεμπέτικο.. και μάλον ισχύει.. δε ξέρω.. ποτέ δεν ήμουν σημαντικού μεγέθους σε τίποτα επιθυμητό.. :):)
    2).. εντάξη.. έχω πλέων σημαντικό μέγεθος στην ανεπιθήτη μπακα.. και δε πίνω και μπύρα.. μαλι ψηλοδιατηρώ.. αλλά φταίει το γωνίδιο.. δεν έκανα κάτι σωστό για να το αξίζω.. :):)
    3)ε δίκαιο είναι.. και σε εμάς τους 45+ αρέσουν οι μικρούλες.. απλά εγώ τις βλέπω σα κορούλες και μόνον.. αλλά δε μου φαίνεται παράξενο και οι κυρίες να έχουν τέτοιτες κλήσεις.. και να τις ικανοποιούν.. ας είμαστε δίκαιοι.. αν εμείς δε μπορούμε.. ας αναλάβουν οι νεότεροι.. τόπο στα νιάτα.. :):)
    4)ναι.. για την κατσαρόλα.. τι να σου πω.. μάλον έλκεις τις εξαιρέσεις.. η μάνα μου ούτε έτρωγε με κέφι.. ούτε μαγείρευε.. ο πατέρας μου κι εγώ κάναμε κουμάντο στη κουζίνα.. και μια και η νύφη σα θα γεννηθεί στη πεθερά θα μειάσει.. και με την πρώιν εγώ είχα τη μέριμνα για το σπίτι.. όταν χώρισα έκανα μερικά χρόνια να μαγειρέψω.. αλλά επανέκαμψα πανηγηρικά.. όχι με καταπληκτικά απότελέσματα.. δεν έχω πιά τον ενθουσιασμό.. αλλά πάντως δε πινώ.. εξ ου και η μπακα.. :):)
    5)ε αν επανέλθει.. και με μεγαλήτερο πορτοφόλι.. να μη της κόψουμε την τύχη της γυναίκας.. κάποια νοσοκόμα θα βρεθεί να μας γηροκομήσει.. :):)
    παρα τις αρχικές δηλώσεις.. ενώ πίστευα ότι 18 μηνες μονογαμίες ήταν το μέγιστο.. βίωσα 7 χρόνια.. το τελευταίο πιό κοντα στην αγαμία.. και υπέστειν όλα τα ανωτέρα δικιολογημένα και χωρίς πικρίες.. :):)
    πωπω πόσταρα εδώ αντί σε ένα από τα δικά μου μπλόνγκζζζ.. :):)
    την καληνύχτα μου :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. xaxa και για να συμπληρώσω το μικρό μου σχόλιο.. σύμερα μου πέτυχε εξαιρετικά το ροβύθι.. :):)
    α και έχω και ένα μαγηρικό μπλογκ που το έχω παραμελήσει.. αλλά έχει 2 βιντεάκια για του λόγου το αληθές.. :):)
    την ξανα καληνύχτα μου :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ πέθανα πάλι άτιμη χαχαχαχαχα!
    "Οι γυναίκες είναι σαν τις μαϊμούδες, δεν αφήνουν το κλαδί τους αν δεν πιάσουν το επόμενο."
    Μια ακριβώς τέτοια συζήτηση είχα μ έναν φίλο το ΣΚ και δυστυχώς τείνω να συμφωνήσω.
    Βέβαια η μονογαμία στην περίπτωση των αντρών, δεν ερμηνεύεται ως αιώνια πίστη στη μία και μοναδική αλλά σ αυτό που λέει κι η ίδια η λέξη, δηλαδή "μόνο-γαμάς" (και μετά την κάνεις!) :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. kanivallos, αναλόγως τί εννοείς μονογαμία. Μια φίλη που την ορίζει ως "πάω με έναν μόνο κάθε φορά" έχει βρει τη χαρά της και χωρίς συνειδησιακές επιπλοκές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βρε koulpa, τί, έτσι θα μιλούσα, χωρίς μια μελέτη;;; Την καλησπέρα μου φίλε μου :)))
    Πάντως δίκιο έχεις. Η παρατεταμένη μονογαμία γίνεται αγαμία ή στην καλύτερη σπανιογαμία. Το μόνο που το σώζει ενίοτε είναι ο διαρκής έρωτας μεταξύ των συντρόφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μαγισσούλα, καλύτερα μαϊμού παρά βόδι σαν εμένα που το άφησα το κλαδάκι πριν πιάσω το επόμενο και ξέμεινα σόλο! χαχαχαχαχαχα
    Φάε αξιοπρέπεια τώρα να 'χεις!
    Για την μονογαμία των ανδρών θα αναφερθώ σε επόμενο ποστ, το έχω στο μυαλό μου αλλά δεν προλαβαίνω να το γράψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλά αυτή η Κίρκη!!

