30/6/11

ΑΙΣΧΟΣ!

Απλά αίσχος. Έχει καταλυθεί κάθε έννοια Δημοκρατίας. Πλέον οι Έλληνες πολίτες ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ (και σε συναθροίσεις άνω των 3 ατόμων άραγε?). Κάθε παραβάτης θα αντιμετωπίζεται από τα ΜΑΤ σαν κουκουλοφόρος με μολότωφ ανά χείρας.
Θα επανέλθω αργότερα με κείμενο, προς το παρόν θαυμάζω το έργο σας Κύριε Παπουτσή. Καμαρώστε το!
28/6/11

Όταν σου ανεβαίνει η πίεση....

Με αφορμή ένα σχόλιο του Λάκωνα  στην προηγούμενη ανάρτηση κι επειδή μου ανέβηκε η πίεση, προέκυψε αυτή η ανάρτηση που ξεφεύγει πάρα πολύ από το ύφος αυτού του blog.
Ο Λάκωνας λοιπόν, για όσους δεν τον γνωρίζετε, είναι ένας νέος ακαδημαϊκός εν Βασιγκτώνα κείμενος, που θα έλεγε και ένας κοινός μας φίλος, έξυπνο παλικάρι και την γνώμη του την εκτιμώ απεριόριστα, διότι μιλά όταν έχει κάτι να πει. Όταν ξεκίνησα να απαντώ στο σχόλιό του, συνειδητοποίησα ότι χρειάζεται μια ολόκληρη ανάρτηση, όχι προς τον Λάκωνα αλλά προς τον γνωστό αγαπητό μου αναγνώστη. Γι' αυτό παραθέτω με πλάγια γραφή μέρη του σχολίου με αφορμή τα οποία αγγίζω κάποια θέματα, απλά και μόνο γιατί μου έδωσαν το έναυσμα να δω πώς σκέφτονται κάποιοι συνέλληνες. Και για να μην τρέχετε να το διαβάζετε.

Δεν υπάρχει τρόπος να απολύσεις δ. υπαλλήλους επειδή είναι υπεράριθμοι και βουλιάζουν τη ΔΕΚΟ. Δεν μπορείς να τους κάνεις τίποτα! Μόνον 3 τρόποι υπάρχουν: Ή τους μετατάσσεις (μετά από πολλές δυσκολίες) ή εφαρμόζεις κάποια (πανάκριβη) εθελούσια έξοδο ή μεταφέρεις τη ζημιά της ΔΕΚΟ στον κρατικό προϋπολογισμό και δανείζεσαι για να το καλύψεις. Το τελευταίο είναι αυτό που κάναμε για χρόνια και συνεχίζουμε να το κάνουμε.
Μπορείς να μετατάξεις όλους τους υπεράριθμους σε μια υπηρεσία που λίγο μετά θα καταργηθεί, οπότε θα είναι αναγκασμένοι να αναζητήσουν εργασία. Εγώ προσωπικά θα άρχιζα από όλους τους συνδικαλιστές. Χε χε χε, πολύ θα ήθελα να τους δω να στέλνουν βιογραφικά και να πηγαίνουν σε συνεντεύξεις, να αναζητούν εργασία τα κοράκια... Πλάκα πλάκα ΠΟΛΥ θα το ήθελα. Να μην έχω κι εγώ τις μικρές μου φαντασιώσεις; Επίσης παύεις να προσλαμβάνεις εφόσον είσαι ήδη υπεράριθμος. Όποιος δεν θέλει να μετεκπαιδευτεί, τον πούλο. Απλά πράγματα, δεν είδα όμως να συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Η επόμενη λογική σκέψη μου είναι ποιός π***ης έκανε τις ΔΕΚΟ υπεράριθμες διορίζοντας και διορίζοντας κομματικούς ημετέρους κάθε χρώματος! Όοοοοχι, δεν είναι άσχετο με το θέμα μας! Είναι πολύ σχετικό. Αυτός που τώρα τους λέει αντιπαραγωγικούς; ΧΑ και ΧΑ ας καγχάσω δυνατά. Και μην μου πεις ότι μπαίνω σε φαύλο κύκλο. Επιτέλους κάποιος να αναλάβει τις ευθύνες του. Αλλά τί λέω κι εγώ η ρομαντική τώρα... άμα παραγραφούν οι αξιόποινες πράξεις, μπορεί. Και να περιφέρει με μαγκιά το σαρκίο του, σαν τον Μαντέλη. Σίγουρα είναι πολύ πιο εύκολο να τις διαλύσουμε, το δύσκολο είναι να τις ξαναφτιάξουμε. Παρεμπιπτόντως, σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης των ΔΕΚΟ, πέραν του ότι θα λάβει το ελληνικό κράτος ένα κλάσμα μόνο της πραγματικής τους αξίας, οι αγοραστές δεσμεύονται ώστε να μην γίνουν απολύσεις. Ξέρεις πώς ξεφορτώνονται τους υπεράριθμους; Τους σπάνε τα νεύρα, για να το πω λαϊκά. Τους πιέζουν πέραν του breaking point, μπας και σηκωθούν να φύγουν απο μόνοι τους. Να είσαι βέβαιος ότι κανενός “βολεψάκια” δεν θα σπάσουν τα νεύρα. Αυτοί είναι εδώ και δεκαετίες τόσο σταρχιδιστές που χρειάζεται βίντσι για να ξεκουνηθούν. Και σε τελική ανάλυση αν την θέλει ο ιδιωτικός τομέας σημαίνει ότι είναι μια βιώσιμη επιχείρηση. Ας βάλουν τα μυαλά τους να δουλέψουν ώστε να την κάνουν κερδοφόρα, όχι να την διαλύσουν! Αυτός είναι ο εύκολος δρόμος, επαναλαμβάνω, όχι όμως ο ορθότερος επιχειρηματικά.

Η υπερφορολόγηση είναι μονόδρομος αν θες να μην πουλήσεις. Και ο ελληνικός λαός δε θέλει ούτε να πουλήσει ούτε να φορολογηθεί επιπλέον ούτε να πληρώσει τους ήδη υψηλούς φόρους που του έχουν επιβληθεί. Ο λαός θεωρεί "ξεπούλημα" τη δημόσια περιουσία χωρίς να θέλει να καταλάβει πως δεν υπάρχει η έννοια της δημόσιας περιουσίας κολλήμενος στα αριστεροβλαμμένα ιδεολογήματα του 19ου αι. που του χαϊδεύουν τα αυτιά κορεύοντας τη φοβικότητά του απέναντι σε κάθε τι μη-κρατικό (είμαστε ο πιο φοβικός λαός της Ευρώπης).
Ώστε η μόνη λύση που έχουμε είναι η υπερφορολόγηση. Οικονομολόγος δεν είμαι, αλλά έχω την εντύπωση ότι η επιβολή νέων φόρων σε περίοδο ύφεσης όχι μόνο δεν θα φέρει τα αναμενόμενα έσοδα αλλά θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα. Όλα αυτά τα σαίνια οι οικονομολόγοι σίγουρα έχουν να προτείνουν και κάτι καλύτερο, εγώ μόνο έχω διαβάσει αρκετές αξιόπιστες λύσεις για το θέμα. Τουλάχιστον να διασφαλίσουμε ένα μίνιμουμ εσόδων και μετά κοιτάμε αν και πώς μπορεί να διευρυνθεί. Αυτό λέει η κοινή λογική. Ας μήν ξεχνάμε ότι “ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος”. Όταν επιβάλλεις το 50% των (μεικτών) εσόδων ενός ατόμου να έρχεται άμεσα ή έμμεσα σε εσένα, τον οδηγείς με μαθηματική ακρίβεια στην λιμοκτονία. Πέραν του ότι από ένα πολύ σύντομο σημείο και μετά δεν θα έχει έσοδα για να σου δώσει. Μιλάω πάντα για τον ιδιωτικό τομέα, βέβαια, που τον τελευταίο χρόνο κυριολεκτικά έχει βουλιάξει άπατος και έχει μηδενική κίνηση (πόσο μάλλον κέρδη). Γιατί ο δ.υ. Να σου δώσει τί; Χρήματα που εσύ του έδωσες, να στα ξαναδώσει για να του τα ξαναδώσεις με μορφή μισθού; Είναι παράλογο!
Αλλά ακόμη κι αν είναι έτσι, ας φορολογήσει με ποσοστό επί του καθαρού εισοδήματος. Δηλαδή, πόσα πήρες κυρία Ηώ μου φέτος, πόσα ξόδεψες, πόσα σου έμειναν, φέρε μου το 50% από αυτά. Τα καθαρά! Αυτά που έχεις στην τσέπη σου. Μια τέτοια πολιτική θα έσπρωχνε τους πολίτες στο να καταναλώσουν και να αυξηθεί η κίνηση στην αγορά, με αποτέλεσμα να μην περιμένει από εσένα, το Κράτος να τον στηρίξεις. Ούτως ή άλλως πότε στήριξε το Ελληνικό Κράτος τον μέσο έντιμο Ελληνα πολίτη;
Δεν αντιτίθεμαι στην ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ για να μην ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία, αλλά στην ιδιωτικοποίηση της παροχής βασικών κοινωνικών αγαθών που θα έπρεπε να μπορώ να απολαμβάνω όντας Ελληνας πολίτης. Ας πάρουμε για παράδειγμα την ΔΕΗ. Αγοράζει το ρεύμα με 0,45€/KwH, ενώ το πουλά με 0,1€. Φυσικά με το που θα ιδιωτικοποιηθεί δεν μπορεί να λύσει τα 20ετή συμβόλαια που έχει με τους παραγωγούς, άρα θα ανεβάσει την τιμή του ηλεκτρικού. Λογικό; Επομένως θα πενταπλασιαστεί το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος. Αν λοιπόν πλήρωνα 50€ για ρεύμα το μήνα, θα πληρώνω 250! Τέλεια, ΤΕΛΕΙΑ!!! Ενώ ταυτόχρονα μου μειώνουν τον μισθό σε 592€. Ωραία. Ας πούμε ότι μένω σε μια γκαρσονιέρα γιατί ο μπαμπάς μου δεν είχε λεφτά να μου αγοράσει σπίτι και μένω μακριά από την ιδιαίτερη πατρίδα μου (άρα συγκατοίκηση με γονείς αποκλείεται). Και σε τρώγλη ακόμη να μένω, 300€ δεν τα δίνω για ενοίκιο; Και παραπάνω μην σου πω... Άρα 592-300-250, μου μένουν 42 ολόκληρα Ευρώ. Για να πληρώσω νερό, τηλέφωνο, να φαω, να πιώ, να ντυθώ, να μορφώσω τα παιδιά μου κλπ κλπ κλπ. Χέστηκα για τον ΟΠΑΠ αγαπητέ αναγνώστη, δεν πα να τον πουλήσουν, να τον κομματιάσουν, να τον ξεσκίσουν; Δεν απειλείται η διαβίωσή μου... σκέψου όμως να κάθεσαι με την γκαζόλαμπα τα βράδια, προκειμένου να κάνεις λίγη οικονομία. Να μην ανάβεις θερμοσίφωνα. Να το σκέφτεσαι αν θα κάτσεις λίγο στο pc σου να ξεσκάσεις (λεφτά για να βγεις έξω δεν έχεις ούτε κατά διάνοια). Ή ακόμη σκέψου και το ακόμη χειρότερο. ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ. Τρεχούμενο νερό. Αποχέτευση. Πόσο μάλλον ίντερνετ και λοιπές πολυτέλειες. Γιατί δεν μπορείς να το πληρώσεις, όχι γιατί είσαι τεμπέλης, όχι γιατί δεν είσαι έντιμος, όχι γιατί δεν είσαι ικανός ή είσαι άεργος, αλλά γιατί δεν βγαίνουν τα κουκιά. Δεν είναι θέμα φόβου, είναι θέμα επιβίωσης, το αντιλαμβάνεσαι αγαπητέ μου αναγνώστη;
Να το πάω και λίγο παραπέρα αγαπητέ μου αναγνώστη; Εσύ που με λες φασιστάκι και ανθέλληνα επειδή απαιτώ καθολική δημόσια ασφάλιση, πώς θα σου φαινόταν αν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία αρνούνταν να σε ασφαλίσουν επειδή πάσχεις από άσθμα; Δείτε το παράδειγμα της Αμερικής. Πόσους ακριβώς συγκέντρωσε ο Ομπάμα που δεν είχαν πάει ποτέ στην ζωή τους σε οδοντίατρο; Επαναλαμβάνω, ποτέ στην ζωή τους σε οδοντίατρο! Όχι στην Ακτή των Σκελετών, για την Αμερική μιλάμε, που έχει ιδιωτική ασφάλιση, που όσο πιο παραγωγικός είσαι τόσες περισσότερες παροχές έχεις κλπ κλπ κλπ! Στις ΗΠΑ, που δεν πληρώνουν “νταβατζιλίδικα” ΙΚΑ, σύκα και λοιπά γελοία ταμεία.

Τέλος, το επιχείρημα που αναφέρεις περί φοροδιαφυγής είναι κυκλικό και αντανακλά όχι μόνο τη φοβικότητά μας αλλά και την υποκρισία μας. Ζητάμε από τους πολιτικούς να "κάνουν το πρώτο βήμα" προς την ηθική αφού εμείς θεωρούσαμε για χρόνια καταλληλότερο τον Πρωθυπουργό της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης της Μεταπολίτευσης - και πολιτικό ένοχο κατά το μεγαλύτερο μέρος της κρίσης που περνάμε. Ζητάμε ηθική από τους ανήθικους πολιτικούς τους οποίους εμείς εκλέψαμε.
Μάλιστα. Φταίνε οι Έλληνες που φοροδιαφεύγουν, δεν αγαπάνε την πατρίδα τους, και κακώς τους κατηγορούμε τους καημένους τους ΡΑΜΠΟ για χρηματισμό από τους μεγαλοφοροδιαφεύγοντες! Δηλαδή η είσπραξη των φόρων επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων! Αλλά θα μου πεις γιατί όχι; Τί σε αυτή τη γαμημένη χώρα ΔΕΝ επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων; Μέχρι και το Σύνταγμα! Είναι υποκρισία να απαιτώ να ελέγχει ώστε να πληρώνουν φόρους οι τύποι με τις Καγιέν, σωστά! Τότε για ποιόν λόγο να έχω κράτος; Ας το κάνουμε μπουρδέλο το μαγαζί, να βγάλουμε και κανα φράγκο. Το σφάλμα των υποστηρικτών αυτής της άποψης είναι ότι νομίζουν ότι ζητάμε από τους πολιτικούς να κάνουν το πρώτο βήμα. ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΔΡΑ . Αλλά όχι, είναι υποκρισία αυτό. Ρε αγαπητέ μου αναγνώστη, μέχρι χθες πλήρωνα κανονικά όλους μου τους φόρους. Σήμερα όμως δεν βγαίνει ο λογαριασμός. Δεν έχω να φάω, το καταλαβαίνεις; Οπότε θα κοιτάξω να κλέψω, είναι απλό. Από αύριο. Γιατί μέχρι σήμερα ΔΕΝ έκλεβα. Πόσο μάλλον τους πολιτικούς!  

Κι ένα άσχετο ελαφρώς βιντεάκι, όμως γέλασα μέχρι δακρύων όταν το είδα. Ένα από τα πράγματα που μου δίνουν μια ελάχιστη, έστω, ελπίδα για το μέλλον είναι ότι δεν χάνουμε το χιούμορ μας!27/6/11

Η Παγκαλιάδα

Σήμερα το μεσημέρι μου έφτιαξε το κέφι η ανάρτηση του
στην http://kopria.blogspot.com/2011/06/blog-post_27.html ">Κοπριά . Οπότε αποφάσισα να αναδημοσιεύσω, επειδή το θεώρησα όντως επίκαιρο και εύστοχο.


Στέκεις εκεί αγέρωχος, λιμασμένος ευτραφής
Αχόρταγο το βλέμμα σου Ω! ογκόλιθε εσύ
Πάγκαλε σε σένα αναφέρομαι που τσίπα δεν σου μεινε πια
Για να τρομάξεις το λαό ότι σου ρθουν λες σκατά

Μια «μαζί τα φάγαμε» , την άλλη οι «αντιπαραγωγικοί»
«κοπρίτες» μετά μας έλεγες λες και διορίζαμε εμείς
Εφιάλτες θες να βλέπουμε μπας και κάτσουμε στ’ αυγά μας
Να σας αφήσουμε ελεύθερους να τρώτε τα λεφτά μας

Όμως δεν σου ‘καστε Πάγκαλε κι αγανακτήσαμε
Στο κρανίο τα πήραμε και πλατεία πήγαμε
«Φερτε κάτω τον χοντρό για να φάμε χοιρινό»
Φωνάζαμε όλοι μαζί έξω από τη βουλή

Είδες κι απόειδες Πάγκαλε και πρέπει να ψηφίσεις
Το Μεσοπρόθεμο να περάσει τη χώρα να γαμίσεις
«Τα τανκς θα κατεβούνε» φώναξες όσο πιο δυνατά μπορούσες
«Τις τράπεζες να προστατέψουνε και όχι τους πολίτες»

Σε μάθαμε καλά πια Πάγκαλε, τους κώλους πλουσίων γλείφεις
Τα τανκς να κατεβάσεις απείλησες για να μας φοβερισεις
Δεν σε φοβάμαι Πάγκαλε, ανέκαθεν γελοίος ήσουν
Από τότε που τα Ίμια σου πήρανε θυμήσου

Βράδυ βαθύ ήτανε και συ συνεντευξιαζόσουν
Στου Mega τα λημέρια σου ήσουνα και μαλακιζόσουν
Ενώ οι Τούρκοι πάταγαν στο Ελληνικό το χώμα
Εσύ τους έδωσες τον Οτσαλάν προδότη παλιοτρόμπα

Τότε έπρεπε να μιλάς για το στρατό μαλάκα
Και όχι τώρα που αντιδρά ο Έλληνας τα μάλλα
Αντί τα συμφέροντα του λαού να εξασφαλίσεις
Προτιμάς προδοτικά το αίμα του στους τοκογλύφους να δίνεις

«Άντε γαμί… Άντε γαμίσου Πάγκαλε» φωνάζουνε στο δρόμο
Και μούντζες ρίχνουνε πολλές στον λιπαρό σου όγκο
Έρχεται η μέρα Πάγκαλε που θα λογοδοτήσεις
Στο ελικόπτερο δεν χωράς τη χώρα να αφήσεις
Read more: http://kopria.blogspot.com/

24/6/11

Έκτακτο Δελτίο Τύπου της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ

Εργαζόμενοι, φορολογούμενοι, άνεργοι, άεργοι, δημόσιοι υπάλληλοι, κυρίες και κύριοι (λέμε τώρα)

Εμείς, οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ αντιστεκόμαστε στην ιδιωτικοποίηση του κρατικού φορέα παροχής ενέργειας. Η ηλεκτρική ενέργεια είναι ένα κοινωνικό αγαθό που πρέπει να φτάνει και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της Ελλάδας. Γι' αυτό κι εμείς σας κόβουμε το ρεύμα, για να εκτιμήσετε την αξία του.
Θέλουμε να σταθείτε δίπλα μας όπως εμείς στεκόμαστε ανέκαθεν δίπλα στον Έλληνα εργάτη με κάθε δυνατό τρόπο. Έτσι πρόχειρα μόνο να πούμε ότι μας κόστισε πολύμηνες διαπραγματεύσεις με την ΕΜΥ για να επιλέξουμε τον Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο ως τους πιο καυτούς μήνες τον χρόνο για να αρχίσουμε τις απεργίες κατά της ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας μας. Δεν μπορείτε που δεν μπορείτε να δουλέψετε, να μπορείτε να πιάσετε καμιά παραλία σαν άνθρωποι. Αν πήρε σύνταξη ο παππούς σας και έχετε να πληρώσετε την βενζίνη εννοείται. Αν όχι, πιάστε τα πάρκα που υπάρχουν σε αφθονία (???) στις Ελληνικές πόλεις ούτως ώστε να μην βράζετε ζωντανοί σαν χρυσόψαρα στην γυάλα τώρα που κλιματιστικά γιοκ! Αν πάλι έχετε κανα πρόβλημα υγείας και χρειάζεστε ενέργεια για να επιβιώσετε, όπως μηχανήματα που διευκολύνουν την αναπνοή, ψοφήστε να γλυτώσουμε και την αναπηρική σύνταξη που τυχόν παίρνετε, σας έχουμε ήδη υπολογίσει ως παράπλευρες απώλειες. Κάθε αγώνας θέλει θυσίες, μην γίνεστε εγωιστές!
Ζητάμε την υποστήριξή σας στον δίκαιο αγώνα μας. Αυτοί οι κουτόφραγκοι μαζί με μια μερίδα αγανακτισμένα καπιταλόσκυλα της κοινωνίας μας που κρύβονται πίσω από συνθήματα της πλάκας του τύπου “Μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί, είναι δικαίωμά μας” όχι μόνο θέλουν να μας βάλουν να δουλεύουμε, αλλά παίζει να εμποδίσουν το μακρόπνοο σχέδιό μας που άρχισε προ αμνημονεύτων χρόνων για την μετατροπή μας σε Ολυμπιακή Αεροπορία. Πού τί να πει κι αυτή από απεργίες, την ξεπεράσαμε σε κόστος κατά τέσσερις φορές, να σκάσουν από το κακό τους οι ιπτάμενοι.
Στο πέος μας λουλούδια αν επιδοτούμαστε κάθε χρόνο με εκατομμύρια Ευρώ από τα λεφτάκια που δίνετε σε φόρους στο ασφαλιστικό μας ταμείο. Μην ακούτε τους κακοήθεις που ουρλιάζουν να παραιτηθούμε από τα εξτρά κεκτημένα μας. Είπαμε κοντά σας στεκόμαστε αλά δεν είμαστε και μαλάκες να πούμε όχι στα λεφτά!
Από την άλλη πλευρά και να μην την έχουμε την υποστηριξούλα χεστήκαμε, αφού ό,τι και να κάνετε εμείς χαβά μας έχουμε και διακόπτη δεν ανεβάζουμε. Καλό θα ήταν όμως να δηλώσετε συμπαράσταση στα γραφεία μας, καθώς αυτό θα μετρήσει υπέρ υμών ως καλή διαγωγή για όταν θα αρχίσουμε να δίνουμε ρεύμα στην μαύρη αγορά. Γι' αυτό να πείσετε και τους γείτονες, να μαζευτείτε όλοι μαζί να σας δώσουμε για 10' ρεύμα να φτιάξετε καμιά μακαρονάδα να ταίσετε τα παιδάκια σας. Δώρο οι μπαταρίες για το τρανζίστορ που θα ακούτε στο υπόγειο.
Άντε μην τα πάρουμε και πουλήσουμε τον χαλκό για πρώτη ύλη και μείνετε χωρίς δίκτυο, που μου θέλετε και ρεύμα καράβλαχοι, για να παίζετε πασιέντζες στο pc. Είχατε και στο χωριό σας ρε, και μου αγανακτείτε όλοι;

http://youtu.be/0O8xVoPocgM