    Αντρική μονογαμία = Μόνο - γαμάς (και μετά την κάνεις!)

    Καταπληκτικό.
    χα..χα..χα...χα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα Ηω!
    έδινα και καθυστέρησε η απάντηση.
    Που λες.... 2 αδέρφια έχω άλλα είναι μικρά και ανεπίδεκτα μαθήσεως! :)
    Δεν μου έρχεται κάνας άλλος μαθητευόμενος.
    Αν κανονίσετε καμιά μπλογκεροσυνάντηση και είμαι Σαλονίκη να ετοιμάσω κάτι!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δε θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο ! Εκπληκτικό κείμενο.

    Το ζήτημα της μονογαμίας, μας απασχολεί πάρα πολύ με την κοπέλαμ μου. Προσπαθούμε να βρούμε μία ωραία φόρμουλα για να ξεπεράσουμε τις συνέπειες της μονογαμίας αλλά δε βλέπω να το καταφέρνουμε τα επόμενα χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ionn, η μαγισσούλα είναι άπαιχτη γενικώς! Θα μπορούσε να διεκδικήσει ότι είναι πιο τρελή κι από εμένα άνετα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δημοσθένη, οι περισσότεροι bloggers που ξέρω εγώ είναι Αθήνα. Πάντως για την μαγειρική σου νομίζω ότι θα έρθουν :) Ενημέρωσέ με όταν έρθεις για να το κανονίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Λάκωνα, στο χωριό μου αυτές τις διαφορές τις λύνουν με απλό τρόπο. Πας με άλλη, αλλά αν σε ανακαλύψουν πας στο νοσοκομείο με διάσειση από την τηγανιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πολύ ωραία μας τα είπες φιλενάδα.
    Τι να πω… όχι μόνο δίκιο έχεις… αλλά ξέρεις και αγορεύεις!
    Ένας… υποπίψας στην αναγκαιότητα της μονογαμίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Άθεε, το κακό είναι ότι ό,τι σου λείπει εκείνο θέλεις. Οι μονογαμικοί νοσταλγούν την πολυγαμία και οι πολυγαμικοί θέλουν μια ζεστή αγκαλιά...
    Άντε να δούμε πότε θα βρούμε ισορροπία οι ανισόρροποι!
    Καλή σου εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τώρα εγώ θα ανάψω φωτιές με όσα έχω να πω και μάλλον θα κακοχαρακτηριστώ, αλλά αυτό το έχω συνηθίσει, here it goes λοιπόν:

    Δεν έχω γνωρίσει ακόμα τον άντρα που θα με κάνει να πιστέψω στην σεξουαλική μονογαμία. Όπως και να το κάνεις, μετά απο λίγο καιρό βαριέσαι και επαναλαμβάνεσαι με τον ίδιο άνθρωπο (σεξουαλικά μιλώντας πάντα). Οπότε, που το κακό το κακό να μην είσαι μονογαμικός?

    Αρκεί να είσαι ειλικρινής με τον συντροφό σου και εκείνος-η μαζί σου.

    Αυτό που δεν ανέχομαι-δέχομαι-συγχωρώ είναι η συναισθηματική απιστία. NEVER.

    Στο τέλος της ημέρας, κάθε σχέση είναι μοναδική και οφείλει να ορίζεται απο κανόνες που φτιάχνουν οι δυο και όχι οι γύρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @Μικρές ανάσες
    Κούκλα μου γιατί να κακοχαρακτηριστείς; Άποψή σου είναι. Αλλά έχε υπόψιν ότι αυτά είναι επικίνδυνα παιχνίδια, δεν ξέρεις πότε η σαρκική επαφή θα ξεπεράσει τα όρια και θα γίνει συναισθηματική...
    Σου εύχομαι να βρεις τον άντρα που θα σε κάνει να πιστέψεις στην μονογαμία, είναι εκπληκτική αίσθηση ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Λες να μη το ξέρω??? Από την καλή και την ανάποδη....

    Απλώς έχω μάθει να απομακρύνομαι όταν συνέβη λέγοντας πως δε μπορώ να το αντιμετωπίσω πια...

    Μακάρι να συμβεί, η ευχή σου εννοώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πολύ πιασάρικο το θέμα σου συντρόφισσα! Μωρέ άστε τους ανθρώπους να ξεσκίζονται. Τι θα μας μείνει μωρέ; Τα γαμήσια που κάναμε θα θυμόμαστε λίγο πριν έρθει ο κύριος με τα μαύρα (συνήθως) και το μέτρο στο χέρι. Για οποιοδήποτε λόγο γουστάρει καθένας/μία να (ξενο)πηδήξει, καλά κάνει κι εγώ του/της δίνω άφεση ολοκληρωτική.

    Βίβα λα λιμπερτάδ σεξουάλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ...χαχαχα...το ξεσκισες θα λεγα..και μαλιστα με χιουμοριστικο υφος...χαχαα..
    Για το θεμα της τσεπης δεν θα συμφωνησω ..παρα μονο αν βαλουμε και παραμετρους του τυπου.
    Ειναι τεμπελης ή αχρηστος;;..Αν ειναι ενα απο αυτα σιγουρα και δεν θα εχει χρημα..επισης ξερω καποιες κυριες που ενω τα ξυνουν...λογω οικονομικης ενισχυσης απο τους κυριους τους...το κερατο παει συννεφο!!..Αναρωτιεται δλδ εκει καποιος, γιατι οι κυριες το πανε το γραμμα στον κερατα ενω τις εχει με τις φιλιπινεζες της...τα κεντρα αισθητικης...τα ταξιδια της...
    Μεγαλο θεμα φιλεναδα ανοιξες....
    Για μενα παντως ενα ειναι το βασικο:..Να ειναι ο αντρας....ΑΝΤΡΑΣ!!!...Οταν βλεπω αντρες που εχουν χασει τον δυναμισμο τους...τι να περιμενω να δω μετα απο την μεση και κατω;;...
    Τον αντρα που κοιταζει πως να αραξει;;Πως να μην χαλασει χατηρι της μαμας;;Πως να μην διαβασει τα παιδια;;...Πως να λοξοκοιταζει χωρις να τον δω;;(ενω τον βλεπω;;χαχαχα)..και εγω να μην μπορω να γυρισω να δω ενα αρσενικο;;Ειναι δικαια πραγματα δλδ αυτα;;..Οχι πες...!!Μην σου πω κιολας πως ενω μπορει να ειναι απασχολημενος με το ξανθο γοφο που κυκλοφορει διπλα του...την ιδια στιγμη καποιος αλλος λυκος μπαινει να φαει την δικια του προβατινα...Αμ πως!!..Και μετα εχουν και παραπονο πως τους κερατωνουν οι γυναικες τους...Βρε ουστ!!!..
    Να σου πω και για τα χομπυ τους;;..Ψαρεμα και κηνυγι;;..Εκει να δεις κολλημα..Τετοιο,που στο τελος οι γυναικες πιανουν αλλου ειδους ψαρια....!!!!!!!!!
    Ατιμο πραγμα ο γαμος παντως...στο ξαναλεω(ειδες;;)!!...
    ..Το μαγαζακι πηρε την αδεια...Προσεχως ανοιγω και επισημως..τρεχω σαν τρελλη..
    Μεχρι να βρω παλι τους ρυθμους μου να προσεχεις τον εαυτο σου....
    Φιλακια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μονογαμία, κορίτσι μου… μονογαμία!
    Το είπε κι ο παπάς του χωριού σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μικρή Ανάσα, αφού το καταφέρνεις, πάω πάσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Φίλε Ηλιότυπε, άποψη είναι κι αυτή. Κι εφόσον συμφωνούν και οι 2, αποδεκτή. Εμένα με χαλάει πάντως, Χρειάζομαι και λίγο έρωτα, τί να κάνω; Δεν μπορώ με ό,τι μου (ή του) γυαλίσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μαρτινάκι!!!!!!!!!!!!!
    άντε βρε φιλενάδα βάλε τη σύνδεση επιτέλους, μου έλειψες!!!
    Και μην το λες για το πορτοφόλι. Η κυριότερη αιτία κέρατου και διαζυγίων είναι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Άθεε, μην μπλέκεις τους ρασοφόρους, δεν έχουν όλα σχέση με αυτούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή